Istanbul-Giresun
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Istanbul-Giresun
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tüm havayollarının İstanbul-Giresun seferlerini tek ekranda görüntüleyin, en ucuz İstanbul-Giresun uçak biletine sahip olun. Yukarıdaki menüden tüm İstanbul-Giresun uçuşlarını listeleyin. Sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşların yanı sıra kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre en uygun İstanbul-Giresun uçak biletini seçin.En hesaplı İstanbul-Giresun uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) peşin fiyatına taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor. En ucuz İstanbul-Giresun uçak biletine sahip olmak için, biletinizi seyahat tarihinizden iki ay önce almanızı tavsiye ederiz.22 Mayıs 2015’te hizmete giren açılan Ordu-Giresun Havalimanı, Giresun merkezine yaklaşık 30 km mesafede bulunuyor. Türkiye’nin ve Avrupa’nın deniz üzerine inşa edilmiş tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’na ulaşım için HAVAŞ servislerini kullanabilirsiniz.Fındığı ve kirazıyla ünlü, geleneksel Karadeniz kültürüne tanık olacağınız Giresun’un gezilecek yerlerini ve yöresel lezzetlerini merak ediyorsanız, hepfly.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Giresun Havalimanları
Ordu-Giresun Havalimanı
Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu’nun Gülyalı ilçesinde bulunan ve 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan bölgedeki ilk sivil havalimanıdır. Türkiye’nin ve hatta Avrupa’nın deniz üzerine kurulmuş ilk havalimanı olma özelliğini taşır. 3 km pist uzunluğuna sahip Ordu-Giresun Havalimanı’nın başta Ordu ve Giresun olmak çevre illere hizmet vermektedir. Ordu merkezine yaklaşık 90 km, Giresun merkezine ise yaklaşık 30 km mesafede bulunmaktadır.
Istanbul Havalimanları
Atatürk Havalimanı
Istanbul Atatürk Havalimanı, Istanbul'un Avrupa yakasında bulunan ana havalimanıdır. Yeşilköy mevkiinde bulunan havalimanı Türkiye'de sivil havacılığın başladığı havalimanıdır. 1953 senesinde uluslararası hava trafiğine açılmış olan havalimanı bugün Türkiye'nin en yoğun trafiğe sahip havalimanıdır.
Atatürk Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Havataş
Atatürk Havalimanı'na ulaşım Havataş servisleri ile oldukça kolaydır. Taksim'den kalkan ve havalimanından Taksim'e giden servislerin saatlerinı ve detaylarını Havataş İstanbul web sayfasındanöğrenebilirsiniz.
Toplu Taşıma
İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin otobüsleri ile Atatürk Havalimanı'na ulaşabilir veya havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. TH-1 kodlu otobüsler Atatürk Havalimanı servisi yapmaktadır.
Metro
Atatürk Havalimanı'ndan şehir merkezine metro ile ulaşmak da mümkündür. Havalimanı metro durağından bineceğiniz metro ile Avrupa yakasında pek çok merkeze, bunun yanında Anadolu yakası geçişlerinde kullanılan Marmaray'a aktarma için Yenikapı istasyonuna ulaşabilirsiniz.
Deniz Otobüsü
Deniz Otobüsü ile Atatürk Havalimanı ve Istanbul'un Anadolu yakası arasında ulaşım oldukça rahattır. Bakırköy'den kalkan deniz otobüslerini kullanarak Kadıköy'e veya Bostancı'ya ulaşabilirsiniz.
Metro ile ilgili detaylı bilgiyi Istanbul Ulaşım'dan, halk otobüsleri ile ilgiyi bilgiyi Nasıl Giderim'den ve deniz otobüsü sefer tarifelerini Istanbul Deniz Otobüsleri web sitesinden edinebilirsiniz.
Sabiha Gökçen Havalimanı
Adını, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den alan Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul'un Pendik ilçesinde bulunmaktadır.
Sabiha Gökçen Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
Havataş
Sabiha Gökçen Havalimanı'na Kadıköy ve Taksim'den kalkan Havataş otobüsleriyle direkt olarak ulaşabilirsiniz.
Servis saatleri ve kalkış noktaları hakkında daha fazla bilgi almak için Havataş'ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Özel Araç
Özel aracınızla Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşmak için TEM otoyolu bağlantısını kullanabilirsiniz.
Metrobüs
Avrupa Yakası'ndan gelecek yolcular, Metrobüs'ün Uzunçayır durağında inerek, Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yapabilir, Kartal'dan ise KM22 no'lu otobüsle Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşabilirler.
Akmis Seyahat
Pegasus Havayolları yolcuları için hizmet veren Akmis Seyahat Bursa, Yalova, Gemlik, Sakarya, Kocaeli, Gebze ve Karamürsel ve ilçeleri arasında seferler düzenlemektedir. Seferler hakkında daha detaylı bilgi için Akmis Seyahat'in kurumsal web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Marmaray
Avrupa Yakası'ndan gelecek yolcular, Marmaray'a binerek Ayrılıkçeşme durağında inebilir ve Kartal-Kadıköy metrosuna aktarma yaparak, Kartal'dan kalkan KM22 numaralı otobüsle Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşabilirler.
Sabiha Gökçen Havalimanı'na tüm ulaşım alternatifleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Sabiha Gökçen Havalimanı'nın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Giresun'a Ne Zaman Gitmeli?
Fındığın başkenti Giresun’da Ağustosta başlayan hasat eylül ortasında bitiyor. Şehir, mayıs eylül arası da pek çok festivale evsahipliği yapıyor. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor. Son üç yılın ortalamasına göre uçmak için en ucuz ay ise mayıs.
Giresun'un Yöresel Lezzetleri
Giresun’un gelenekselleşen alışkanlıklarından birisi pazar günü pidesidir.
Aileler, pazar günleri çoluk çocuk toplanıp pide yerler. Pazar günü pide yenmezse bir eksiklik hissedilir. Görele'nin yumurtalı-yağlı pidesi, Espiye'nin uzun pidesini tavsiye ederiz.
Fasulye diblesi, acı mantar yahnisi, fındık unu çorbası, hamsi böreği, gelecoş, pekmezli hoşmak, siron, samaksa gibi yöresel yemeklerin de mutlaka tadına bakmalı.
Giresun'da Görülmesi Gereken Yerler
Giresun Adası:
40 bin metrekarelik bir alan sahip olan Giresun Adası, karabatak ve martıların doğal olarak ürediği, aynı zamanda göçmen kuşların dinleme yeri ikinci derece SİT alanı. Adada rastlayacağınız sur kalıntılarının İkinci Alexios zamanında yapıldığı sanılıyor. Adaya gelenler Hamza Taşı’nı görmeden dönmüyor. Sac ayağı şeklinde üç taş üzerine oturtulmuş devasa kayanın o zamanlar bereketin sembolü olduğuna inanılan ana tanrıça Kibele’yi temsil ettiği düşünülüyor.
Kaleler:
Giresun Kalesi, Şebinkarahisar Kalesi, Tirebolu Kalesi, Espiye Andoz Kalesi, Sen-Jan Kalesi, Bedrama Kalesi.
İnanç Turizmi:
Meryemana Manastırı, Asarcık Kilise, Kaya Kilise, Behramşah Camii, Seyyid Vakkas Türbesi.
Yayla Turizmi:
Kümbet, Bektaş, Sis Dağı, Karagöl, Tamzara, Tamdere, Kazıkbeli, Anastos.
Giresun'da Alışveriş Önerileri
Fındık, fındık yağı, fındık ezmesi
Kiraz, kiraz tuzlusu
El yapımı Giresun bıçağı, bakır semaver
Giresun'a Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Giresun’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Abrul: Nisan
Cındık: Küçük
Fırfıkıç: Sıkışık
Gasmuklu: Çok kirli
Patapat: Eşik
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
İstanbul'a Ne Zaman Gitmeli
İstanbul yılın her dönemi seyahate uygun bir şehir. Yılda ortalama 10 milyon yabancı turist ağırlayan şehri ziyaret eden yerli ziyaretçi sayısını hesaplamak ise mümkün değil.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
İstanbul'un Lezzetleri
Koy Poşete Koş Yemeye
Galata Simitçisi’nden (Karaköy) simit, Kireçburnu Fırını’ndan (Sarıyer) kıymalı poğaça, Bahriye Fırını’ndan (Kasımpaşa) kırıkkırak, Bilice Börekçisi’nden Sarıyer böreği alın.
Boğazınız Kuruduysa
Piyer Loti’de (Eyüp) çay, Mandabatmaz’da (Beyoğlu’na) kahve, Baylan’da (Kadıköy) limonata, Zeynel Muhallebicisi’nde (Yeniköy) salep, Vefa Bozacısı’nda (Fatih) boza için.
Tatlı Yiyelim Tatlı Gezelim
Karaköy Güllüoğlu’da baklava, Kanaat Lokantası’nda (Üsküdar) ekmek kadayıfı, Girandola’da (Arnavutköy) güllaçlı dondurma, Boris’in Yeri’nde (Kumkapı) bal-kaymak yiyin.
Bunlar da Valize
Ali Muhiddin Hacı Bekir’den (Eminönü) lokum, Cemilzade’den (Kadıköy) badem ezmesi, Cafer Erol’dan (Kadıköy) fındıklı akide şekeri, Kurukahveci Mehmet Efendi’den kahve alın.
Ayaküstü Lezzetler
Eminönü’nde balık ekmek, Taksim’de ıslak hamburger, Ortaköy’de kumpir, Küçük Pazar’da (Fatih) sebzeli döner yiyin.
İstanbul'da Görülmesi Gereken Yerler
Müzeler:
Topkapı Sarayı, Ayasofya, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Kariye, Panorama 1453, Yerebatan Sarnıcı, Yıldız Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Miniatürk, Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi, Oyuncak Müzesi, Masumiyet Müzesi.
Camiler:
Sultanahmet, Süleymaniye, Eyüp Sultan, Fatih, Ortaköy, Beyazıt , Şehzade, Ayazma, Yeni, Rüstem Paşa, Mihrimah, Kılıç Ali Paşa, Kalenderhane.
Kiliseler:
Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Aya Triada, Aya Yorgi, Aya İrini, St. Esprit, St. Antoine.
Tarihe Tanıklık Eden Yapılar:
Sirkeci Garı, Kız Kulesi, Rumel Hisarı, Anadolu Hisarı, Galata Köprüsü, Yedikule Zindanları, Dikilitaş, Yılanlı Sütun.
Bunları Yapmadan İstanbul'dan Gitmeyin:
Kızkulesi’nde fotoğraf çektirin; Taksim Meydanı’ndan Tünel’e kadar yürüyün; Yıldız Parkı Kır Kahvesi’nde ciğerlerinize oksijen depolayın; Kalpazankaya’da Sait Faik’in şerefine kadeh kaldırın; Çinili Hamamı’nda yıkanın; Galata Köprüsü’nde balık tutun, Galata Kulesi’nden güneşin batışını seyredin; Kadıköy’den Moda’ya tramvayla gidin; Kanlıca’da şekerli yoğut yiyin; Yoros Kalesi’ne tırmanın.
İstanbul'da Alışveriş Önerileri
Kültür ve Turizm Bakanlığı GES Eminönü Şubesi: Hamam seti, el oyması kahvelik, Beykoz ibrik, gravür tabak, çini mücevher kutusu, peşkir, iğne oyası mendil, ciğerdeldi örtü, tel kırma kese, Karagöz-Hacivat tef, Kızkulesi madalyonu.
Mısır Çarşısı: Baharat, kurutulmuş meyve, kuruyemiş, lokum, tavla-satranç takımı, paşmina, tesbih, telkari, rölyef.
Kapalıçarşı: Halı, kilim, seramik, mücevherat, pirinç ayna.
Eyüp Oyuncakçılar Çarşısı: Hacıyatmaz, tef, darbuka, fırıldak, topaç.
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!