6918
Dünya Parmağının Ucunda!

Gaziantep Zanzibar Uçak Bileti

Gaziantep-Zanzibar

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 4797 km

Gaziantep-Zanzibar

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 6s 6dk

Zanzibar

Gaziantep

Afrika’nın doğusunda bulunan Hint Okyanusunda, Tanzanya’ya bağlı iki adadan oluşan Zanzibar, Türk vatandaşlarına vize istemeyen ülkelerden birisi olduğundan Zanzibar uçak bileti ile gidilen popüler balayı ve tatil destinasyonlarından birisi haline gelmiştir. İki adadan büyük olan ada Zanzibar, daha küçük olan ada ise Pemba Adasıdır. Başkenti Stone Town olan Zanzibar, özerk olarak yönetilen bir bölgedir. Dünyanın en önemli baharat üreticisi olan Zanzibar’ın diğer ekonomik geçim kaynağı ise turizmdir. Şiraz’dan gelen İranlıların 12.yy.da geldiği ve Farsça “zencilerin sahili” anlamına gelen Zangibar adını verdikleri ada, 1503 yılında Portekizlilerin egemenliğine girmiştir.

 

 

1698 yılında ise Umman Sultanlığının hakimiyetine giren Zanzibar adalarında, sultanlığın başkenti ise Stone Town olmuştur. Ancak 1861 de Umman Sultanlığı ikiye bölünmüş ve ada Zangibar Sultanlığı adını almıştır. 1890 yılından itibaren 1963 yılına kadar Birleşik Krallık tarafından yarı sömürge sistemi ile yönetilen Zanzibar, 1963 de bağımsızlığını ilan etmiş, ancak 1964 de Tanzanya’ya özerk yönetim ile bağlandığını açıklamıştır. Tanzanya kıyılarına sadece 36 km. uzaklıkta bulunan Zanzibar’da başkent Stone Town ise bugün tarihi mimarisi ile Unesco Dünya Mirası Listesindedir.

 

 

Her ne kadar dünya baharat üretiminde 1. sırada olsa da Zanzibar uçak bileti ile ulaştığınız Zanzibar Adası, Afrika’nın en fakir ancak en mutlu bölgelerinden birisidir. Sokak lambalarının olmadığı adada hava karardıktan sonra aydınlatma sadece evlerden gelen ışıklar ve gökteki ay ile sağlanır. Daha önce 1873 yılına kadar dünya köle ticaretinin merkezi olan adada özellikle kadınlar, bağımsızlıklarını elde ettikten sonra kölelik günlerine inat, çok renkli ve çok süslü giyinirler. Zanzibarda konaklama için oteller, çok uygun fiyatla bulunur, ayrıca yemek de çok ucuzdur. Paje Bölgesi sörf sevenler için, Stone Town ise tarihi bir merkezde konaklamak isteyenler için tavsiye edilir. Bahar ve yaz ayları Zanzibar’ın ideal mevsimidir, kasım başında ise yağmurlar başlar. Nüfusun çoğunluğunun Müslüman olduğu adada İngilizce çok rahat konuşulur ve trafik akışı sol taraftandır.

 

 

Zanzibar uçak bileti ile Zanzibar’a seyahat etmek istediğinizde kullanacağınız havalimanları İstanbul Atatürk Uluslararası Havalimanı ve Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı’dır. Türk Hava Yolları, Qatar Airways ve Fly Dubai Sabiha Gökçen Havalimanından, yine Türk Hava Yolları ve Qatar Airways’in dışında Emirates, Egypt Air, KLM ve Lufthansa Airlines ise Atatürk Havalimanından tek veya iki aktarma ile Zanzibar Abeid Amani Karume Uluslararası Havalimanına uçuş gerçekleştirebileceğiniz havayolu firmalarıdır. Zanzibar uçak bileti ile ulaşacağınız Zanzibar Abeid Amani Karume Uluslararası Havalimanı, Kisauni Havalimanı olarak da bilinen Zanzibar’ın tek uluslararası havalimanıdır.

 

 

Adanın ilk başbakanı onuruna 2010 yılında adı değişen havalimanı, Zanzibar Adalarında Unguja Adası üzerinde bulunan ve Zanzibar şehir merkezinin 5 km. güneyinde kalan havalimanıdır. 2 terminali bulunan Zanzibar Havalimanında 2015 yılında hizmete açılan yeni terminal sayesinde ilk terminal sadece yerel uçuşlara ayrılmıştır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için toplu ulaşım olmadığından taksi kullanmanız gerekir. Zanzibar’da taksilerde taksimetre bulunmadığından pazarlık edilmesi gerekir. Şehir merkezine ulaşım için 6 $ üzerinde bir ücret ödememeniz tavsiye edilir. 

 

 

Zanzibar, tropikal bir adadır. Dolayısıyla adada en sık göreceğiniz şeyler; balık ve tropikal meyvelerdir. Umman Sultanlığı nedeniyle Arap etkisinin yoğun olarak hissedildiği adada ilk görmeniz gereken yerlerden birisi Stone Town merkezindeki Balık Hali ve Meyve Pazarı olacaktır. Hayatınızda hiç göremeyeceğiniz çeşitte ve büyüklükte balıkları Balık Hali’nde görebilirsiniz. Ananas, karpuz, muz, mango, papaya, avacado, jackfruit, pembe elma ve pomela gibi tropik meyveleri ise Meyve Pazarında tadabilirsiniz. Slave Market Museum ise eskiden köle olarak 10 m2.lik zindanlarda üst üste 40 kişi bir arada tutulan ve sağ kalanların Avrupa ve Amerika’ya satıldığı insanların anısına oluşturulmuş bir müzedir. Müzenin zindan bölümünde hala zincirler ve hücreler görülebilir.

 

 

Müzenin önündeki bahçede ise 1997 yılında İsveçli heykeltraş Clara Sornas’ın yaptığı köleliği simgeleyen çok etkileyici bir heykel bulunmaktadır. Eskiden köle pazarı olarak kullanılan alanda ise bugün İngilizler tarafından yaptırılan Anglikan Kilisesi bulunmaktadır. Zanzibar’da köleliğin yasaklanması için büyük çabaları bulunan ve 1855 yılında adaya gelen İskoç kaşif Dr. David Livingstone’nun cenazesi adanın ilk kilisesi olan Anglikan Kilisesi’nden kaldırılmıştır ve kilisenin içinde Dr. David Livingstone’un cenazesinin taşındığı tahta bir haç görülebilir. Bugün hasar görmüş kilise, Unesco Dünya Mirası listesinde bulunmaktadır ve tamiratı için ülke yeterince zengin olmadığından Unesco’dan fon beklenmektedir.

 

 

Stone Town sokakları hala eski mimarisini koruyan tarihi sokaklardır. Sokaklarda en dikkat çeken özellik ise; Hint ve Arap ezgilerini taşıyan muhteşem güzellikteki tahta oymalı kapılardır. Hint kapılarının üzerinde bulunan mahmuzlar, eve girmek isteyen filleri korkutmak için yapılmıştır. Arap kapıları ise çok daha gösterişlidir. Ayrıca İngiliz grup Queen’in efsanevi solisti Freddy Mercury yada doğduğu adıyla Faruk Bulsara’nın doğduğu ev de Stone Town’da görülecek popüler mekanlar arasındadır. 1598 yılında Ummanlılar tarafından Portekizlilerden korunmak amacıyla inşa edilen Arap Kalesi, ve bugün turizm merkezi olarak kullanılan Dr. David Livingstone’un evini de görmenizi öneririz.

 

 

Zanzibar’da katılmanız tavsiye edilen ve yerel rehberler eşliğinde gerçekleşen turlar ise; Spice Tour denilen baharat turu, Blue Safari denilen ve teknelerle çevredeki muhteşem güzellikte 5-6 küçük adayı gezebileceğiniz tur ve sabah 05.30 da adanın en güneyindeki Kizimkazi’ye giderek yunuslarla birlikte yüzebileceğiniz Yunus Turu’dur. Mnemba Adası ise özellike dalış meraklılarına tavsiye edilir. Zanzibar Adasında özellikle deniz ürünlerini denemeniz tavsiye edilir. Hint Okyanusundan çıkartılan mavi yengeç ve ıstakoz gibi lezzetler dünyanın hiç bir yerinde bulamayacağınız fiyatlara Zanzibar’In en iyi restoranlarında yenebilir.

Halk arasında bilinen eski adıyla Antep, Türkiye’nin en kalabalık sekizinci şehridir. Güneydoğu Anadolu’nun sanayi ve gelişim bakımından birinci önemli şehridir. Türkiye sanayisi ve ticareti için de önemli bir konumdadır. Liman kentlerine de yakın denilebilecek bir konumda olduğu için Anadolu ile Orta Doğu arasında ticari bir köprü görevi görmektedir. Gaziantep’in simgesi meşhur Antep Kalesi’dir.

Şehrin bünyesinde doğal göl bulunmamaktadır. Şehrin çevresine birçok yapay göl ve baraj inşa edilmiştir. En önemli akarsuyu ise Fırat Nehri ve uzantılarıdır. Ayrışa ilde çok az doğal orman bulunmaktadır. Buna rağmen verimli topraklara sahip oluşuyla %60 oranında tarıma elverişlidir. Genellikle zeytin, antep fıstığı, meyve ve sebze bahçelerinden oluşmaktadır.

 

 

Bulunduğu konumda Akdeniz ve Karasal iklim hakimdir. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hava çok sıcaktır. Ortalama en yüksek sıcaklık 40 derece, en düşük sıcaklık ise -10 derecedir. En az yağışlı olduğu aylar Haziran ve Eylül ayları arasıdır. En çok yağış aldığı aylar ise Aralık ve Şubat ayları arasıdır. Ayrıca gece ve gündüz arasında değişken sıcaklık farkı çok yüksektir. Nem oranı düşük olduğu için hava çok sert değildir.

Gaziantep’de gezilecek çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Şehrin merkezinde tarihi Antep Kalesi yer alır. Kalenin güney kısmında tarihi meşhur Naib Hamamı yer alırken kuzey kısmında ise bir çok tarihi han mevcuttur. Bakır işlemeleriyle meşhur Bakırcılar Çarşısı ise hanların küzeyine düşmektedir. Camiileri ve tarihi Antep evleri de görülmeye değer diğer yapılardır.

 

 

Gaziantep Kalesi: Şehrin merkezinde yüksek bir tepe üzerine kurulu olan kaledir. Roma döneminde gözlem amaçlı kullanılan kalenin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir. Tarih boyunca çok fazla restore edilen kalenin 2000’li yılların başında yapılan restorasyonuyla şuan ki halini almıştır. Daire biçimli kalenin çevresi 1200 metredir. Duvalar taş bloklar kullanılarak yapılmıştır. 12 kulesi ve burçları bulunan kalede ayrıca “Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi” de bulunmaktadır. Ayrıca kalenin içinde gezerken özel hazırlanmış belgeselle tarihe tanıklı edebilirsiniz.

 

Bakırcılar Çarşısı: Gaziantep’in en eski tarihi çarşılarındandır. Adını burda satılan bakır eşyalardan almaktadır. Gaziantep’te bakır işçiliğinin tarihi 400 yıllık bir geçmişe sahiptir. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından biridir. 

 

Tarihi Antep Evleri: Gaziantep’in Bey Mahallesi’nde bulunmaktadır. Kesme taşlardan yapılan bu binalar tek yada çift katlıdır. Evlerin genişce “hayat” ismi verilen avluları bulunmaktadır. Ayrıca “güvercinlik” adı verilen geniş terasları da diğer tarihi yapılardan ayrılan büyük özelliklerindendir. Günümüzde bu yapıların bir çoğu butik otel olarak kullanılmaktadır. Buna rağmen hala ev olarak kullanılanlar da bulunmaktadır. Evlerin çoğu yakın tarihte restore edilerek kullanıma sunulmuştur.

 

Aziz Bedros Kilisesi: Şehirde bulunan tarihi bir Ermeni kilisesidir. 1723 yılında inşa edildiği bilinen kilise, belediyenin yol çalışmaları sırasında tesadüf eseri keşfedilmiştir. 450 yıllık bir geçmişe sahip olan eser günümüzde Ömer Ersoy Kültür Merkezi adı ile müzeye dönüştürülmüştür.

 

Zeugma: Nizip ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve milattan önce 300’lü yıllarda Büyük İskender’in generallerinden olan 1. Selevkos Nikator tarafından kurulan antik şehirdir. Belkıs Mahallesi eteklerinde yer alır. İlk zamanlarında kurucusunun kendi ismini verdiği Selevkosya olarak bilinen şehir, Roma İmparatorluğu ele geçirdikten sonra köprü anlamına gelen “Zeugma” olarak anılmaya başlanmıştır. Üç bölümden oluşan şehirde döneminde çarşılar ve lüks evlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Şehir döneminden kalan mozaikleri ile ünlüdür. Ayrıca UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Liste’sinde yer almaktadır. Kazılardan çıkarılan eserlerin çoğu Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

 

Yeşilvadi Parkı: Türkiye’nin en büyük parkıdır. Şehrin güney sınırını çevreler. Yine şehirde sayısı azımsanmayacak kadar park ve mesire alanı bulunmaktadır.

 

Gaziantep Hayvanat Bahçesi: Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesidir. 264 farklı türden 6814 hayvanı barındırmaktadır. 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan hayvanat bahçesi Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise en büyük üçüncü hayvanat bahçesidir.

 

 

Gaziantep ulaşım açısından da gelişmiş şehirlerimizden biridir. Kent içinde ulaşımı kolaylaştıran tramway ağı bulunmaktadır. Ayrıca birçok şehre de demiryolu ile ulaşım kolayca sağlanmaktadır. Kent içerisinde bulunan halk ve belediye otobüsleri ile şehrin birçok noktasına hızlıca erişebilirsiniz. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlere direkt uçuşlar mevcuttur. Ankara aktarmalı olarak Türkiye’nin diğer şehirlerine de ulaşım mümkündür. Ayrıca Almanya’ya direkt olarak uçuşlar vardır.

 

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’i görmek için geç kalmayın. Gaziantep uçak bileti alarak uygun fiyatlarla rahat bir yolculuğun tadını çıkarın.

Gaziantep Kalkışlı Uçuşlar

Havalimanları

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X