57303
Dünya Parmağının Ucunda!

Gaziantep Ekvator Uçak Bileti

Gaziantep-Quito

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 4480 km

Gaziantep-Quito

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 5s 44dk

Quito

Gaziantep

Güney Amerika kıtasının batısında Büyük Okyanusa kıyısı bulunan ve doğusunda Peru ve Kolombiya ile çevrili bulunan Ekvador Cumhuriyeti, ekvator çizgisi ile ikiye bölünmüş bir ülkedir. Temsili demokrasi ile yönetilen Ekvador’un başkenti Quito’dur. Ekvador açıklarında, 965 km. batı kesiminde bulunan Galapagos Adaları da ülkeye dahil olan adalardır. Galapagos Adaları dışında kıyı şeridi La Costa, yüksek bölge La Sierra ve amazon ormanlarının da bulunduğu tropik bölge El Oriente adı verilen 3 bölgeden oluşan Ekvador’da ekvator çizgisi nedeniyle 3 ayrı iklim görülür. Bu nedenle hem kahve ve kakao, hem pirinç, şeker ve tütün, hem de muz ve ananas yetiştiricisidir. Ekvador uçak bileti ile seyahat edeceğiniz, 270.667 km.2 yüzölçümüne sahip ülkenin nüfusu yaklaşık 12 milyon, resmi dili ise İspanyolcadır. M.S.15 yy.da yerli kabilelerin bir araya gelerek kurduğu Quito Krallığı, sonrasında İnka’lar tarafından işgal edilmiştir.

 

 

1531 de başlayan İspanya sömürgeliğinden ayrılmak için ilk ayaklanan ülke olan Ekvador, 24. Mayıs.1822 de bu hakkı elde etmiştir. İspanyol sömürgeliğinden ayrılmak için verilen savaş Simon Bolivar ve Jose Antonia de Sucre liderliğinde gerçekleşmiştir. 1830 yılına kadar Venezuela ve Kolombiya ile Büyük Kolombiya Devleti olan Ekvador, 1830 yılında ise tamamen bağımsız olmuştur. Ekvador’da aralık ayından mayısa kadar yağışlı, haziran ayından kasım ayına kadar ise kurak olmak üzere 2 mevsim yaşanır. Oriente bölgesi için haziran ayı ile eylül ayı arası, Galapagos Adaları için ise haziran ayı ile aralık ayları arası kuru ve yağışsızdır. Ekvador uçak bileti ile seyahat edeceğiniz ülkeyi ziyaret etmek için en iyi mevsim yoğun yağışlı aylardan ziyade, kurak mevsimdir.

 

 

Ekvador uçak bileti ile ülkeye seyahat etmek istediğinizde kullanabileceğiniz havalimanları İstanbul Atatürk Havalimanı ise Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanıdır. İstanbul’dan Türk Hava Yolları, Pegasus Airlines ve KLM Ekvador Manta Eloy Alfaro Uluslararası Havalimanına ve Quito aktarmalı olarak Esmeraldas Carlos Concha Torres Havalimanına iki veya 3 aktarma ile uçuş gerçekleştiren havayolu firmalarıdır. Ayrıca başkent Quito’da bulunan Quito Mariscal Sucre Uluslararası Havalimanına Türk Hava Yolları, KLM, Air France ve Lufthansa Airlines tek veya iki aktarma ile yine İstanbul Atatürk havalimanından uçuş gerçekleştirmektedir. Bu havayolu firmalarından sadece KLM, Amsterdam Schiphol Havalimanı üzerinden tek aktarma ile Quito Havalimanına uçuş gerçekleştiren havayolu firmasıdır. Ekvador uçak bileti ile yolculuk süresi ise tek aktarmada yaklaşık olarak 17 saat sürmektedir. Türk vatandaşları, ülkede 90 günden fazla kalmamak şartı ile Ekvador seyahatlerinde vizeden muaftır.

 

 

Bu havalimanlarından Quito Mariscal Sucre Uluslararası Havalimanı, yıllık 6 milyonu geçen yolcu kapasitesi ile hem Ekvador’un hem de Güney Amerika’nın en büyük ve yoğun uluslararası havalimanıdır. Quito şehir merkezinin 18 km. doğusunda kalan havalimanında haftada ortalamam 220 ayrı destinasyona uçuş gerçekleştirilmektedir. 2013 yılında açılan Quito Havalimanı, eski havalimanı olan Mariscal Sucre Havalimanının yerine inşa edilmiştir. Ekvador’un en yoğun 4. havalimanı olan Manta Eloy Alfaro Uluslararası Havalimanı ise hem sivil hem de askeri uçaklar için kullanılan bir havalimanıdır. 2009 a kadar Amerikan askerlerinin ABD’ye illegal uyuşturucu trafiğini önlemek için sürekli bulundukları havalimanında, hükümetler arasında yapılan 10 yıllık anlaşma ile 475 Amerikan askerinin bulunduğu ayrı bir üs inşa edilmiştir. Esmeraldas şehrinde bulunan Carlos Concha Uluslararası Havalimanı ise yakınlığı nedeniyle daha çok Avustralya ve Yeni Zelanda uçuşlarının gerçekleştiği havalimanıdır.

 

 

Ekvador’da nüfus dağılımı %54 melez, %27 kızılderili ve %8 İspanyoldur. Ancak azınlık olmalarına rağmen hakimiyet tamamen İspanyollardadır. 1904 senesinden beri laik bir ülke olan Ekvador’da halkın %95 i Hristiyan-Katolik’dir. 22 bölgeden oluşan Ekvador’da Unesco Dünya Mirası Listesinde bulunan başkent Quito dışında önemli şehirler; en önemli liman kenti Guayaquil, muzları ile ünlü Peurto Bolivar, balıkçılık ile ünlü Manta, demiryolu kesişim noktası San Lorenzo, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Galapagos Adaları ise turistik açıdan en popüler bölge olması dolayısıyla ülkenin en pahalı bölgesidir. 14 büyük, 8 orta ve 40 adacıkdan oluşan Galapagos Adaları toplam 50.000 km2. yüzölçümüne sahiptir. 1835 yılında bilimadamı Charles Darwin’in ziyareti ve sonrasında geliştirdiği Evrim teorisi ile tanınan adalar, 1978 yılında Unesco Dünya Mirası Listesine alınmıştır. Özellikle Darwin’e ilham verdiği söylenen dev kaplumbağalar, adalarda görülmesi gereken güzelliklerdendir.

 

 

Başkent Quito ise ekvator çizgisi sebebiyle dünyanın merkezindeki şehir olarak da adlandırılır. Şehirde Hristiyanlığın ilk ibadethanesi olan ve 1536 da inşa edilen Iglesia de San Fransisco Kilisesi, görülmesi gereken ilk eserlerdendir. Old Town bölgesinde Panecillo Tepesinde bulunan La Virgin del Panecillo, yani Panecillo Bakiresi Heykeli ise dev boyutları ile şehrin de simgesidir. Museo del Banco Central ise Ekvador tarihini görmeniz için gezmeniz gereken müzedir. 1580-1650 yılları arasında İspanyollar tarafından inşa edilmiş olan Iglesia de San Augustin Kilisesi, Ciudad Mitad del Mundo ve Solar Museum, dünyayı ikiye bölen ekvator çizgisinin de geçtiği bölgedir.

 

 

La Plaza Grande, And Dağlarındaki günbatışını izleyecebileceğiniz Itchimbia Parkı ve 4000 mt. yüksekliğe çıkarak, şehri tepeden görebileceğiniz teleferik olan Teleferiqo, başkent Quito’da görmeniz gereken diğer mekanlardır.  Ülkede 3 ayrı bölge ikliminde tarım yapılabildiğinden mutfak da çok zengindir. Güney Amerika’da bulunan baharatlı yemekler, Ekvador’da da yoğunlukla pişirilir. Avacado, patates ve peynir ile yapılan Locro de Papa çorbası, deniz ürünleri kokteyli olan Ceviche özellikle tavsiye edilen lezzetlerdir. Karides, ıstakoz, yengeç gibi deniz ürünleri sahil bölgelerinde, domuz ve tavuk eti ise daha çok dağlık bölgelerinde tüketilir.

Halk arasında bilinen eski adıyla Antep, Türkiye’nin en kalabalık sekizinci şehridir. Güneydoğu Anadolu’nun sanayi ve gelişim bakımından birinci önemli şehridir. Türkiye sanayisi ve ticareti için de önemli bir konumdadır. Liman kentlerine de yakın denilebilecek bir konumda olduğu için Anadolu ile Orta Doğu arasında ticari bir köprü görevi görmektedir. Gaziantep’in simgesi meşhur Antep Kalesi’dir.

Şehrin bünyesinde doğal göl bulunmamaktadır. Şehrin çevresine birçok yapay göl ve baraj inşa edilmiştir. En önemli akarsuyu ise Fırat Nehri ve uzantılarıdır. Ayrışa ilde çok az doğal orman bulunmaktadır. Buna rağmen verimli topraklara sahip oluşuyla %60 oranında tarıma elverişlidir. Genellikle zeytin, antep fıstığı, meyve ve sebze bahçelerinden oluşmaktadır.

 

 

Bulunduğu konumda Akdeniz ve Karasal iklim hakimdir. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hava çok sıcaktır. Ortalama en yüksek sıcaklık 40 derece, en düşük sıcaklık ise -10 derecedir. En az yağışlı olduğu aylar Haziran ve Eylül ayları arasıdır. En çok yağış aldığı aylar ise Aralık ve Şubat ayları arasıdır. Ayrıca gece ve gündüz arasında değişken sıcaklık farkı çok yüksektir. Nem oranı düşük olduğu için hava çok sert değildir.

Gaziantep’de gezilecek çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Şehrin merkezinde tarihi Antep Kalesi yer alır. Kalenin güney kısmında tarihi meşhur Naib Hamamı yer alırken kuzey kısmında ise bir çok tarihi han mevcuttur. Bakır işlemeleriyle meşhur Bakırcılar Çarşısı ise hanların küzeyine düşmektedir. Camiileri ve tarihi Antep evleri de görülmeye değer diğer yapılardır.

 

 

Gaziantep Kalesi: Şehrin merkezinde yüksek bir tepe üzerine kurulu olan kaledir. Roma döneminde gözlem amaçlı kullanılan kalenin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir. Tarih boyunca çok fazla restore edilen kalenin 2000’li yılların başında yapılan restorasyonuyla şuan ki halini almıştır. Daire biçimli kalenin çevresi 1200 metredir. Duvalar taş bloklar kullanılarak yapılmıştır. 12 kulesi ve burçları bulunan kalede ayrıca “Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi” de bulunmaktadır. Ayrıca kalenin içinde gezerken özel hazırlanmış belgeselle tarihe tanıklı edebilirsiniz.

 

Bakırcılar Çarşısı: Gaziantep’in en eski tarihi çarşılarındandır. Adını burda satılan bakır eşyalardan almaktadır. Gaziantep’te bakır işçiliğinin tarihi 400 yıllık bir geçmişe sahiptir. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından biridir. 

 

Tarihi Antep Evleri: Gaziantep’in Bey Mahallesi’nde bulunmaktadır. Kesme taşlardan yapılan bu binalar tek yada çift katlıdır. Evlerin genişce “hayat” ismi verilen avluları bulunmaktadır. Ayrıca “güvercinlik” adı verilen geniş terasları da diğer tarihi yapılardan ayrılan büyük özelliklerindendir. Günümüzde bu yapıların bir çoğu butik otel olarak kullanılmaktadır. Buna rağmen hala ev olarak kullanılanlar da bulunmaktadır. Evlerin çoğu yakın tarihte restore edilerek kullanıma sunulmuştur.

 

Aziz Bedros Kilisesi: Şehirde bulunan tarihi bir Ermeni kilisesidir. 1723 yılında inşa edildiği bilinen kilise, belediyenin yol çalışmaları sırasında tesadüf eseri keşfedilmiştir. 450 yıllık bir geçmişe sahip olan eser günümüzde Ömer Ersoy Kültür Merkezi adı ile müzeye dönüştürülmüştür.

 

Zeugma: Nizip ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve milattan önce 300’lü yıllarda Büyük İskender’in generallerinden olan 1. Selevkos Nikator tarafından kurulan antik şehirdir. Belkıs Mahallesi eteklerinde yer alır. İlk zamanlarında kurucusunun kendi ismini verdiği Selevkosya olarak bilinen şehir, Roma İmparatorluğu ele geçirdikten sonra köprü anlamına gelen “Zeugma” olarak anılmaya başlanmıştır. Üç bölümden oluşan şehirde döneminde çarşılar ve lüks evlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Şehir döneminden kalan mozaikleri ile ünlüdür. Ayrıca UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Liste’sinde yer almaktadır. Kazılardan çıkarılan eserlerin çoğu Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

 

Yeşilvadi Parkı: Türkiye’nin en büyük parkıdır. Şehrin güney sınırını çevreler. Yine şehirde sayısı azımsanmayacak kadar park ve mesire alanı bulunmaktadır.

 

Gaziantep Hayvanat Bahçesi: Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesidir. 264 farklı türden 6814 hayvanı barındırmaktadır. 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan hayvanat bahçesi Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise en büyük üçüncü hayvanat bahçesidir.

 

 

Gaziantep ulaşım açısından da gelişmiş şehirlerimizden biridir. Kent içinde ulaşımı kolaylaştıran tramway ağı bulunmaktadır. Ayrıca birçok şehre de demiryolu ile ulaşım kolayca sağlanmaktadır. Kent içerisinde bulunan halk ve belediye otobüsleri ile şehrin birçok noktasına hızlıca erişebilirsiniz. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlere direkt uçuşlar mevcuttur. Ankara aktarmalı olarak Türkiye’nin diğer şehirlerine de ulaşım mümkündür. Ayrıca Almanya’ya direkt olarak uçuşlar vardır.

 

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’i görmek için geç kalmayın. Gaziantep uçak bileti alarak uygun fiyatlarla rahat bir yolculuğun tadını çıkarın.

Gaziantep Kalkışlı Uçuşlar

Havalimanları

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X