Gaziantep-Bern
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Gaziantep-Bern
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tarihi yapıları ve derin kültürel dokusuyla birçok turistin durağı haline gelen Bern, sizler için de iyi bir tatil deneyimi yaşatacaktır. Bern Uçak Bileti alarak rahatça ulaşım sağlayarak eğlenceli bir tatil için ilk adımı atabilirsiniz. Web sitemiz en ucuz Bern uçak bileti imkânlarını sağlamaktadır. Aramalarınızda sizin için en ucuz ve en uygun Bern Uçak Bileti listesi sunulacak ve kolay bir şekilde bilet alım işlemleriniz tamamlanacaktır. En ekonomik ve keyifli uçuşlar için mutlaka sitemizi kullanmalısınız.
Avrupa’nın en yeşil şehirlerinden biri olan Bern, İsviçre’nin başkentidir. Çok kültürlü ve renkli bir İsviçre yapısının en iyi örneği Bern’de yaşanmaktadır. Kültürel ve sanatsal anlamda ziyaretçilere zengin bir deneyim sunan Bern, genellikle Almanca olmak üzere İtalyanca ve Fransızca da sıkça kullanılmaktadır. Orta Çağ’dan beri korunarak ayakta kalan bir tarihe sahip olan Bern, yaklaşık 130 Binli nüfusuyla sevimli bir şehirdir. Şehrin her yeri sembol olan ayı figür ve heykelleriyle donatılmıştır. Süslemeli çeşmeleriyle de dikkat çeken bir şehir olan Bern, sahip olduğu Gaydacı Çeşmesi ile dünyaca tanınmış bir eseri barındırmaktadır. Ayının yanı sıra peynir de bu şehrin önemli sembollerinden biridir. Bambaşka bir lezzete sahip olan peynirleri dünyaya da ihraç edilerek önemli bir tanıtım kaynağı olmuştur.
Kayak turizmi için dünyada en çok tercih edilen bölge olan Bern, birçok kayak oyunlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Dünyaca ünlü olan İsviçre çakısı ve saatleri de her köşe başında kaliteli bir şekilde alınabilmek için ziyaretçilere sunulmaktadır. Alışveriş anlamında çeşitli seçeneklerin sunulduğu şehirde her zevke hitap eden İsviçre saatleri ve hediyelik eşya bulmak mümkündür. Yöresel yemek olarak kabul edilen Fondü de İsviçre de bolca yapılmaktadır. Bern caddelerinde bulunan cafe ve restoranlarda İsviçre peynirleriyle yapılmış çeşitli fondüleri zevkle tadabilirsiniz.
Bern şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Bern Uluslararası Havalimanı şehir merkezine oldukça yakın olmasının yanı sıra birçok Avrupa ülkesiyle yakın bağlantı kurmaktadır. Havalimanından kalkan trenlerle civar şehirlere gitmek çok kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Giderek artan yolcu kapasitesiyle Bern Uluslararası Havalimanı yıl boyunca binlerce insanı ağırlamaktadır. Uçuş öncesi ve sonrası yolcuların hizmetine sunulan imkânlar oldukça geniştir. Havalimanında bulunan 5 farklı araç otoparkı ile ulaşımlarınızda sıkıntı yaşamadan özel araçlarınızı park edebilirsiniz. Banka ATM’leri, sağlık ekipleri gibi hizmetlerin bulunduğu bu havalimanında seyahat acenteleri ve tur operatörleri de ziyaretçilere hizmet vermek için hazır beklemektedir. Sigara içme alanları, dinlenme salonları, danışma, VIP salonlar ve döviz bürolarının da bulunduğu Bern havalimanında ziyaretçilerin kullanımı için Wi-Fi hizmeti de verilmektedir. İsviçre mutfağını da tadabileceğiniz cafe, bar ve restoranların yanı sıra büyük alışveriş mağazaları da gün boyunca hizmet vermektedir.
Web sitemizden aldığınız Bern Uçak Bileti ile Bern Uluslararası Havalimanına iniş sağlayacaksınız. İsviçre’nin en büyük şehirlerinden biri olan başkent Bern’de ulaşım ağı oldukça gelişmiştir. Ulaşım için kullanılabilecek pek çok seçenek vardır. Turist olarak gidenlerin yaralanabilmesi için ayrı bir bilet sistemi de bulunmaktadır. Toplu ulaşım araçlarını ve güzergâhlarının tek bir çatı altına toplanmasını sağlayan Swiss Travel Sistem kurulmuştur. Bu sisteme ait pek çok farklı bilet seçeneği ile ulaşım sağlanmaktadır. Otobüs, tramvay, tren, feribot, troleybüs gibi toplu ulaşım araçlarına indirimli olarak binmeyi mümkün kılan bu sistemin biletlerini kullanmak ulaşımı daha kârlı hale getirmektedir. Bern Ticket isimli kart ise turistler için sunulan bir karttır. Bir günlü ziyaretlere kullanabileceğiniz bu kart ile ücretsiz olarak havalimanına gidebilirsiniz.
Swiss Travel Pass sistemiyle biletler 3,4,8 veya 15 günlük olarak alınabilmektedir. Bu biletler ile şehrin her yerinde bulunan tüm müzelere ücretsiz giriş hakkı kazanacaksınız. Yanınızda pasaport bulundurarak bu bileti kolaylıkla alabilirsiniz. Avrupa’nın göbeğinde bulunan Bern, birçok ulaşım aracı alternatifiyle her yere ulaşmayı en kolay hale getiriyor. Turistler için bir numaralı ulaşım aracı olarak teleferik göze çarpıyor. Dağların arasından ve yüksek yerlerden geçerek eşsiz manzaralar sunan teleferik, en hızlı ulaşım araçlarından biridir. Havalimanında yolcuları bekleyen birçok hizmet de şehir merkezine ulaşımı en kolay hale getiriyor. Aldığınız biletler ile en geç 30 dakikada şehir merkezine ulaşmak mümkündür.
Tren: Bern Havalimanından kalkan banliyö trenler ile şehrin merkezinde bulunan ana tren istasyonuna gidebilirsiniz. Gişelerden tren için gerekli biletleri alarak hızlı bir seyahat geçirebilirsiniz. 100 ve 101 numaralı bölgelere giren bu trenler neredeyse şehrin her yerine ulaşım imkânı veriyor.
Otobüs: Bern Havalimanında bulunan Airport Bus isimli otobüslerle direkt olarak şehir merkezine gidebilirsiniz. 334 numaraya sahip olan bu otobüslerle şehir merkezine 20 dakikada gitmek mümkün. Grup seyahati yapanlar, bu otobüsleri şoförleriyle beraber istediği kadar kiralayabilmektedir.
Tramvay: Bern havalimanında bulunan tramvay hattı ile şehir merkezine doğrudan gidebilirsiniz. Fazla valizi olanlar için pratik bir tercih olacak olan tramvaylar 5-10 dakikada bir kalkmaktadır. Şehrin birçok yerine ulaşım için yine tramvayları kullanabilirsiniz.
Taksi: Havalimanında yolcuları bekleyen birçok taksi bulunmaktadır. Özel şirketlere bağlı olan veya havalimanına bağlı olan bu taksiler ile hızlı bir şekilde şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinde de sıkça rastlanılan taksilere her yerde rastlayabilir ve kolaylıkla istediğiniz yerlere gidebilirsiniz.
Bisiklet: Valiziniz veya yükünüz yok ise, havalimanından şehir merkezine gitmek için en eğlenceli seçenek bisiklet kullanmak olacaktır. Turistlerin ve özellikle yerli halkı sıkça kullandığı bisikletler için düzgün bisiklet yolları bulunmaktadır. Havalimanında bulunan bisikletleri istediğiniz kadar kiralayarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Şehrin birçok yerinde bulunan bisiklet kiralama firmalarıyla ucuz ve istediğiniz kadar kullanma imkânınız bulunmaktadır.
Araç Kiralama: Bern Havalimanında bulunan birçok araç kiralama firması ile araç kiralayıp rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Önceden araştırarak kiralama işlemlerinde daha ucuza getireceğiniz bu yöntem ile en konforlu şekilde şehir merkezine gidebilmektesiniz.
Rosengarten (Gül Bahçesi): Bern’in en sembolik parklarından biri olan bualan,220 farkı gül çeşidiyle dinlenme ve temiz hava için idealdir ortamdır.
Hapishane Kulesi: 13. yüzyılda yapıldığı bilinen bu kule, Bern’in en eski yapılarından biri. Mimarisi bozulmadan sürekli restore edilen bu kule, turistler açısından beğenilecek bir yerdir.
Saat Kulesi: 13. yüzyılda yapılan bu kule, şehrin giriş kapısıdır. Astronomik saat ile güncel saatin görüldüğü bu kule ayrıca UNESCO Dünya Mirasları listesine girmiştir.
Bern Katedrali: 100 metreyi aşkın kulesiyle 15. Yüzyılda inşa edilen bu katedral İsviçre’nin en önemli katedralidir. Gotik mimarisi ve görkemli yapısıyla oldukça ilgi çekmektedir.
Süt ve süt ürünlerinin arı bir yeri olan Bern Mutfak kültüründe patates bezelye ve lahana yemekleri sık tüketilmektedir. 200 farklı peynir türünün üretildiği Bern’de peynirden yapılmış pek çok lezzet vardır. Milli yiyecek haline gelen Fondü, peynirli ve çikolatalı alternatiflerinin yanı sıra yağ içerisinde et ile de yapılmaktadır. İsviçre çikolataları da dünyaca ünlüdür. Bu özel çikolatalar ile yapılan tatlıları mutlaka denemelisiniz.
Halk arasında bilinen eski adıyla Antep, Türkiye’nin en kalabalık sekizinci şehridir. Güneydoğu Anadolu’nun sanayi ve gelişim bakımından birinci önemli şehridir. Türkiye sanayisi ve ticareti için de önemli bir konumdadır. Liman kentlerine de yakın denilebilecek bir konumda olduğu için Anadolu ile Orta Doğu arasında ticari bir köprü görevi görmektedir. Gaziantep’in simgesi meşhur Antep Kalesi’dir.
Şehrin bünyesinde doğal göl bulunmamaktadır. Şehrin çevresine birçok yapay göl ve baraj inşa edilmiştir. En önemli akarsuyu ise Fırat Nehri ve uzantılarıdır. Ayrışa ilde çok az doğal orman bulunmaktadır. Buna rağmen verimli topraklara sahip oluşuyla %60 oranında tarıma elverişlidir. Genellikle zeytin, antep fıstığı, meyve ve sebze bahçelerinden oluşmaktadır.
Bulunduğu konumda Akdeniz ve Karasal iklim hakimdir. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hava çok sıcaktır. Ortalama en yüksek sıcaklık 40 derece, en düşük sıcaklık ise -10 derecedir. En az yağışlı olduğu aylar Haziran ve Eylül ayları arasıdır. En çok yağış aldığı aylar ise Aralık ve Şubat ayları arasıdır. Ayrıca gece ve gündüz arasında değişken sıcaklık farkı çok yüksektir. Nem oranı düşük olduğu için hava çok sert değildir.
Gaziantep’de gezilecek çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Şehrin merkezinde tarihi Antep Kalesi yer alır. Kalenin güney kısmında tarihi meşhur Naib Hamamı yer alırken kuzey kısmında ise bir çok tarihi han mevcuttur. Bakır işlemeleriyle meşhur Bakırcılar Çarşısı ise hanların küzeyine düşmektedir. Camiileri ve tarihi Antep evleri de görülmeye değer diğer yapılardır.
Gaziantep Kalesi: Şehrin merkezinde yüksek bir tepe üzerine kurulu olan kaledir. Roma döneminde gözlem amaçlı kullanılan kalenin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir. Tarih boyunca çok fazla restore edilen kalenin 2000’li yılların başında yapılan restorasyonuyla şuan ki halini almıştır. Daire biçimli kalenin çevresi 1200 metredir. Duvalar taş bloklar kullanılarak yapılmıştır. 12 kulesi ve burçları bulunan kalede ayrıca “Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi” de bulunmaktadır. Ayrıca kalenin içinde gezerken özel hazırlanmış belgeselle tarihe tanıklı edebilirsiniz.
Bakırcılar Çarşısı: Gaziantep’in en eski tarihi çarşılarındandır. Adını burda satılan bakır eşyalardan almaktadır. Gaziantep’te bakır işçiliğinin tarihi 400 yıllık bir geçmişe sahiptir. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından biridir.
Tarihi Antep Evleri: Gaziantep’in Bey Mahallesi’nde bulunmaktadır. Kesme taşlardan yapılan bu binalar tek yada çift katlıdır. Evlerin genişce “hayat” ismi verilen avluları bulunmaktadır. Ayrıca “güvercinlik” adı verilen geniş terasları da diğer tarihi yapılardan ayrılan büyük özelliklerindendir. Günümüzde bu yapıların bir çoğu butik otel olarak kullanılmaktadır. Buna rağmen hala ev olarak kullanılanlar da bulunmaktadır. Evlerin çoğu yakın tarihte restore edilerek kullanıma sunulmuştur.
Aziz Bedros Kilisesi: Şehirde bulunan tarihi bir Ermeni kilisesidir. 1723 yılında inşa edildiği bilinen kilise, belediyenin yol çalışmaları sırasında tesadüf eseri keşfedilmiştir. 450 yıllık bir geçmişe sahip olan eser günümüzde Ömer Ersoy Kültür Merkezi adı ile müzeye dönüştürülmüştür.
Zeugma: Nizip ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve milattan önce 300’lü yıllarda Büyük İskender’in generallerinden olan 1. Selevkos Nikator tarafından kurulan antik şehirdir. Belkıs Mahallesi eteklerinde yer alır. İlk zamanlarında kurucusunun kendi ismini verdiği Selevkosya olarak bilinen şehir, Roma İmparatorluğu ele geçirdikten sonra köprü anlamına gelen “Zeugma” olarak anılmaya başlanmıştır. Üç bölümden oluşan şehirde döneminde çarşılar ve lüks evlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Şehir döneminden kalan mozaikleri ile ünlüdür. Ayrıca UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Liste’sinde yer almaktadır. Kazılardan çıkarılan eserlerin çoğu Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.
Yeşilvadi Parkı: Türkiye’nin en büyük parkıdır. Şehrin güney sınırını çevreler. Yine şehirde sayısı azımsanmayacak kadar park ve mesire alanı bulunmaktadır.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi: Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesidir. 264 farklı türden 6814 hayvanı barındırmaktadır. 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan hayvanat bahçesi Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise en büyük üçüncü hayvanat bahçesidir.
Gaziantep ulaşım açısından da gelişmiş şehirlerimizden biridir. Kent içinde ulaşımı kolaylaştıran tramway ağı bulunmaktadır. Ayrıca birçok şehre de demiryolu ile ulaşım kolayca sağlanmaktadır. Kent içerisinde bulunan halk ve belediye otobüsleri ile şehrin birçok noktasına hızlıca erişebilirsiniz. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlere direkt uçuşlar mevcuttur. Ankara aktarmalı olarak Türkiye’nin diğer şehirlerine de ulaşım mümkündür. Ayrıca Almanya’ya direkt olarak uçuşlar vardır.
Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’i görmek için geç kalmayın. Gaziantep uçak bileti alarak uygun fiyatlarla rahat bir yolculuğun tadını çıkarın.