Bayram Tatilinde Yurt İçinde Gidilecek Yerler

Bayram Tatili

Bir çoğumuzun yoğun iş koşuşturmacası içinde güzel bir tatile fırsat bulamadığımız aşikar. Bu yıl Ramazan Bayramı tatili 9 gün olunca şimdiden tatil planları yapmanın vakti geldi. Bu 9 günlük tatili güzel bir fırsata çevirerek harika bir bayram tatili planlayabilirsiniz. Listelediğimiz güzelliklerden dilediğinizi seçin ve sonra da hemen bilet ve konaklama rezervasyonlarınızı yaptırın!

 


Alternatif tatil isteyenlere Olimpos

Olimpos
Özellikle son birkaç yıldır iyice popüler hale gelmiş olan Olimpos, tam mevsimi olan yazın, yani bayram tatilinde gidebileceğiniz çok güzel bir yer. Hem tarihi özelliği hem de doğal güzelliği ile kesinlikle büyüleyici olan Olimpos'ta hem denizin tadını çıkaracağınız bir tatil yaşayabilir hem de bolca dinlenebilirsiniz. Aynı zamanda oldukça antik bir bölge olan Olimpos'ta antik kentleri gezebilirsiniz. Bir de gittiğiniz dönemde mutlaka Tanrıların Dağı adıyla bilinen ve içerisinden alevler çıkan Yanartaş'ı da görmelisiniz.

 


Selçuk ilçesinde tarihe doymak için Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti
Dünyadan pek çok turistin sadece bu antik kenti görmek için ülkemize geldiği Efes, bizim için maalesef tatil dönüşlerinin bir aktivitesi konumunda. Oysa İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes, ülkemiz için çok değerli olan bir antik kent. Bayram tatilinizde farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız ve daha önce burayı hiç görmediyseniz kesinlikle en iyi seçeneklerden biri burası. Efes Antik Kenti'nde bulunan Artemis Tapınağı'nı, Celsius Kütüphanesi'ni, Meryem Ana Evi'ni, Yedi Uyurlar Mağarası'nı ve İsa Bey Camisi'ni bayram tatilinde keyifli bir şekilde gezebilir ve muhteşem tarih ile kültüre doyabilirsiniz.

 


Selçuk ilçesinin en şirin köyü; Şirince

Şirince
Maya Takvimi'ne göre, dünyanın sonunun geleceğine inanılan 2012 yılının Aralık ayında, sadece Şirince'nin ayakta kalabileceği düşüncesi o dönemde tüm dünyadan insanın köye akın etmesine ve hatta köyün dolup taşmasına neden olmuştu. Demek ki herkesin Şirince'ye gitmek için geçerli bir sebebi oluyor. Bizim sebebimiz ise kesinlikle bayram tatilinde hem dinlenmek hem de keyifli vakit geçirmek için çok ama çok iyi bir alternatif olması. Hem kendine has evleri hem muhteşem doğal güzellikleri hem de tadına doyulmaz şarapları ile Şirince, kesinlikle bayram tatili için benzersiz bir rota.

 


Tarih ve Tatil Bir Arada: Çanakkale Antik Kentler, Gelibolu Yarımadası ve Bozcaada

Bozcaada
Çanakkale yazın en güzel dönemine denk gelen bayramda harika bir tatil deneyimi yaşatacaktır size. Çünkü şehirde hem tarihimiz için çok önemli olan değerli yerleri, hem antik kentleri hem de muhteşem adaları görme şansınız var. Böylesine dolu dolu bir geziyi başka hiçbir şehirde yaşama şansınız maalesef yok. O yüzden eğer bayram tatilinde nasıl bir seyahat istediğinize karar veremediyseniz, burası gerçekten de çok iyi bir seçenek. Özellikle şehirdeki Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Truva Antik Kenti, Assos Antik Kenti, Gökçeada ve Bozcaada yaz aylarında en güzel zamanını yaşıyor. Üstelik genelde suyu çok soğuk olan Bozcaada ve Gökçeada'da bu dönemde denize girmek kesinlikle enfes.

 


Sinop'ta eşsiz deniz keyif için Sinop Sahilleri

Sinop Sahilleri
Genellikle Sinop Kalesi, Alaaddin Camii, Sinop Eski Cezaevi, Pervane Medresesi ve Paşa Tarabyası gibi pek çok önemli mimarisi ile bilinen Sinop'ta muhteşem bir bayram tatili geçirmeniz mümkün. Elbette ki şehre gittiğinizde buralar da gezebileceğiniz eşsiz yerler fakat kesinlikle Sinop'un harika bir tatil deneyimi için el değmemiş sahilleri bulunuyor. Başta Hamsilos Koyu, şehrin en güzel koyu. Bunun yanı sıra Akliman, Sarıkum ve Karakum kumsalları da enfes bir tatil yaratıyor sizlere. Hatta İnaltı Mağarası ve Erfelek Şelalesi gibi pek çok doğal güzelliği de bu dönemde şehri çok daha cazip kılıyor. Özellikle muhteşem koylarında vakit geçirmek ve eşsiz şelalelerinin kenarında oturmak, bayram tatilini en verimli şekilde geçirmenin harika bir yolu.

 


Ayder Yaylası başta olmak üzere tüm Rize Yaylaları

Ayder Yaylası
Biliyoruz ki bayram tatilinde denizin keyfini çıkarmak isteyenler kadar, huzurlu bir şekilde dinlenmek isteyenler de çoğunlukta. Eğer siz de böyle bir düşünce içerisinde iseniz Rize'ye, daha doğrusu Rize'nin muhteşem yaylalarına gitmelisiniz. Rize'nin en çok bilinen ve belki de en güzel yaylası Ayder. Burası harika bir tatil için ideal. Ancak yeşilin her tonunu gördüğünüz bu yerde, biraz daha fazlasını ararsanız, diğer yaylaları da keşfe çıkabilirsiniz. Ne kadar dinlendiğinize siz de inanamayacaksınız. Bunun dışında Fırtına Vadisi ve Kaçkar Dağı Milli Parkı gibi tadına doyulmaz doğal güzellikleri içerisinde bulunduran Rize'de, bayram çok ama çok keyifli geçecek. Üstelik şehre gittiğinizde önemli turistik noktalarından olan; Rize Kalesi, Ciha Kalesi, Zil Kalesi, Bozuk Kale, Yukarı Kale, Şimşirli Köyü Camii, İslampaşa Camii, Büyük Gülbahar Sultan Camii ve Küçük Gülbahar Hatun Camii'yi gezerken aralarda şehrin muhteşem çayı ile keyifli molalar da verebilirsiniz.

 


Trilye'de Deniz, Uludağ'da Dağ Havası: Bursa

Trilye
Ülkemizde her mevsimin ayrı güzel yaşandığı şehirlerden olan ve yeşil şehir olarak bilinen Bursa'da bayram tatilinizde dağın da denizin de tadını çıkarabilirsiniz. İster yakınlarındaki şelaleleri, parkları, ormanları, gölleri, köyleri ve Uludağ'ı gezin, isterseniz de şehrin merkezindeki önemli tarihi yapıları ziyaret edin; bayram tatilinizde Bursa'ya gitmek size çok ama çok keyifli hissettirecek. Bursa'ya gitmek tadına doyulmaz İskender Kebap'ı yemek için muhteşem bir bahane de olabilir. Özellikle deniz keyfi için Mudanya'ya gidebilirsiniz. Ancak bizim tavsiyemiz kesinlikle Trilye'den yana. Burası muhteşem denizin eşsiz tarihle buluştuğu bir yer. Hem şehir merkezine de çok uzak olduğu söylenemez. Mudanya'dan sonra çok az yolunuz kalıyor.

 


Adalar keyfi için tek şansınız İstanbul değil: Eskişehir

Eskişehir
Ülkemizdeki minik Avrupa şehri olan Eskişehir'i ziyaret etmek için en uygun zaman yaz ayları. Yani bayram tatilinizin tam da denk geldiği aylar. Çünkü şehir bilindiği üzere kışın oldukça soğuk. Şehre henüz gitmemiş olanlar için bir sürprizimiz var; çünkü şehirde Adalar var. Elbette İstanbul gibi bir adalar beklemeyin ancak burasının Venedik tadında olduğunu söyleyebiliriz. Hem de yaz aylarında tıpkı Venedik'te olduğu gibi gondol sefası da yaşayabiliyorsunuz. Eğer bayram tatilinde İtalya gitmeyi isteyip de bunu gerçekleştiremediyseniz, Eskişehir'in Adalar'ı sizi fazlasıyla memnun edecek. Adalar, Porsuk nehrinin aktığı ve etrafında kafe ve restoranların bulunduğu sahil tadında bir yer. Şehrin tam da merkezinde. Hatta isterseniz Kentpark'ta ya da Sazova Parkı'nda tüm gün eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

 


Rakı, Balık, Ayvalık ve Cunda Adası

Cunda Adası
Her daim sevimli yapısından hiçbir şey kaybetmeyen Cunda Adası, bayram tatilinin keyfini sonuna kadar yaşayabileceğiniz güzel yerlerden bir tanesi. Tabii bunun öncesinde de en az Cunda Adası kadar güzel olan Ayvalık'ta kesinlikle bol bol gezmek gerekli. Ayvalık'ta bayram tatilinizde hem birbirinden güzel plajlarda denize girebilir hem tarihi sokaklarında keyifle dolaşabilir hem de muhteşem balık sofralarında lezzetin doruklarında dolaşabilirsiniz. Ayvalık'tan geçeceğiniz Cunda Adası ise size bambaşka güzellikler sunuyor. Rengarenk çiçekler ve kuş cıvıltıları eşliğinde adadaki; Taksiyarhis Kilisesi'ni, Despot Evi'ni, Agia Triyada Kilisesi'ni ve Ayışığı Manastırı'nı gezebilirsiniz. Adada deniz keyfi de kesinlikle bir başka güzel oluyor. Özellikle ada, geceleri çok daha keyifli bir hal alıyor. Bu arada Ayvalık ve Cunda Adası'nın Balıkesir'de bulunduğunu hatırlatalım.

 


Yemyeşil bir cennet: Polonezköy

Polonezköy
Özellikle İstanbul'da oturanlar için bayram tatilinde gitmek üzere bu kadar yakın ve bu kadar güzel bir yer daha olamaz. Yemyeşil doğası, sessiz yapısı ve muhteşem atmosferiyle Polonezköy, ufak bir bayram tatili kaçamağı için ideal yerlerden. Hatta buraya kahvaltı için, piknik için ya da mangal sefası yaşamak için bile gidebilirsiniz. Üstelik Polonezköy'de ata ilgi duyanlar için pek çok at çiftliği de bulunuyor. İstanbul şehir merkezinden Polonezköy'e gitmek yarım saat ya da 40 dakika kadar sürecektir. O kadar keyifli an yaşamak için hiç de uzun bir süre değil.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder