Gaziantep-Cannes
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Gaziantep-Cannes
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tatil seçenekleri arasında karar vermek isteyenlerin yurt dışı seyahat planları yapmaları durumunda, pek çok ülke arasından seçim yapmakta zorlandıkları gözlenmekte olan durumlardan bir tanesidir. Bu aşamada insanların tercih etmekten vazgeçmedikleri ya da çevrelerinde duydukları için göz önünde bulundurdukları ülkelerin başında Fransa gelmektedir. Avrupa Birliği ülkeleri arasında, her yıl binlerce turistin ziyaret etmekte olduğu sayılı ülkelerden olan Fransa da güzel bir tatil geçirmek için tercih edilebilecek şehirlerin başında Cannes gelmektedir. Özellikle geleneksel Cannes Film Festivali’nin yapıldığı yeri görme imkanı elde etmek isteyenlerin değerlendirmekte olduğu tatil seçeneği için Cannes uçak bileti seçeneklerinden yararlanmak isteyenler dikkatli bir araştırma yapmak zorunluluğundadır. Zira Fransa’nın bu eşsiz şehrinde havalimanı bulunmadığı, buraya seyahat etmeye karar verenlerin kısa bir araştırmanın ardından karşılaşacağı ile bilgi olacaktır. Cannes şehrine ulaşım sağlamak isteyenlerin değerlendirmesi gereken başka ulaşım seçenekleri olacaktır.
Festivalleri ile ünlü Cannes şehrine gitmek isteyenlerin, ulaşım için değerlendirebilecekleri seçeneklerin başında Nice şehrinde bulunmakta olan havalimanı yer almaktadır. En uygun fiyat aralıklarının yansıtılmakta olduğu uçak bileti seçenekleri arasından Nice Cote d’Azur Havalimanı’na iniş yapacak olan Nice uçaklarından yararlanmak doğru olacaktır. İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı’ndan Nice şehrine direkt uçuş seçenekleri bulunduğu gibi Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan da direkt uçuş seçeneklerinden yararlanmak mümkün olmaktadır. Uygun bilet seçenekleri arasından istediğiniz zaman aralığında bir seçim yapmanızın ardından, uçak seyahatinizle Nice Cote d’Azur Havalimanı’na iniş yapabilirsiniz. Buradan direkt olarak Cannes şehrine gitmek isteyenlerin izleyebilecekleri basit bir ulaşım şekli bulunmaktadır. Bu havalimanına iniş sağlanması Cannes uçak bileti seçeneklerinden yararlanmanın bir yoludur. İnişin ardından Fransız Ulusal Demiryolu şirketi olarak bilinmekte olan SNCF’Den her saat başı kalkmakta olan tren seçeneklerini değerlendirmek mümkün olmaktadır. Sefer aralıkları saat başı olarak belirtilmekte olan bu trenler ortalama olarak 30 dakikalık bir süre içerisinde Cannes şehrine varış sağlamaktadır.
Nice Cote d’Azur Havalimanına iniş yapılmasının ardından Cannes şehrine gitmek isteyenlerin tren seçeneği dışında değerlendirebilecekleri bir diğer seçenek otobüs yolculuğu olarak göz önüne gelmektedir. Toplu taşıma seçenekleri arasında en uygun fiyat aralığının yansıtılmakta olduğu otobüslerle Cannes şehrine varış sağlamak isteyenlerin ortalama olarak 1 saat 30 dakikalık bir süreyi bu yolculuğa ayırmaları gereceğini belirtmek doğru olacaktır. Trene kıyasla uzun süren bu yolculuk, süresine rağmen en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Cannes şehrine, Nice şehrinde bulunmakta olan havalimanından ulaşım sağlamak isteyenlerin değerlendirebileceği bir diğer seçenek taksilerdir. Maddi anlamda iyi durumda olan kişilerin ödeme konusunda sorun yaşamayacakları göz önüne alındığında bu seçeneği değerlendirmek istemeleri mümkün olabilecektir. Bir diğer ulaşım şekli olarak Nice Cote d’Azur Havalimanı içerisinde bulunmakta olan araç kiralama hizmetlerini belirtmekte fayda bulunmaktadır. Nice şehri ile Cannes şehri arasındaki mesafenin uzun olması da göz önüne alındığında, en mantıklı seçeneklerden bir tanesi araç kiralama hizmetleri olmaktadır. Hem Cannes’a rahat ulaşım sağlanması hem de şehir de gezilecek yerler arasında zaman geçirirken kullanılabilmesi açısından insanların sıklıkla tercih ettiği bir hizmet olarak bilinmektedir.
Cannes şehrine gitmek isteyenlerin Cannes uçak bileti hizmetlerinden yararlanmak istemeleri durumunda, şehirde havalimanı bulunmamasından dolayı çevre şehirleri kullanmayı göz önüne alacakları bilinmektedir. İstanbul’da bulunmakta olan Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı; Ankara da bulunmakta olan Esenboğa Havalimanı; İzmir’de bulunmakta olan Adnan Menderes Havalimanı seçenekleri arasında Paris’e ya da Lyon’a direkt uçuş seçeneklerinden yararlanmak mümkün olmaktadır. Paris’e uçuş tercih edilmesi durumunda iniş yapılacak havalimanı seçeneklerinden bir tanesi Charles de Gaulle Uluslararası Havalimanı olacaktır. Bir diğer iniş yapılması mümkün olan havalimanı Orly Havalimanı olarak bilinmektedir. Lyon’a uçuş seçeneklerinin değerlendirilmesi durumunda iniş yapılacak havalimanının Saint Etienne Havalimanı olacağının unutulmaması gerekmektedir. Bu şehirler üzerinden ulaşım sağlamak isteyenlerin, SNCF olarak adlandırılmakta olan Fransız Ulusal Demiryolu Şirketini kullanarak Cannes şehrine gelmeleri mümkün olmaktadır. Cannes şehrinde tatil yapma durumundan yararlanmak isteyenlerin, ulaşım sırasında Paris ve Lyon ya da Nice şehirlerini görme ihtimalini elde etmeleri çekici durumlar arasında gözükmektedir.
Fransa’nın güneyinde bulunmakta olan bu şehre gelenlerin, gezmeden geçmemesi gereken noktaları değerlendirmesi gerekmektedir. Geçmişte küçük bir balıkçı kasabası olan bu şehrin günümüzde sosyo kültürel açıdan oldukça önemli bir turistik şehir olduğunu belirtmek gerekmektedir.
La Croısette: Cannes sahili boyunca uzanmakta olan yoldur ve ortalama olarak 2 km uzunluktadır. Bu yol üzerinde lüks mağaza ve restoranların bulunduğunu belirtmek gerekmektedir. Yolun diğer tarafında ise eşsiz bir kumsal bulunmaktadır.
Old Town: Dolambaçlı sokaklar, tepe üzerinde bulunmakta olan kale kalıntıları ve ortaçağ yansımaları taşıyan yapılarıyla muhakkak görülmesi gereken yerler arasında Oldu Town ( Eski Şehir ) üst sıralarda yer almaktadır.
Plajlar: Bu şehre gelenlerin tatilleri süresince muhakkak görmesi gereken yerler arasında plajları belirtmeden geçmek olmayacaktır. Cannes şehrinin birbirinden güzel plajlarında güneşlenmek ve denizin keyfini çıkarmak yapılması gereken şeylerin başında gelmektedir.
Cannes Film Festivali: Avrupa’nın ve Dünyanın en saygın film festivallerinden bir tanesi olan Cannes Film Festivali, bu şehre gelenlerin en önemli sebepleri arasındadır. Festival zamanında burada olmak isteyenlerin aylar öncesinden rezervasyon yaptırması gerekmektedir.
Halk arasında bilinen eski adıyla Antep, Türkiye’nin en kalabalık sekizinci şehridir. Güneydoğu Anadolu’nun sanayi ve gelişim bakımından birinci önemli şehridir. Türkiye sanayisi ve ticareti için de önemli bir konumdadır. Liman kentlerine de yakın denilebilecek bir konumda olduğu için Anadolu ile Orta Doğu arasında ticari bir köprü görevi görmektedir. Gaziantep’in simgesi meşhur Antep Kalesi’dir.
Şehrin bünyesinde doğal göl bulunmamaktadır. Şehrin çevresine birçok yapay göl ve baraj inşa edilmiştir. En önemli akarsuyu ise Fırat Nehri ve uzantılarıdır. Ayrışa ilde çok az doğal orman bulunmaktadır. Buna rağmen verimli topraklara sahip oluşuyla %60 oranında tarıma elverişlidir. Genellikle zeytin, antep fıstığı, meyve ve sebze bahçelerinden oluşmaktadır.
Bulunduğu konumda Akdeniz ve Karasal iklim hakimdir. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hava çok sıcaktır. Ortalama en yüksek sıcaklık 40 derece, en düşük sıcaklık ise -10 derecedir. En az yağışlı olduğu aylar Haziran ve Eylül ayları arasıdır. En çok yağış aldığı aylar ise Aralık ve Şubat ayları arasıdır. Ayrıca gece ve gündüz arasında değişken sıcaklık farkı çok yüksektir. Nem oranı düşük olduğu için hava çok sert değildir.
Gaziantep’de gezilecek çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Şehrin merkezinde tarihi Antep Kalesi yer alır. Kalenin güney kısmında tarihi meşhur Naib Hamamı yer alırken kuzey kısmında ise bir çok tarihi han mevcuttur. Bakır işlemeleriyle meşhur Bakırcılar Çarşısı ise hanların küzeyine düşmektedir. Camiileri ve tarihi Antep evleri de görülmeye değer diğer yapılardır.
Gaziantep Kalesi: Şehrin merkezinde yüksek bir tepe üzerine kurulu olan kaledir. Roma döneminde gözlem amaçlı kullanılan kalenin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir. Tarih boyunca çok fazla restore edilen kalenin 2000’li yılların başında yapılan restorasyonuyla şuan ki halini almıştır. Daire biçimli kalenin çevresi 1200 metredir. Duvalar taş bloklar kullanılarak yapılmıştır. 12 kulesi ve burçları bulunan kalede ayrıca “Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi” de bulunmaktadır. Ayrıca kalenin içinde gezerken özel hazırlanmış belgeselle tarihe tanıklı edebilirsiniz.
Bakırcılar Çarşısı: Gaziantep’in en eski tarihi çarşılarındandır. Adını burda satılan bakır eşyalardan almaktadır. Gaziantep’te bakır işçiliğinin tarihi 400 yıllık bir geçmişe sahiptir. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından biridir.
Tarihi Antep Evleri: Gaziantep’in Bey Mahallesi’nde bulunmaktadır. Kesme taşlardan yapılan bu binalar tek yada çift katlıdır. Evlerin genişce “hayat” ismi verilen avluları bulunmaktadır. Ayrıca “güvercinlik” adı verilen geniş terasları da diğer tarihi yapılardan ayrılan büyük özelliklerindendir. Günümüzde bu yapıların bir çoğu butik otel olarak kullanılmaktadır. Buna rağmen hala ev olarak kullanılanlar da bulunmaktadır. Evlerin çoğu yakın tarihte restore edilerek kullanıma sunulmuştur.
Aziz Bedros Kilisesi: Şehirde bulunan tarihi bir Ermeni kilisesidir. 1723 yılında inşa edildiği bilinen kilise, belediyenin yol çalışmaları sırasında tesadüf eseri keşfedilmiştir. 450 yıllık bir geçmişe sahip olan eser günümüzde Ömer Ersoy Kültür Merkezi adı ile müzeye dönüştürülmüştür.
Zeugma: Nizip ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve milattan önce 300’lü yıllarda Büyük İskender’in generallerinden olan 1. Selevkos Nikator tarafından kurulan antik şehirdir. Belkıs Mahallesi eteklerinde yer alır. İlk zamanlarında kurucusunun kendi ismini verdiği Selevkosya olarak bilinen şehir, Roma İmparatorluğu ele geçirdikten sonra köprü anlamına gelen “Zeugma” olarak anılmaya başlanmıştır. Üç bölümden oluşan şehirde döneminde çarşılar ve lüks evlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Şehir döneminden kalan mozaikleri ile ünlüdür. Ayrıca UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Liste’sinde yer almaktadır. Kazılardan çıkarılan eserlerin çoğu Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.
Yeşilvadi Parkı: Türkiye’nin en büyük parkıdır. Şehrin güney sınırını çevreler. Yine şehirde sayısı azımsanmayacak kadar park ve mesire alanı bulunmaktadır.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi: Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesidir. 264 farklı türden 6814 hayvanı barındırmaktadır. 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan hayvanat bahçesi Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise en büyük üçüncü hayvanat bahçesidir.
Gaziantep ulaşım açısından da gelişmiş şehirlerimizden biridir. Kent içinde ulaşımı kolaylaştıran tramway ağı bulunmaktadır. Ayrıca birçok şehre de demiryolu ile ulaşım kolayca sağlanmaktadır. Kent içerisinde bulunan halk ve belediye otobüsleri ile şehrin birçok noktasına hızlıca erişebilirsiniz. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlere direkt uçuşlar mevcuttur. Ankara aktarmalı olarak Türkiye’nin diğer şehirlerine de ulaşım mümkündür. Ayrıca Almanya’ya direkt olarak uçuşlar vardır.
Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’i görmek için geç kalmayın. Gaziantep uçak bileti alarak uygun fiyatlarla rahat bir yolculuğun tadını çıkarın.