Budapeşte’nin Muhteşem Spa’ları

Budapeste SPA

Tarihi şehir Budapeşte size dünyanın en iyi spa resortlarını, geleneksel hamamları ve sıcak su kaynaklarını sunuyor. Budapeşte’nin hamam tarihi Roma dönemine dayanır ve Türkler tarafından da zenginleştirilmiştir. Sıcak su kaynağı açısından zengin olan Budapeşte, “Hamamlar Şehri” olarak anılır ve her yıl milyonlarca turist ağırlar.

16 ve 17. yüzyıllarda Türkler, tüm bu sıcak su kaynaklarını kendi hamamlarına dönüştürmüştür ve bu yüzden de Budapeşte’de hem tarihi hamamlar hem de modern spa’lar bulmak mümkün. Eğer Budapeşte’ye seyahat ediyorsanız ve hangisini seçeceğinizi bulamıyorsanız bu yazıyı okumaya devam edin.

Gellert Baths

Hotel Gellert’te bulunan Gellert Hamamları eğer ailenizle seyahat ediyorsanız size en iyi seçeneği sunuyor. Sadece Macaristan’da değil tüm dünyada en çok fotoğrafı çekilen Gellert Baths eşsiz bir tecrübe sunuyor.

Csaszar Baths (Veil Bej)

Eğer daha tarihi bir hamam arıyorsanız Csaszar Hamamı ihtiyacınız olanı size verecek. 16. yüzyılda Türkler tarafından yapılan hamam, Budapeşte’nin en eski hamamı olma özelliğini taşıyor. Birçok eklenti yapılsa da orijinal halini asla bozmadı.

Veil Bej Budapeşte

Szechenyi

Eğer eşinizle veya sevgilinizle seyahat ediyorsanız çiftlere hizmet veren bir hamam arıyorsunuz demektir. Széchenyi aromalı kabinleri ve buhar banyolarıyla keyifli dakikalar geçirmenizi sağlayacak.

Szechenyi Budapeşte

Rudas Baths

En muhteşem ve en eski Türk hamamı Rudas Baths, geleneksel bir atmosferde 6 termal havuz bulunduruyor. Ayrıca klasik bir yüzme havuzuna da sahip ve hem Cuma hem de Cumartesi geceleri de keyifle vakit geçirebilirsiniz.

Rudas Baths Budapeşte

Kiraly Baths

Başka bir geleneksel Türk hamamı olan Kiraly, Macaristan’daki Türk işgalinin başladığı zaman yapılmış. Osmanlı mimarisini yansıması olan hamamın bir kubbesi bulunuyor. Şifalı suları birçok hastalığa çare olarak öneriliyor.

Budapeşte kiraly baths

Danubius Health Spa

Biri açık, biri kapalı iki havuz, buhar odası, saunalar, aroma kabinleri, termal havuzları, jakuzi ile Danubius Healt Spa dünyanın en eski spa otellerinden biri.

Danubius Health Spa Budapeşte 

Lukacs Baths

Turistlerin gittiği yerlerden daha çok bir yerel hamam görmek istiyorsanız Lukacs Baths tam aradığınız hamam!

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Blog ile ilgili Şehirler

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder