17411
Dünya Parmağının Ucunda!

Gaziantep Soçi Uçak Bileti

Gaziantep-Sochi

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 754 km

Gaziantep-Sochi

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 1s 30dk

Soçi

Gaziantep

Soçi, Kuzey Avrasya ülkelerinden biri olan Rusya Federasyonu’nun Krasnodar Kray bölgesinde bulunan bir kenttir. Kafkasya Bölgesi’nin batı kısmındaki eteklerde, Karadeniz kıyısında konumlanmıştır. Toplam yüzölçümü 3502 kmolan Soçi kentinin nüfusu 397 bin 103 kişidir. Para birimi Rus Rublesi ve Resmi dili Rusçadır fakat Soçi’nin kültürel tarihi nedeniyle çeşitli bölgesel diller de konuşulmaktadır.

 

 

1838 yılında Karadeniz Rus Filosu, Çerkesya kıyılarına genel kapsamlı çıkartmalar düzenlemiş ve bu çıkartmalar sırasında Soçi Irmağı’na da çıkartma düzenleyerek Navaginskoye Kalesi’ni kurmuştur fakat daha sonra kale yeniden Çerkeslerin eline geçmiş, Ruslar bu bölgeden tahliye edilmiştir. Çerkeslerin elinde bulunan Navaginskoye Kalesi, Ruslar ve bölge yerlileri arasında imzalanan antlaşma sonucu 1864 yılında Ruslara bırakılmıştır. 1896 yılında kalenin bulunduğu bölgeye Soçi kenti kurulmuş ve 1902 yılından sonra da Soçi; kent, yazlık dinlenme alanı ve kaplıca yöresi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

 

 

Soçi kenti, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yaparak adını duyurmuştur. Trabzon, Soçi kentinin kardeş şehridir. Rusya Federasyonu’nun, tarihte birçok çekişmelere neden olan kenti Soçi’ye demiryolu, denizyolu ve havayolu ile ulaşım mümkündür. Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Trabzon ilinden deniz seferleriyle Soçi’ye gidilebilir fakat denizyolu ulaşımı Trabzon’dan Soçi’ye yaklaşık 12 saat sürmektedir. Soçi’ye ulaşabileceğiniz ikinci bir ulaşım seçeneği ise Rusya Federasyonu’nun başkenti olan Moskova’ya uçmak ve oradan da Soçi kentine, yaklaşık 2 buçuk saat süren bir yolculukla ulaşmaktır fakat bu seçeneklerden en kolayı, şehir uçak bileti satışı yapan herhangi bir havayolu şirketleri noktasından en uygun şehir uçak biletini temin etmek ve doğrudan Soçi kentine uçmaktır.

 

 

Soçi kentinde havaalanı mevcut ve bu havaalanı Soçi kentinin Adler kasabasında bulunuyor. Sochi Uluslararası Havalimanı’na Türkiye’den, şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firması Türk Hava Yolları (THY)’dır. Sochi Uluslararası Havalimanı’na Türkiye’den doğrudan uçuş yapabileceğiniz tek il ise İstanbul’dur. İstanbul’dan doğrudan, diğer illerden ise İstanbul aktarmalı olarak Sochi Uluslararası Havalimanı’na uçabilirsiniz. Sochi Uluslararası Havalimanı’na indikten sonra şehir merkezine ve kalacağınız otele çeşitli ulaşım araçlarıyla ulaşabilirsiniz.

 

 

Soçi kentinde kalabileceğiniz bazı oteller;

  • Subbota Hotel,
  • Olympic Hostel,
  • Apartment on Dzhigitskaya,
  • Guest House Pirogova 36,
  • Hotel Romanov,
  • Son u Morya,
  • Zvyozndy Hotel,
  • Sanatorium Sochi,
  • El Hotel,
  • Dolphin,
  • Lesnoe Residential Complex,
  • Mirit Hotel,
  • Oktyabrskiy Resort,
  • Yubileinye Apartments

 

 

2014 Kış Olimpiyatları ile tüm dünya genelinde duyulan Soçi, yaygın olarak kış turizmi için tercih edilmekte fakat Rusya Federasyonu’nun dondurucu soğuklarıyla bilinmesinin aksine günlük güneşlik ve uzun sahillere sahip olan Soçi kenti, Rusya Federasyonu’nda en çok tercih edilen tatil yöresidir. Bu anlamda birçok turiste kapılarını açan Soçi kentine, özellikle yer altı sularının minerallerinden faydalanmak isteyenler geliyor.

 

 

Soçi kentinde gezilebilecek yerler;

  • Mozaik Rölyef,
  • Stalin’s Summer Residence,
  • Tropik Park,
  • Sanat Galerisi,
  • Şehir Tiyatrosu ve İstasyonu,
  • Orak ve Çekiçli Anıt,
  • 33 Waterfalls,
  • Culture Ethnographic Center,
  • Soçi Tarihi Müzesi,
  • Rosa Khutor Ski Resort,
  • Krasnaya Polyana Mountain Cluster

 

 

Kış ve yaz aktivitelerinin bir arada görülebileceği bir merkez olan Soçi kentinin mutfağında, zorunlu göç nedeniyle artık olmayan Kafkas halklarının dokunuşları hâlâ bulunuyor. Lezzetleri kadar gelenek ve görenekleri açısından da, Kafkas halklarının izleri hâlâ yemek masalarında yer buluyor.  Geleneklere göre yemek; üç çeşit ekmek ve börekle başlıyor, üç kez sırasıyla tanrıya, anne-babaya ve kardeşlere saygı sunuluyor, ardından da misafirlere ve yemek daveti sahiplerine söz veriliyor. Boşalan içki şişeleri asla masalarda bırakılmıyor ve davet sahibi veya misafir fark etmeksizin tüm konuşmacılar ayakta dinleniyor.

 

 

Kafkas dokunuşlarının da oldukça fazla olduğu Soçi mutfağında, elbette Soçi’nin Karadeniz’le ilişkili olmasından dolayı bol bol hamsi bulunuyor. Kızartma veya fırında pişirilmiş olarak satışa sunulan hamsiler, oldukça yaygın olarak tüketiliyor. Hamsi dışında da birçok balık, kentin en çok tükettiği yemekler arasında yer alıyor. Karadeniz’de bulunan hemen her balığı Soçi kentinde tüketmek mümkün. Bu balıkların en başında kalamar, ahtapot, karides gibi balıklar geliyor. Deniz ürünlerine oldukça düşkün olan Soçi kentinde havyar da tüketebilirsiniz. Deniz ürünlerinden hoşlanmayanlar veya daha yöresel lezzetler arayanlar için pelmeni ismi verilen Rus mantısı, yöresel lezzetlerin en başında geliyor. Pelmeni’nin dışında çeşitli sebzelerle yapılan ve hamur işi olarak tüketilen piroşkiler de kentin hemen her sofrasını süslemeye devam ediyor. Soçi mutfağındaki tatlılar arasında en çok tüketilen tatlı da çikolatalı mereng ismindeki kakao, pudra şekeri, un gibi malzemelerle meydana gelen tatlı. Bu tatlı özellikle yemeklerden sonra kahve veya çay ile birlikte tüketiliyor.

 

 

Soçi’nin en çok tüketilen içkisi, Rusya Federasyonu’yla özdeşleşmiş olan votkadır. Soçi’nin birçok eğlence mekanında yaygın olarak tüketilen ve bar raflarını süsleyen votkalar, farklı meyve ve sebzelerle bir araya getiriliyor.

 

Soçi kentinde yöresel lezzetleri tadabileceğiniz restoran ve kafeler;

  • Khmeli & Suneli,
  • Olivye,
  • La Luna,
  • Traktir Trikoni
  • Belye Nochi,
  • Promenad,
  • Suluguni Bar,
  • Red Fox,
  • Lighthouse,
  • Restaurant San Remo

 

 

Soçi kentinde geçirdiğiniz harika bir tatil ve gezi sonrasında Türkiye’ye geri dönüş yapmak için havayolunu kullanarak geliş yönünde uyguladığınız tüm adımları ters yönde uygulamalısınız. Soçi Uluslararası Havalimanı’ndan, Türkiye’ye düzenlenen uçuş seferine ait en uygun şehir uçak biletini temin ettikten sonra Soçi’den İstanbul’a uçabilir ve dönüşünüzü tamamlayabilirsiniz.

Halk arasında bilinen eski adıyla Antep, Türkiye’nin en kalabalık sekizinci şehridir. Güneydoğu Anadolu’nun sanayi ve gelişim bakımından birinci önemli şehridir. Türkiye sanayisi ve ticareti için de önemli bir konumdadır. Liman kentlerine de yakın denilebilecek bir konumda olduğu için Anadolu ile Orta Doğu arasında ticari bir köprü görevi görmektedir. Gaziantep’in simgesi meşhur Antep Kalesi’dir.

Şehrin bünyesinde doğal göl bulunmamaktadır. Şehrin çevresine birçok yapay göl ve baraj inşa edilmiştir. En önemli akarsuyu ise Fırat Nehri ve uzantılarıdır. Ayrışa ilde çok az doğal orman bulunmaktadır. Buna rağmen verimli topraklara sahip oluşuyla %60 oranında tarıma elverişlidir. Genellikle zeytin, antep fıstığı, meyve ve sebze bahçelerinden oluşmaktadır.

 

 

Bulunduğu konumda Akdeniz ve Karasal iklim hakimdir. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hava çok sıcaktır. Ortalama en yüksek sıcaklık 40 derece, en düşük sıcaklık ise -10 derecedir. En az yağışlı olduğu aylar Haziran ve Eylül ayları arasıdır. En çok yağış aldığı aylar ise Aralık ve Şubat ayları arasıdır. Ayrıca gece ve gündüz arasında değişken sıcaklık farkı çok yüksektir. Nem oranı düşük olduğu için hava çok sert değildir.

Gaziantep’de gezilecek çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Şehrin merkezinde tarihi Antep Kalesi yer alır. Kalenin güney kısmında tarihi meşhur Naib Hamamı yer alırken kuzey kısmında ise bir çok tarihi han mevcuttur. Bakır işlemeleriyle meşhur Bakırcılar Çarşısı ise hanların küzeyine düşmektedir. Camiileri ve tarihi Antep evleri de görülmeye değer diğer yapılardır.

 

 

Gaziantep Kalesi: Şehrin merkezinde yüksek bir tepe üzerine kurulu olan kaledir. Roma döneminde gözlem amaçlı kullanılan kalenin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir. Tarih boyunca çok fazla restore edilen kalenin 2000’li yılların başında yapılan restorasyonuyla şuan ki halini almıştır. Daire biçimli kalenin çevresi 1200 metredir. Duvalar taş bloklar kullanılarak yapılmıştır. 12 kulesi ve burçları bulunan kalede ayrıca “Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi” de bulunmaktadır. Ayrıca kalenin içinde gezerken özel hazırlanmış belgeselle tarihe tanıklı edebilirsiniz.

 

Bakırcılar Çarşısı: Gaziantep’in en eski tarihi çarşılarındandır. Adını burda satılan bakır eşyalardan almaktadır. Gaziantep’te bakır işçiliğinin tarihi 400 yıllık bir geçmişe sahiptir. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından biridir. 

 

Tarihi Antep Evleri: Gaziantep’in Bey Mahallesi’nde bulunmaktadır. Kesme taşlardan yapılan bu binalar tek yada çift katlıdır. Evlerin genişce “hayat” ismi verilen avluları bulunmaktadır. Ayrıca “güvercinlik” adı verilen geniş terasları da diğer tarihi yapılardan ayrılan büyük özelliklerindendir. Günümüzde bu yapıların bir çoğu butik otel olarak kullanılmaktadır. Buna rağmen hala ev olarak kullanılanlar da bulunmaktadır. Evlerin çoğu yakın tarihte restore edilerek kullanıma sunulmuştur.

 

Aziz Bedros Kilisesi: Şehirde bulunan tarihi bir Ermeni kilisesidir. 1723 yılında inşa edildiği bilinen kilise, belediyenin yol çalışmaları sırasında tesadüf eseri keşfedilmiştir. 450 yıllık bir geçmişe sahip olan eser günümüzde Ömer Ersoy Kültür Merkezi adı ile müzeye dönüştürülmüştür.

 

Zeugma: Nizip ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve milattan önce 300’lü yıllarda Büyük İskender’in generallerinden olan 1. Selevkos Nikator tarafından kurulan antik şehirdir. Belkıs Mahallesi eteklerinde yer alır. İlk zamanlarında kurucusunun kendi ismini verdiği Selevkosya olarak bilinen şehir, Roma İmparatorluğu ele geçirdikten sonra köprü anlamına gelen “Zeugma” olarak anılmaya başlanmıştır. Üç bölümden oluşan şehirde döneminde çarşılar ve lüks evlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Şehir döneminden kalan mozaikleri ile ünlüdür. Ayrıca UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Liste’sinde yer almaktadır. Kazılardan çıkarılan eserlerin çoğu Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

 

Yeşilvadi Parkı: Türkiye’nin en büyük parkıdır. Şehrin güney sınırını çevreler. Yine şehirde sayısı azımsanmayacak kadar park ve mesire alanı bulunmaktadır.

 

Gaziantep Hayvanat Bahçesi: Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesidir. 264 farklı türden 6814 hayvanı barındırmaktadır. 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan hayvanat bahçesi Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise en büyük üçüncü hayvanat bahçesidir.

 

 

Gaziantep ulaşım açısından da gelişmiş şehirlerimizden biridir. Kent içinde ulaşımı kolaylaştıran tramway ağı bulunmaktadır. Ayrıca birçok şehre de demiryolu ile ulaşım kolayca sağlanmaktadır. Kent içerisinde bulunan halk ve belediye otobüsleri ile şehrin birçok noktasına hızlıca erişebilirsiniz. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlere direkt uçuşlar mevcuttur. Ankara aktarmalı olarak Türkiye’nin diğer şehirlerine de ulaşım mümkündür. Ayrıca Almanya’ya direkt olarak uçuşlar vardır.

 

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’i görmek için geç kalmayın. Gaziantep uçak bileti alarak uygun fiyatlarla rahat bir yolculuğun tadını çıkarın.

Gaziantep Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Havalimanları

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X