Gaziantep-Luxembourg
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Gaziantep-Luxembourg
Yaklaşık Seyahat Süresi

Lüksemburg, Avrupa’nın en küçük ülkesi olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra küçüklüğüne rağmen en düzenli ve güzel ülkesi olarak da dillerde dolanmaktadır. Avrupa Birliği’nin pek çok stratejik noktasına da ev sahipliği yapmakta olan Lüksemburg Düklüğünün başkenti olan Lüksemburg şehri, Lüksemburg uçak bileti seçeneklerinden yararlanarak gelenlerin hayran kaldığı yerler arasında sayılmaktadır.Eski bir Roma kenti olan Lüksemburg, bu özelliği sebebi ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Gezilip görülmesi gereken pek çok mekana sahip olan bu şehre gitmek isteyenlerin iniş yapabilecekleri bir adet havalimanı bulunmakta olduğunu belirtmek gerekmektedir.
Findel Havalimanı: Uçak bileti seçenekleri arasından en uygun seçeneklerden yararlanarak bu güzel şehre seyahat imkanı elde eden kişilerin, İstanbul üzerinden uçuş yapmaları durumunda kullanabilecekleri iki adet havalimanı bulunmaktadır. İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı. Ankara’dan gidiş yapanların kullanabilecekleri havalimanı seçeneği ise Ankara Esenboğa Havalimanı'dır.
Türkiye’nin iki büyük şehri üzerinden, bu havalimanlarını kullanarak direkt uçuş imkanlarından yararlananların uçaklarının iniş yapacağı havalimanı Findel Havalimanı’dır. Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunmakta olan bu havalimanı, Avrupa’nın en işlek beşinci havalimanı olarak kabul edilmektedir. Ayrıca dünya istatistiklerine bakıldığında ise dünyanın en işlek yirmi sekizinci havalimanı olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu havalimanına iniş yapan uçakların yolcularının havalimanından şehrin belirli noktalarına ulaşım sağlamak isteğinde bulundukları tahmin edilmektedir. Şehir merkezine yaklaşık olarak 6 km mesafede bulunmakta olan Findel Havalimanı’nın iki terminal binası mevcuttur. İç hat uçuşları ve dış hatlar uçuşları için ayrı olarak hizmet vermektedir. Bu terminal binalarında her bilgiye ulaşabileceğiz danışma masalarının bulunmasının yanı sıra; sağlık merkezleri, VIP karşılama mekanları, toplantı odaları ve ATM seçenekleri de yer almaktadır.
Lüksemburg uçak bileti seçeneklerinden yararlanarak seyahate başlayanların, Findel Havalimanı’na iniş yapılmasının ardından şehir merkezine nasıl gidebileceklerine dair soruları olacağı tahmin edilmektedir. Nüfusun az olması nedeniyle çok fazla trafiğin olmadığı Lüksemburg’da havalimanından şehir merkezine ulaşım için birkaç seçenek göz önüne gelmektedir.Oldukça düzenli bir şehir olarak kabul edilmekte olan Lüksemburg’da her sokakta ya da her cadde de taksi bulunması durumu söz konusu olmamaktadır. Taksi seçenekleri genel olarak şehir merkezinde bulunmakta olan Hamilus Meydanı’nda yer almaktadır. Ulaşım için taksilerden yararlanmayı düşünenlerin önceden rezervasyon yaptırması gerekmektedir.Lüksemburg’ta taksilerin sabit fiyat tarifesi uyguladıklarını belirtmek gerekmektedir. Hem hızlı hem de konforlu bir ulaşım arzu edenlerin tercih ettikleri taksilere, çok fazla bir ücret ödemeyecek olmaları oldukça dikkat çeken bir durumdur.İyi bir şehir planlamasının bulunduğu Lüksemburg’da, Findel Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için en ekonomik seçenek otobüsler olarak bilinmektedir. 9 numaralı otobüs hattı,16 numaralı otobüs hattı, her iki hattı kullanacak olanların da 15 dakikalık aralıklarla kalkan otobüs seçeneklerini değerlendiriyor olduklarını bilmeleri gerekmektedir.
Hemen havalimanı içerisinden sefere başlamakta olan bu otobüsler aracılığı ile şehir merkezine varmak yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir.Otobüs seçeneklerinden yararlanacak olanların hafta sonları ve hafta içlerinde hizmet saatinde farklılık olduğunu göz önünde bulundurmaları tavsiye edilmektedir. Bu farklılık resmi tatil günlerinde de su yüzüne çıkmaktadır. Findel Havalimanı’na iniş yapan uçakların yolcularının, şehir merkezine ya da konaklama yapılacak mekana gitmek istemeleri durumunda değerlendirebilecekleri bir diğer ulaşım seçeneği araç kiralama hizmetinden yararlanmak olacaktır. Hemen havalimanı içerisinde ofisleri bulunmakta olan araç kiralama şirketlerinden arzular doğrultusunda istenilen araç kiralanabilir. Hem havalimanından ulaşım için hem de sonrasında şehrin görülecek yerleri arasında rahatlıkla ulaşım sağlamak için değerlendirilebilecek bu hizmeti vermekte olan bazı araç kiralama şirketleri şöyledir; Otobüs seçeneklerinin oldukça fazla olması, taksilerin sabit ücret politikası uygulaması ve trafik sorununun yaşanmamakta olması nedeniyle Lüksemburg şehrinde araç kiralama seçeneği çok fazla kullanılmamaktadır. Fakat arzu edenler için seçeneklerin olduğunu belirtmek doğru olacaktır. Bu hizmetten yararlanmak bir miktar pahalı bir ödemeye neden olabilecektir.
Lüksemburg uçak bileti seçeneklerinden yararlanarak bu şehre gelenlerin muhakkak görmesi gereken yerler bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;
Lüksemburg Kalesi: Eski Şehir ’de bulunmaktadır. Avrupa geçmişinin en önemli simgelerinden bir tanesi olarak kabul edilmektedir.
Büyük Dük Sarayı: Lüksemburg’un ilk belediye binası olarak inşa edilmiştir. Günümüze kadar Lüksemburg düküne ev sahipliği yapmıştır.
Mudam Lüksemburg: Çağdaş Sanatlar Müzesi olarak bilinmektedir. Tasarımı Fransa’da bulunmakta olan Louvre Piramidinin tasarımcısı tarafından yapılmıştır.
Petrusse Casemates: En çok ziyaret edilen turistik noktalardan bir tanesidir. Yapı, içerisinde bulunmakta olan mağaralar ve yer altı tünelleri ile nam salmıştır. Uzunluğu 23 km olarak bilinmektedir.
Dünyanın en düzenli şehri olarak kabul edilmekte olan Lüksemburg’a gitmek isteyenlerin, ülkenin özel günü olan 23 Haziran Ulusal gününü tercih etmeleri güzel bir seçenek olacaktır. Ülkece büyük kutlamaların yapıldığı bu güzel günde, Lüksemburg şehrinde birbirinden farklı eğlence seçeneklerinin olması tatilcileri oldukça mutlu edecektir. Ayrıca Batı Akdeniz iklimi etkisinin görülmekte olduğu şehirde, yaz aylarının son dönemlerinde yağışın çok olduğunu belirtmek doğru olacaktır. Türkiye ile kıyaslanması durumunda yaz aylarının daha serin geçmekte ve sıcaklıkların bir miktar daha düşük olduğunu belirtmekte fayda vardır. Lüksemburg uçak bileti seçeneklerinden yararlanarak bu şehre gelmek isteyenler için en uygun zaman aralığı yaz ayları olarak göz önüne gelmektedir. Şehrin gezilmesi gereken pek çok noktasını, yaz aylarının serin havası eşliğinde ziyaret etmek oldukça güzel bir seçenek olacaktır.
Halk arasında bilinen eski adıyla Antep, Türkiye’nin en kalabalık sekizinci şehridir. Güneydoğu Anadolu’nun sanayi ve gelişim bakımından birinci önemli şehridir. Türkiye sanayisi ve ticareti için de önemli bir konumdadır. Liman kentlerine de yakın denilebilecek bir konumda olduğu için Anadolu ile Orta Doğu arasında ticari bir köprü görevi görmektedir. Gaziantep’in simgesi meşhur Antep Kalesi’dir.
Şehrin bünyesinde doğal göl bulunmamaktadır. Şehrin çevresine birçok yapay göl ve baraj inşa edilmiştir. En önemli akarsuyu ise Fırat Nehri ve uzantılarıdır. Ayrışa ilde çok az doğal orman bulunmaktadır. Buna rağmen verimli topraklara sahip oluşuyla %60 oranında tarıma elverişlidir. Genellikle zeytin, antep fıstığı, meyve ve sebze bahçelerinden oluşmaktadır.
Bulunduğu konumda Akdeniz ve Karasal iklim hakimdir. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hava çok sıcaktır. Ortalama en yüksek sıcaklık 40 derece, en düşük sıcaklık ise -10 derecedir. En az yağışlı olduğu aylar Haziran ve Eylül ayları arasıdır. En çok yağış aldığı aylar ise Aralık ve Şubat ayları arasıdır. Ayrıca gece ve gündüz arasında değişken sıcaklık farkı çok yüksektir. Nem oranı düşük olduğu için hava çok sert değildir.
Gaziantep’de gezilecek çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Şehrin merkezinde tarihi Antep Kalesi yer alır. Kalenin güney kısmında tarihi meşhur Naib Hamamı yer alırken kuzey kısmında ise bir çok tarihi han mevcuttur. Bakır işlemeleriyle meşhur Bakırcılar Çarşısı ise hanların küzeyine düşmektedir. Camiileri ve tarihi Antep evleri de görülmeye değer diğer yapılardır.
Gaziantep Kalesi: Şehrin merkezinde yüksek bir tepe üzerine kurulu olan kaledir. Roma döneminde gözlem amaçlı kullanılan kalenin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir. Tarih boyunca çok fazla restore edilen kalenin 2000’li yılların başında yapılan restorasyonuyla şuan ki halini almıştır. Daire biçimli kalenin çevresi 1200 metredir. Duvalar taş bloklar kullanılarak yapılmıştır. 12 kulesi ve burçları bulunan kalede ayrıca “Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi” de bulunmaktadır. Ayrıca kalenin içinde gezerken özel hazırlanmış belgeselle tarihe tanıklı edebilirsiniz.
Bakırcılar Çarşısı: Gaziantep’in en eski tarihi çarşılarındandır. Adını burda satılan bakır eşyalardan almaktadır. Gaziantep’te bakır işçiliğinin tarihi 400 yıllık bir geçmişe sahiptir. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından biridir.
Tarihi Antep Evleri: Gaziantep’in Bey Mahallesi’nde bulunmaktadır. Kesme taşlardan yapılan bu binalar tek yada çift katlıdır. Evlerin genişce “hayat” ismi verilen avluları bulunmaktadır. Ayrıca “güvercinlik” adı verilen geniş terasları da diğer tarihi yapılardan ayrılan büyük özelliklerindendir. Günümüzde bu yapıların bir çoğu butik otel olarak kullanılmaktadır. Buna rağmen hala ev olarak kullanılanlar da bulunmaktadır. Evlerin çoğu yakın tarihte restore edilerek kullanıma sunulmuştur.
Aziz Bedros Kilisesi: Şehirde bulunan tarihi bir Ermeni kilisesidir. 1723 yılında inşa edildiği bilinen kilise, belediyenin yol çalışmaları sırasında tesadüf eseri keşfedilmiştir. 450 yıllık bir geçmişe sahip olan eser günümüzde Ömer Ersoy Kültür Merkezi adı ile müzeye dönüştürülmüştür.
Zeugma: Nizip ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve milattan önce 300’lü yıllarda Büyük İskender’in generallerinden olan 1. Selevkos Nikator tarafından kurulan antik şehirdir. Belkıs Mahallesi eteklerinde yer alır. İlk zamanlarında kurucusunun kendi ismini verdiği Selevkosya olarak bilinen şehir, Roma İmparatorluğu ele geçirdikten sonra köprü anlamına gelen “Zeugma” olarak anılmaya başlanmıştır. Üç bölümden oluşan şehirde döneminde çarşılar ve lüks evlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Şehir döneminden kalan mozaikleri ile ünlüdür. Ayrıca UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Liste’sinde yer almaktadır. Kazılardan çıkarılan eserlerin çoğu Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.
Yeşilvadi Parkı: Türkiye’nin en büyük parkıdır. Şehrin güney sınırını çevreler. Yine şehirde sayısı azımsanmayacak kadar park ve mesire alanı bulunmaktadır.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi: Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesidir. 264 farklı türden 6814 hayvanı barındırmaktadır. 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan hayvanat bahçesi Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise en büyük üçüncü hayvanat bahçesidir.
Gaziantep ulaşım açısından da gelişmiş şehirlerimizden biridir. Kent içinde ulaşımı kolaylaştıran tramway ağı bulunmaktadır. Ayrıca birçok şehre de demiryolu ile ulaşım kolayca sağlanmaktadır. Kent içerisinde bulunan halk ve belediye otobüsleri ile şehrin birçok noktasına hızlıca erişebilirsiniz. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlere direkt uçuşlar mevcuttur. Ankara aktarmalı olarak Türkiye’nin diğer şehirlerine de ulaşım mümkündür. Ayrıca Almanya’ya direkt olarak uçuşlar vardır.
Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’i görmek için geç kalmayın. Gaziantep uçak bileti alarak uygun fiyatlarla rahat bir yolculuğun tadını çıkarın.