Ankara-Giresun
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Ankara-Giresun
Yaklaşık Seyahat Süresi

Ankara-Giresun uçak biletini birkaç tıkla satın alabilmek için yapmanız gereken tek şey yukarıdaki menüden Ankara-Giresun uçuşlarını listelemek… Tüm havayollarının Ankara-Giresun seferlerini tek ekranda görüntüledikten sonra sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşları, kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre listeleyebilirsiniz.
Tercihlerinize göre listelenen biletler arasından en ucuz Ankara-Giresun uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) 9 aya varan taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Sizin için en uygun Ankara-Giresun uçak biletini satın alın, Giresun'a en kârlı şekilde uçmanın keyfini çıkarın.
En hesaplı uçak bileti için seyahat planınızı erken yapmanızı ve biletinizi en az iki ay önceden almanızı tavsiye ederiz.
22 Mayıs 2015’te hizmete giren açılan Ordu-Giresun Havalimanı, Giresun merkezine yaklaşık 30 km mesafede bulunuyor. Türkiye’nin ve Avrupa’nın deniz üzerine inşa edilmiş tek havalimanı olan Giresun-Giresun Havalimanı’na ulaşım için HAVAŞ servislerini kullanabilirsiniz.
Fındığın başkenti Giresun’un gezilecek yerlerini, damak lezzetlerini merak ediyorsanız hepfly.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Giresun Havalimanları
Ordu-Giresun Havalimanı
Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu’nun Gülyalı ilçesinde bulunan ve 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan bölgedeki ilk sivil havalimanıdır. Türkiye’nin ve hatta Avrupa’nın deniz üzerine kurulmuş ilk havalimanı olma özelliğini taşır. 3 km pist uzunluğuna sahip Ordu-Giresun Havalimanı’nın başta Ordu ve Giresun olmak çevre illere hizmet vermektedir. Ordu merkezine yaklaşık 90 km, Giresun merkezine ise yaklaşık 30 km mesafede bulunmaktadır.
Ankara Havalimanları
Esenboğa Havalimanı
Ankara şehir merkezinden 28 km uzaklıkta bulunan Ankara Esenboğa Havalimanı 1955 senesinde kurulmuştur. Havalimanı bugün yoğun bir direkt uçuş ve aktarma bölgesidir. İç ve dış hatlar terminali, her sene çok sayıda yolcuya hizmet vermektedir.
Ankara Esenboğa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
BelkoAir
BelkoAir, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan havalimanı ulaşımı servisidir. Ayrıntılı bilgiyi ve seferler hakkındaki detayları BelkoAir'ın resmi web sitesinden alabilirsiniz.
Toplu Taşıma
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma otobüsünü kullanarak Ankara Esenboğa Havalimanı'na veya havalimanından şehir merkezinde ulaşmak mümkündür. İç ve dış hatlar terminal çıkışlarında bulunan otobüs duraklarından kalkan 442 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.
Taksi
Ankara Esenboğa Havalimanı'nın iç ve dış hatlar terminallerindeki duraklardan taksi ile ulaşım da mümkündür.
Giresun'a Ne Zaman Gitmeli?
Fındığın başkenti Giresun’da Ağustosta başlayan hasat eylül ortasında bitiyor. Şehir, mayıs eylül arası da pek çok festivale evsahipliği yapıyor. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor. Son üç yılın ortalamasına göre uçmak için en ucuz ay ise mayıs.
Giresun'un Yöresel Lezzetleri
Giresun’un gelenekselleşen alışkanlıklarından birisi pazar günü pidesidir.
Aileler, pazar günleri çoluk çocuk toplanıp pide yerler. Pazar günü pide yenmezse bir eksiklik hissedilir. Görele'nin yumurtalı-yağlı pidesi, Espiye'nin uzun pidesini tavsiye ederiz.
Fasulye diblesi, acı mantar yahnisi, fındık unu çorbası, hamsi böreği, gelecoş, pekmezli hoşmak, siron, samaksa gibi yöresel yemeklerin de mutlaka tadına bakmalı.
Giresun'da Görülmesi Gereken Yerler
Giresun Adası:
40 bin metrekarelik bir alan sahip olan Giresun Adası, karabatak ve martıların doğal olarak ürediği, aynı zamanda göçmen kuşların dinleme yeri ikinci derece SİT alanı. Adada rastlayacağınız sur kalıntılarının İkinci Alexios zamanında yapıldığı sanılıyor. Adaya gelenler Hamza Taşı’nı görmeden dönmüyor. Sac ayağı şeklinde üç taş üzerine oturtulmuş devasa kayanın o zamanlar bereketin sembolü olduğuna inanılan ana tanrıça Kibele’yi temsil ettiği düşünülüyor.
Kaleler:
Giresun Kalesi, Şebinkarahisar Kalesi, Tirebolu Kalesi, Espiye Andoz Kalesi, Sen-Jan Kalesi, Bedrama Kalesi.
İnanç Turizmi:
Meryemana Manastırı, Asarcık Kilise, Kaya Kilise, Behramşah Camii, Seyyid Vakkas Türbesi.
Yayla Turizmi:
Kümbet, Bektaş, Sis Dağı, Karagöl, Tamzara, Tamdere, Kazıkbeli, Anastos.
Giresun'da Alışveriş Önerileri
Fındık, fındık yağı, fındık ezmesi
Kiraz, kiraz tuzlusu
El yapımı Giresun bıçağı, bakır semaver
Giresun'a Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Giresun’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Abrul: Nisan
Cındık: Küçük
Fırfıkıç: Sıkışık
Gasmuklu: Çok kirli
Patapat: Eşik
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
Ankara'ya Ne Zaman Gitmeli
Başkent olması sebebiyle 12 boyunca uçuş yoğunluğu yaşanan Ankara’ya ucuz uçak bileti bulmak için, seyahat planınızı önceden yapmanızı tavsiye ederiz.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Ankara'nın Yöresel Lezzetleri
Ankara Döneri:
Ankaralı, Ankara dışında döner yemez, hele bir de arasında azıcık bile kıyma varsa o dönercinin hayatı tehlikededir” diye Özgür Şef’e kulak verin. Peki Ankara dönerinin sırrı ne? Kıyma katkısı yoktur, sadece etten yapılır. Et; soğan suyu, yoğurt, tuz ve karabiberden oluşan karışımda bir gün bekletilir. Tüp değil kömür ateşiyle pişirilir.
Çubuk Turşusu:
Çubuk turşusunu yemeyen, 'turşu yedim' demesin. Başkent’in 85 bin nüfuslu ilçesinin adını taşıyan salatalık turşusunun özelliği yabani dereotu kullanılarak kurulması. Bir de ısırdığınız zaman çıkan kütürt sesinin 5 metre öteden duyulması.
Ankara Tava:
Kemikli kuzu kuşbaşının tandır kıvamında 6-7 saat pişirilerek arpa şehriyle birlikte sunulduğu yemek eski Ankara mutfağından günümüze gelmiş lezzetlerden biridir.
Beypazarı Kurusu:
Tereyağı ve tarçın ağırlıklı, baklava şeklinde kurabiye. Yarım asır önce bağ evlerindeki fırınlarda, altına üzüm asma yaprağı konularak pişirilirmiş. Nem oranının az olması nedeniyle uzun süre saklanabiliyor.
Ankara'da Görülmesi Gereken Yerler
Anıtkabir:
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, Anıttepe'de bulunan anıt mezarı özellikle 10 Kasım ve 29 Ekim tarihlerinde ziyaretçi akınına uğruyor.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi:
Anadolu’da yaşamış medeniyetlere ait eserlerin sergilendiği müze, dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alıyor. Müzede Kral Midas’ın mezarının yeniden inşaa edilmiş halinden Ana Tanrıça Kibele heykeline kadar pek çok önemli eser sergileniyor.
Atatürk Orman Çiftliği:
Hayvanat bahçesi, yüzme havuzu, lokanta, çocuk parkı gibi bölümlerle hizmet veren AOÇ’nin içinde bulunan Devlet Mezarlığı’nda ise 4 cumhurbaşkanı, 1 başbakan, 1 TBMM başkanı ve 58 komutan yatmaktadır.
Kuğulu Park:
Kavaklıdere’de bulunan Kuğulu Park, 24 farklı kuş türünün yanı sıra kavak, leylak, erguvan, çeşitli çalı gruplarıyla birlikte mevsimlik çiçekleri de barındırıyor.
Atakule:
125 metrelik kule, alışveriş merkezi olarak hizmet veriyor. 87 metre yükseklikte bulunan seyir terasında bulanan dönen restoranıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Ankara'da Alışveriş Önerileri
Bakırcılar Çarşısı (Samanpazarı), Gümüşçüler Çarşısı (Beypazarı), Şehir Çarşısı (Ulus), Hacı Bayram Veli Çarşısı (Ulus) gibi yerlerde alışveriş yapabilirsiniz.
Ayaş testisi
Nallıhan iğne oyası
Angora kumaşı
Beypazarı kurusu
Ankara armudu
Çubuk turşusu
Kazan kavunu
Güdül leblebisi
Çengel sakızı
Ankara'ya Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Ankara’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Aycık: Azıcık
Sıkra: Cimri
Combul combul: Çok sulu
Sormuk: Emzik
Beserek: Anlayışı kıt
Cıngız: Küme
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!