Hatay-Istanbul
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Hatay-Istanbul
Yaklaşık Seyahat Süresi

Hatay-İstanbul uçak biletini birkaç tıkla satın alabilmek için yapmanız gereken tek şey yukarıdaki menüden Hatay-İstanbul uçuşlarını listelemek… Tüm havayollarının Hatay-İstanbul seferlerini tek ekranda görüntüledikten sonra sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşları, kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre listeleyebilirsiniz.
Tercihlerinize göre listelenen biletler arasından en ucuz Hatay-İstanbul uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) 9 aya varan taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Sizin için en uygun Hatay-İstanbul uçak biletini satın alın, İstanbul’a en kârlı şekilde uçmanın keyfini çıkarın.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor. En ucuz Hatay-İstanbul uçak biletine sahip olmak için, biletinizi seyahat tarihinizden iki ay önce almanızı tavsiye ederiz.
Anadolu Yakası’nda bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ve Avrupa Yakası’nda bulunan Atatürk Havalimanı’na ulaşım için HAVATAŞ servisleri, Marmaray bağlantılı metro ve belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.
Sayısız medeniyete evsahipliği yapmış, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleri ile yerel mutfağını keşfetmek için hepfly.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Istanbul Havalimanları
Atatürk Havalimanı
Istanbul Atatürk Havalimanı, Istanbul'un Avrupa yakasında bulunan ana havalimanıdır. Yeşilköy mevkiinde bulunan havalimanı Türkiye'de sivil havacılığın başladığı havalimanıdır. 1953 senesinde uluslararası hava trafiğine açılmış olan havalimanı bugün Türkiye'nin en yoğun trafiğe sahip havalimanıdır.
Atatürk Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Havataş
Atatürk Havalimanı'na ulaşım Havataş servisleri ile oldukça kolaydır. Taksim'den kalkan ve havalimanından Taksim'e giden servislerin saatlerinı ve detaylarını Havataş İstanbul web sayfasındanöğrenebilirsiniz.
Toplu Taşıma
İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin otobüsleri ile Atatürk Havalimanı'na ulaşabilir veya havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. TH-1 kodlu otobüsler Atatürk Havalimanı servisi yapmaktadır.
Metro
Atatürk Havalimanı'ndan şehir merkezine metro ile ulaşmak da mümkündür. Havalimanı metro durağından bineceğiniz metro ile Avrupa yakasında pek çok merkeze, bunun yanında Anadolu yakası geçişlerinde kullanılan Marmaray'a aktarma için Yenikapı istasyonuna ulaşabilirsiniz.
Deniz Otobüsü
Deniz Otobüsü ile Atatürk Havalimanı ve Istanbul'un Anadolu yakası arasında ulaşım oldukça rahattır. Bakırköy'den kalkan deniz otobüslerini kullanarak Kadıköy'e veya Bostancı'ya ulaşabilirsiniz.
Metro ile ilgili detaylı bilgiyi Istanbul Ulaşım'dan, halk otobüsleri ile ilgiyi bilgiyi Nasıl Giderim'den ve deniz otobüsü sefer tarifelerini Istanbul Deniz Otobüsleri web sitesinden edinebilirsiniz.
Sabiha Gökçen Havalimanı
Adını, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den alan Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul'un Pendik ilçesinde bulunmaktadır.
Sabiha Gökçen Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
Havataş
Sabiha Gökçen Havalimanı'na Kadıköy ve Taksim'den kalkan Havataş otobüsleriyle direkt olarak ulaşabilirsiniz.
Servis saatleri ve kalkış noktaları hakkında daha fazla bilgi almak için Havataş'ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Özel Araç
Özel aracınızla Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşmak için TEM otoyolu bağlantısını kullanabilirsiniz.
Metrobüs
Avrupa Yakası'ndan gelecek yolcular, Metrobüs'ün Uzunçayır durağında inerek, Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yapabilir, Kartal'dan ise KM22 no'lu otobüsle Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşabilirler.
Akmis Seyahat
Pegasus Havayolları yolcuları için hizmet veren Akmis Seyahat Bursa, Yalova, Gemlik, Sakarya, Kocaeli, Gebze ve Karamürsel ve ilçeleri arasında seferler düzenlemektedir. Seferler hakkında daha detaylı bilgi için Akmis Seyahat'in kurumsal web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Marmaray
Avrupa Yakası'ndan gelecek yolcular, Marmaray'a binerek Ayrılıkçeşme durağında inebilir ve Kartal-Kadıköy metrosuna aktarma yaparak, Kartal'dan kalkan KM22 numaralı otobüsle Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşabilirler.
Sabiha Gökçen Havalimanı'na tüm ulaşım alternatifleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Sabiha Gökçen Havalimanı'nın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Hatay Havalimanları
Hatay Havalimanı
Hatay Havalimanı 2008 senesinde uçuşlara ev sahipliği yapmaya başlamıştır. İç ve dış hatlar terminalleriyle yolculara hizmet vermekte olan Hatay Havalimanı İskenderun'a 45 km, Antakya'ya 25 km uzaklıktadır.
Hatay Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Havaş
Hatay Havalimanı'na şehir merkezinden veya İskenderun'dan ulaşmak isteyen, ya da alandan bu iki istikamete gidecek yolcular Havaş servislerinden yararlanabilir. Duraklar ve saatler ile ilgili almak isterseniz Havaş Hatay web sayfasına bakabilirsiniz.
İstanbul'a Ne Zaman Gitmeli
İstanbul yılın her dönemi seyahate uygun bir şehir. Yılda ortalama 10 milyon yabancı turist ağırlayan şehri ziyaret eden yerli ziyaretçi sayısını hesaplamak ise mümkün değil.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
İstanbul'un Lezzetleri
Koy Poşete Koş Yemeye
Galata Simitçisi’nden (Karaköy) simit, Kireçburnu Fırını’ndan (Sarıyer) kıymalı poğaça, Bahriye Fırını’ndan (Kasımpaşa) kırıkkırak, Bilice Börekçisi’nden Sarıyer böreği alın.
Boğazınız Kuruduysa
Piyer Loti’de (Eyüp) çay, Mandabatmaz’da (Beyoğlu’na) kahve, Baylan’da (Kadıköy) limonata, Zeynel Muhallebicisi’nde (Yeniköy) salep, Vefa Bozacısı’nda (Fatih) boza için.
Tatlı Yiyelim Tatlı Gezelim
Karaköy Güllüoğlu’da baklava, Kanaat Lokantası’nda (Üsküdar) ekmek kadayıfı, Girandola’da (Arnavutköy) güllaçlı dondurma, Boris’in Yeri’nde (Kumkapı) bal-kaymak yiyin.
Bunlar da Valize
Ali Muhiddin Hacı Bekir’den (Eminönü) lokum, Cemilzade’den (Kadıköy) badem ezmesi, Cafer Erol’dan (Kadıköy) fındıklı akide şekeri, Kurukahveci Mehmet Efendi’den kahve alın.
Ayaküstü Lezzetler
Eminönü’nde balık ekmek, Taksim’de ıslak hamburger, Ortaköy’de kumpir, Küçük Pazar’da (Fatih) sebzeli döner yiyin.
İstanbul'da Görülmesi Gereken Yerler
Müzeler:
Topkapı Sarayı, Ayasofya, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Kariye, Panorama 1453, Yerebatan Sarnıcı, Yıldız Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Miniatürk, Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi, Oyuncak Müzesi, Masumiyet Müzesi.
Camiler:
Sultanahmet, Süleymaniye, Eyüp Sultan, Fatih, Ortaköy, Beyazıt , Şehzade, Ayazma, Yeni, Rüstem Paşa, Mihrimah, Kılıç Ali Paşa, Kalenderhane.
Kiliseler:
Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Aya Triada, Aya Yorgi, Aya İrini, St. Esprit, St. Antoine.
Tarihe Tanıklık Eden Yapılar:
Sirkeci Garı, Kız Kulesi, Rumel Hisarı, Anadolu Hisarı, Galata Köprüsü, Yedikule Zindanları, Dikilitaş, Yılanlı Sütun.
Bunları Yapmadan İstanbul'dan Gitmeyin:
Kızkulesi’nde fotoğraf çektirin; Taksim Meydanı’ndan Tünel’e kadar yürüyün; Yıldız Parkı Kır Kahvesi’nde ciğerlerinize oksijen depolayın; Kalpazankaya’da Sait Faik’in şerefine kadeh kaldırın; Çinili Hamamı’nda yıkanın; Galata Köprüsü’nde balık tutun, Galata Kulesi’nden güneşin batışını seyredin; Kadıköy’den Moda’ya tramvayla gidin; Kanlıca’da şekerli yoğut yiyin; Yoros Kalesi’ne tırmanın.
İstanbul'da Alışveriş Önerileri
Kültür ve Turizm Bakanlığı GES Eminönü Şubesi: Hamam seti, el oyması kahvelik, Beykoz ibrik, gravür tabak, çini mücevher kutusu, peşkir, iğne oyası mendil, ciğerdeldi örtü, tel kırma kese, Karagöz-Hacivat tef, Kızkulesi madalyonu.
Mısır Çarşısı: Baharat, kurutulmuş meyve, kuruyemiş, lokum, tavla-satranç takımı, paşmina, tesbih, telkari, rölyef.
Kapalıçarşı: Halı, kilim, seramik, mücevherat, pirinç ayna.
Eyüp Oyuncakçılar Çarşısı: Hacıyatmaz, tef, darbuka, fırıldak, topaç.
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
Hatay'a Ne Zaman Gitmeli?
Güneşin yıl boyu sıcak yüzünü esirgemediği Hatay’da esen rüzgar mandalina bahçelerindeki kokuları şehre yayıyor. Hatay'ın Anavatana katılışı nedeniyle her yıl 23 Temmuz’da düzenlenen festival ile Akdeniz Mutfak Günleri büyük ilgi görüyor. En ucuz uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre; yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlıyor. Son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor. Gastronomi turlarının en önemli duraklarından biri olan Hatay’a ucuz uçak bileti bulmak için bir an önce seyahat planı yapmanızı öneririz.
Hatay'ın Yöresel Lezzetleri
Kekik kokan dağları, semzi hayvanların yetiştiği bereketli ovalarıyla Hatay’ın bir yemek krallığı olduğunu inkar edecek kimse yoktur herhalde...
Öncelikle Uzun Çarşı’dan ezme peynir, küflü çökelek, bal-kaymak ve katık alıyorsunuz. Biber salçası, peynir, zeytinyağı, susam, kekik ve çörekotundan hazırlanan katığı ise hemen çarşıda bulunan fırına götürüyorsunuz. Açılan hamura sürülen katık 3-4 dakika odun ateşinde piştikten sonra ısırılmayı bekleyen bir katıklı ekmek oluyor.
Yoğurt aşı, kaytaz böreği, etli aşur, abugannuş, cevizli biber ve humus yerel mutfak kültürünün vazgeçilmezleri.
Sac oruğu buraya has bir tür içli köfte. 20 cm çapında, içinde parça et, baharat ve pirinçten oluşan bir harç var.
Künefeyi anlatmaya gerek yok. Lezzet patlaması yaşayabileceğiniz Hatay’ın en iyi künefecilerini sıralayalım: Kral, Ferah, Çınaraltı (Yusuf Usta), Kule...
Hatay'da Görülmesi Gereken Yerler
Payas Kalesi, Sokullu Külliyesi, Sarı Selim Camii, Erzin'in portakal bahçeleri.
Harbiye Şelaleleri, Antakya Mozaik Müzesi, Uzun Çarşı.
Mozaik Müzesi, Musevi Havrası, Habib-i Neccar Camii.
Hatay'da Alışveriş Önerileri
Türkiye’nin tek Ermeni köyü 30 haneli Vakıflı’dan ceviz reçeli, nar ekşisi, biber salçası alabilirsiniz.
Defne ve zeytinyağı sabunu asırlık tecrübelerle yapılıyor.
Harbiye işi şal, masa örtüsü, yastık kılıfı da seçenekler arasında...
Hatay'a Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Hatay da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Kırkır: Dedikodu
Çeke: Küçük
Çibik: Alkış
Kazüz: Gazoz
Akrüt: Yaramaz
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!