Düsseldorf'ta Ulaşım ve Konaklama

Düsseldorf Havalimanı Almanya

düsseldorf

Flickr: Metro Centric

Konumu gereği pek çok ulusal ve uluslar arası trenlerin güzergahı üzerinde bulunan Düsseldorf’un ulaşım ağı oldukça gelişmiş durumda. Tren, şehrin en çok kullanılan ulaşım aracının olmasının yanı sıra, şehirler ve hatta ülkeler arasında ulaşımda da sık tercih ediliyor. Ayrıca otobüs ve metro da toplu taşımada önemli rol oynuyor.

Şehrin tarihi merkezi olan Alstadt, dünyanın en uzun barı sayılan ve geceleri cıvıl cıvıl olan oldukça eğlenceli bir bölge. İkinci Dünya Savaşı zamanında yerle bir olan bu bölge, daha sonradan yıkılan binaların temelleri üzerine asıllarına uygun olarak yeniden inşa edilmiş. Şehrin merkezi olarak bilinen Stadtmitte ya da Carlsplatz adlı pazarı ile meşhur olan Carlstadt da şehirde kalabileceğiniz diğer bölgelerden.

Düsseldorf Uluslararası Havalimanı-Şehir merkezi
Düsseldorf’un yaklaşık 8 km kuzeyinde yer alan Düsseldorf Havaalanı Almanya’nın üçüncü büyük havaalanıdır.

Tren
Havaalanından ana ulaşım trenle gerçekleşmektedir ve ortalama 15-20 dakika bir tren bulunmaktadır. Havaalanı istasyonlarından günde 350’nin üzerinde tren kalktığı için birçok şehre ve diğer havaalanlarına da buradan ulaşabilirsiniz. Terminal binasının altında bulunan 1 numaraları istasyondan kalkan S7 numaralı tren 15 dakikada şehir merkezine varıyor.

Otobüs
Havaalanından şehir merkezine beş farklı otobüsle ulaşım sağlanabiliyor. Rheinbahn tarafından işletilen ve şehir merkezine giden 721 numaralı otobüs için Zone A bileti satın almanız gerekiyor.

Taksi
Duesseldorf Havaalanı’ndan şehir merkezine ortalama 20 Euro’ya taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Düsseldorf Weeze Havalimanı-Şehir merkezi
Hollanda sınırına çok yakın olan Düsseldorf Weeze Havalimanı her ne kadar Düssseldorf havaalanı olarak geçse de aslında Düsselforf’un 80 kilometre kuzeyinde yer alıyor. Almanya’nın düşük maliyetli havaalanlarından biri olan Düsseldorf Weeze Havalimanı’ndan dilerseniz Avrupa’nın birçok şehrine uçuş bulabilirsiniz.

Havaalanından şehir merkezine gitmek için SW1 numaralı otobüs ile Weeze tren istasyonuna giderek buradan otobüs ile aktarma yapmanız gerekiyor. 2,20 Euro karşılığında RE 10 numaralı tren ile Düsseldorf’a varabilirsiniz.

Şehir içi ulaşım
Düsseldorf’ta şehir içi ulaşım metro, tramvay ve otobüslerle yapılmaktadır. Şehir içi ulaşımı sağlayan temel firma Rheinbahn’dır. Düsseldorf’da kısa mesafe(Kurzstrecke), A,B,C ve D olmak üzere beş farklı biletleme tipi bulunmaktadır. Kısa mesafe bilet ile sadece dört durak gidebiliyorsunuz. A tipi bilet şehir içinde geçerli değildir. Alacağınız biletlerle bölgesi ve süresi boyunca istediğiniz kadar otobüse, tramvaya ya da metroya binebilirsiniz.

Şehirde sekiz metro, on üç tramvay ve onlarca otobüs hattı mevcut. Toplu taşıma sabah 5 ile gece 1 arasında hizmet veriyor. Ayrıca şehrin merkezi bölgelerinde gece 2 ile 5 arasında küçük otobüsler ve metrolar çalışmakta. Bu otobüslerde bileti şoförden satın alabiliyorsunuz. Otobüs duraklarındaki elektronik göstergeler hangi numaralı otobüsün kaç dakika sonra durakta olacağını ve nereye gittiğini gösteriyor.

Welcome Card
Ulaşım ve birçok noktada indirim sağlaması açısından bu kart oldukça avantajlı. Welcome Card ile birlikte turist rehberi kitapçığı ve bir adet etkinlikler programı hediye ediliyor. Bu kartla süresi boyunca tolu taşıma araçlarına ücretsiz binebiliyorsunuz. Oldukça fazla sayıda restoranda %10-15 arası indirime sahip olurken, şehir turunda ve Ren Nehri turlarında %20’ye varan indirime de hak kazanıyorsunuz. Ayrıca birçok müzeyi de ücretsiz veya indirimli ziyaret edebilirsiniz. Welcome Card’ı Merkez Tren istasyonundaki turizm danışma bürosundan, müzelerden, otellerden ve toplu taşıma bileti satan dükkanlardan temin edebilirsiniz.

Flickr: Luke Ma

Nerede kalmalı?
Karnavalları, gece hayatı, aktiviteleri, alışveriş olanakları, ve dünyanın en iyi tekne ve su sporları fuarı gibi ticari fuarlarıyla ünlü olan Düsseldorf, sadece Almanya’nın değil, aynı zamanda dünyanın da en önemli ticaret, ekonomi, iş ve moda merkezilerinden biri olma özelliğinde. Şehrin en küçük ama en önemli bölgesi olan Düsseldorf District 1, şehrin merkezi sayılıyor. Düsseldorf’un ortaçağdan kalma tarihi merkezi olan Altstadt, barok stilini görebileceğiniz Carlstadt, şehrin iş ve alışveriş merkezi Stadtmitte de bu bölgede bulunuyor.

Stadtmitte
Şehir merkezi anlamına gelen Stadtmitte; Carlstadt, Pempelfort, Oberbilk ve Düsseldorf-Altstadt arasında kalıyor. Düsseldorf’ın District 1 bölgesinde bulunan bu alanda ana tren garı Düsseldorf Hauptbahnhof, şehrin ünlü alışveriş caddesi Schadowstrasse ve şehrin lüks alışveriş bulvarı Königsallee bulunuyor.

Altstadt
İkinci Dünya Savaşı zamanında tamamen yıkılan ve daha sonradan tarihi planlara göre yeniden inşa edilen eski şehir anlamına gelen Altstadt, şehrin tarihi merkezi olarak biliniyor. Aynı zamanda Düsseldorf’un en meşhur ve popüler bölgesi olan Altstadt, popüler bir alışveriş mekanı olarak da biliniyor. Meyhane ve birahaneleriyle de ünlü olan Altstadt, yerel halk arasında dünyanın en uzun barı olarak da anılıyor. Kilometre kareye 200’den fazla barın düştüğü bölgede bira bardağınız boşaldığında size sorulmadan otomatik olarak dolduruluyor. Bu bölgede aynı zamanda bira imalathaneleri de bulunuyor. Eğer Düsseldorf’ta gezi amaçlı bulunuyorsanız en uygun konaklama bölgesi kesinlikle burası.

Carlstadt
Carlsplatz adlı pazarı ile meşhur olan Carlstadt, eski şehir merkezinin hemen güneyinde bulunuyor.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder