Ucuz Uçak Bileti Bulmanın En Kolay Yolları

Ucuz Uçak Bileti Bulmanın En Kolay Yolları

Rotayı gözünüze kestirdiniz, gidilecek yerlerin listesini, ziyaret edilecek müzeleri listelediniz. Kısacası tatiliniz için her şey hazır! Uçak bileti hariç! Bu aşamaya geldiğiniz zaman bütün bütçenizi tekrar gözden geçirmelisiniz çünkü genellikle uçak biletine vereceğiniz para tatiliniz için ayırdığınız bütçenin en büyük kısmını kapsayacak. Ama yüksek fiyatlı uçak biletlerine mahkum değilsiniz. Elbette ucuz uçak bileti bulma yolları mevcut. Uçak biletini ucuza getirerek tatilinizin konaklama, aktivite, eğlence kısımlarına daha çok para ayırabilirsiniz anlamına geliyor aynı zamanda. Gelin şimdi hep beraber ucuz uçak bileti bulma yollarından birkaçını inceleyelim.

 

1. Biletinizi mümkün olduğu kadar erken satın almaya çalışın.


Seyahatinizle ilgili bütün detayları bir an önce belirleyip uçak biletinizi ne kadar erken alırsanız o kadar uygun fiyatla karşı karşıya kalırsınız, geçerli kural budur. Son dakikaya kalan uçak biletleri hep daha pahalı olmuştur. Yıl içinde sık tercih edilen destinasyonlar ve dönem dönem popülerlikleri artan rotalarda özellikle son dakikalara kalmamak her zaman tatilcilerin yararına olacaktır. Hatta satın aldığınız tarih o kadar önemlidir ki uygun fiyatlı bir uçak bileti bulup o an satın almadığınızda, ertesi gün o fiyatın neredeyse ikiye katlandığını görmeniz mümkün. Bu nedenle planları erkenden yapmalı ve erkenden bilet satın almalısınız. Ancak biletinizi satın alacağınız dönemde aynı zamanda otel rezervasyonu yapmakta da fayda var. Çünkü otelinizin konumu ile ineceğiniz havaalanı da büyük önem taşıyor. Aynı şekilde son dakika satın aldığınız bir konaklama hizmetine de çok büyük paralar ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle ucuz uçak bileti bulma konusu başka pek çok değişkene de bağlı.

 


2. Tek bir tarihteki uçuşlara değil, 2-3 günlük bir tarih aralığındaki uçuşlara göz atın.


Eğer gideceğiniz nokta popüler rotalardan biriyse hemen her gün, her saatte, herhangi bir havayolu firmasının o noktaya uçuşu olacaktır. Dolayısıyla farklı firmaları, 1-2 gün içindeki tüm uçuşları inceleyin. Genellikle sabah çok erken ya da gece çok geç saatlerde kalkış yapan uçakların biletleri diğer uçaklara göre daha ucuz olabiliyor. Bu sebeple konaklama tarihlerinizi esneterek 1-2 gün içindeki tüm uçuşları ve bilet fiyatlarını incelemeniz, ucuz uçak bileti bulma konusunda sizin için oldukça faydalı olacaktır. Eğer gerçekten uygun fiyatlı bir uçak bileti arıyorsanız uçuş yapacağınız saati ve iniş yapacağınız saati fazla da önemsememeniz gerekiyor. Çünkü sizin "O saatte gidilmez." ya da "O saatte inilmez." dediğiniz saatler herkes tarafından aynı şekilde düşünülüyor ve o saatlere ilgi de az olduğu için o tabiri caizse biçimsiz saatlerin bilet fiyatları otomatik olarak düşüyor. Bu nedenle derdiniz sadece ucuz uçak bileti olduğunda şansınız çok fazla oluyor.

 


3. En yoğun dönemlerden kaçınmaya çalışın.

Rio Karnavalı, Şampiyonlar Ligi Finali, Kral Günü gibi spesifik bir etkinlik ya da tarihi belli ve kesin olan bir organizasyon nedeniyle seyahat etmiyorsanız uçuşların yoğun olduğu dönemlerde seyahat etmemeye çalışın. Evet, bu sıralanan maddeler arasında belki de en güç olarak uygulanabilecek bir madde fakat kalabalık yolcu akışı ve olası ek seferler bilet fiyatlarını artırmaktadır. Daha az turist hareketinin olduğu zamanları tercih ederek havayolu firmalarının boş uçakları doldurma amaçlı sunduğu uygun fiyatlı biletlerini yakalama şansınız artacaktır. Aynı zamanda gideceğiniz ülkeye bağlı olarak değişse de Noel ve yeni yıl dönemleri de uçak bileti fiyatlarının çok pahalı olduğu dönemler. Bu dönemlerde hem tatil hem de ziyaret amaçlı uçuş trafiği o kadar yoğun oluyor ki siz sadece şehri gezmek için gitseniz bile uçak bileti için çok yüksek rakamlar ödemek durumunda kalıyorsunuz. Üstelik bu pahalılık uçak biletinin yanı sıra otel fiyatlarına yansıyor. Eğer önceliğiniz yine uygun fiyatlı bir uçak bileti satın almak ise kesinlikle Noel dönemlerinde seyahat etmekten kaçınmalısınız.

4. Diğer havayolu şirketlerini de gözden geçirin.


Artık günümüzde hemen hemen tüm büyük turistik şehirlerde ikinci bir havaalanı da mevcut. Büyük firmaların dışında daha küçük firmaların ve uygun fiyatlı uçuş imkanı sunan şirketlerin kullandığı bu alternative havaalanlarına yapılan uçuşları da mutlaka gözden geçirmelisiniz. Ucuz uçak bileti ararken adını sıkça duyacağınız Ryan Air, Wizz Air, Air Asia gibi yabancı firmaların yanında ülkemizden de Pegasus Havayolları bu tarz firmalara örnek teşkil eden havayolu şirketlerindendir. Bu firmalarla zaman zaman Avrupa içi uçuşlarda otobüs ya da tren kullanarak seyahat etmekten bile daha uygun fiyatlı uçak biletleri bulabilirsiniz. Üstelik bu havayollarının tehlikeli olduğunu düşünmeyin. Onlar sadece hizmet kalitesini biraz daha düşürerek fiyatlarını bu şekilde uygun hale getiriyorlar. Örneğin pek çok havayolu şirketi bileti satın aldığınızda size koltuk numarası vermiyor. Uçağa bindiğinizde seçtiğiniz herhangi bir yere oturabiliyorsunuz. Örneğin bu o firmaları daha uygun fiyatlı yapan bir özellik.


5. Mobil uygulamalardan ve arama sitelerinden faydalanın.

Gitmek istediğiniz şehir için birçok havayolu firması uçuş sunuyor olabilir. Tüm firmaların sitelerini tek tek ziyaret edip kafa karışıklığı yaşamamak adına uçak biletlerine özel geliştirilmiş mobil uygulamalar ve aynı zamanda çeşitli kampanyaları da barındıran uçak bileti satın alma sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Bu şekilde rota, kalkış ve iniş saatleri, uçuş süresi, hizmetler ve fiyatlar hakkında topluca bilgi sahibi olabilir ve fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Dünyada bu sitelerin en çok kullanılanları Skyscanner, Kayak, Orbitz ve Expedia gibi siteler. Ayrıca bu sitelerin bir çoğunda istediğiniz fiyata yaklaşan uçuşları takibe alabilir ve uygun bir fiyat aralığı belirleyerek bu aralığa gelen uçuşlarda e-posta adresinize bildirimler alarak ucuz fiyatlı uçak biletlerine erişebilirsiniz.

 


6. Marka sadakat programlarına dahil olarak uygun fiyatlı ve kampanyalı uçak bileti alabilirsiniz.

Mil kart, uçuş kart gibi kavramları muhtemelen duymuşsunuzdur. Bazı kredi kartları ve bazı havayolu firmalarının anlaşmalarıyla kullandığınız kredi kartlarıyla uçuş puanı toplayabilirsiniz. Bunun için internette bir arama yaparak hangi banka kredi kartlarının hangi havayolu firmalarına bu şekilde programlar uyguladığını görebilirsiniz. Bunun dışında birçok havayolu şirketi kendi üyelik kartlarını çıkarmış durumda. Bu kartları kullanarak uçuş yaptıkça puan toplayabilir, topladığınız puanları bir sonraki uçak bileti alımlarınızda kullanarak uygun fiyatlı uçuş fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca bu kartlarla zaman zaman doğum günlerinize ve özel günlere özgü kampanyalarla yine uygun fiyatlı uçak bileti fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu kartlar, havaalanında da uçuşunuzu beklerken dinlenebileceğiniz oldukça keyifli ortamlar ve indirimler de sunuyorlar. Bu sayede uygun fiyatlı bir uçuşun yanı sıra keyifli bir deneyim de sizi bekliyor oluyor.

 


7. Direkt uçuşlar yerine aktarmalı uçuşları tercih edin.

Direkt uçuşlar genelde zamandan size tasarruf kazandırdığı için ve havayolu firmasına da ekstra bir yolcu kazandırmadığı için daha yüksek fiyatlı oluyor. Bu nedenle eğer gideceğiniz istikamet uzak ise direkt uçuşları değil de aktarmalı uçuşları tercih edin. Her ne kadar uçuşunuz biraz uzun sürse de gözle görülür bir para cebinize kalmış olacaktır. Bu da havayolu firmasına aktarma yapılan yerde yeni yolcular alma şansı tanıyor. Yani onların yararına olan bir şeyi, sizin için de fiyat olarak faydalı bir duruma dönüştürüyorlar.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Blog ile ilgili Şehirler

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder