13247
Dünya Parmağının Ucunda!

Gaziantep Marakeş Uçak Bileti

Gaziantep-Marrakech

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 4182 km

Gaziantep-Marrakech

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 5s 22dk

Marakeş

Gaziantep

Marakeş, Kuzey Afrika’da yer alan Fas, resmi adıyla Fas Krallığı’nın orta kısmında bulunan bir şehirdir. Marakeş, Fas Krallığı’nın Rabat şehrinden önce ilk başkenti olma özelliği taşımaktadır. Kırmızı şehir olarak bilinen Marakeş, Atlas Dağları’nın dibinde bulunmaktadır ve bu nedenle de Fas ile Atlantik arasında bir geçiş noktası meydana getirmektedir. Fas’ın önemli bir şehri olan Marakeş’in resmi dili Arapça ve Berberi, resmi para birimi ise Fas Dirhemi’dir. Atlas Dağları’nın eteklerinde yer alan Marakeş-Tensift-Al-Haouz ekonomik bölgesinin güneybatı ortasında bulunan bir başşehir olan Marakeş’in, 2010 yılı verilerine göre toplam nüfusu 3 milyon 102 bin kişidir.

 

 

İngilizcede Marrakesh, Almancada Marrakesch, Türkçede Marakeş ve Fransızcada Marrakech olarak okunan Marakeş isminin, Berberi dilinde Tanrının ülkesi anlamına gelen mur(n)akush kelimesinden türediği düşünülmektedir fakat bu kesin bir teori değildir. Aynı zamanda bir takma adı olan ve bu takma adı Kech olan Marakeş, birkaç on yıl öncesine kadar Araplar, Persler, Avrupalılar ve Fas tarafından Marakeş Krallığı olarak bilinmekteydi.

 

 

Marakeş, Fas’ta geleneksel bir geniş ticaret pazarına sahiptir. Bununla birlikte dünya genelinde ve Afrika’da en faal alanlarından biridir. Akrobatlar, telaşlı alanlar, faaliyetler, dansçılar, hikaye anlatıcıları ve müzisyenlerle dolu olan ticaret alanı, yiyecek standlarıyla büyük bir açık hava restoranına dönüşmektedir. Çöl ikliminin etkisi altında olan Marakeş’te, ilkbahar mevsiminde kum fırtınaları görülebilmektedir bu nedenle Marakeş’i ziyaret etmek için en uygun dönem sonbahardır.

 

 

 

Marakeş’e havayolu ve karayolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Türkiye’den karayolu ile ulaşımda üç seçenek bulunmaktadır. Marakeş’e AP-7 karayolu üzerinden 5425 kilometre ve feribot geçişleri de dahil olarak toplam 53 saatte, A-66 karayolu üzerinden 5629 kilometre ve 55 saatte, Anadolu Otoyolu/O4 ve AP-7 karayolu üzerinden ise 5857 kilometre ve 57 saatte ulaşılabilmektedir fakat bu yolculuklar oldukça uzun süreleri kapsamakta ve konforsuz bir seyahate yol açabilmektedir bu nedenle havayolu ulaşımı tercih edilmelidir.

 

 

Marakeş’e havayolu ulaşımı ile ulaşmanın da birkaç yolu bulunmaktadır çünkü Marakeş şehrine Türkiye’den şehir uçak bileti satışı yapan ve doğrudan uçuş seferleri düzenleyen herhangi bir havayolu firması bulunmamaktadır bu nedenle uçuşlar aktarmalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu seçeneklerden ilki, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca aktarmalı olarak Marakeş’e ulaşmaktır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı aktarmalı olarak şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firması Air Royal Maroc firmasıdır. Havayolu ulaşımının ikinci seçeneği iseİstanbul Atatürk Havalimanı veya İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan doğrudan uçuş olarak Casablanca Mohammed V Havalimanı’na uçmak ve oradan da karayolu ile Marakeş’e ulaşmaktır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na şehir uçak bileti satışı yapan ve doğrudan uçuş seferleri düzenleyen firmalar Türk Hava Yolları (THY) ve Air Royal Maroc firmasıdır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firması ise Air Arabia firmasıdır.

 

 

Doğrudan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na uçmayı ve oradan karayolu aracılığıyla Marakeş’e ulaşmayı tercih edenler için Kazablanka, Marakeş’ten toplam 226 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanından özel transfer yoluyla, fiyatı ortalama 140 Euro olan araçları tercih ederek Marakeş’e ulaşabilir veya Casablanca Mohammed V Havalimanı’ndan hareket eden trenleri tercih edebilirsiniz. Kazablanka’dan Marakeş’e trenle yolculuk toplam 4 saat 15 dakika sürmektedir.

 

 

Marakeş’te tercih edebileceğiniz oteller arasında;

  • Rainbow Marrakech,
  • Riad Zarka,
  • Dar Essakya,
  • Riad Dar Latifa,
  • Riad Dia,
  • Riad Slima

 

 

Marakeş’te gezmeniz gereken yerler arasında;

  • Marrakesh Müzesi,
  • İslam Eserleri Müzesi,
  • Jemaa el Fna,
  • Marrakech Souk,
  • Les Bains de Marrakech,
  • El Badi Palace,
  • Bahia Palace,
  • Gueliz Mahallesi,
  • Dar Si Said (Fas Sanat Eserleri Müzesi),
  • Ali Ben Youssef Medersa,
  • Koutoubia Camii,
  • Dar el Makhzen,
  • Jardin Majorelle,
  • Medina of Marrakech,
  • Ziani Hamamı,
  • Rahba Kedima Meydanı,
  • Yves St. Laurent Bahçesi,
  • Ahmed El-Mansour Mozalesi,

 

 

Kızıl bir Orta Çağ şehri olan Marakeş’te Fas mutfağı hakimdir. Yemekler oldukça çeşitli ve çeşnili olarak tamamen kendine özgü ve özeldir. Fas mutfağında genellikle kuru ve taze meyveler kullanılmaktadır. Yemeklerin ana maddesi genellikle balık, sebze ve etten oluşmaktadır. Et kategorisinde kuzu, tavuk, koyun ve güvercin eti kullanılmaktadır. Fas mutfağında en önemli ve en meşhur yemek pastilladır. Baklava hamuruyla yapılan, tatlı ve tuzlu börekler olan pastilla, geleneksel günlerde ve bayramlarda hazırlanarak sadece bu günlerde ikram edilmektedir. Marakeş’te kahvaltı öğünleri oldukça hafif gıdalarla yapılmaktadır. Bu kahvaltılarda yaygın olarak reçel, bal, tereyağı ve ekmek tüketilmektedir.  Marakeş’te en önemli öğün öğle öğünüdür. Çorba, kırmızı veya beyaz et ve tatlıdan meydana gelen öğle öğünleri, Marakeş’te olduğu gibi Fas genelinde de oldukça önemlidir. Akşam öğünleri de tıpkı kahvaltılar gibi hafif şekilde geçmektedir. Nohut, mercimek veya bakladan yapılan çorbalar, akşam yemeğinin ana yemekleridir. Çorbadan sonra ise hamur işi veya krep tüketilerek öğün bitirilmektedir. Marakeş’te içecek kahve, sütlü kahve ve çaydan ibarettir.

 

 

Fas mutfağını tadabileceğiniz restoranlar;

  • Amal,
  • Gastro MK at Maison MK,
  • Roti D’or,
  • La Table du Palais,
  • L’Annexe

 

 

Marakeş’te alışveriş yapabileceğiniz yerler;

  • Menara Mall,
  • Place des Ferblantiers,
  • Marrakech Henna Art Cafe,
  • Ensemble Artisanal,
  • KiFKiF

 

 

Kızıl şehirde geçirilen kızıl akşamlardan sonra Türkiye’ye geri dönmek için geliş yönünde izlenilen rota ve adımların tam tersini gerçekleştirmeli ve Marakeş şehi merkezinden havalimanına kadar giderek, havalimanından İstanbul yönünde şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firmasından rezervasyon yaptırarak İstanbul’a uçmalısınız.

Halk arasında bilinen eski adıyla Antep, Türkiye’nin en kalabalık sekizinci şehridir. Güneydoğu Anadolu’nun sanayi ve gelişim bakımından birinci önemli şehridir. Türkiye sanayisi ve ticareti için de önemli bir konumdadır. Liman kentlerine de yakın denilebilecek bir konumda olduğu için Anadolu ile Orta Doğu arasında ticari bir köprü görevi görmektedir. Gaziantep’in simgesi meşhur Antep Kalesi’dir.

Şehrin bünyesinde doğal göl bulunmamaktadır. Şehrin çevresine birçok yapay göl ve baraj inşa edilmiştir. En önemli akarsuyu ise Fırat Nehri ve uzantılarıdır. Ayrışa ilde çok az doğal orman bulunmaktadır. Buna rağmen verimli topraklara sahip oluşuyla %60 oranında tarıma elverişlidir. Genellikle zeytin, antep fıstığı, meyve ve sebze bahçelerinden oluşmaktadır.

 

 

Bulunduğu konumda Akdeniz ve Karasal iklim hakimdir. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hava çok sıcaktır. Ortalama en yüksek sıcaklık 40 derece, en düşük sıcaklık ise -10 derecedir. En az yağışlı olduğu aylar Haziran ve Eylül ayları arasıdır. En çok yağış aldığı aylar ise Aralık ve Şubat ayları arasıdır. Ayrıca gece ve gündüz arasında değişken sıcaklık farkı çok yüksektir. Nem oranı düşük olduğu için hava çok sert değildir.

Gaziantep’de gezilecek çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Şehrin merkezinde tarihi Antep Kalesi yer alır. Kalenin güney kısmında tarihi meşhur Naib Hamamı yer alırken kuzey kısmında ise bir çok tarihi han mevcuttur. Bakır işlemeleriyle meşhur Bakırcılar Çarşısı ise hanların küzeyine düşmektedir. Camiileri ve tarihi Antep evleri de görülmeye değer diğer yapılardır.

 

 

Gaziantep Kalesi: Şehrin merkezinde yüksek bir tepe üzerine kurulu olan kaledir. Roma döneminde gözlem amaçlı kullanılan kalenin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir. Tarih boyunca çok fazla restore edilen kalenin 2000’li yılların başında yapılan restorasyonuyla şuan ki halini almıştır. Daire biçimli kalenin çevresi 1200 metredir. Duvalar taş bloklar kullanılarak yapılmıştır. 12 kulesi ve burçları bulunan kalede ayrıca “Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi” de bulunmaktadır. Ayrıca kalenin içinde gezerken özel hazırlanmış belgeselle tarihe tanıklı edebilirsiniz.

 

Bakırcılar Çarşısı: Gaziantep’in en eski tarihi çarşılarındandır. Adını burda satılan bakır eşyalardan almaktadır. Gaziantep’te bakır işçiliğinin tarihi 400 yıllık bir geçmişe sahiptir. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından biridir. 

 

Tarihi Antep Evleri: Gaziantep’in Bey Mahallesi’nde bulunmaktadır. Kesme taşlardan yapılan bu binalar tek yada çift katlıdır. Evlerin genişce “hayat” ismi verilen avluları bulunmaktadır. Ayrıca “güvercinlik” adı verilen geniş terasları da diğer tarihi yapılardan ayrılan büyük özelliklerindendir. Günümüzde bu yapıların bir çoğu butik otel olarak kullanılmaktadır. Buna rağmen hala ev olarak kullanılanlar da bulunmaktadır. Evlerin çoğu yakın tarihte restore edilerek kullanıma sunulmuştur.

 

Aziz Bedros Kilisesi: Şehirde bulunan tarihi bir Ermeni kilisesidir. 1723 yılında inşa edildiği bilinen kilise, belediyenin yol çalışmaları sırasında tesadüf eseri keşfedilmiştir. 450 yıllık bir geçmişe sahip olan eser günümüzde Ömer Ersoy Kültür Merkezi adı ile müzeye dönüştürülmüştür.

 

Zeugma: Nizip ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve milattan önce 300’lü yıllarda Büyük İskender’in generallerinden olan 1. Selevkos Nikator tarafından kurulan antik şehirdir. Belkıs Mahallesi eteklerinde yer alır. İlk zamanlarında kurucusunun kendi ismini verdiği Selevkosya olarak bilinen şehir, Roma İmparatorluğu ele geçirdikten sonra köprü anlamına gelen “Zeugma” olarak anılmaya başlanmıştır. Üç bölümden oluşan şehirde döneminde çarşılar ve lüks evlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Şehir döneminden kalan mozaikleri ile ünlüdür. Ayrıca UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Liste’sinde yer almaktadır. Kazılardan çıkarılan eserlerin çoğu Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

 

Yeşilvadi Parkı: Türkiye’nin en büyük parkıdır. Şehrin güney sınırını çevreler. Yine şehirde sayısı azımsanmayacak kadar park ve mesire alanı bulunmaktadır.

 

Gaziantep Hayvanat Bahçesi: Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesidir. 264 farklı türden 6814 hayvanı barındırmaktadır. 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan hayvanat bahçesi Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise en büyük üçüncü hayvanat bahçesidir.

 

 

Gaziantep ulaşım açısından da gelişmiş şehirlerimizden biridir. Kent içinde ulaşımı kolaylaştıran tramway ağı bulunmaktadır. Ayrıca birçok şehre de demiryolu ile ulaşım kolayca sağlanmaktadır. Kent içerisinde bulunan halk ve belediye otobüsleri ile şehrin birçok noktasına hızlıca erişebilirsiniz. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlere direkt uçuşlar mevcuttur. Ankara aktarmalı olarak Türkiye’nin diğer şehirlerine de ulaşım mümkündür. Ayrıca Almanya’ya direkt olarak uçuşlar vardır.

 

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’i görmek için geç kalmayın. Gaziantep uçak bileti alarak uygun fiyatlarla rahat bir yolculuğun tadını çıkarın.

Gaziantep Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Havalimanları

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X