11767
Dünya Parmağının Ucunda!

Ankara Krasnodar Uçak Bileti

Ankara-Krasnodar

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 759 km

Ankara-Krasnodar

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 1s 31dk

Krasnodar

Ankara

Krasnodar, Güney Rusya’nın başkenti olarak bilinmektedir. 1920 yılına kadar bölge Yekaterinodar ismiyle anılmaktaydı. Yekaterinodar kelimesinin anlamı Katherina’nın hediyesi anlamına gelmektedir. Krasnodar Kuzey Kavkasya’da yer almaktadır. Azak denizine uzaklığı 120 kilometre, Karadeniz’e 100 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kentin ortasından da Kuban Nehri geçmektedir.

 

 

Bölgede para birimi olarak Ruble kullanılmaktadır. Türkiye’yle aralarındaki saat farkı bir saat kadardır. Ülkemizden bir saat kadar ileridedir. Kransnodar’da konuşulan resmi dil Rusçadır. Kentte karasal iklim tipi görülmektedir. Krasnodar’da yılın en soğuk ayı Ocak ayıdır. En sıcak dönemde yaz aylarında görülmektedir. Sıcaklık ortalaması yaz aylarında 24 derece civarındadır. Yaz aylarında kente ziyaret etmeniz oldukça akıllı bir tercih olacaktır.

 

 

Krasnodar’ın sokaklarında gezdiğiniz zaman göreceğiniz tarihi mimarların çokluğu ve güzelliğinden anlayacağınız gibi oldukça geniş bir tarihi geçmişe aittir. Şehrin tarihi geçmişinin doluluğu sizleri de etkileyecektir. Şehir ilk olarak 1794 yılında Büyük Katherina’nın izni sayesinde kurulmuştur. Rusya İmparatorluğu’nun sınırlarını korumak için Kazak yerleşimcileri gözetim altında tutularak buraya yerleşmiştir. Bölgenin ismi Rus Devrimi’nden sonra güzel hediye anlamına gelen Krasnodar adını almıştır. Şehrin kuruluş tarihinden çok önce de bölgede yerleşim alanlarının olduğu bilinmektedir. Yapılan arkeolojik kazılar sonucunda M.Ö. altıncı yüzyıla kadar giden bir tarihi geçmişinin olduğu bilinmektedir. Krasnodar şehri daha çok askeri gelişmelere tanıklık etmiştir. Şehrin kurulduğu ilk zamanlarda koruma amaçlı kurulmasından kaynaklı askeri binalar ve askeri okullar inşa edildiği bilinmektedir. Sizde manidar isim değişlikleriyle birlikte dolu bir geçmişe sahip olan bu bölgeye ziyaret etmek için en kısa sürede bir Krasnodar uçak bileti almanızı tavsiye ederiz.  

 

 

Krasnodar şehri eğitim, bilim ve endüstri alanlarında Rusya’nın önemli merkezlerinden biridir. Bu şehirde elektronik aletler, metal üretimi, tütün, tekstil, gıda ve tarım alanlarında çalışmalar yapılmaktadır. Krasnodar’ın kardeş şehirlerinden biri de Ülkemizde Samsun şehrinin olduğunu belirtmeliyiz. Siz de Samsun’un kardeş şehirlerinden biri olan bu şehre gitmek için en kısa zamanda Krasnodar uçak bileti almalısınız.

 

 

Krasnodar uçak bileti aldığınız zaman şehir içinde ulaşım sağlayabileceğiniz yolları öğrenmek, sizlere büyük avantaj sağlayacaktır. Krasnodar, şehir içi ulaşımı bakımından birçok alternatif bulunmaktadır. Bu alternatifler otobüs, taksi, tramvay, bot, taksiminibüs seçenekleri bulunmaktadır. Ucuz ulaşım seçeneklerini arıyorsanız tramvay ve otobüsleri tercih etmelisiniz. Bölge halkıda bu ulaşım seçeneklerini oldukça sık tercih etmektedir. Bilet ücreti 20 Ruble civarındadır. Kuban Nehri, şehrin ortasında bulunduğu için botlar sayesinde de su üzerinden şehir içi ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bunun dışında bölgede oldukça popüler olan marshrutkas diye bilinen, taksiyle minibüs arasında olan bir ulaşım şekli de mevcuttur. İzmir’e ziyaret ettiyseniz veya İzmirliyseniz bizdeki taksi dolmuşlara oldukça çok benzediğini fark edeceksiniz. Şehir içi ulaşım yollarından taksiyi kullanmak istiyorsanız da yanınızda mutlaka Rusça sözlük bulundurmalısınız. Buradaki taksicilerin birçoğu İngilizce bilmemektedir. Taksiye binip paranızla rezil olmak istemiyorsanız Rusça sözlük temin etmelisiniz. Krasnodar’da şehir içi ulaşım seçeneklerinin arasında hiç ücret ödemeyeceğiniz, şehrin insanlarının oldukça sık tercih ettiği otostoptan da yararlanabilirsiniz. Ancak bu biraz macera arıyorsanız ve cesaretiniz varsa yapabileceğiniz bir ulaşım şekli gibi duruyor. Bu nedenle tedbiri elden bırakmadan en güvenli ve en ucuz olan otobüs, tramvay kullanımını sık tercih etmenizi tavsiye ederiz.

 

 

Paszkowski Krasnador Uluslararası Havaalanı: Paszkowski Krasnador Uluslararası Havaalanı, şehrin doğusunda bulunmaktadır. Şehre olan uzaklığı on iki kilometre kadardır. Havalimanından şehir merkezine ulaşım yaklaşık olarak yarım saat sürmektedir. İki terminalden oluşan bu havalimanı fazla büyük olmamasına rağmen oldukça rahattır. Türkiye İstanbul şehrinden Rusya Krasnodar şehrine uçakla ulaşım yaklaşık olarak iki saat kadar sürmektedir.

 

 

Krasnodar uçak bileti ararken tarifelerinizin aktarmalı olup olmadığına dikkat edin. İstanbul üzerinden Krasnodar şehrine aktarmasız uçuş yapan birçok havayolu şirketleri bulunmaktadır. Bunlardan biri Pegasus ve Türk Hava Yolu (THY) şirketleridir. Krasnodar’a aktarmalı uçuş yapan havayolu şirketleri arasında BELAVIA, JatAirways, Aeroflot, flydubai, Turkish Airlines, Emirates, Air Moldova, KLM, Alitalia, British Airways AİrFrance bulunmaktadır.

 

 

Havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlamak için dilerseniz taksiyle dilerseniz de tren seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Trenle şehir içine ulaşım sağlamak istiyorsanız her saat başında hareket eden 7 numaraları troleybüsü tercih edebilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine marshrutkasla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu ulaşım araçları kırk dakikada bir hareket etmektedir. 53 ve 15 numaralı marshrutkaslardan yararlanabilirsiniz.

 

 

Krasnodar şehrinde tarihi geçmişin doluluğunu, günümüze kadar gelmiş olan mimari yapılarına baktığımız zaman oldukça kolay bir biçimde anlıyoruz. Kentin kültürel yapısına baktığınız zaman birçok kültürden izler taşıdığını da fark edebilirsiniz. Çerkez, Kazak, Çarlık Rusya ve Sovyet Birliği kültüründen izlenimlere sahip olabilirsiniz. Krasnodar şehrinde görmeniz gereken, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler listesini bir göz atmakta yarar var.

  • Hiperboloid Kulesi
  • Devlet Tarih ve Arkeoloji Müzesi
  • Alexander Zafer Kemeri
  • F.A. Kovalenko Bölgesel Sanat Müzesi
  • Catherine Anıtı
  • Alexander Nevsky Katedrali
  • Krasnaya Sokağı’nı Krasnodar ziyaret edilecekler listenize ekleyebilirsiniz.

 

 

Gezilecek yerlerin yanında Krasnodar’a yapacağınız ziyaretleri festival ve etkinlik tarihlerine uygun olarak ayarlayabilirsiniz. Şehrin güzelliklerini gezerken festivaller sayesinde eğlencenize eğlence katabilirsiniz. Krasnodar’da Mayıs ayında Krasnodar Expo, Temmuz ayında Kubana Festivali, Ekim’le Kasım aylarında Photovisa Festivali düzenlenmektedir. Bu festivallerde eğlencenin be kültürün etkisiyle kendinizden geçeceksiniz.

 

 

Krasnodar’da yaygın olarak Rus mutfağı hâkimdir. Ancak şehrin mutfaklarında Ermeni, Gürcü, Kazak mutfağının etkileri görülmektedir. Krasnodar’da her bütçeye uygun ve oldukça ucuz fiyatlarda yeme ihtiyacınızı gidebilirsiniz. Şehirde tren istasyonlarının yanında yerel yiyecekleri satan restoranları bulabilirsiniz. Krasnodar’a geldiğiniz zaman Kinza, Stan, Balkan Grill restoranlarına mutlaka uğramalısınız. 

Ankara Şehri Hakkında Genel Bilgiler

Türkiye’nin başkenti olan Ankara konumu itibariylede Türkiye’nin merkezinde bulunmaktadır. Öğrenci nüfusunun fazla olduğu Ankara’da özellikle yaz aylarında şehirden ayrılan öğrenciler sebebiyle Ankara uçak bileti fiyatları düşmektedir.Ankara Uçuşları şehir merkezine 28 Km mesafede olan Esenboğa Havalimanı’ndan gerçekleşmektedir. Havalimanına indiğinizde şehir merkezine ulaşım için BelkoAir, belediye otobüsleri ve taksi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. BelkoAir sabah 05:00’dan gece 24:00’a kadar her yarım saatte bir, gece 24:00’dan sabah 5:00’a kadar da her saat başı kalkan seferleri ile Kızılay ve Aşti’ye gitmektedir. Trafiğe bağlı olarak yaklaşık 1 saat süren bu yolculuk 10TL’dir. 442 ve 443 nolu belediye otobüsleri ile havalimanında Aşti’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Genel olarak pahalı bir ulaşım yolu olan taksiler havalimanının merkeze 24 km uzaklığını düşündüğünüzde tercihinize bağlı olarak kullanılabilecek bir başka ulaşım yolu olacaktır.Ankara ülkemizin başkenti olması sayesinde Cumhuriyet tarihimiz ile ilgili gezilecek müze ve tarihi yapıları içinde barındırmaktadır. Özellikle Ankara’ya gittiğinizde ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz yerler şu şekildedir;

 

Anıtkabir; Ankara’nın gezilecek yerlerin başında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebedi İstiratgahı Anıtkabir gelmektedir. 11 Eylül 1953 yılında tamamlanan Anıtkabir bugün eski ismiyle Rasattepe yeni adıyla Anıttepe’de bulunmaktadır. İçinde bulunan Barış Parkı’na dünyanın çeşitli köşelerinden gelen fidanlar dikilmiştir. Uluslararası barışın simgelediği park 750bin metrekarelik Anıtkabir içerisinde toplam 630bin metrekarelik alanı kaplamaktadır. Parkın içinde 104 ayrı çeşit toplam 50bin adet süs ağaç ve çalı bulunmaktadır. Ankaray Tandoğan durağına yürüme mesafesinde olan Anıtkabir saat 09:00 ile 16:00 arasında ziyaretçi kabul etmektedir. Anıtkabir tamamını ücret ödemeden gezebilirsiniz.

 

Atatürk Orman Çiftliği; Modern bir çiftlik kurulması için Atatürk’ün talimatıyla 52 dönüm alan üzerinde kurulan Çiftlik içerisinde Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi de bulunmaktadır. Çok büyük bir alanda bulunan Atatürk Orman Çiftliğini gezmek için 3 4 saatinizi ayırmanızı tavsiye ederiz. Eğer seviyorsanız piknik alanlarını değerlendirebileceğiniz gibi meşhur kokoreçten de tatmak isteyebilirsiniz.

 

Roma Hamamı; M.S. 211 yılında İmparator Carcalla tarafından yaptırılan hamam Ulus’taki Çankırı caddesindedir. Haman ve güreş alanı olarak ikiye ayrılan hamamın suyu taş borular ile 30 km uzaklıktaki Elmadağ’dan getirilmekteydi. Antik yol ile Ankara Kalesi’ne bağlanan hamam kapladığı alan ile sizi şaşırtacaktır.

 

Ankara Kalesi; Ankara’da bulunan en eski antik dönem eseridir. Hatip ve İncesu derelerinin birleştiği noktaya bakan kalenin tarihi milattan önce üçüncü yüzyıla kadar gitmektedir. Kale etrafında Osmanlı ve Selçuklular döneminden kalma camii ve hamamlar bulunmaktadır. Mimar Sinan’ın Cenabı Ahmet Paşa Camii’de bunlardan biridir.

 

Çengelhan Rahmi Koç Müzesi; Sanayi, iletişim ve Ulaşım tarihi ile ilgili koleksiyonun yanında müzede Atatürk ile ilgili objelerde sergilenmektedir. Ankara Kalesi girişinde bulunan müze tarihi atmosferi ve içinde bulunan objelerle görülmeye değerdir.

 

Anadolu Medeniyetleri Müzesi; Müze içerisinde Paleolitik çağdan başlayarak çeşitli kazılarda bulunmuş eski uygarlıklara ait eserler sergilenmektedir. 1997 yılında avrupada yılın müzesi seçilen Ankara Medeniyetleri Müzesi Ulus semtinde bulunmaktadır. Ziyaretinizde özellikle Ana Tanrıça Heykeli (Çatalhöyük), Frig Ana Tanrıça Heykeli, Boğazköy’de bulunan Mısır Kraliçesinin Hiti Kralına yazdığı mektup ve Meşhur Güneş Disk’inin görmenizi tavsiye ederiz.

 

Beypazarı; Ankara’ya 100 km uzakta bulunan beypazarı yerel lezzetleri ve farklı mimari yapısıyla turistik bir ilçedir. Beypazarı’ndan geçen inözü çayı ve çayın etrafındaki tesislerde doğa ile iç içe kahvaltı yaparak gezinize başlayabilirsiniz. Beypazarı çarşısında satıcıların sunacakları lezzetli ikramlardan tadabilir sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Beypazarına özgü birşeyler almak isterseniz havucu meşhur olan Beypazarı’ndan cezerye, Beypazarı Kurusu, Dut pestili, kurutulmuş domates, cevizli sucuk gibi tatlardan alabilirsiniz. Geziniz sırasında açıkırsanız Beypazarı güveci ve Beypazarı sarmasını tatmanızı tavsiye ederiz.

 

Atakule; Ankara’nın Çankaya semtinde Cinnah ve Çankaya caddelerinin kesişiminde bulunan kulenin üst kısmında döner platformlu bir lokanta bulunmaktadır. Başkentin ilk alışveriş merkezi olan Atakule 125 metre yüksekliğindedir. Güzel bir Ankara manzarası için Atakule’yi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

 

Ankara’da ne yenir hangi yemekleri meşhur kısaca bunlardan da bahsetmek istiyoruz. Ankara denince akla gelen ilk lezzet Ankara Tava’dır. Et ve etin suyunda pişen pilavdan oluşan Ankara tavaya esktra malzeme konmaması bu lezzetinin sebebi olduğu söylenmektedir. Boğaziçi Lokantası’nda tadabileceğiniz bu lezzet sizi pişman ettirmeyecektir.Ankara Döneri her yerde yiyebileceğiniz bir lezzet olan döner Ankara’da yediğinizde damağınızda farklı bir lezzet bıraktığını fark edeceksiniz. Sadece et kullanılarak yapılan Ankara Döneri lezzetiyle sizi şaşırtacaktır. Bir diğer lezzet olan ve kazan dağlarında kekik ile beslenen danalardan yapılan Kazan Kavurması olağanüstü bir tada sahiptir. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

 

Türkiye’nin en kalabalık ikinci şehri olan Ankara içinde gezip görebileceğiniz bir çok yer olduğu gibi kendine has lezzetleriyle de sizlerin hoş bir zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Gezilecek çok yer olduğu için Ankara seyahatiniz için 3 ile 5 gün ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Kızılay caddesinden her yere ulaşabildiğiniz Ankara bu özelliği sayesinde de size ulaşım anlamında büyük imkan sağlamaktadır. Memur ve öğrenci kenti olarak adlandırılmakla birlikte sakin ve huzurlu yapısıyla da keyifli bir gezi yaşatacaktır. Ankara’da ilk meclis ve kurtuluş savaşı müzesini gezerken milli duygularınızın kabardığını hissedersiniz. Milli duygularımızın kabardığı bir başka noktada Atatürk’ün ebedi istirahatgahının bulunduğu Anıtkabirdir. Atakule’den Ankara manzarasını izleyebilir Tunalı Hilmi caddesinde tanıdıklarınızla buluşabilir Kızılay’da simit ayran veya Ankara dönerinini tadına bakabilirsiniz. Eğlence ve gezmeyi sevenlerin Gençlik Parkı ve Harikalar Diyarında güzel zaman geçirebileceği gibiKuğulu park ve Güvenparkı dolaşabilir Mogan Gölü’nde piknik ziyafeti çekebilirsiniz.Ankara’ya gelenlerin bu kültürel ve tarihi şehirde uzun süre unutamayacakları anılar elde edeceklerini söyleyebiliriz. Sizde Ankara uçak bileti almayı düşünüyorsanız sitemizden en ucuz biletleri karşılaştırabilir 3 adımda hemen alabilirsiniz. Hepfly olarak iyi uçuşlar ve güzel bir tatil dileriz.

Ankara Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X