Balayı için En İyi 10 Seçenek

Blayı tatili sahil

Sevdiğiniz insanla hayatınızı birleştireceksiniz, ancak hayatınızın en özel tatili olan balayı için nereye gideceğinize bir türlü karar veremiyor musunuz? O halde balayınız için planınız yurtdışı ise düğün telaşından biraz uzaklaşıp birbirinden romantik olan bu 10 adayı incelemenizi öneririz.

Flickr: Nattu

balayı ada

Flickr: Mac Qin

1. Fiji
Ulaşımı biraz zor olsa da, Fiji kartpostal gibi görünümüyle sizi gönlünüzden fethedecek. Pırıl pırıl bir kumsal, turkuaz rengi denizi ve harika doğası ile sizi kendine hayran bırakacak. Üstelik vize derdi de yok!

2. Bali
Endonezya’ya bağlı olan bu adada dalış yaparak su altı güzelliklerini keşfedebilir, dağ ve orman yürüyüşleri yapabilir ve bir yandan da plajın tadını çıkarabilirsiniz. Tabii dünyaca ünlü tapınakları ziyaret etmeden dönerseniz pişman olabilirsiniz.

3. Yunan Adaları
Muhteşem evleri, deniz ve güneşin birbirini tamamlaması ve doğal güzellikleri ile kendinizi adeta cennette hissedeceksiniz. Bir yandan şehri gezip büyüleyici kültürüne de tanık olablirsiniz. Gemi turlarına katılarak bu adaları keşfedebilirsiniz.

4. Britanya Virjin Adaları
Birleşik Krallık’a bağlı olan adalar topluluğu ekvatoral bölgede olduğu için 12 ay boyunca burada tatil yapabilirsiniz. Romantik bir balayı geçirmek istiyosanız buradaki muhteşem otellere ve restoranlara bayılacaksınız.

5. Tayland
Spa otelleriyle adını duyuran Tayland, sessizlik ve huzur arayanlar için birebir. Doğası ve yemekleriyle farklı bir kültürü yansıtmasıyla da oldukça adından bahsettiriyor. Özellikle Phuket Adası Tayland’ın en çok ziyaret edilen bölgelerinden biri.

6. Cancun
Tatil şehri olarak bilinen Cancun, Meksika’nın güneydoğu kesiminde bulunuyor. Beyaz kumlu plajları ile gündüz, dünyaca ünlü gece kulüpleri de geceleri eğlencenizi garantiliyor. Ayrıca tarih sever bir yapıya sahipseniz eskiden Mayaların yaşadıkları bölgeleri de gezebilirsiniz.

7. Venedik
İtalya’nın ünlü kanallarıyla bilinen şehri, dünyanın en güzel turistik yerlerinden biri. Dünya Mirasları listesinde yer alan Venedik, aynı zamanda köprülerle bağlanan 118 adanın üzerine kurulmuştur. Romantik bir balayı tercih etmek istiyorsanız doğal güzelliği, mimarisi ve sanat eserleri ile de ün yapan bu şehire bayılacaksınız.

8. Maldivler
Masmavi denizi, turkuaz rengi adaları, bembeyaz kumsalları ve dillere destan palmiye ağaçları ile cennetten bir görüntü sunan Maldivler’de su sporları için de uygun bir bölge. Üstelik berrak denizi sayesinde suyun 50 metre kadar altını da çıplak gözle görebiliyorsunuz.

9. Hawaii
Dünya turizminin en önemli yerlerinden biri olarak bilinen bu adalar topluluğu Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alıyor. Hawaii, sörf yapılabilecek yüksek dalgalı denizleri ve tertemiz kumları ile balayı için dünyada en çok tercih edilen yerler arasında.

10. Bora Bora
Güney Pasifik’te bulunduğundan dolayı Türkiye’den gidebileceğiniz en uzak bölgelerden biri olan Bora Bora Adaları’nda isterseniz denizin üstündeki otellerde konaklayabilirsiniz. Tamamen yemyeşil bitki örtüsü ile kaplı olan adada huzur, macera, gizem ve masal bir arada bulunuyor. Sık sık beyaz bulutlarla kaplı olması sebebiyle bulutlu ve sisli görünümü dağlara da gizemli bir hava katıyor.

Flickr: Mac Qin

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder