3848
Dünya Parmağının Ucunda!

Bodrum Kos Uçak Bileti

Bodrum-Kos

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 20 km

Bodrum-Kos

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 0s 25dk

Kos

Bodrum

Yunancada Kos Adası ve Türkçede İstanköy olarak bilinen ada, Yunanistan’ın 12 Adalar vilayetine bağlı bir Ege adasıdır. Bodrum Yarımadası’nın karşısında kalan ve Anadolu’dan 8 mil uzakta yer alan Kos Adası, Oniki Ada gurubuna bağlı bir şekilde Ege Denizi’nde bulunan Karya Sahili’ne yakın konumdadır. Kos Adası veya İstanköy, Nymphsea ve Meropis olarak da bilinmektedir. Güney Ege’de yer alan Kos Adası veya İstanköy Adası’nın resmi para birimi Euro ve resmi dili de Yunancadır. Yaygın olarak Yunanların ve Türklerin yaşadığı Kos Adası’nın 2005 yılı verilerine göre toplam nüfusu 49 bin 500 kişidir. 2 bin ila 3 bin arasında bir nüfusa sahip olduğu tahmin edilen Türkler, ağırlıklı olarak adanın şehir merkezinde ve Platani isimli köyünde yaşamaktadırlar.

 

 

Kos Adası sırasıyla Karyalılar, Venedikliler, Osmanlı, İtalyan, Alman ve Birleşik Krallık himayesinde kalmış ve en sonunda da 1947 yılında Yunanlılara bırakılmıştır.

 

 

Antik Çağ döneminde çökme ve deprem sonrası ayrılmış olan dağ zincirinin bir parçası olan Kos Adası, Akdeniz iklimine sahiptir. Karpat Denizi sularıyla beslenen sahil, 112 kilometre uzunluğundadır. Turist ve kültür merkezi olan Kos Adası’nda birincil iş tarımdır. Tarıma bağlı olarak Kos Adası’nda incir, zeytin, badem, domates ve üzüm yetiştirilmektedir. Tatil turizmi açısından oldukça gelişmiş olan Kos Adası’nda bulunan beyaz badanalı yapılar, adanın mimarisini oluşturmaktadır. Bar Sokakları ve 14. Yüzyıl Hisarı ile bilinen Kos Adası yaklaşık 10 küsür köye sahiptir. Çok sayıda antik kalıntıya sahip olan Kos Adası’nda, tıp tarihinin önemli bir ismi olan Hipokrat’la ilişkilendirilen ve Hipokrat Ağacı olarak bilinen meşhur bir ağaç da bulunmaktadır.

 

 

 

Kos Adası’na, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde bulunan Bodrum’dan feribot ile ulaşım sağlanabilmektedir. Bodrum’dan Kos Adası’na feribot ile ulaşım yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Kos Adası’na Bodrum dışında Didim’den de ulaşılabilmektedir fakat yolculuk süresi Bodrum’un yolculuk süresine oranla daha uzun sürmektedir.

 

 

Birçok Yunan adasına vize kolaylığı getirilmesi sebebiyle, Türkiye’den vize almadan Kos Adası’na geçilebilmektedir. Kos Adası limanında, 35 Euro karşılığında yetkililer tarafından verilen bir vizeye sahip olunarak Kos Adası’na giriş yapılabilmektedir. Vizeler, 15 gün süreyle 2 girişli olarak verilmektedir. Ayrıca Schengen vizesi ile de adaya giriş yapabilmek mümkündür.

 

 

Feribotla Kos Adası’na ulaşım, sadece Bodrum, Didim ve yakın iller için geçerli olmaktadır bu nedenle Kos Adası’na Türkiye’nin orta kısmından, Akdeniz bölgesi kısmından, Karadeniz kısmından ve Doğu kısmından gidecek kişiler havayolu ulaşımını tercih etmelidirler. Kos Adası’nda bulunan Kos Island International Airport diğer adıyla Hipokrat Uluslararası Havaalanı sayesinde Kos Adası’na havayolu ulaşımı gerçekleştirilebilmektedir. Kos Adası’na gerçekleşecek havayolu ulaşımında birçok seçenek bulunmaktadır. İlk seçenek; Türkiye’de havalimanı bulunan diğer illerden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na a uçmak ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da Atina aktarmalı şehir uçak bileti temin ederek Kos Adası’na ulaşmaktır. İkinci seçenek; Türkiye’de havalimanı bulunan diğer illerden şehir uçak bileti temin ederek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçmak ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da Bodrum Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Bodrum’dan feribotla Kos Adası’na geçiş yapmaktır. Bu seçenek temin edilen şehir uçak bileti ile İzmir Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Didim için de geçerlidir. Uluslararası bir havalimanına sahip olan Kos Adası’na Türkiye’den şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firmaları arasında Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Havayolları, OnurAir , Atlasjet ve Aegean Airlines firmasıdır.

 

 

Kos Adası Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra ada merkezine taksi veya otobüsler aracılığıyla ulaşım sağlanabilmektedir. Otobüs ve taksi dışında, havalimanı binasından araç da kiralanabilmektedir.

 

 

Kos Adası’nda tercih edebileceğiniz oteller;

  • Mare Blue Apartments,
  • Denise Apartments,
  • Americana Hotel,
  • Nitsa Rooms,
  • Catherine Hotel,
  • Santa Marina Hotel Apartments

 

 

Kos Adası’nda gezilecek yerler;

  • Hipokrat Ağacı ve Old Town,
  • Asklepion,
  • Roma Evi,
  • Hacı Hasan Camii,
  • Agora,
  • Şövalyeler Kalesi,
  • Agia İoannis Manastırı,
  • Zia Köyü,
  • Yel Değirmenleri,
  • Aspri Petra Mağarası,
  • Pyli Köyü,
  • Plaka Ormanı,
  • Linopoti Gölü,
  • Osmanlı Hamamı

 

Kos Adası’nda gezebileceğiniz birçok tarihi yapının yanı sıra plajlar da bulunmaktadır. Bu plajlar ise Mastichari, Kefalos, Agios Stefanos, Lambi, Therma, Tigaki, Kardamena, Marmari, Lagada, Agios Fokas ve Markas plajlarıdır.

 

 

Tatil cenneti olan Kos Adası’nda Yunan mutfağı hakimdir. Yunan mutfağının mezeleri, deniz ürünleri, moussaka, choriatiki ve souvleki yemekleri, Yunan salatası ve Yunanlıların milli içkisi uzo (ouzo) Kos Adası’nda özellikle liman çevresinde, Tigaki ve Mastichari bölgelerinde bulunan restoranlarda yoğun bir şekilde satışa sunulmaktadır. Deniz ürünlerinin yanı sıra dünya mutfaklarını da bulabileceğiniz Kos Adası’nda hemen her bölgede en kaliteli restoranı bulmanız mümkündür.

 

 

Kos Adası’nda Yunan mutfağını tadabileceğiniz restoranlar;

  • Cuvée Restaurant,
  • The Caravan,
  • Taverna Hellas,
  • Plaza Beach,
  • Broadway Restaurant,
  • Theory Food & Wine,
  • Lofaki Restaurant,
  • Esperos Restaurant,
  • Kalymanos Tradational Restaurant,
  • Diamond

 

Hipokrat Ağacı, Bar Sokakları, uzo, şaraptan yapılan peynir ve deniz ürünleriyle bilinen Kos Adası’nda alışveriş yapabileceğiniz yerler;

  • Elefteria Meydanı pazarı,
  • Asklepion bölgesi mağaza ve dükkanları,
  • Zia Köyü hediyelik eşya dükkanları,
  • Liman civarındaki mağaza ve dükkanlar

 

 

Sıcak kumsalları, berrak suları ve Hipokrat Ağacı’nın gölgesiyle geçirdiğiniz harika bir Kos Adası tatilinden sonra Türkiye’ye geri dönüş yapmak için feribotları kullanarak Bodrum’a veya Didim’e gidebilir; Kos Havalimanı’ndan Atina aktarmalı olarak İstanbul’a uçabilir veya feribotla ulaştığınız Didim Havalimanı ya da Bodrum Havalimanı’ndan gideceğiniz yere uçabilirsiniz.

Bodrum, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında tüm dünyadan turist çeken, Türkiye’nin en ilgi çekici noktalarından biridir. Sıcak iklimi, birbirinden güzel koyları ve renkli gece hayatıyla tatilcilerin vazgeçemediği Bodrum her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist ağırlamaktadır. Sezonun yaklaşık 6 ay sürdüğü bodrumda uçak bileti fiyatları sezon boyunca yüksektir. En ucuz bodrum uçak bileti için erken rezervasyon avantajlarından faydalanarak uçuşunuzu oldukça makul fiyatlara getirebilirsiniz.

 

 

Yılda 4 milyona yakın yolcunun kullandığı Bodrum-Milas Havalimanı’na ulaşım için HAVAŞ ve MUTTAŞ otobüslerini ya da Atlas Global ve Bora Jet servislerini kullanabilirsiniz. HAVAŞ ve MUTTAŞ, otobüs saatlerini, tüm havayollarına ait uçakların havalimanına inişine göre düzenliyor. 39 kilometre Havalimanı-Bodrum merkez arası yolculuk yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Havaş servisleri sadece şehir merkezine gitmekte ve yolculuk için 10 TL ücret alınmaktadır. Muttaş Servisleri ile Milas Üç Yol 7.5 TL, Yatağan Otogar, Bodrum Otogar ve Menteşe Otogarlarına 10 TL  ücretle gidilebilmektedir. Şehir merkezine yolculuk 39 kilometre olduğu için taksi ile bu mesafe oldukça pahalı hale gelebilir yine de tercihleriniz içinde düşünebilirsiniz.Bodrum ülkemizin en ünlü turizm merkezlerinden biridir. Tarihi antik çağlara kadar giden Bodrum’da dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Halikarnassos Mozolesi bulunmaktadır. Deprem ve istilalar sonucunda yıkılan mozolenin taşları Bodrum Kalesi yapımında kullanılmıştır. Bodrum Kalesi Bodrum’un simgesi haline gelmiş aynı zamanda da Sualtı Arkeoloji Müzesi olarakta oldukça ziyaretçi çekmektedir. Antik çağda ada üzerinde bulunan alan daha sonra arası doldurularak anakaraya bağlanmıştır. Müze içerisinde batıklar ve sualtı arkeolojisi adına önemli eserleri bulabilirsiniz. Saat 10:00 ile 16:00 arasında ziyaretçi kabul eden müzenin giriş ücreti 20 TL’dir. 

 

 

Bodrumda görmeniz gereken tarihi yapılanlardan biri az önce konusu geçen Halikarnas Mozolesi’dir.  Pers valisi Maussolos’un mezarı olan mozole karısı Artemisia tarafından dönemin ünlü heykeltraşlarına yaptırılmıştır. Boyutları 60 metreye 80 metre olan mozole 46 metre yüksekliğinde yapıldığı dönem göz önüne alındığında devasa boyutlardaymış. Günümüzde birçok parçası İngiltere’de British Museum’da bulunan mozolenin bazı parçaları Bodrum Kalesi’nin yapımında kullanılmış. Mozole ziyaret etmek isterseniz saat 10:00 ile 16:00 arasında ziyaret edebilirsiniz giriş ücreti 8 TL’dir. Bodrum dar sokakları, antik görünümlü evleri ve şehre güzellik katan beyaz evleriyle eşsiz bir tatil merkezidir Günün her saatinde ayrı bir hareket olan şehirde öne çıkan deniz turizmi ve eğlenceleri ziyaret eden bütün turistleri şüphesiz kendine aşık etmektedir.

 

 

Bodrum plajlarının ünü yurtdışına kadar ulaşmıştır. Yaz ayları geldiğinde dünyaca ünlü aktör, iş adamı veya şarkıcının büyüt yatlarını bu plajlara mutlaka uğramaktadır. Ünlülerin akın ettiği Türkbükü ve burada bulunan beachlerde çılgınlar gibi dans edebilir, Gümbet’in cam gibi sularına dalabilir, Gümüşlük sahillerinde sakince dinlenip Tavşan adasına yürüyerek geçebilir, ne sakin ne de çok gürültülü olmasın derseniz Ortakent sahillerinde kendinize göre tatilinizi geçirebilirsiniz. Diğer plajlarından Turgutreis Bodrum’un en kalabalık yerlerinden biridir. Gece eğlenceleri ile öne çıkan Turgutreis kalabalıktan hoşlanmayanları bile kendine çekecek cazibeye sahiptir. Özellikle sörf yapmayı sevenlerin tercihi Akyarlar cam gibi denizi ve eşsiz kumlarıyla mutlaka görmeniz gereken plajlara sahiptir. Madalina bahçelerini geçerek ulaşılan plajlarında sadece kuş ve dalga seslerini duyabileceğiniz Bitez dinlenmek için eşsiz bir bodrum masalı gibi gelecektir.

 

 

Bodrum Kültürel etkinlikleri ile de ünlüdür. 2003 yılından beri devam eden Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 2010 yılından beri devam eden Bodrum Barok Müzik Festivali ve 2014 yılından beri devam eden Uluslarası Bodrum Bienali Bodrum’un önemli Kültürel etkinleridir. Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın sözü ile giriş yapılan Bodrum’da kültürel aktivitelerin yoğun olduğunu tahmin etmek zor olmayacaktır. Bodrum yemek anlamında sizlere büyük bir yelpaze sunmaktadır. Dünyanın her köşesinden turist çeken Bodrum’da bu ziyaretçileri memnun etmek için dünya mutfağının seçkin lezzetlerini barındıran birbirinden güzel restoran bulabilirsiniz. Lokal restoranları denemek isteyen ziyaretçiler için burada ağırlıklı olarak Ege mutfağının hakim olduğunu söyleyebiliriz. Ege mutfağı zeytinyağlı ve ot(bölgede de bu şekilde tabir edilmektedir) yemekleri hakimdir. Konusu geçen otlar taze yiyebileceğiniz gibi kızartma, kavurma ve haşlanmış olarakta farklı şekilde sunulabilmektedir. Deniz ürünleri ayrı bir lezzet olarak karşımıza çıkan Bodrum’da alışılmış yemeklerin Ege mutfağı ile harmanlandığı değişik lezzetleri tadabilirsiniz. Bodrum lokması, Bodrum mantası dışında yöresel bir lezzet olan üzüm köftesini de tatmanızı tavsiye ederiz.

 

 

Sevdiklerinize Bodrum’dan hediye almayı planlıyorsanız her ege kıyısında bulabileceğiniz lezzetli reçeller ilk seçeneklerinizden olabilir. Bölgede oldukça tüketilen patlıcan reçeli iyi bir seçenek olabileceği gibi diğer reçellerde sevdikleriniz için mutlulukla karşılanacak bir hediye seçeneği olacaktır. Açık hava pazarlarının tatilcilerde buluştuğu dar sokaklarda bodrumu hatırlatan magnet, anahtarlık ve tablolar, zeytinyağlı sabun ve diğer hediyelikleri, yöreye özgü motiflerin bulunduğu tekstil ürünlerini alabilirsiniz. Bodrum’da yapabileceğiniz ve tatilinize farklı renkler katacak su atkiviteleri de öne çıkmaktadır. Büyük teknelerle mavi turlara çıkabileceğiniz gibi jet ski kiralayabilir, dalış yaparak su altı güzelliklerini inceleyebilirsiniz. Türkiye ve dünyanın her yanından yoğun ziyaretçi alan Bodrum’a sitemiz üzerinden tüm havayollarını karşılaştırarak en ucuz bodrum uçak bileti fiyatlarını görebilir tatiliniz için en uygun bileti alabilirsiniz. Hepfly olarak güzel bir tatil ve iyi uçuşlar dileriz.

Bodrum Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Havalimanları

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X