Erzurum-Kayseri
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Erzurum-Kayseri
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tüm Kayseri uçuşlarını tek tıkla listeleyip, Kayseri uçak biletinizi hava yollarının tüm Kayseri uçuşlarını karşılaştırarak satın almak ister miydiniz? En ucuz Kayseri uçak biletini satın almak için en doğru adres olan Hepfly.com sayesinde Kayseri’ye en ekonomik fiyatlarla uçmanın tadını çıkarın. Kayseri uçuşları için tercih etmeniz gereken Kayseri Erkilet Havalimanı hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için kullanılmakta olup, Kayseri şehir merkezine 6 km mesafede bulunmaktadır. Kayseri Erkilet Havalimanı hakkında detaylı bilgiye sayfamızdan ulaşabilirsiniz Kayseri Erkilet Havalimanı 1998 senesinden bu yana yurt içi ve yurt dışı uçuşlarına ev sahipliği yapmaktadır. Yolcu taşımacılığının yanında, coğrafi konumu itibariyle önemli bir kargo üssüdür. Kayseri Erkilet Havalimanı'na nasıl ulaşılır, Kayseri Erkilet Havalima'nına ve alandan merkeze ulaşım Kayseri Belediyesi tarafından düzenlenen otobüslerle sağlanabilir. Bu otobüsler şehir merkezine, otobüs terminaline ve Erciyes Dağı'na olmak üzere üç farklı istikamete gider. Kayseri Erkilet Havalimanı'ndan taksi ile şehir merkezine ulaşmak mümkündür. Taksileri havalimanı çıkışında bulabilirsiniz.
Yumuşak karıyla ünlü Erciyes Kayak Merkezi’nde sezon aralık ayında açılıyor, mart ayında kapanıyor. Bahar ayları da Kayseri’nin doğal güzelliklerini keşfetmek için ideal bir zaman. Seyahat etmek istediğiniz tarihe 21 gün kala fiyatların yükseldiğini biliyor musunuz? Son 15 gün kala ise neredeyse iki katına kadar çıkabiliyor. En ucuza uçmak için biletinizi üç hafta önceden alın. Havayolu şirketlerinin son üç yıllık verilerine göre uçakla seyahat etmek için en hesaplı ay mayıs ayı. Mayısı, şubat ve mart ayları takip ediyor. Kayseri'nin yöresel lezzetlerinin başında herkesin ağzını sulandıran lezzet mantı gelir. Şükrü Usta’da tandır ve testide kurufasulye; Altınsaray’da pöç; Bereket’te Develi cıvıklısı; Ağaçaltı’nda sac kavurma ve tahinli kadayıf; Kaşık-la’da Kayseri tabağı ve Necmiye Hanım tatlısı yemenizi tavsiye ederiz.
Kayseri'de görülmesi gereken yerler hakkında kısaca bilgi vermemiz gerekirse; Pastırma ve sucuğuyla ünlü Kayseri’de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yedi şelaleden oluşan Kapuzbaşı Şelaleleri en başta gelir. 500 metrekarelik alanda kayalar arasından fışkıran şelaleler aynı zamanda dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olma ünvanını da taşımaktadır. Kanesh (Kültepe) Antik Kenti ve Kayseri’ye özgü hediyelik eşyalar ve yiyecekleri satın alabileceğiniz Kayseri’nin ünlü çarşı ve bedestenleri gösterilebilir. Gesi; Gesi Bağları türküsüne konu olan Gesi, 10 bin yıllık geçmişe sahip. Kiliseleri, yamaçları kaplayan kuşlukları, çan kulesi hâlâ ayakta. İsmini, geçmişte bölgenin ileri gelenlerinden birinin kızından almış. Gesi’nin tarihi Neolitik döneme kadar gidiyor. Karpuzatan; Kayseri’de pastırma yapımını izlemek için Karpuzatan mevkiine gitmeniz gerekiyor. Çünkü belediye, kentin ileri geren pastırma üreticilerini 1945 yılında burada toplamış. 3918 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek 6. Dağı olan Erciyes Dağı ve Erciyes Kayak Merkezi; Pistleri ve mekanik tesis sayısıyla ‘mini Davos’ olma yolunda ilerliyor. Yılda 1 milyon kişiyi ağırlayan park imkanları ile kayak severler tarafından oldukça tercih edilmekte. Ali dağı yer altı şehri Kayseri’de yeni bulunmuş olmasına rağmen büyük ziyaretçi çekmektedir. Tamamı henüz keşfedilmeyen ve ziyarete belirli kısmı açılan yer altı şehri ile birlikte bir sarnıçta bulundu. Bizans döneminden kaldığına inanılan yeraltı şehrini görmenizi tavsiye ederiz. Gürgüpoğlu Konağı; Tarihi 15’inci yüzyıl başlarına kadar uzanan konak 1995 yılında müze oalark halka açıldı. Memlük sanatından izler taşıyan konakta, Osmanlı dönemi sikkeleri, halıları ve el yazmaları, bahçede ise mezar taşları koleksiyonu görülebilir. Kapuzbaşı Şelaleri; Yedigöller’in sularıyla beslenen şelalelerdeki su miktarı yaz aylarında artıyor. Bölgedeki yüksek miktardaki ozonun bazı hastalıklara iyi geldiği iddia ediliyor.
Kayseri'de alışveriş önerileri ve alabileceğiniz ürünlerin başında hepimizin bildiği mantı sucuk ve pastırma gelir. Kayseri ile özdeşleşen bu lezzetlerden mantı yapılışı ile diğer llere göre farklılık gösterir. İncecik açılan hamuru iç malzemesi aynı olsa da özel katlama yapısı ile bir kaşığa 40 adet sığacak şekilde yapılır. Bu konuda rekorun 153 olduğunu belirtmek isteriz. Kayseri’nin diğer ünlü lezzetlerinden olan sucuk ve pastırma için Şahin ve İmamoğlu markalarını tavsiye ederiz. Kayseri’nin karakovan balı meşhurdur eğer bal seviyorsanız mutlaka tadın pişman olmayacaksınız. Kayseri’nin Bünyan ve Yahyalı halıları oldukça değerlidir. Kapalı çarşı içinde Vezir hanında birbirinden güzel halı ve kilim modelleri görebilirsiniz. Kayseri neşeli insanları, heybetli Erciyes Dağı ve birbirinden lezzetli yemekleriyle size güzel bir tatil yaşatacaktır. Sitemizde bulunan ucuz uçuşlar sayfasında Kayseri uçak bileti fiyatlarını karşılaştırabilir en ucuz uçak biletini kolayca alabilrisiniz. Hepfly olarak güzel bir tatil ve iyi yolculuklar dileriz.
Erzurum, Türkiye’nin yüz ölçümü bakımından en büyük dördüncü ilidir. Rakımı 1900 metre olan Erzurum, tarihin ilk dönemlerine dayanan en eski yerleşim yerlerindendir. Doğu Anadolu’nun önemli şehirlerinden olan Erzurum’un, soğuk iklimi nedeniyle sanayi gelişmediği için tarım ve hayvancılık başlıca geçim kaynağıdır. Son yıllarda kış sporlarının yapıldığı tesislerin artmasıyla kış turizmine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca tarihi eserler konusunda da zengin bir yapıya sahip olan şehirde Yontma Taş Devri’ne ait taş eşyaların bulunması tarihinin ne kadar eski olduğunu da kanıtlar niteliktedir. Erzurum tarihi boyunca birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır.
Erzurum, yüksek bir yaylanın güney batı kısmındadır ve çevresi dağlarla çevrilidir. Şehrin merkezi ise Palandöken Dağları’nın batı ve güney eteklerine kuruludur. Türkiye’nin en yüksek ve soğuk illerinden birisidir. Sert kara iklimi hakimdir. Kışlar çok karlı ve soğuk, yazlar ise çok sıcak ve kurak geçmektedir.
Palandöken’de kayak sezonu aralık ayında ortalama 60 santim kar kalınlığında başlıyor. En güzel sonbahar manzaralarına da tanık olacağınız doğal güzellikleriyle ünlü şehirde pek çok alternatif gezi rotası belirlemek mümkün. Koç ya da Gel Gör’de cağ kebabı; Emirşeyh Nedim’de Adnan Baba’nın köftesi; Muammer Usta’da kadayıf dolması yemenizi tavsiye ediyoruz. Güveçte buğday çorbası, aşotu çorbası, şalgam dolması, dut çullaması gibi Erzuruma özgü lezzetleri de yerel lokantalarda bulabilirsiniz.
Tortum Gölü: Tortum Gölü, piknik yapmak için çok uygun bir yer. Kış aylarında Tortum Şelalesi’nin oluşturduğu manzara ziyaretçileri büyülüyor.
Barhal Vadisi: Bir yandan tertemiz havayı ciğerlerinize doldurmak bir yandan da muhteşem doğanın tadını çıkarmak istiyorsanız mutlaka Barhal Vadisi’ne tırmanın.
Çifte Minareli Medrese: Anadolu’daki en önemli Selçuklu eserlerinden Çifte Minareli Medrese’nin kitabesi olmadığından ne zaman yapıldığı ve gerçek adı ile ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmiyor. Minare kaidelerin alt ve ön kısmında pano içeresinde iki Selçuklu arması bulunuyor.
Palandöken: Eksi 20 derecede Erzurum’un kış güzelliğini keşfetmek istiyorsanız istikamet Palandöken. New York Times gazetesinin dünyanın en iyi 41 kayak merkezi arasında gösterdiği Palandöken özellikle Rusların ilgisini çekiyor. Ukrayna, Polonya, İran, Azerbaycan’lı kayakçılar da otellerde konaklıyor.
Narman-Oltu: Kırmızının egemenliğindeki bölgede ekimde Oltu Çayı boyunca sıralanan kavaklar renk değiştirmeye başlar, sarılar belirginleşir. Narman-Oltu yolunda sabahın erken saatlerinde alıcı kuşların akşam saatlerinde de tilkilerin avlanmasını hiç zorlanmadan izlemek mümkün.
Erzurum Bataklığı: Fırat’ın kollarından Karasu’yla sulanan bataklık 1960’larda sıtmayla mücadele için kurutuldu. Ancak yine de çok canlı. Nesli tükenme tehlikesindeki sürmeli kızkuşunu, angıt, turna ve akkanatlı sumruyu, büyük korubeni kelebeğini görebilirsiniz.
Erzurum, oltu işçiliği konusunda dünya çapında ün kazanmıştır. Oltu taşından yapılmış bir hediye almadan dönmeyiniz. Oltu taşı ve gümüşten tespih, ağızlık, bilezik, gerdanlık, broş, küpe ve saç tokası yörenin önemli hediyelik eşyaları arasındadır.