Istanbul-Leipzig/Halle
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Istanbul-Leipzig/Halle
Yaklaşık Seyahat Süresi

Dresden ile beraber Leipzig, Almanya’nın Saksonya eyaletine bağlı iki önemli şehrinden birisidir. Weisse Elster, Pleisse ve Parthe nehirlerinin kesiştiği noktada kurulmuş olan Leipzig, Roma-Germen İmparatorluğu döneminden beri Almanya’nın ticaret yolu üzerinde bulunan en önemli şehirlerinden birisi olmuştur. Ancak 2.Dünya Savaşından sonra Doğu Almanya sınırları içinde kalan Leipzig, Batı Almanya açısından önemini kaybetmiştir. İki Almanya’nın bileşmesinde çok önemli bir rol üstlenen şehir, bugün dünyanın en yaşanabilir şehirleri sıralamasında 68. sıradadır. İstanbul, 5461 km.2 yüzölçümü ve 20 milyonu aşan nüfusu ile dünyanın en kalabalık ve en büyük şehirlerinden birisidir. Sırasıyla Roma, Doğu Roma, Latin ve Osmanlı İmparatorluğuna 1600 yıl boyunca başkentlik yapmış şehir, bugün de Türkiye’nin kültür ve ticaret başkenti konumundadır. Marmaray kazılarında M.Ö. 6500 lü yıllara ait eserlerin bulunduğu şehirde yaşanan tarih ise her dönem tüm dünyadan turistlerin büyük ilgisini çekmiştir.
İstanbul’dan Leipzig’e en uygun İstanbul-Leipzig uçak bileti ile seyahat etmek istediğinizde, kullanabileceğiniz havalimanları İstanbul Atatürk Havalimanı ve Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı olacaktır. En uygun İstanbul-Leipzig uçak bileti alarak seyahat edeceğiniz havalimanı ise; Leipzig Halle Uluslararası Havalimanı’dır. Uçuş süreniz ise yaklaşık olarak aktarmasız uçuşlarda 3 saat sürecektir. Türk Hava Yolları İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan direkt uçuş gerçekleştiren tek havayoludur. German Wings, Pegasus Airlines ve yine Türk Hava Yolları Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Leipzig Halle Havalimanı’na aktarmalı olarak uçmaktadır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan aktarmalı uçuş gerçekleştiren yabancı havayolu firmaları ise Lufthansa, German Wings ve Swiss Air’dir. En uygun İstanbul-Leipzig uçak bileti fiyatlarının aktarmasız THY ve charter uçuşu olan aktarmalı Sun Ekspres Havayolları uçuşlarında gerçekleştiğini belirtelim.
Eski adıyla Yeşilköy, 1985 yılından beri ise adı değişerek Atatürk Havalimanı olan İstanbul Atatürk Havalimanı, 1900 lü yılların başında Osmanlı İmparatorluğu zamanında ilk uçak faaliyetlerinin gerçekleştiği bölgedir. 2 hangar ve bir meydan ile başlayan Atatürk Havalimanının yolculuğu, bugün 50 milyonu aşan yolcu sayısı ile dünyanın en yoğun 13. havalimanı olarak sürekli gelişmektedir. Günde ortalama 1000 adet uçağın iniş-kalkış yaptığı havalimanının güvenlik kodu ise en yüksek güvenlikli havalimanlarına verilen CAT III’dür. İstanbul Atatürk Havalimanı’na ulaşmak için özel araba ve taksi dışında, otobüs, metro ve deniz otobüsü gibi toplu taşıma imkanınız da bulunmaktadır. İstanbul Atatürk Havalimanı’na metro ile ulaşmak isterseniz, Anadolu Yakasından Marmaray ile aktarma yaparak, Yenikapı metro istasyonuna ulaşmanız gerekecektir. Yenikapı metrosu Aksaray, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Merter, İncirli, Ataköy ve Şirinevler durakları üzerinden direkt olarak sizi Atatürk Havalimanı’na ulaştıracaktır. Yine Anadolu yakasından IDO deniz otobüsü ile ulaşabileceğiniz Bakırköy, havalimanına ulaşmanız için çok stratejik bir noktadır. Buradan taksi ile havalimanına ulaşabileceğiniz gibi, çok yakın mesafede bulunan İncirli metro istasyonuna gelerek Yenikapı metrosuna aktarma yapabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise; havalimanı özel otobüs firması olan Havataş ile ulaşımdır. Taksim Divan Oteli karşısında bulunan Point Oteli’nin önünden sabah 04.00 ile gece 01.00 saatleri arasında yarım saatte bir havalimanı ile karşılıklı seferler düzenleyen Havataş, ortalama 40 dakikada 11 TL.ücret karşılığında sizi havalimanına ulaştıracaktır.
Kurtköy Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ise İstanbul’un 2. uluslararası havalimanıdır. Tarifeli uçakların yanı sıra charter uçaklarının da yoğun olarak kullandığı havalimanı, Ocak 2001 yılında açılmıştır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Kadıköy’e 40 km., Pendik'e 12 km., Taksim'e ise 50 km. mesafededir. Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı’na toplu taşımacılık ile ulaşabilmeniz için Anadolu yakasında bulunan Kadıköy İskelesi ve Yenisahra metrosu önünden, Avrupa yakasında ise yine Taksim Point Otel önünden yarım saatte bir kalkan Havataş Otobüsleri’ni kullanabilirsiniz. Sefer saatleri Yenisahra’dan 04.30-01.00, Kadıköy’den 04.15-01.00, Taksim’den ise 03.00-01.00 saatleri arasındadır. Ayrıca 4.Levent’den E3, Bostancı’dan E9, Kadıköy’den E10 ve E11, Kartal Metrosundan KM22 belediye otobüsleri ile yine havalimanına ulaşmanız mümkündür.
Leipzig Halle Uluslararası Havalimanı, Leipzig’in 18 km. kuzeyinde yer almaktadır. Doğu Almanya Bölgesinin ikinci, tüm Almanya’nın ise 13. en yoğun havalimanı olan Leipzig Havalimanı, 1927 yılında hizmete açılmıştır. İki Almanya’nın birleşmesinden sonra 1986 yılında ilk Air France uçağı Leipzig Havalimanına inmiştir. Leipzig havalimanından şehir merkezine ulaşmak için araba veya shuttle kiralayabilir veya taksi veya tren kullanabilirsiniz. Havalimanından geçen tren istasyonundan yarım saatte bir geçen tren, ortalama 15 dakikada sadece 4.20 euroya sizi Leipzig Merkez Garına bırakacaktır. Tren biletlerini Fahrkarten adı verilen kiosklardan Leipzig Hbf’yi seçerek satın alabilirsiniz. Dil seçenekleri arasında Türkçe olduğunu da belirtelim. Taksiler ise 20 dakikada sizi şehir merkezine ulaştıracaktır.
Leipzig’e fuar zamanı geldiyseniz oda fiyatlarının yüksek olduğunu göreceksiniz. Ancak fuar dışı zamanlarda üniversite şehri olan Leipzig’de istediğiniz bölgede, hatta şehir merkezinde bile çok uygun fiyata otel veya hostel bulabilirsiniz. Leipzig’de görmeniz gereken ilk yer; 1723-1750 yılları arasında ünlü Alman besteci Johann Sebastian Bach’ın koro şefliği yaptığı St.Thomas Kilisesidir. Kilisenin bahçesinde Bach’ın mezarını da görebilirsiniz. Gotik kilisenin 2. katında dev boyutlarda bir kilise orgu bulunur ve Anglikan kilisesinin kurucusu Luther de bu kilisede vaaz vermiştir. Son olarak bu önemli kilisede ünlü besteciler Mozart, Wagner ve Mendelsson’un vaftiz edildiğini de belirtelim. J.S. Bach’ın evi olan Bach Müzesi, Leipzieg Hayvanat Bahçesi, Uluslar Muharebesi Anıtı, St.Nicolas Kilisesi ve Leipzig Opera Binası görülmesi gereken diğer eserlerdir. Sakson mutfağında etli hamur işleri, kızarmış domuz ve şnitzel çok lezzetli yapılır. Bunun yanı sıra kahve ve biranın her çeşiti, Leipzig’de mutlaka denenmelidir.