Erzurum-Ankara
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Erzurum-Ankara
Yaklaşık Seyahat Süresi

Erzurum-Ankara uçak biletini birkaç tıkla satın alabilmek için yapmanız gereken tek şey yukarıdaki menüden Erzurum-Ankara uçuşlarını listelemek… Tüm havayollarının Erzurum-Ankara seferlerini tek ekranda görüntüledikten sonra sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşları, kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre listeleyebilirsiniz.
Tercihlerinize göre listelenen biletler arasından en ucuz Erzurum-Ankara uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) 9 aya varan taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Sizin için en uygun Erzurum-Ankara uçak biletini satın alın, Ankara’ya en kârlı şekilde uçmanın keyfini çıkarın.
Ankara, Türkiye’nin başkenti olması sebebiyle yılın 12 ayı uçuş yoğunluğunun yaşandığı bir şehir. En hesaplı uçak bileti için seyahat planınızı erken yapmanızı ve biletinizi en az iki ay önceden almanızı tavsiye ederiz.
HAVAŞ, şehir merkezine 29 kilometre mesafedeki Esenboğa Havalimanı’na yapılan tüm uçuşlar için servis düzenliyor. Servisler uçağın inişinden 25 dakika sonra şehir merkezine hareket ediyor. İç Hatlar ve Dış Hatlar çıkış kapılarından 20 dakikada bir kalkan 442 numaralı belediye otobüsünü de kullanabilirsiniz.
Başta Anıtkabir olmak üzere pek çok simge yapıyı barındıran Ankara’nın gezilecek yerlerini, damak lezzetlerini merak ediyorsanız hepfly.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Ankara Havalimanları
Esenboğa Havalimanı
Ankara şehir merkezinden 28 km uzaklıkta bulunan Ankara Esenboğa Havalimanı 1955 senesinde kurulmuştur. Havalimanı bugün yoğun bir direkt uçuş ve aktarma bölgesidir. İç ve dış hatlar terminali, her sene çok sayıda yolcuya hizmet vermektedir.
Ankara Esenboğa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
BelkoAir
BelkoAir, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan havalimanı ulaşımı servisidir. Ayrıntılı bilgiyi ve seferler hakkındaki detayları BelkoAir'ın resmi web sitesinden alabilirsiniz.
Toplu Taşıma
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma otobüsünü kullanarak Ankara Esenboğa Havalimanı'na veya havalimanından şehir merkezinde ulaşmak mümkündür. İç ve dış hatlar terminal çıkışlarında bulunan otobüs duraklarından kalkan 442 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.
Taksi
Ankara Esenboğa Havalimanı'nın iç ve dış hatlar terminallerindeki duraklardan taksi ile ulaşım da mümkündür.
Erzurum Havalimanları
Erzurum Havalimanı
1966 senesinden beri hizmet veren Erzurum Havalimanı, 2005 senesinde hava yollarının tarifesiz seferlerine ev sahipliği yapmaya başlamıştır. Alan büyüklüğü ile Türkiye'nin dördüncü en büyük havalimanıdır. Kış mevsimi boyunca artan trafik yoğunluğunu karşılayabilmek amacıyla genişletilmiştir.
Erzurum Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Erzurum Havalimanı'na ulaşım, uçak saatlerine göre düzenlenen otobüs seferleriyle sağlanabilir. Bunun yanında havalimanı dışında bulnan taksilerle de şehir merkezine erişim mümkündür.
Ankara'ya Ne Zaman Gitmeli
Başkent olması sebebiyle 12 boyunca uçuş yoğunluğu yaşanan Ankara’ya ucuz uçak bileti bulmak için, seyahat planınızı önceden yapmanızı tavsiye ederiz.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Ankara'nın Yöresel Lezzetleri
Ankara Döneri:
Ankaralı, Ankara dışında döner yemez, hele bir de arasında azıcık bile kıyma varsa o dönercinin hayatı tehlikededir” diye Özgür Şef’e kulak verin. Peki Ankara dönerinin sırrı ne? Kıyma katkısı yoktur, sadece etten yapılır. Et; soğan suyu, yoğurt, tuz ve karabiberden oluşan karışımda bir gün bekletilir. Tüp değil kömür ateşiyle pişirilir.
Çubuk Turşusu:
Çubuk turşusunu yemeyen, 'turşu yedim' demesin. Başkent’in 85 bin nüfuslu ilçesinin adını taşıyan salatalık turşusunun özelliği yabani dereotu kullanılarak kurulması. Bir de ısırdığınız zaman çıkan kütürt sesinin 5 metre öteden duyulması.
Ankara Tava:
Kemikli kuzu kuşbaşının tandır kıvamında 6-7 saat pişirilerek arpa şehriyle birlikte sunulduğu yemek eski Ankara mutfağından günümüze gelmiş lezzetlerden biridir.
Beypazarı Kurusu:
Tereyağı ve tarçın ağırlıklı, baklava şeklinde kurabiye. Yarım asır önce bağ evlerindeki fırınlarda, altına üzüm asma yaprağı konularak pişirilirmiş. Nem oranının az olması nedeniyle uzun süre saklanabiliyor.
Ankara'da Görülmesi Gereken Yerler
Anıtkabir:
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, Anıttepe'de bulunan anıt mezarı özellikle 10 Kasım ve 29 Ekim tarihlerinde ziyaretçi akınına uğruyor.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi:
Anadolu’da yaşamış medeniyetlere ait eserlerin sergilendiği müze, dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alıyor. Müzede Kral Midas’ın mezarının yeniden inşaa edilmiş halinden Ana Tanrıça Kibele heykeline kadar pek çok önemli eser sergileniyor.
Atatürk Orman Çiftliği:
Hayvanat bahçesi, yüzme havuzu, lokanta, çocuk parkı gibi bölümlerle hizmet veren AOÇ’nin içinde bulunan Devlet Mezarlığı’nda ise 4 cumhurbaşkanı, 1 başbakan, 1 TBMM başkanı ve 58 komutan yatmaktadır.
Kuğulu Park:
Kavaklıdere’de bulunan Kuğulu Park, 24 farklı kuş türünün yanı sıra kavak, leylak, erguvan, çeşitli çalı gruplarıyla birlikte mevsimlik çiçekleri de barındırıyor.
Atakule:
125 metrelik kule, alışveriş merkezi olarak hizmet veriyor. 87 metre yükseklikte bulunan seyir terasında bulanan dönen restoranıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Ankara'da Alışveriş Önerileri
Bakırcılar Çarşısı (Samanpazarı), Gümüşçüler Çarşısı (Beypazarı), Şehir Çarşısı (Ulus), Hacı Bayram Veli Çarşısı (Ulus) gibi yerlerde alışveriş yapabilirsiniz.
Ayaş testisi
Nallıhan iğne oyası
Angora kumaşı
Beypazarı kurusu
Ankara armudu
Çubuk turşusu
Kazan kavunu
Güdül leblebisi
Çengel sakızı
Ankara'ya Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Ankara’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Aycık: Azıcık
Sıkra: Cimri
Combul combul: Çok sulu
Sormuk: Emzik
Beserek: Anlayışı kıt
Cıngız: Küme
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
Erzurum'a Ne Zaman Gitmeli?
Palandöken’de kayak sezonu aralık ayında ortalama 60 santim kar kalınlığında başlıyor. En güzel sonbahar manzaralarına da tanık olacağınız doğal güzellikleriyle ünlü şehirde pek çok alternatif gezi rotası belirlemek mümkün.
Erzurum'un Yöresel Lezzetleri
Koç ya da Gel Gör’de cağ kebabı; Emirşeyh Nedim’de Adnan Baba’nın köftesi; Muammer Usta’da kadayıf dolması yemenizi tavsiye ediyoruz. Güveçte buğday çorbası, aşotu çorbası, şalgam dolması, dut çullaması gibi Erzuruma özgü lezzetleri de yerel lokantalarda bulabilirsiniz.
Erzurum'da Görülmesi Gereken Yerler
Tortum Gölü:
Tortum Gölü, piknik yapmak için çok uygun bir yer. Kış aylarında Tortum Şelalesi’nin oluşturduğu manzara ziyaretçileri büyülüyor.
Barhal Vadisi:
Bir yandan tertemiz havayı ciğerlerinize doldurmak bir yandan da muhteşem doğanın tadını çıkarmak istiyorsanız mutlaka Barhal Vadisi’ne tırmanın.
Çifte Minareli Medrese:
Anadolu’daki en önemli Selçuklu eserlerinden Çifte Minareli Medrese’nin kitabesi olmadığından ne zaman yapıldığı ve gerçek adı ile ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmiyor. Minare kaidelerin alt ve ön kısmında pano içeresinde iki Selçuklu arması bulunuyor.
Palandöken:
Eksi 20 derecede Erzurum’un kış güzelliğini keşfetmek istiyorsanız istikamet Palandöken. New York Times gazetesinin dünyanın en iyi 41 kayak merkezi arasında gösterdiği Palandöken özellikle Rusların ilgisini çekiyor. Ukrayna, Polonya, İran, Azerbaycan’lı kayakçılar da otellerde konaklıyor.
Narman-Oltu:
Kırmızının egemenliğindeki bölgede ekimde Oltu Çayı boyunca sıralanan kavaklar renk değiştirmeye başlar, sarılar belirginleşir. Narman-Oltu yolunda sabahın erken saatlerinde alıcı kuşların akşam saatlerinde de tilkilerin avlanmasını hiç zorlanmadan izlemek mümkün.
Erzurum Bataklığı:
Fırat’ın kollarından Karasu’yla sulanan bataklık 1960’larda sıtmayla mücadele için kurutuldu. Ancak yine de çok canlı. Nesli tükenme tehlikesindeki sürmeli kızkuşunu, angıt, turna ve akkanatlı sumruyu, büyük korubeni kelebeğini görebilirsiniz.
Erzurum'da Alışveriş Önerileri
Erzurum, oltu işçiliği konusunda dünya çapında ün kazanmıştır. Oltu taşından yapılmış bir hediye almadan dönmeyiniz. Oltu taşı ve gümüşten tespih, ağızlık, bilezik, gerdanlık, broş, küpe ve saç tokası yörenin önemli hediyelik eşyaları arasındadır.
Erzurum'a Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Erzurum’da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Babuş: Ördek
Şimişka: Çekirdek
Merik: Adam
Dıbız: Kel
Cırbağa: Küçük
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!