Eğlencenin Merkez Üssü Eskişehir

Eskişehir, Türkiye

İç Anadolu bölgesinin nadide şehirlerinden biri olan Eskişehir, küçük bir yer olması dolayısıyla yaşamın kolaylığı konusunda adeta modellik yapıyor. İki üniversiteye ev sahipliği yapan Eskişehir’de öğrenci nüfusu, kentin yerel nüfusunu ikiye katlayacak kadar çok. Durum böyle olunca da insanlar bu harika şehirde ticari olarak hizmet verebilmek adına öğrencilere yönelik çalışmalar yapıyorlar.

Şehrin Coğrafi Konumu

Anadolu Üniversitesi şehrin bir ucunda Ankara yol girişinde kalırken, Osmangazi Üniversitesi ise şehrin bir diğer komşusu olan il Afyon çıkışında yer alıyor. Şehrin her iki ucunda da öğrenciler yoğunlukta olduğundan gelişebilmek adına her semte el atılmıştır.

Eskişehir’de Sizi Bekleyenler

Eskişehir’e geldiğinizde yaş ortalamasının öğrenci nüfusu itibariyle ortalama 25lerde olduğunu fark edersiniz. Bu da canlılık ve Güleryüz anlamına geliyor. Diğer şehirlerde insanların yorgun çalışma koşulları nedeniyle koşturması söz konusu iken burada öğrencilerin renkli dünyasının yansımalarına tanık oluyorsunuz.

Ulaşım Hakkında

Tren ile ulaşım sayesinde çok daha hızlı bir şekilde buraya gelebiliyorsunuz. Ankara’dan ve Konya’dan hızlı tren imkanı bulunan şehre Ankara-Eskişehir arası 1saat 16 dakika olacak biçimde ayak basabiliyorsunuz. Eğer aracınızla gelmek isterseniz yollar oldukça ferah. Bunların dışında da otobüs imkânı bulunuyor. Havaalanı ise sadece yurtdışı platformu için aktif, bunun dışında yurt genelinde uçuşlar yapılmıyor.

Ne Yemeli?

Eskişehir’e geldiyseniz bölgede meşhur olarak tercih edilen mantı ve çiğbörek yemeden gitmemenizi öneririm. Yerlilerin tabiriyle çibörek, burada oldukça yaygın bir kültür. Porsuk çayı adı verilen çayın yanındaki sokak ise adalar olarak biliniyor ve burada yanyana dizilmiş kafelerde oturup şehrin keyfine varabiliyorsunuz. Eğer hayvan sever bir yapınız var ise adalarda bir sokakta yer alan kedi kafeye uğramanızı öneririm. Kedilerin yer aldığı kafede yaklaşık 30 kedi bulunuyor ve onlarla ilgilenerek yanlarında içeceklerinizi yudumlayabiliyorsunuz.

Gezilecek Ve Gidilecek Yerler, Mekânlar

Şehirde tüm imkanları bir arada bulabileceğiniz bağlar adında bir bölge yer alıyor. Burası Anadolu üniversitesi tarafında ve yeme, içme, gezme gibi tüm aktiviteleri burada gerçekleştirebiliyorsunuz. Konaklama için çok fazla otel ve apart daireler var bunları gönül rahatlığı ile uygun fiyat avantajı sayesinde tercih edebilirsiniz.

Adalardan yürüme mesafesinde bulunan iki farklı avm Espark ve Kanatlı alışveriş merkezi ise alışveriş yapmak isteyenler için kapılarını açıyor. Tüm bunları yanı sıra tarihi yerlerini de koruyan şehirde tramvay ile 10 dakikada ulaşabileceğiniz hamamyolu adlı alanlar yer alıyor. Çarşı durağında inerek buraya geçip gezebilirsiniz. Güvenilir bir şehir olan Eskişehir’de gece geç saatler de bile mekanlar açıktır ve şehrin esintili gecelerinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Blog ile ilgili Şehirler

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder