Romantik Tatil Planları Gerçekleştirebileceğiniz 7 Harika Yer

romantik tatil planları

Doğduğunuz andan itibaren birçok şeye sahip oldunuz ya da belki de istediğiniz birçok şeye sahip olamadınız fakat her halükarda her zaman olmazsa olmaz diye düşündüğünüz bir şey vardı. Sizi anlayabilecek, dinleyebilecek, her zaman sizin yanınızda olmaktan mutluluk duyacak ve her dakikasını sizinle paylaşacak, ruhunuzun eksik olan diğer yarısı Elbette bunun adına aşk diyordunuz ve nihayetinde aşık oldunuz!

Aşık olduğumuzda hissettiğimiz duyguları herkese anlatmak isteriz. Hatta bazen bununla yetinmez, çığlık atarak onu sevdiğimizi söylemek; dağların en uç noktasına, denizin en dibine ulaşarak doğanın kucağında aşkımızı doyasıya yaşamak isteriz fakat bu yapmak istediklerimizin arasında en önemli olanı, onunla birlikte geçireceğimiz dakikalardır. Şehrin kalabalığından uzakta sadece onun sesini duyabileceğimiz, onun ruhunu hissedebileceğimiz, hayatımızın en önemli dakikalarını huzurlu ve sessiz bir yerde onunla geçireceğimiz, hayatımızın en romantik anları

İşte aşık olanlar ve aşkını en yoğun şekilde yaşamak isteyenlerin gidebileceği; hem mükemmel bir aşk yuvası, hem de paha biçilemez güzellikte birer tatil mekanı olan, dünya genelindeki yedi harika lokasyon;

 

 

1)Venedik, İtalya

Birbirinden kanallarla ayrılan ve köprülerle bağlanan 118 adadan meydana gelen Venedik, İtalya’nın kuzeydoğu kısmında yer almakta. Sadece belirli bir kısmı değil tamamıyla Dünya Mirasları listesinde yer alan Venedik tam anlamıyla aşkın ve tutkunun şehri. 118 takımadanın bir araya geldiği ve kanallarla ulaşımın sağlandığı Venedik, dünyanın araba kullanılmayan en geniş alanına sahip ve yine dünya genelinde aşk şehri olarak biliniyor. Sahip olduğu birçok aşk mekanı ile tutkulu aşk yaşayanların ilk adresi olan Venedik’in en çok bilinen aşk mekanlarından birisi ise Aşk Tüneli

Venedik’te aşkı sonuna kadar hissedebileceğiniz yerler sıralamasında ilk sırayı kanallar alıyor elbette. Narin suyun üzerinde Venedik şehrinin arasından geçerken aşık olduğunuz kişiyle birlikte şampanyanızı ya da şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Şehrin dingin havasını içinize çekip aşkınızla harmanlayabilir ve huzurun kapısını aralayabilirsiniz.

 

 

2)Paris, Fransa

Fransa’nın başkenti olan Paris, aşk şehirlerinden bir diğeri. Birçok sanatsal ve tarihi mekana sahip olan Paris’in en çok bilinen mekanı Eyfel Kulesi (Eiffel Tower); aşkı yeni tadanların aşklarını dünyaya anlatmak istercesine tercih ettikleri ve yıllardır aşkın kollarında uyuyanların aşklarını tazelemek ve eski günleri hatırlamak için gittikleri bir aşk yuvası. Kule boyunca bulunan kafeler, aşk ve tutkunuzu gökyüzüne en yakın yerde yaşamanıza olanak sağlıyor.

Mimarisiyle büyüleyici bir mekan olan Eyfel Kulesi’nin dışında bir de Aşk Köprüsü bulunuyor.Aşk Köprüsü ve şehrin etkileyici atmosferi bir araya gelerek, romantizmi doruklara kadar yaşamak isteyenlerin uğradığı, romantizmin ikinci adresi oluyor. Paris’in özlü sözü olan Sallanır ama batmaz cümlesi, aşkınızın da bir simgesi olabilir.

 

 

3)Aşk Yolu, İtalya

Tıpkı Venedik gibi mükemmel bir aşk yuvası olan Aşk Yolu, İtalya’da bulunuyor. Yol boyu müzisyenlerin sizler için çaldığı şarkıları dinleyerek huzurlu ve el ele bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Aşk Yolu’nun hemen girişinde ise çeşitli nesneler asarak dilek tutabileceğiniz bir kısım bulunuyor. Eşsiz bir manzaraya da sahip olan Aşk Yolu’nda yürüyecekseniz eğer ve özellikle de hayatınızın aşkıyla evliyseniz, diğer herkes gibi size şans getireceğine de inanmalısınız Aşk Yolu’nun

 

 

4)Kız Kulesi, Türkiye

Hero, Afrodit’in rahibelerinden bir tanesidir ve aşka tövbe ederek Afrodit’e hizmet vermektedir. Bir gün, Afrodit’in düzenlediği bir törene kuleyi terk ederek katılan Hero, Leandros isimli biriyle karşılaşır ve her ikisi de birbirlerine aşık olurlar. Tören gününden sonra gizlice buluşmaya başlayan Hero ve Leandros, adeta birbirleri için yaşamaktadırlar. Soğuk ve yağmurlu bir kış gününde, kulede kalan sevgilisini görmek için kuleye doğru yüzen ve soğuk suların girdabına kapılan Leandros, Hero’nun yolunda hayatını kaybeder ve bunun üzerine Hero da aşk acısına dayanamayarak kendini kuleden aşağı bırakır. Böylelikle dünyada birbirlerine tam anlamıyla kavuşamayan fakat deliler gibi birbirlerine aşık olan Hero ve Leandros, öldükten sonra yaşayabilecekleri bir başka dünyada sonsuza dek kavuşmuşlardır.

Hero ve Leandros’un ölümsüz aşkı efsanesi ve bu efsane gibi birçok efsaneye konu olan Kız Kulesi, yaygın olarak kavuşamayanların mekanı olarak bilinmektedir fakat Kız Kulesi, hüzünlü de olsa aşkı simgelemektedir. İstanbul Boğazı’nda küçük bir ada üzerine inşa edilen ve Üsküdar’ın simgesi olan Kız Kulesi, Bizans döneminden kalan tek mimari yapıdır ve restore edildikten sonra her gün onlarca kişinin gidip, romantik bir akşam yemeği yiyerek harika vakit geçireceği bir mekana dönüşmüştür.

 

 

5)Bora Bora, Fransız Polinezyası

Bora Bora Adaları, Pasifik Okyanusu’nun güneyinde yer alan Fransız Polinezyası’nda bulunuyor. Pasifik Kraliçesi olarak da bilinen bu ada, nazik görüntüsüyle tam bir cenneti andırıyor. Turkuaz mavisi deniziyle ve doğal zenginlikleriyle huzurun başlangıcı ve nirvanasını bir arada yaşatan Bora Bora Adaları, özellikle balayı için tercih edilen muhteşem tatil merkezlerinden birisi. 25 ila 30 derecede seyreden sıcaklıkları ile yılın her mevsiminde ziyaret edilebilen Bora Bora Adaları’nın Mercan Plajı, Matira Plajı gibi pek çok plajı ile lüks otelleri de bulunmakta.

 

 

 

6)Aşk Tüneli, Ukrayna

Genellikle soğuk iklimiyle bilinen Ukrayna, sahip olduğu Aşk Tüneli ile sımsıcak dakikalar yaşatabiliyor. Klevan’da bulunan bu tünel, aslında bir demir yolu ve Klevan şehri yakınlarında bulunan bir kereste fabrikasına günde üç sefer taşımacılıkta kullanılıyor fakat tünelin bir bölümü muhteşem bir güzelliğe sahip olduğu için Ukraynalılar bu bölgeye Aşk Tüneli diyor.

Demir yolunun üç kilometrelik bir bölümünün etrafı tamamen ağaçlarla, sarmaşıklarla ve çeşitli bitkilerle kaplanmış durumda ve özellikle yaz aylarında inanılmaz bir yeşile sahip oluyor. Kış aylarında da bembeyaz ve sonu olmayan, huzurlu bir yolculuktaymış hissi veren Aşk Tüneli’ne dünya genelinden binlerce aşık akın ediyor.

Aşk Tüneli dair, içinden ilk kez geçecek olan aşıkların mutlu bir birliktelik süreceklerine ve dileklerinin kabul olacaklarına dair inanışlar da bulunuyor.

 

 

7)Santoron, Yunanistan

Aşk adaları denilince akla ilk gelen adalardan Santoron yani Santorini Adası, Yunanistan’a bağlı bir adadır. Yunanistan’ın 200 kilometre güneydoğu tarafında, Ege Denizi içerisinde yer alan Santorini Adası, volkanik adalar grubu listesinde bulunuyor.

Aşıklar Cenneti olarak da bilinen Santorini Adası, Yunan kültürünün doğa harikalarıyla buluştuğu, Ege Denizi’nin serin esintilerinin hissedildiği ve yamaçlara konuşlanan evleriyle mükemmel bir tatil merkezidir. Aşıkların da çok fazla tercih ettiği Aşıklar Cenneti Santorini Adası’nda, yamaçlara konuşlanan konaklama merkezlerinden Ege Denizi’nin serin esintilerini hissedebilir, güneşin doğuşunu ve batışını izleyebilirsiniz. Denizin mavisi ve günbatımının kırmızısı tutkulu danslarını ederken, siz de şarabınızı yudumlayabilir ve aşkınızın doruklarını yaşayabilirsiniz. Santorini Adası’nın en ünlü kumsalları olan siyah volkanik kumlu Kamari ve Perissa kumsallarında yürüyüş yapabilir, Ege Denizi’nin bir parçasında kızgın güneşin sıcaklığını hissederek yüzebilir ve hatta Yunanlıların rakısı olarak bilinen uzo isimli içkinizi yudumlayabilirsiniz. Her anlamda mükemmel ve romantik bir tatili ayaklarınızın altına seren Santorini Adası, aşkınızın en sakin ve en huzurlu dönemlerini yaşayabileceğiniz nadir yerlerden biridir.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder