Avrupa Seyahati İçin Şehir Fırsatları

Big Ben Kulesi Londra

Interrail, uçak seyahati, iş gezisi ya da bambaşka bir fırsat sonucunda yolunuz Avrupa ülkeleriyle kesişiyorsa bu şehirlere uğramadan ve meşhur yerleri gezip en güzel yiyeceklerini tatmadan o seyahati tamamlamayınız. Çünkü eve dönüş yaptığınızda keşke şunu da keşfedebilseydim demeden önce çok daha fazlasını önceden bilerek planlarınıza ekleyebilirsiniz. Avrupa bir kıta olarak büyüklüğü ile gerçekten çok özel alanlara, yemeklere ve tarihi yerlere ev sahipliği yapıyor. İşte size seyahat notlarından özetlenmiş derlemeler.

Big Ben

İngiltere’nin başkenti Londra’da yer alan ve saat kulesi olarak da bilinen bu eşsiz yapı, görülmesi gereken yerlerden sadece biri. Çevresinde yer alan tüm güzel manzarayı kulenin bulunduğu alandan görebiliyor ve harika fotoğrafların sahibi olabiliyorsunuz. Müzeleri ile ünlü bu görkemli şehirde Madam Tussiad gibi önemli müzeleri de gezmeden geçmeyin.

Pisa Kulesi

Pisa Kulesi

İtalya’yı İtalya yapan değerlerden biri olan eğik kule Pisa, 1350 yılında inşa edilen tarihi bir yapıt. Burada uzaktan çekeceğiniz fotoğraflarda Pisa’yı tutuyor, poşete koyuyor, üstünüze devriliyor gibi farklı ve eğlenceli fotoğraflar oluşturabiliyorsunuz. Şehrin mimarisi ve yapını eğikliği öyle tuhaf hissettiriyor ki nasıl durduğuna hayret ediyorsunuz. İtalyanca Torre Pendente olarak adlandırılan bu eğik kuleyi canlı görmeniz gerek.

Milano

İtalya’nın kuzeyinde yer alan bu harika şehirde pek çok sanatsal etkinlik ve spor müsabakaları aktif olarak yer almaktadır. Tiyatro sevenler için La Scala dünyanın en büyük sahnelerinden biri olarak ziyaretçilerine göz kırparken, Milan gibi popüler takımların stadı da burada yer almaktadır. Otomobil sporlarını sevenler için yarış pistleri de barındıran bu özel şehirde eğlence dur durak bilmiyor.  San Siro stadı belirli günlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Neden onlardan biri de siz olmayasınız.

Belçika Notre Dame du Sablon

Notre Dame Du Sablon

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yer alan ve filmlere konu olan bu özel mimari farklı hikayesi ile kilise olarak kullanılmaya devam ediliyor. İçeride olduğunuzda çok farklı bir dini güç etkisinde olduğunuzu hissediyor ve kutsal bir alanda olmanın değişikliği ile harmanlanıyorsunuz. El işçiliği ile yapılan mükemmel mozaik işlemeleri gözleriniz kamaştıracak. Oldukça küçük bir kilise şehirde yer alan diğer kiliseler buradan çok daha büyük fakat burayı anlamlı yapan aslında yaşanmışlıkları. Notre Dame kilisesinden çıkınca dış alanda yer alan mekânlarda midye tadabilir ya da Belçika çikolatası ile tatlandırılmış farklı tatlılardan deneyebilirsiniz. Ayrıntılarla süslenen bu binayı görmeden seyahatinizi noktalamayın.

 

 

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Blog ile ilgili Şehirler

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder