2016 Yazında Sizi Bekleyen Müzik Festivalleri

Müzik Festivalleri

Festival ruhu müzik ile birleştiğinde şahane bir eğlence çıkıyor ortaya. Özellikle yaz aylarında düzenlenen festivaller, gençlerin fazlasıyla ilgi gösterdikleri şeyler arasında. Genellikle çadırda konaklama alternatifi de bulunan müzik festivallerinde, eğlence sadece müzikle de sınırlı kalmıyor. Yeni insanlarla karşılaşmak, farklı aktivitelere katılmak ve sosyalleşmek için müthiş bir fırsat yaratıyor. Tabii dünyaca ünlü müzisyenleri dinlemek de büyük bir ayrıcalık. İşte sizin için 2016 yazında eğlencenin dibine vurabileceğiniz müzik festivallerini listeledik. Müzik, heyecan ve eğlence sizi bekliyor 2016'da da.

 

1. Glastonbury - İngiltere

Bu sene 22 - 26 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Glastonbury müzik festivali özellikle rock müzik sevenler için kutsal değeri olan bir festival. Hatta genelde herkesin yapılacaklar listesinde "mutlaka!" ünlemiyle birlikte yer alıyor bu festival. 2016 yılında yapılacak olan için hala vaktiniz var. O zaman neyi bekliyorsunuz? İngiltere yolları da taştan değil üstelik.

 

2. Roskilde Festival - Danimarka

Bu yıl 25 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Roskilde Festival, Danimarka'nın kendine has ruhunu keşfetmek için de müthiş bir fırsat. Festivalin tarihi biraz olaylı geçmiş olsa da şahane bir festival olduğunu ve en baba festivaller arasında yer aldığını da söylemeliyiz. Bu seneki festivalde sahne alacaklar arasında Red Hot Chili Peppers, Tenacious D ve Whiz Khalifa da var. Hatta şimdi öyle bir isim geliyor ki göğsünüzü kabartacak. Bu seneki festivalde Türkiye'den Gaye Su Akyol da sahne alıyor. Şimdi kıymeti biraz daha arttı değil mi? Bilet fiyatları ise her festivalde olduğu gibi biraz değişken. Yaklaşık 900 TL ile 3000 TL arasında değişen biletlerden kendinize en uygun olanını tercih edebilirsiniz. Unutmayın bu festival çok çılgın ve bu muhteşem çılgınlık için her şeye değer.

 

3. Lollapalooza

90'lardan beri en önemli festivallerden bir tanesi olarak gösterilen ve her zaman bir müzik festivali olmaktan çok daha ötesine geçen Lollapalooza, 2000'li yılların başında yeniden hayat buldu ve sürekli gerçekleşiyor. Festival bu yıl 6 ayrı ülkede düzenleniyor. Bunlar içerisindeki en önceliklileri Şili, Brezilya, Arjantin ve Chicago. Tabii Berlin'i de unutmamak lazım. Artık hangisi size daha güzel ve daha uygun gelirse; seçin, beğenin ve gidin. Ama gitmeyi sakın ihmal etmeyin. Sonra bakıyorsunuz, heves ediyorsunuz ve gitmiyorsunuz; yazık oluyor. Eğer yeterince ikna olamadıysanız geçen yılki festivalde sahne alan Robert Plant'in muhteşem performansını bir kez daha izleyin. Bu karar vermenize yardımcı olacaktır. Bu seneki festivalde sahnede izleyebileceğiniz isimler arasında; Noel Gallagher’s High Flying Birds, Tame Impala, Eminem ve Die Antwoord da var. Bilet fiyatları ise yaklaşık 120 dolar ile 335 dolar arasında değişiyor. Keyifli bir festival yaşamak ve de sınırsız eğlencenin tam ortasında kendinizi bulmak için çok da yüksek bir rakam sayılmaz değil mi? Eğer bunun bir de yolu var diyorsanız; Berlin hemen şurası yahu.

 

4. Rock Werchter - Belçika

Belçika'nın Werchter Kasabası'nda düzenlenen Rock Werchter müzik festivali bu sene 30 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. 70'lerden beri bir efsaneye dönüşmüş olan ve her rock müzikseverin bu festivale gitse de gitmese de festival ile ilgili bir anısı olan Rock Werchter, bu yıl da oldukça heyecanlı geçeceğe benziyor. O zaman sakin olun şimdi festivalde sahne alacak isimler arasından en dikkat çekenleri açıklıyoruz. Bu sene Belçika'ya koşup sahnede izleyebileceğimiz isimler arasında The Offspring, The Last Shadow Puppets, Red Hot Chili Peppers ve PJ Harvey de var. Liste daha çok uzuyor, daha fazla heyecanlanıp rahatsızlanmayın diye hepsini söylemek istemedik. Sakinleşince tekrar inceleyip, hemen biletinizi alın bizce.

 

5. Sziget - Macaristan

Budapeşte'de düzenlene Sziget festivali şehrin genel olarak eğlenceye düşkün havasını çok ama çok iyi anlatıyor diyebiliriz. Bu şehirde hatta bu ülkede eğlenmemek imkansız. Üstelik ortalama bir öğrenci bütçesine göre de şahane eğlence deneyimi diyebiliriz. Yani demek istediğimiz, her şey bu kadar mükemmelken, ülkenin de bu kadar ucuz olması şahane değil mi? Sziget Festivali, diğer festivallerden biraz daha farklı bir konsepte sahip ancak aşağı kalır bir yanı kesinlikle yok. Özellikle bu festivale kalabalık bir ekiple gitmenizi tavsiye ederiz. Bu kadar fazla eğlenebilmenize şaşıracaksınız. Festival bu sene 10 Ağustos ile 17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Sırakadaki Blog

Bu Kategorideki Diğer Bloglar

Ucakbileti.com, Akdeniz Pe-tour Turizm Tic. A.S. adına Türsab A1679 belge mumarası ile kayıtlı, A sınıfı belgeye sahip seyahat acentesidir.
Ucakbileti.com işlemleri Akdeniz Petour Turizm Seyehat Tic. A.S 8822861 IATA Kodu ile yapılmaktadır.
X
Yeni Üyelik
Kayıt
Zaten Üyeyim
Şifremi Unuttum
Email Gönder