14530
Dünya Parmağının Ucunda!

Gaziantep Kazan Uçak Bileti

Gaziantep-Kazan

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 2269 km

Gaziantep-Kazan

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 3s 6dk

Kazan

Gaziantep

Tarihi ve kültürel dokusuyla dikkat çeken Tatar başkenti Kazan, lezzetleri ve kültürüyle turistler tarafından beğenilmektedir. Siz de web sitemizden Kazan Uçak Bileti alarak Kazan’a en iyi şekilde gidebilirsiniz. Web sitemizin sizler için hazırladığı arama motoru, Kazan Uçak Bileti aramalarınız için en ucuz seçenekleri ekranlarınıza getirmektedir. Kolay ve hızlı bir şekilde bilet alım işlemlerini tamamlayarak aldığını Kazan uçak bileti tatilinize ekonomik başlamanız için iyi bir fırsat. Rusya’nın özerk cumhuriyet olan Tataristan’ın başkentidir Kazan. 1,3 milyonluk şehir, Tatarların merkezi halindedir. Güçlü bir ekonomiye sahip ola Kazan, Rusya’nın 3. Başkenti olarak anılıyor. Üniversiteleri ve okuma yazma oranının yüksekliğiyle adından söz ettiren Kazan, 2013’te üniversiteler arası yaz oyunlarını düzenleyerek spor alanındaki isteğini de göstermiştir. Kültürel anlamda derin bir dokuya sahip olan Kazan’da Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler barış içinde yaşamaktadır. Kış aylarının eki 10 dereceye kadar düştüğü Kazan’da yaz ayları 25 derece civarında geçmektedir. Bahar ve yaz ayları tatil için en ideal zamanlardır.

 

 

Rusya’nın Özerk Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti olan Kazan’da hizmet veren Kazan Havalimanı, şehir ve ülke için önemli bir yere sahiptir. Orta ölçekli bu havalimanına iç hatlar ve dış hatlar için ayrı terminal binaları bulunmaktadır. Terminal binalarında bulunan yolcular, kablosuz internetten sınırsız bir şekilde yararlanabilirken, aynı zamanda birçok havalimanı hizmetinden de faydalanabilirler. Bebek bakım odaları, bekleme ve karşılama odaları ve dinlenme salonlarının yanında birçok bankanın ATM’sine de yer verilmektedir Kazan Havalimanında. Uçuş öncesi ve sonrasında veya bekleme sırasında vakit geçirebilmek için birçok alışveriş mağazasına yer verilen bu havalimanında konforlu kafe ve restoranlar da bulunmaktadır. Konaklama ihtiyaçları için de 3 sınıf odaya sahip olan bir adet otel bulunmaktadır.

 

 

Sitemizden aldığınız Kazan uçak bileti ile iniş yapacağınız havalimanı Kazan Uluslararası Havalimanıdır. Kazan şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Kazan Uluslararası Havalimanı, düzenli olarak düzenlenen seferleri ile birçok ülkeye direkt uçuşlar sağlamaktadır. Beklenenden küçük olan bu orta ölçekli havalimanı kapasitesi ve teknolojisiyle her geçen gün gelişmektedir. Kullanım için çeşitli alternatiflere hizmet sunan Kazan Havalimanı, geniş otoparkıyla ziyaretçilere rahat bir park etme imkânı sağlamaktadır. Şehir merkezine fazla uzak olmaması nedeniyle kolay bir ulaşım gerçekleştirilen bu havalimanında hizmet veren pek çok seçenek ile merkeze ulaşım daha kolay hale gelmektedir.

 

 

Taksi: Kazan Havalimanından şehir merkezine gitmek için en hızlı seçenek taksilerdir. Havalimanı ile anlaşmalı olarak çalışa taksiler hakkında Terminal 1A’da bulunan taksi danışmanlığından ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Yaklaşık 600 Ruble ücreti vardır.  Diğer taksi firmalarına binmek turistler için tavsiye edilmiyor.

 

Otobüs: Havalimanından şehir merkezine gitmek için en ekonomik yol otobüs kullanımıdır. Yaklaşık olarak 20dakikayolculuk sonrasında şehir merkezine inebilirsiniz. Sabah saat 6’dan akşam 10’a kadar hizmet vermektedir.

 

Transfer Aracı: Havalimanına gelmeden önce otelinizden transfer aracı isteyebilirsiniz. Sizi havalimanında karşılayacak olan bu araçlar ücretli veya ücretsiz bir şekilde, hızlı ve direkt olarak otelinize ulaştıracaktır.

 

Araç Kiralama: Kazan Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek en konforlu seçenek araç kiralamaktır. Terminal 1A2nın gelen yolcu salonunda bulunan araç kiralama ofisleri ile istediğiniz araçları şoförlü veya şoförsüz olarak kiralayabilirsiniz. Böylelikle rahat ve dilediğiniz konforda istediğiniz yere gitmeniz mümkün.

 

Özerk Tataristan’ın başkenti Kazan, modern şehir görüntüsüyle Rusya’da ayrı bir konumdadır. Derin kültür yapısına sahip olan Kazan, tarihi ve turistik mekânlarıyla ziyaretçiler için ideal bir tercihtir. Doğal güzellikleri bakımından da görülmeye değer pek çok mekânı bulunan Kazan, özellikle yaz aylarında ziyaretçilerini beklemektedir.

 

Kremlin Sarayı: Rusya’nın en önemli yapılarından biri olan ve Kazan'ın simgesi olan Kremlin Sarayı, 20 tane beyaz kulesi ile dikkat çeken bir saraydır. Şehre hâkim bir tepeye inşa edilen bu saray, görülmeye değer bir manzaraya sahiptir.

 

Kul Şerif Camisi: 16. yüzyılda yapılan bu 4 minareli cami, Tatar Müslümanlarının Kazan’daki en önemli dini mekânıdır. Rusya’nın ve Avrupa’nı en büyük camilerinden biri olma özelliğiyle sık sık turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

 

Süyümbike Kulesi: 16. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Süyümbike Kulesi, adını Kazan Sultanı Süyümbike'den almıştır. 194 metrelik uzunluğuyla dikkat çeken kule, şehrin en önemli yapılarındandır.

 

Volga Nehrinde Tur: Kazan’a ve Rusya’ya hayat veren en önemli nehir olan Volga Nehri, kenarında bir gezinti için veya tekne turları için ziyaretçi beklemektedir.

 

Özgürlük Meydanı: Opera ve bale binalarının bulunduğu bu meydan sanatseverlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Tiyatro meydanı olarak da bilinmektedir.

 

Aşağı Kazan Bölgesi: Tatarların ilk yerleşim yerlerinden olan bu bölge, büyüleyici tarihi yapıları ve camileriyle görülmeye değer yerlerden biridir.

 

Kazan'da et ve hamur işi yemeklere ağırlık verilmektedir. Tatar mutfağının yanı sıra Rus mutfağına ait lezzetler de tadılması gereken güzel lezzetler olarak damaklarda yerini alıyor.

 

Öçpoçmak: İri bir bohça şeklinde olan bu böreğe benzeyen yemek, kıyma veya patatesle beraber hazırlanıyor. Yanında genellikle et suyu ikram edilmektedir.

 

Tatar Mantısı: Türkiye’deki mantılardan farklı olarak, ince bir şekilde açılan hamurun içine kıymanın yanında domates, biber gibi sebzelerin de ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Tatarlar tarafından çok beğenilen bu yemek, mutlaka denenmesi gerekenler arasında…

 

Çiğ Börek: Türkiye'de de oldukça tutulan bu börek, Kazan’da her yerde yapılarak Tatarlar tarafından sevilerek tüketilmektedir.

 

At eti yahnisi: Türk beylikleri tarafından sevilerek tüketilen at eti, Kazan’da yahni alternatifiyle tadan insanlar arasında farklı bir damak tadı bırakıyor.

 

Gubayda: Tat olarak biraz farklı gelebilecek bir lezzete sahiptir. Bohça şeklindeki hamurun içine pirinç, lor peyniri ve kuru üzüm koyularak hazırlanıyor.

 

Alsu: Pembe renge sahip ayran tarzı bir içecektir. Biraz şalgama benzeyen bu içecek Pancar ile yapılmaktadır.

 

Pelmeni: Yöresel yemeklerden en beğenilenlerinden biri. Kemik suyuyla yapılan bir tür Rus mantısıdır.

 

Kıstıbıy: Ezilmiş patateslerin ince bir hamur içine konulmasıyla hazırlanan bir yemek. Krepe benzen bir görüntüsü var.

Halk arasında bilinen eski adıyla Antep, Türkiye’nin en kalabalık sekizinci şehridir. Güneydoğu Anadolu’nun sanayi ve gelişim bakımından birinci önemli şehridir. Türkiye sanayisi ve ticareti için de önemli bir konumdadır. Liman kentlerine de yakın denilebilecek bir konumda olduğu için Anadolu ile Orta Doğu arasında ticari bir köprü görevi görmektedir. Gaziantep’in simgesi meşhur Antep Kalesi’dir.

Şehrin bünyesinde doğal göl bulunmamaktadır. Şehrin çevresine birçok yapay göl ve baraj inşa edilmiştir. En önemli akarsuyu ise Fırat Nehri ve uzantılarıdır. Ayrışa ilde çok az doğal orman bulunmaktadır. Buna rağmen verimli topraklara sahip oluşuyla %60 oranında tarıma elverişlidir. Genellikle zeytin, antep fıstığı, meyve ve sebze bahçelerinden oluşmaktadır.

 

 

Bulunduğu konumda Akdeniz ve Karasal iklim hakimdir. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hava çok sıcaktır. Ortalama en yüksek sıcaklık 40 derece, en düşük sıcaklık ise -10 derecedir. En az yağışlı olduğu aylar Haziran ve Eylül ayları arasıdır. En çok yağış aldığı aylar ise Aralık ve Şubat ayları arasıdır. Ayrıca gece ve gündüz arasında değişken sıcaklık farkı çok yüksektir. Nem oranı düşük olduğu için hava çok sert değildir.

Gaziantep’de gezilecek çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Şehrin merkezinde tarihi Antep Kalesi yer alır. Kalenin güney kısmında tarihi meşhur Naib Hamamı yer alırken kuzey kısmında ise bir çok tarihi han mevcuttur. Bakır işlemeleriyle meşhur Bakırcılar Çarşısı ise hanların küzeyine düşmektedir. Camiileri ve tarihi Antep evleri de görülmeye değer diğer yapılardır.

 

 

Gaziantep Kalesi: Şehrin merkezinde yüksek bir tepe üzerine kurulu olan kaledir. Roma döneminde gözlem amaçlı kullanılan kalenin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir. Tarih boyunca çok fazla restore edilen kalenin 2000’li yılların başında yapılan restorasyonuyla şuan ki halini almıştır. Daire biçimli kalenin çevresi 1200 metredir. Duvalar taş bloklar kullanılarak yapılmıştır. 12 kulesi ve burçları bulunan kalede ayrıca “Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi” de bulunmaktadır. Ayrıca kalenin içinde gezerken özel hazırlanmış belgeselle tarihe tanıklı edebilirsiniz.

 

Bakırcılar Çarşısı: Gaziantep’in en eski tarihi çarşılarındandır. Adını burda satılan bakır eşyalardan almaktadır. Gaziantep’te bakır işçiliğinin tarihi 400 yıllık bir geçmişe sahiptir. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından biridir. 

 

Tarihi Antep Evleri: Gaziantep’in Bey Mahallesi’nde bulunmaktadır. Kesme taşlardan yapılan bu binalar tek yada çift katlıdır. Evlerin genişce “hayat” ismi verilen avluları bulunmaktadır. Ayrıca “güvercinlik” adı verilen geniş terasları da diğer tarihi yapılardan ayrılan büyük özelliklerindendir. Günümüzde bu yapıların bir çoğu butik otel olarak kullanılmaktadır. Buna rağmen hala ev olarak kullanılanlar da bulunmaktadır. Evlerin çoğu yakın tarihte restore edilerek kullanıma sunulmuştur.

 

Aziz Bedros Kilisesi: Şehirde bulunan tarihi bir Ermeni kilisesidir. 1723 yılında inşa edildiği bilinen kilise, belediyenin yol çalışmaları sırasında tesadüf eseri keşfedilmiştir. 450 yıllık bir geçmişe sahip olan eser günümüzde Ömer Ersoy Kültür Merkezi adı ile müzeye dönüştürülmüştür.

 

Zeugma: Nizip ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve milattan önce 300’lü yıllarda Büyük İskender’in generallerinden olan 1. Selevkos Nikator tarafından kurulan antik şehirdir. Belkıs Mahallesi eteklerinde yer alır. İlk zamanlarında kurucusunun kendi ismini verdiği Selevkosya olarak bilinen şehir, Roma İmparatorluğu ele geçirdikten sonra köprü anlamına gelen “Zeugma” olarak anılmaya başlanmıştır. Üç bölümden oluşan şehirde döneminde çarşılar ve lüks evlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Şehir döneminden kalan mozaikleri ile ünlüdür. Ayrıca UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Liste’sinde yer almaktadır. Kazılardan çıkarılan eserlerin çoğu Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

 

Yeşilvadi Parkı: Türkiye’nin en büyük parkıdır. Şehrin güney sınırını çevreler. Yine şehirde sayısı azımsanmayacak kadar park ve mesire alanı bulunmaktadır.

 

Gaziantep Hayvanat Bahçesi: Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesidir. 264 farklı türden 6814 hayvanı barındırmaktadır. 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan hayvanat bahçesi Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise en büyük üçüncü hayvanat bahçesidir.

 

 

Gaziantep ulaşım açısından da gelişmiş şehirlerimizden biridir. Kent içinde ulaşımı kolaylaştıran tramway ağı bulunmaktadır. Ayrıca birçok şehre de demiryolu ile ulaşım kolayca sağlanmaktadır. Kent içerisinde bulunan halk ve belediye otobüsleri ile şehrin birçok noktasına hızlıca erişebilirsiniz. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlere direkt uçuşlar mevcuttur. Ankara aktarmalı olarak Türkiye’nin diğer şehirlerine de ulaşım mümkündür. Ayrıca Almanya’ya direkt olarak uçuşlar vardır.

 

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’i görmek için geç kalmayın. Gaziantep uçak bileti alarak uygun fiyatlarla rahat bir yolculuğun tadını çıkarın.

Gaziantep Kalkışlı Uçuşlar

Havalimanları

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X