Diyarbakir-Ercan
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Diyarbakir-Ercan
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tüm havayollarının Diyarbakır-Kıbrıs seferlerini tek ekranda görüntüleyin, en ucuz Diyarbakır-Kıbrıs uçak biletine sahip olun. Yukarıdaki menüden tüm Diyarbakır-Kıbrıs uçuşlarını listeleyin. Sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşların yanı sıra kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre en uygun Diyarbakır-Kıbrıs uçak biletini seçin.En hesaplı Diyarbakır-Kıbrıs uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) peşin fiyatına taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor. En ucuz Diyarbakır-Kıbrıs uçak biletine sahip olmak için, biletinizi seyahat tarihinizden iki ay önce almanızı tavsiye ederiz.Lefkoşa'ya 23 km, Gazimağusa'ya 29 km uzaklıkta bulunan Ercan Havalimanı, Avrupa’nın en ucuz duty free’lerine sahip. Yavru vatan Kıbrıs’ta gezilebilecek tarihi yerleri ve yöresel lezzetler keşfetmek için hepfly.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Ercan Havalimanları
Ercan Havalimanı
Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa'ya 25 km, Magosa'ya 51 km, Güzelyurt’a 62 km. uzaklıktadır. 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahip Ercan Havalimanı, yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004′te yeniden açılmıştır. Ercan Havalimanı’nına, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın birinci günü çıkartma bölgesinde şehit düşen Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı verilmiştir.
Diyarbakir Havalimanları
Diyarbakır Havalimanı
Diyarbakır Havalimanı 1952 senesinden beri aktif olarak sivil ve askeri uçuşlara ev sahipliği yapmaktadır. Şehir merkezine 6 km uzaklıktaki Diyarbakır Havalimanı'na haftanın her günü Türkiye'nin önde gelen hava yollarının seferleri ile ulaşabilirsiniz.
Diyarbakır Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Diyarbakır Havalima'nın ulaşım Diyarbakır Belediye'sine ait halk otobüslerini kullanarak gerçekleştirilebilir. Bunun yanında, şehir merkezine olan yakınlığı havalimanına taksi ile ulaşımı da oldukça kolay ve ekonomik kılar.
Kıbrıs'a Ne Zaman Gitmeli?
Yıl boyunca en sıcak ay genellikle Temmuz ayıdır. Bu ayda hava sıcaklığı gündüz saatleri gölgede 37-40 derece arasında seyreder. Yılın en soğuk ayı ocak ayı olup gündüz saatlerine hava sıcaklığı 9-12 derece arasındadır. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Kıbrıs'ın Yöresel Lezzetleri
Şeftali kebabı, hellim kızartması, molohiya, golifia, kolokas, piruhi mantısı.
Kıbrıs'ta Görülmesi Gereken Yerler
Venedik Sütunu, Yeşil Hat, Bellapais Manastırı, St. Hilarion Kalesi, St. Barnabas Manastırı, Kertikli Hamamı, Namık Kemal Müzesi, Salamis Harabeleri, Othello Kalesi, Lala Mustafa Paşa Camii, Karpaz.
Kıbrıs'ta Alışveriş Önerileri
Turunç, ceviz ve karpuz macunu, bademli gül suyu, hellim peyniri
Kıbrıs'a Özel Kelimeler
Kıbrıs’ta bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Gulecik: Köpek yavrusu
Ekşi: Limon
Bulli: Tavuk
Zibil: Çöp
Sakgo: Ceket
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
Diyarbakır'a Ne Zaman Gitmeli?
Haziran ayında termometrelerin 45 dereceyi gösterdiği Diyarbakır’da havalar ekim ortalarında serinlemeye başlıyor. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali her yıl eylül ayında yapılıyor. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Diyarbakır'ın Yöresel Lezzetleri
Devasa karpuzuyla akıllara kazanan Diyarbakır, yemek kültürü açısından da zengindir. Mustafa’nın Kahvaltı Dünyası’nda ev yapımı sucuk, Selim Amca’da kaburga dolması; Lebeni Lokantası’nda lebeni, meftune ve Diyarbakır lengeri; Paçacı Fazıl’da beyin haşlama ve tırnak pidesi; Hazrolu Mehmet’in Yeri’nde lüle kebabı; Kadayıfçı Sıtkı Usta’da burma kadayıf yemenizi tavsiye ederiz.
Diyarbakır'da Görülmesi Gereken Yerler
Diyarbakır Surları:
Çin Seddi'nin ardından dünyadaki en uzun ve geniş savunma duvarı olarak nitelendiren Diyarbakır Surları, 82 burcu ve kabartmalarıyla 33 medeniyetten izler taşıyor. Surlar, UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak tescil edildi.
Ulu Camii:
1300 yıl önce Mar Thoma Kilisesi’nden dönüştürülen caminin altında su kaynağı var. Avlusunda 800 yıllık bir güneş saati bulunuyor. İslam âleminin beşinci Harem-i Şerifi olarak kabul ediliyor.
Hevsel Bahçeleri:
8000 yıllık geçmişi olan ve dünya üzerinde tarım yapılan ilk yerlerden biri olma özelliği taşıyan 700 hektarlık verimli arazi, Diyarbakır Surları’yla birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edildi.
Malabadi Köprüsü:
Artuklu Beyliği tarafından 1000 yıl önce inşa edilen, dünyanın en geniş kemerli taş köprüsü onarımlarla günümüze kadar ulaşmış. Altından “Diyarbakır’ın Ölüdeniz’i” diye nitelendirilen Batman Çayı geçiyor.
Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi:
Şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu evde, kitapları, el yazıları, kullandığı eşya, fotoğrafları ve kütüphanesi sergileniyor.
Diyarbakır'da Alışveriş Önerileri
Hasan Paşa Hanı, Kuyumcular Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Sipahi Çarşısı’nda satılan hasır bilezik, kiniş gerdanlık, gümüş işlemeli nalın, el dokuması halı ve kilimler ilginizi çekebilir. Kürsücüler Sokağı’ndaki marangozların ürettiği kavak ağacından kürsü ve küçük sehpalara da göz atmanızı öneririz.
Diyarbakır'a Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Diyarbakır’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Cardon: Hala
Koz: Ceviz
Pişik: Kedi
Toy: Düğün
Tendür: Tandır
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!