9126
Dünya Parmağının Ucunda!

Bodrum Marakeş Uçak Bileti

Bodrum-Marrakech

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 3297 km

Bodrum-Marrakech

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 4s 19dk

Marakeş

Bodrum

Marakeş, Kuzey Afrika’da yer alan Fas, resmi adıyla Fas Krallığı’nın orta kısmında bulunan bir şehirdir. Marakeş, Fas Krallığı’nın Rabat şehrinden önce ilk başkenti olma özelliği taşımaktadır. Kırmızı şehir olarak bilinen Marakeş, Atlas Dağları’nın dibinde bulunmaktadır ve bu nedenle de Fas ile Atlantik arasında bir geçiş noktası meydana getirmektedir. Fas’ın önemli bir şehri olan Marakeş’in resmi dili Arapça ve Berberi, resmi para birimi ise Fas Dirhemi’dir. Atlas Dağları’nın eteklerinde yer alan Marakeş-Tensift-Al-Haouz ekonomik bölgesinin güneybatı ortasında bulunan bir başşehir olan Marakeş’in, 2010 yılı verilerine göre toplam nüfusu 3 milyon 102 bin kişidir.

 

 

İngilizcede Marrakesh, Almancada Marrakesch, Türkçede Marakeş ve Fransızcada Marrakech olarak okunan Marakeş isminin, Berberi dilinde Tanrının ülkesi anlamına gelen mur(n)akush kelimesinden türediği düşünülmektedir fakat bu kesin bir teori değildir. Aynı zamanda bir takma adı olan ve bu takma adı Kech olan Marakeş, birkaç on yıl öncesine kadar Araplar, Persler, Avrupalılar ve Fas tarafından Marakeş Krallığı olarak bilinmekteydi.

 

 

Marakeş, Fas’ta geleneksel bir geniş ticaret pazarına sahiptir. Bununla birlikte dünya genelinde ve Afrika’da en faal alanlarından biridir. Akrobatlar, telaşlı alanlar, faaliyetler, dansçılar, hikaye anlatıcıları ve müzisyenlerle dolu olan ticaret alanı, yiyecek standlarıyla büyük bir açık hava restoranına dönüşmektedir. Çöl ikliminin etkisi altında olan Marakeş’te, ilkbahar mevsiminde kum fırtınaları görülebilmektedir bu nedenle Marakeş’i ziyaret etmek için en uygun dönem sonbahardır.

 

 

 

Marakeş’e havayolu ve karayolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Türkiye’den karayolu ile ulaşımda üç seçenek bulunmaktadır. Marakeş’e AP-7 karayolu üzerinden 5425 kilometre ve feribot geçişleri de dahil olarak toplam 53 saatte, A-66 karayolu üzerinden 5629 kilometre ve 55 saatte, Anadolu Otoyolu/O4 ve AP-7 karayolu üzerinden ise 5857 kilometre ve 57 saatte ulaşılabilmektedir fakat bu yolculuklar oldukça uzun süreleri kapsamakta ve konforsuz bir seyahate yol açabilmektedir bu nedenle havayolu ulaşımı tercih edilmelidir.

 

 

Marakeş’e havayolu ulaşımı ile ulaşmanın da birkaç yolu bulunmaktadır çünkü Marakeş şehrine Türkiye’den şehir uçak bileti satışı yapan ve doğrudan uçuş seferleri düzenleyen herhangi bir havayolu firması bulunmamaktadır bu nedenle uçuşlar aktarmalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu seçeneklerden ilki, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca aktarmalı olarak Marakeş’e ulaşmaktır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı aktarmalı olarak şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firması Air Royal Maroc firmasıdır. Havayolu ulaşımının ikinci seçeneği iseİstanbul Atatürk Havalimanı veya İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan doğrudan uçuş olarak Casablanca Mohammed V Havalimanı’na uçmak ve oradan da karayolu ile Marakeş’e ulaşmaktır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na şehir uçak bileti satışı yapan ve doğrudan uçuş seferleri düzenleyen firmalar Türk Hava Yolları (THY) ve Air Royal Maroc firmasıdır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firması ise Air Arabia firmasıdır.

 

 

Doğrudan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na uçmayı ve oradan karayolu aracılığıyla Marakeş’e ulaşmayı tercih edenler için Kazablanka, Marakeş’ten toplam 226 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanından özel transfer yoluyla, fiyatı ortalama 140 Euro olan araçları tercih ederek Marakeş’e ulaşabilir veya Casablanca Mohammed V Havalimanı’ndan hareket eden trenleri tercih edebilirsiniz. Kazablanka’dan Marakeş’e trenle yolculuk toplam 4 saat 15 dakika sürmektedir.

 

 

Marakeş’te tercih edebileceğiniz oteller arasında;

  • Rainbow Marrakech,
  • Riad Zarka,
  • Dar Essakya,
  • Riad Dar Latifa,
  • Riad Dia,
  • Riad Slima

 

 

Marakeş’te gezmeniz gereken yerler arasında;

  • Marrakesh Müzesi,
  • İslam Eserleri Müzesi,
  • Jemaa el Fna,
  • Marrakech Souk,
  • Les Bains de Marrakech,
  • El Badi Palace,
  • Bahia Palace,
  • Gueliz Mahallesi,
  • Dar Si Said (Fas Sanat Eserleri Müzesi),
  • Ali Ben Youssef Medersa,
  • Koutoubia Camii,
  • Dar el Makhzen,
  • Jardin Majorelle,
  • Medina of Marrakech,
  • Ziani Hamamı,
  • Rahba Kedima Meydanı,
  • Yves St. Laurent Bahçesi,
  • Ahmed El-Mansour Mozalesi,

 

 

Kızıl bir Orta Çağ şehri olan Marakeş’te Fas mutfağı hakimdir. Yemekler oldukça çeşitli ve çeşnili olarak tamamen kendine özgü ve özeldir. Fas mutfağında genellikle kuru ve taze meyveler kullanılmaktadır. Yemeklerin ana maddesi genellikle balık, sebze ve etten oluşmaktadır. Et kategorisinde kuzu, tavuk, koyun ve güvercin eti kullanılmaktadır. Fas mutfağında en önemli ve en meşhur yemek pastilladır. Baklava hamuruyla yapılan, tatlı ve tuzlu börekler olan pastilla, geleneksel günlerde ve bayramlarda hazırlanarak sadece bu günlerde ikram edilmektedir. Marakeş’te kahvaltı öğünleri oldukça hafif gıdalarla yapılmaktadır. Bu kahvaltılarda yaygın olarak reçel, bal, tereyağı ve ekmek tüketilmektedir.  Marakeş’te en önemli öğün öğle öğünüdür. Çorba, kırmızı veya beyaz et ve tatlıdan meydana gelen öğle öğünleri, Marakeş’te olduğu gibi Fas genelinde de oldukça önemlidir. Akşam öğünleri de tıpkı kahvaltılar gibi hafif şekilde geçmektedir. Nohut, mercimek veya bakladan yapılan çorbalar, akşam yemeğinin ana yemekleridir. Çorbadan sonra ise hamur işi veya krep tüketilerek öğün bitirilmektedir. Marakeş’te içecek kahve, sütlü kahve ve çaydan ibarettir.

 

 

Fas mutfağını tadabileceğiniz restoranlar;

  • Amal,
  • Gastro MK at Maison MK,
  • Roti D’or,
  • La Table du Palais,
  • L’Annexe

 

 

Marakeş’te alışveriş yapabileceğiniz yerler;

  • Menara Mall,
  • Place des Ferblantiers,
  • Marrakech Henna Art Cafe,
  • Ensemble Artisanal,
  • KiFKiF

 

 

Kızıl şehirde geçirilen kızıl akşamlardan sonra Türkiye’ye geri dönmek için geliş yönünde izlenilen rota ve adımların tam tersini gerçekleştirmeli ve Marakeş şehi merkezinden havalimanına kadar giderek, havalimanından İstanbul yönünde şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firmasından rezervasyon yaptırarak İstanbul’a uçmalısınız.

Bodrum, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında tüm dünyadan turist çeken, Türkiye’nin en ilgi çekici noktalarından biridir. Sıcak iklimi, birbirinden güzel koyları ve renkli gece hayatıyla tatilcilerin vazgeçemediği Bodrum her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist ağırlamaktadır. Sezonun yaklaşık 6 ay sürdüğü bodrumda uçak bileti fiyatları sezon boyunca yüksektir. En ucuz bodrum uçak bileti için erken rezervasyon avantajlarından faydalanarak uçuşunuzu oldukça makul fiyatlara getirebilirsiniz.

 

 

Yılda 4 milyona yakın yolcunun kullandığı Bodrum-Milas Havalimanı’na ulaşım için HAVAŞ ve MUTTAŞ otobüslerini ya da Atlas Global ve Bora Jet servislerini kullanabilirsiniz. HAVAŞ ve MUTTAŞ, otobüs saatlerini, tüm havayollarına ait uçakların havalimanına inişine göre düzenliyor. 39 kilometre Havalimanı-Bodrum merkez arası yolculuk yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Havaş servisleri sadece şehir merkezine gitmekte ve yolculuk için 10 TL ücret alınmaktadır. Muttaş Servisleri ile Milas Üç Yol 7.5 TL, Yatağan Otogar, Bodrum Otogar ve Menteşe Otogarlarına 10 TL  ücretle gidilebilmektedir. Şehir merkezine yolculuk 39 kilometre olduğu için taksi ile bu mesafe oldukça pahalı hale gelebilir yine de tercihleriniz içinde düşünebilirsiniz.Bodrum ülkemizin en ünlü turizm merkezlerinden biridir. Tarihi antik çağlara kadar giden Bodrum’da dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Halikarnassos Mozolesi bulunmaktadır. Deprem ve istilalar sonucunda yıkılan mozolenin taşları Bodrum Kalesi yapımında kullanılmıştır. Bodrum Kalesi Bodrum’un simgesi haline gelmiş aynı zamanda da Sualtı Arkeoloji Müzesi olarakta oldukça ziyaretçi çekmektedir. Antik çağda ada üzerinde bulunan alan daha sonra arası doldurularak anakaraya bağlanmıştır. Müze içerisinde batıklar ve sualtı arkeolojisi adına önemli eserleri bulabilirsiniz. Saat 10:00 ile 16:00 arasında ziyaretçi kabul eden müzenin giriş ücreti 20 TL’dir. 

 

 

Bodrumda görmeniz gereken tarihi yapılanlardan biri az önce konusu geçen Halikarnas Mozolesi’dir.  Pers valisi Maussolos’un mezarı olan mozole karısı Artemisia tarafından dönemin ünlü heykeltraşlarına yaptırılmıştır. Boyutları 60 metreye 80 metre olan mozole 46 metre yüksekliğinde yapıldığı dönem göz önüne alındığında devasa boyutlardaymış. Günümüzde birçok parçası İngiltere’de British Museum’da bulunan mozolenin bazı parçaları Bodrum Kalesi’nin yapımında kullanılmış. Mozole ziyaret etmek isterseniz saat 10:00 ile 16:00 arasında ziyaret edebilirsiniz giriş ücreti 8 TL’dir. Bodrum dar sokakları, antik görünümlü evleri ve şehre güzellik katan beyaz evleriyle eşsiz bir tatil merkezidir Günün her saatinde ayrı bir hareket olan şehirde öne çıkan deniz turizmi ve eğlenceleri ziyaret eden bütün turistleri şüphesiz kendine aşık etmektedir.

 

 

Bodrum plajlarının ünü yurtdışına kadar ulaşmıştır. Yaz ayları geldiğinde dünyaca ünlü aktör, iş adamı veya şarkıcının büyüt yatlarını bu plajlara mutlaka uğramaktadır. Ünlülerin akın ettiği Türkbükü ve burada bulunan beachlerde çılgınlar gibi dans edebilir, Gümbet’in cam gibi sularına dalabilir, Gümüşlük sahillerinde sakince dinlenip Tavşan adasına yürüyerek geçebilir, ne sakin ne de çok gürültülü olmasın derseniz Ortakent sahillerinde kendinize göre tatilinizi geçirebilirsiniz. Diğer plajlarından Turgutreis Bodrum’un en kalabalık yerlerinden biridir. Gece eğlenceleri ile öne çıkan Turgutreis kalabalıktan hoşlanmayanları bile kendine çekecek cazibeye sahiptir. Özellikle sörf yapmayı sevenlerin tercihi Akyarlar cam gibi denizi ve eşsiz kumlarıyla mutlaka görmeniz gereken plajlara sahiptir. Madalina bahçelerini geçerek ulaşılan plajlarında sadece kuş ve dalga seslerini duyabileceğiniz Bitez dinlenmek için eşsiz bir bodrum masalı gibi gelecektir.

 

 

Bodrum Kültürel etkinlikleri ile de ünlüdür. 2003 yılından beri devam eden Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 2010 yılından beri devam eden Bodrum Barok Müzik Festivali ve 2014 yılından beri devam eden Uluslarası Bodrum Bienali Bodrum’un önemli Kültürel etkinleridir. Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın sözü ile giriş yapılan Bodrum’da kültürel aktivitelerin yoğun olduğunu tahmin etmek zor olmayacaktır. Bodrum yemek anlamında sizlere büyük bir yelpaze sunmaktadır. Dünyanın her köşesinden turist çeken Bodrum’da bu ziyaretçileri memnun etmek için dünya mutfağının seçkin lezzetlerini barındıran birbirinden güzel restoran bulabilirsiniz. Lokal restoranları denemek isteyen ziyaretçiler için burada ağırlıklı olarak Ege mutfağının hakim olduğunu söyleyebiliriz. Ege mutfağı zeytinyağlı ve ot(bölgede de bu şekilde tabir edilmektedir) yemekleri hakimdir. Konusu geçen otlar taze yiyebileceğiniz gibi kızartma, kavurma ve haşlanmış olarakta farklı şekilde sunulabilmektedir. Deniz ürünleri ayrı bir lezzet olarak karşımıza çıkan Bodrum’da alışılmış yemeklerin Ege mutfağı ile harmanlandığı değişik lezzetleri tadabilirsiniz. Bodrum lokması, Bodrum mantası dışında yöresel bir lezzet olan üzüm köftesini de tatmanızı tavsiye ederiz.

 

 

Sevdiklerinize Bodrum’dan hediye almayı planlıyorsanız her ege kıyısında bulabileceğiniz lezzetli reçeller ilk seçeneklerinizden olabilir. Bölgede oldukça tüketilen patlıcan reçeli iyi bir seçenek olabileceği gibi diğer reçellerde sevdikleriniz için mutlulukla karşılanacak bir hediye seçeneği olacaktır. Açık hava pazarlarının tatilcilerde buluştuğu dar sokaklarda bodrumu hatırlatan magnet, anahtarlık ve tablolar, zeytinyağlı sabun ve diğer hediyelikleri, yöreye özgü motiflerin bulunduğu tekstil ürünlerini alabilirsiniz. Bodrum’da yapabileceğiniz ve tatilinize farklı renkler katacak su atkiviteleri de öne çıkmaktadır. Büyük teknelerle mavi turlara çıkabileceğiniz gibi jet ski kiralayabilir, dalış yaparak su altı güzelliklerini inceleyebilirsiniz. Türkiye ve dünyanın her yanından yoğun ziyaretçi alan Bodrum’a sitemiz üzerinden tüm havayollarını karşılaştırarak en ucuz bodrum uçak bileti fiyatlarını görebilir tatiliniz için en uygun bileti alabilirsiniz. Hepfly olarak güzel bir tatil ve iyi uçuşlar dileriz.

Bodrum Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Havalimanları

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X