Avrupanın Eğlenceli Şehri Amsterdam

Amsterdam şehir manzarası

Kuzey Avrupa’nın sınır noktalarında yer almasına rağmen gerek geçmiş gerekse güncel tarihi ve sosyal önemi açısından bölgenin en renkli ve popüler şehirlerinden birisi olan Amsterdam, dünyanın dört bir yanından insan tarafından bilinerek kendisinden sıkça bahsettirmesini pek çok farklı özelliğine borçlu durumda.

1150’li yıllara dayanan tarihi ile birlikte dokuz yüz yıla yakın bir yaşam geçmişini içerisinde barındıran şehir, yakın geçmişte ise son derece enteresan bir doku ile kendisinden bahsettiriyor. Her ne kadar tarih ve kültür tutkunları şehri genellikle müzeleri, altı yüz yıllık binaları ve eşsiz doğası için ziyaret etmeyi seçse de, özellikle gençler arasında günah ve eğlence şehri olarak adlandırılıyor.

Son derece küçük bir kent olarak ancak sekiz yüz bini kişiyi içerisinde barındıran Amsterdam, bu nüfusuna rağmen her sene on altı milyondan fazla tekil ve toplamda yirmi milyon kişinin ziyaretine uğrayarak, yerel ekonomiye olduğu kadar ülkeye de son derece büyük katkı sağlamaktadır.

Şehri çepeçevre saran kanallar ile birlikte kanal evler olarak adlandırılan son derece enteresan bir konaklama imkanını da içerisinde barındıran Amsterdam, turistlerin tarihsel yapının yanı sıra bu tarz enteresan tecrübeleri de edinmelerini mümkün kılmakta.

Şehir sınırları içerisinde hafif uyuşturucuların kullanımının belirli bir kontrol çerçevesi altında sabit olması sebebi ile kimi çevreler tarafından beğeni kazandığı kadar bazı toplumlar tarafından da dışlayıcı gözleri kendisine çevirmekte.

Amsterdam’ın günahlar şehri olarak adlandırılmasının bir diğer sebebi de gelecek senelerde üst düzeylerde kısıtlanacağı belirtilen fuhşun belirli bölgeler içerisinde tıpkı uyuşturucu madde kullanımı gibi izinler çerçevesinde gerçekleştirilmesi. Red Light District adı verilen bölge içerisinde yaklaşık elli yıldır süren bu durum, kadınların metalaştırılmamasını ve insan özgürlüklerinin kısıtlanmamasını savunan taraflar arasında sürekli olarak tartışılmakta.

Dört mevsim boyunca ziyaret edilebilinecek olan şehirde yaz ve kış aylarına özel olarak daima bir festival veya etkinliğe rastlamak mümkün oluyor. Fakat yine de ilk kez ziyaret gerçekleştirecek kişilerin Mayıs ilâ Ağustos aylarını tercih etmelerinde fayda var.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Blog ile ilgili Şehirler

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder