Istanbul-Krasnodar
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Istanbul-Krasnodar
Yaklaşık Seyahat Süresi

Krasnodar, Güney Rusya’nın başkenti olarak bilinmektedir. 1920 yılına kadar bölge Yekaterinodar ismiyle anılmaktaydı. Yekaterinodar kelimesinin anlamı Katherina’nın hediyesi anlamına gelmektedir. Krasnodar Kuzey Kavkasya’da yer almaktadır. Azak denizine uzaklığı 120 kilometre, Karadeniz’e 100 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kentin ortasından da Kuban Nehri geçmektedir.
Bölgede para birimi olarak Ruble kullanılmaktadır. Türkiye’yle aralarındaki saat farkı bir saat kadardır. Ülkemizden bir saat kadar ileridedir. Kransnodar’da konuşulan resmi dil Rusçadır. Kentte karasal iklim tipi görülmektedir. Krasnodar’da yılın en soğuk ayı Ocak ayıdır. En sıcak dönemde yaz aylarında görülmektedir. Sıcaklık ortalaması yaz aylarında 24 derece civarındadır. Yaz aylarında kente ziyaret etmeniz oldukça akıllı bir tercih olacaktır.
Krasnodar’ın sokaklarında gezdiğiniz zaman göreceğiniz tarihi mimarların çokluğu ve güzelliğinden anlayacağınız gibi oldukça geniş bir tarihi geçmişe aittir. Şehrin tarihi geçmişinin doluluğu sizleri de etkileyecektir. Şehir ilk olarak 1794 yılında Büyük Katherina’nın izni sayesinde kurulmuştur. Rusya İmparatorluğu’nun sınırlarını korumak için Kazak yerleşimcileri gözetim altında tutularak buraya yerleşmiştir. Bölgenin ismi Rus Devrimi’nden sonra güzel hediye anlamına gelen Krasnodar adını almıştır. Şehrin kuruluş tarihinden çok önce de bölgede yerleşim alanlarının olduğu bilinmektedir. Yapılan arkeolojik kazılar sonucunda M.Ö. altıncı yüzyıla kadar giden bir tarihi geçmişinin olduğu bilinmektedir. Krasnodar şehri daha çok askeri gelişmelere tanıklık etmiştir. Şehrin kurulduğu ilk zamanlarda koruma amaçlı kurulmasından kaynaklı askeri binalar ve askeri okullar inşa edildiği bilinmektedir. Sizde manidar isim değişlikleriyle birlikte dolu bir geçmişe sahip olan bu bölgeye ziyaret etmek için en kısa sürede bir Krasnodar uçak bileti almanızı tavsiye ederiz.
Krasnodar şehri eğitim, bilim ve endüstri alanlarında Rusya’nın önemli merkezlerinden biridir. Bu şehirde elektronik aletler, metal üretimi, tütün, tekstil, gıda ve tarım alanlarında çalışmalar yapılmaktadır. Krasnodar’ın kardeş şehirlerinden biri de Ülkemizde Samsun şehrinin olduğunu belirtmeliyiz. Siz de Samsun’un kardeş şehirlerinden biri olan bu şehre gitmek için en kısa zamanda Krasnodar uçak bileti almalısınız.
Krasnodar uçak bileti aldığınız zaman şehir içinde ulaşım sağlayabileceğiniz yolları öğrenmek, sizlere büyük avantaj sağlayacaktır. Krasnodar, şehir içi ulaşımı bakımından birçok alternatif bulunmaktadır. Bu alternatifler otobüs, taksi, tramvay, bot, taksiminibüs seçenekleri bulunmaktadır. Ucuz ulaşım seçeneklerini arıyorsanız tramvay ve otobüsleri tercih etmelisiniz. Bölge halkıda bu ulaşım seçeneklerini oldukça sık tercih etmektedir. Bilet ücreti 20 Ruble civarındadır. Kuban Nehri, şehrin ortasında bulunduğu için botlar sayesinde de su üzerinden şehir içi ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bunun dışında bölgede oldukça popüler olan marshrutkas diye bilinen, taksiyle minibüs arasında olan bir ulaşım şekli de mevcuttur. İzmir’e ziyaret ettiyseniz veya İzmirliyseniz bizdeki taksi dolmuşlara oldukça çok benzediğini fark edeceksiniz. Şehir içi ulaşım yollarından taksiyi kullanmak istiyorsanız da yanınızda mutlaka Rusça sözlük bulundurmalısınız. Buradaki taksicilerin birçoğu İngilizce bilmemektedir. Taksiye binip paranızla rezil olmak istemiyorsanız Rusça sözlük temin etmelisiniz. Krasnodar’da şehir içi ulaşım seçeneklerinin arasında hiç ücret ödemeyeceğiniz, şehrin insanlarının oldukça sık tercih ettiği otostoptan da yararlanabilirsiniz. Ancak bu biraz macera arıyorsanız ve cesaretiniz varsa yapabileceğiniz bir ulaşım şekli gibi duruyor. Bu nedenle tedbiri elden bırakmadan en güvenli ve en ucuz olan otobüs, tramvay kullanımını sık tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Paszkowski Krasnador Uluslararası Havaalanı: Paszkowski Krasnador Uluslararası Havaalanı, şehrin doğusunda bulunmaktadır. Şehre olan uzaklığı on iki kilometre kadardır. Havalimanından şehir merkezine ulaşım yaklaşık olarak yarım saat sürmektedir. İki terminalden oluşan bu havalimanı fazla büyük olmamasına rağmen oldukça rahattır. Türkiye İstanbul şehrinden Rusya Krasnodar şehrine uçakla ulaşım yaklaşık olarak iki saat kadar sürmektedir.
Krasnodar uçak bileti ararken tarifelerinizin aktarmalı olup olmadığına dikkat edin. İstanbul üzerinden Krasnodar şehrine aktarmasız uçuş yapan birçok havayolu şirketleri bulunmaktadır. Bunlardan biri Pegasus ve Türk Hava Yolu (THY) şirketleridir. Krasnodar’a aktarmalı uçuş yapan havayolu şirketleri arasında BELAVIA, JatAirways, Aeroflot, flydubai, Turkish Airlines, Emirates, Air Moldova, KLM, Alitalia, British Airways AİrFrance bulunmaktadır.
Havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlamak için dilerseniz taksiyle dilerseniz de tren seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Trenle şehir içine ulaşım sağlamak istiyorsanız her saat başında hareket eden 7 numaraları troleybüsü tercih edebilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine marshrutkasla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu ulaşım araçları kırk dakikada bir hareket etmektedir. 53 ve 15 numaralı marshrutkaslardan yararlanabilirsiniz.
Krasnodar şehrinde tarihi geçmişin doluluğunu, günümüze kadar gelmiş olan mimari yapılarına baktığımız zaman oldukça kolay bir biçimde anlıyoruz. Kentin kültürel yapısına baktığınız zaman birçok kültürden izler taşıdığını da fark edebilirsiniz. Çerkez, Kazak, Çarlık Rusya ve Sovyet Birliği kültüründen izlenimlere sahip olabilirsiniz. Krasnodar şehrinde görmeniz gereken, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler listesini bir göz atmakta yarar var.
Gezilecek yerlerin yanında Krasnodar’a yapacağınız ziyaretleri festival ve etkinlik tarihlerine uygun olarak ayarlayabilirsiniz. Şehrin güzelliklerini gezerken festivaller sayesinde eğlencenize eğlence katabilirsiniz. Krasnodar’da Mayıs ayında Krasnodar Expo, Temmuz ayında Kubana Festivali, Ekim’le Kasım aylarında Photovisa Festivali düzenlenmektedir. Bu festivallerde eğlencenin be kültürün etkisiyle kendinizden geçeceksiniz.
Krasnodar’da yaygın olarak Rus mutfağı hâkimdir. Ancak şehrin mutfaklarında Ermeni, Gürcü, Kazak mutfağının etkileri görülmektedir. Krasnodar’da her bütçeye uygun ve oldukça ucuz fiyatlarda yeme ihtiyacınızı gidebilirsiniz. Şehirde tren istasyonlarının yanında yerel yiyecekleri satan restoranları bulabilirsiniz. Krasnodar’a geldiğiniz zaman Kinza, Stan, Balkan Grill restoranlarına mutlaka uğramalısınız.
Yıllar boyunca üzerinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İstanbul gerek doğası gerek bu tarihi yapısıyla ziyaret edenleri büyülemektedir. Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında gezmek için daha uygun olsa da senenin her döneminde sizi kendine hayran bırakacak farklı güzelliklere sahiptir. İstanbul’da anadolu ve avrupa yakasında birer tane olmak üzere toplam iki havalimanı bulunmaktadır.
Sitemiz üzerinden en uygun İstanbul uçak bileti karşılaştırması yapabilir ucuz biletleri kolayca alabilirsiniz. Anadolu yakasına gelmeyi düşünenler burada bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapacaklardır. Sabihan Gökçen Havalimanı ismini ilk kadın pilotumuz Sabiha Gökçen’den almaktadır. İç ve Dış Hat terminalleri bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra şehir merkezine veya merkezi noktalarına ulaşım için birden fazla seçeneğiniz bulunmaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan Havataş seferleri ile Kadıköy, Taksim ve Yeni Sahra’ya gidebilirsiniz. Belediye otobüslerini kullanarak E3 ile 4. Levent, E9 ile Bostancı, E10 ve E11 ile Kadıköy, E18 ile Altunizade-Ümraniye, 16S İle Uzunçayır Metrobüs Durağı, KM20 ve KM22 ile Pendik Kartal duraklarına ulaşabilirsiniz. Bir diğer seçenek olan Taksi pahalı bir ulaşım aracı olmasına rağmen tercih olarak akılda kalması gerekenlerdendir.
İstanbul Avrupa Yakasında Bulunan İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen yolcular şehir merkezine ulaşım için Havataş, Metro, Belediye Otobüsü ve Taksi seçeneklerini değerlendirebilirler. Havataş ile Atatürk Havalimanı’ndan karşılıklı olarak Taksim ve Yenikapı’ya servisler düzenlenmektedir. Metro seçeneğini kullanarak Yenikapı’ya gidebileceğiniz gibi belediye otobüsleri TH-1 ile Taksim YH-1 ile Yenikapı’ya gidebilirsiniz.
İstanbul’a geldiğinizde zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Gezilecek yerler konusunda zengin bir içeriğe sahip olan İstanbul 2015 yılında yerli ve yabancı toplam 12,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. İstanbul’un en çok gezilen yerleri kısaca değinmemiz gerekirse;
Topkapı Sarayı; Konumu ve mimarisi itibariyle dünyanın en güzel saraylarından olan Topkapı Sarayı 1924 yılından beri müze olarak hizmet vermektedir. Yüzyıllar boyunca Osmanlı Devleti Topkapı Sarayı’ndan yönetilmiş büyük Osmanlı hazineleri bu sarayda yer almıştır. Ziyaretinizde Harem, Kutsal Emanetler, Bağdat köşkü ve Divan-ı Humayun’u ziyaret edebileceğiniz gibi Osmanlı hazinelerini özellikle paha biçilemeyen Kaşıkçı Elmasını Topkapı Sarayı’nda görebilirsiniz.
Sultan Ahmet Camii; 20binden fazla iznik çinisi ile bezenmiş olan camii avrupalılar tarafından Mavi Camii olarak adlandırılmaktadır. 6 minaresiyle de bilinen camii mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.
Ayasofya Müzesi; Ayasofya müzesi doğu roma zamanında kilise olarak yapılmış olup aynı yerde üç kez inşa edilmiştir. İlk kez İmparator Konstantios tarafından 360 yılında inşa edilen 404 yılında çıkan ayaklanma ile yıkılmıştır. 415 yılında İmparator II. Theodosios tarafından yeniden inşa ettirilmiştir. 532 yılında çıkan “Nika İsyanı” ile tekrar yıkılan kilise 537 yılında tamamlanıp tekrar ibadete açılmıştır. Kubbesinin yerden 55,6 metre yükseklikte olması ve heybetli yapısı ile günümüze kadar ulaşan benzersiz yapılardan biridir.
Yerebatan Sarnıcı; Doğu Roma imparatoru tarafından sarayın su ihtiyacını karşılamak için yaptırılan Yerebatan Sarnıcı 336 adet sütunu ve özel ışıklandırması sayesinde çarpıcı bir atmosfer yaratmaktadır. Günümüzde su içerisinde bulunan balıkları ziyaretçileri tarafından ilgi ile karşılanırken dilek havuzu ve medusa başlı sütunları fotoğraf severler tarafından da ilgiyle karşılanmaktadır.
Galata Kulesi; İlk yapılış amacı fener olarak düşünülse de ilerleyen yıllarda gözlem evi, yangın kulesi, zindan ve rasathane olarak kullanılmıştır. Günümüzde restoran olarak hizmet veren kulenin manzarası eşsizdir.
Kapalı Çarşı; 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet Han emri ile inşa ettirilen çarşı 64 cadde ve 4000 dükkandan oluşmaktadır. İstanbul’un simgelerinden olan kapalı çarşı yaz aylarında günlük 250 ile 400bin kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Kapalı Çarşı’dan özellikle halı-kilim, deri, gümüş, altın, çini, bakır, tekstil, çanta ve hediyelik eşyalar tercih edilmektedir.
Kız Kulesi; İstanbul’un simgelerinden biri olan kız kulesi hakkında bir sürü hikaye anlatılmaktadır. Sizde İstanbul ziyaretinizde Kız kulesini ziyaret edip bu hikayeleri yerinde dinleyebilirsiniz.
Dolmabahçe Sarayı; Sultan Abdülmecit tarafından 1956 yılında yaptırılan Saray İstanbul Boğazının güzelliklerinden yararlanmayı sağlamaktadır. Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan turlara katılıp bu eseri mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.
İstiklal Caddesi; Taksim Meydanı’ndan Beyoğlu Tünel’ine kadar uzanan cadde istanbulun en ünlü ve hareketli caddelerinden birisidir. Araç trafiğine kapalı olan caddede nostaljik tramway ile cadde boyunca gidebilirsiniz. Cadde üzerinde bulunan cafe, sinema, restoran, mağaza, galeri, bar gibi noktalarla her kesimden insana hitap etmektedir. Özellikle cadde üzerinde müzik veya çeşitli etkinlikler gerçekleştiren sokak sanatçıları gezinize renk katacaktır.
Haydarpaşa Tren Garı; Türk filmlerinde İstanbul’a gelen herkesin ilk olarak gözüktüğü bu yeri eminiz sizde ziyaret etmek istersiniz.
İstanbul gezilecek yerler konusunda sizi haliyle mutlu edecektir. İstanbul lezzetlerine de kısaca değinmek gerekirse hiç gelmemiş olsanız bile şarkılara konu olan boğazda balık ekmek yemek sizin de aklınıza kazınmış olmalıdır. Çok uygun fiyatlarla ulaşabileceğiniz bu lezzet emin olun sizi pişman bırakmayacaktır. Ortaköye uğradığınızda etrafınızda bulunan her dükkanda kumpir satılması bir tesadüf gelebilir ama öyle değil. Kumpiri ile meşhur olan ortaköyde birbirinden çeşitli seçeneklerle dilediğiniz kumpiri yiyebilme imkanı bulacaksınız. Halka ve şambaba tatlıları küçük sokak arabalarında çokça rastlayacağınız İstanbul lezzetlerindendir. İstiklal caddesinde bir klasik olan ıslak hamburgerler eğer daha önce tatmadıysanız sizi şarşırtacak bir lezzet ile damaklarınıza bayram ettirecektir.
İstanbul’a gezisi için ayırmanız gereken süre size bağlı olarak değişecektir. Yedi tepe üzerine kurulmuş olan bu şehir; müzeleri, çarşıları, tarihi yapıları, kendine has lezzet noktaları ve doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecektir. Sizde en kısa zamanda İstanbul uçak bileti alarak bu güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde yapacağınız arama ile kolayca en ucuz istanbul uçak bileti hangisi olduğunu görebilir ziyaretiniz için ulaşım masrafını en aza indirebilirsiniz. Hepfly olarak sizlere keyifli bir İstanbul gezisi dileriz.