Ankara-Bangkok
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Ankara-Bangkok
Yaklaşık Seyahat Süresi

Güney Asya’nın ve Tayland’ın turizm merkezi olan Bangkok, yıl boyunca tarihi ve turistik mekânlarıyla milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Alacağınız Ankara Bangkok Uçak Bileti ile Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kolay bir şekilde Bangkok’a ulaşabilirsiniz. Bangkok Havalimanına indikten sonra da bu turistik şehirde doyasıya bir tatil geçirmeniz mümkündür. Web sitemiz sizler için en ideal uçak biletini bulmanıza yardım ediyor. Arama motorumuz sayesinde en ucuz Ankara Bangkok Uçak Bileti seçeneklerini bulabilir ve kolaylıkla satın alabilirsiniz. Web sitemiz üzerinden indirim ve kampanyalardan da haberdar olarak en ucuz fiyatlı bileti alabilmeniz çok kolaydır. Hızlı ve basit bir şekilde uçuş ayrıntılarına göz attıktan sonra sizin için en uygun tercihi yaparak tatilinizdeki ulaşım masraflarını en aza indirmiş olacaksınız.
Türkiye’nin başkenti ve en kalabalık 2. şehri olan Ankara 5 Milyon nüfusa sahiptir. Şehir merkezindeki Gençlik Parkı, Atatürk Orman çiftliği gibi gezilip dinlenebilecek park alanları bulunmaktadır. Ankara’da uluslararası film, müzik ve tiyatro festivalleri düzenlenmektedir. Atakule, Anıtkabir ve Gölbaşı ziyaret edilmesi gereken en önemli yerlerdendir.Türkiye’nin en büyük 4. Havalimanı olan Esenboğa Havalimanı şehir merkezinin yaklaşık 28 kilometre uzağındadır. Ankara merkezinden havalimanına Ego otobüsler, taksi ve özel araçların yanı sıra Belko Air isimli otobüsler ile de kolay bir şekilde gidilebilmektedir.
Ankara Bangkok Uçak Bileti alarak ulaşacağınız Bangkok Tayland’ın başkenti olan bir turizm şehridir. Asya kıtasının da en önemli turizm merkezi olan Bangkok yıllık ortalama 25 milyon turist çekmektedir. 2 adet havalimanı bulunan şehirde havalimanlarının bir tanesi uluslararası uçuşlara izin vermektedir. Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı ziyaretçiler için Bangkok’a açılan kapıdır. Bangkok trafiği biraz karışık ola da havalimanından merkeze ulaşım gayet rahat ve kolaydır. Havalimanının servisleri olmakla beraber isterseniz taksi veya tren ile de şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.
Raylı Sistemler: Şehre 30 kilometre mesafede bulunan Suvarnabhumi Havalimanından şehir merkezine ulaşım büyük ölçüde raylı sistemlerle sağlanıyor. Metro ve tren istasyonlarının bulunduğu havalimanından yaklaşık 20 dakikada merkeze ulaşılmaktadır. Express Line isimli hat, 2 durak sonra şehir merkezine ulaşan bir tren hattıdır. City Line isimli hat ise toplam 6 duraktan oluşuyor. Havalimanının B terminalinin önünden binilen bu metrolar sabah 6’dan gece 12’ye kadar seferlerine devam etmektedir.
Havalimanı Servisleri: Havalimanının geliş terminallerinin 1ve 8 numaralı kapılarının arasında iki hat üzerinde giden servisler kalkmaktadır. 550 Numaralı otobüs şehir içinden merkeze kadar gidiyor, 551numaralı otobüs is otoban üzerinden Express olarak gidiyor. Şehir merkezine giden otobüslerin yanı sıra bu duraklardan şehrin birçok tarihi ve turistik önemli yerlerine giden otobüslerde kalkmaktadır.
Taksi: Havalimanının gidiş terminal binasındaki4 ve 7 numaralı kapıların önünde bekleyen taksiler sizi şehir merkezine ve istediğiniz her yere götürecekler. Yaklaşık 40 dakikalık bir yolculuk sonrasında şehir merkezine ulaşacaksınız. Taksinin otoban üzerinden daha çabuk gitmesini isterseniz daha fazla ücret ödemek durumunda kalırsınız.
Araç Kiralama: Ankara Bangkok Uçak Bileti vasıtasıyla ulaştığınız havalimanında 24 saataçıkolan araç kiralama ofisleri bulunmaktadır. Kolay bir şekilde araç kiralama işlemlerini yapabilirsiniz. Tayland soldan akan bir trafiğe sahip olduğu için araçlarda direksiyon da sağ tarafta olmaktadır. Bu yüzden acemi bir sürüş geçirebileceğiniz ihtimaline karşı özel araçlar ile seyahat etmeniz önerilmez.
Tayland’ın ve Güney Asya’nın turizm cenneti olan Bangkok 8 milyonluk kalabalık nüfusuyla dikkat çekiyor. Milyonlarca turistin uğrak yeri olan Bangkok, düzenlenen festivalleriyle ve tarihi yapılarıyla turistlerin ilgi odağı olmuştur. Bangkok’ta Avrupa ve Amerika’nın ünlü otellerinin de bulunduğu çok sayıda 5 yıldızlı oteller mevcuttur. Tam pansiyonlu otellerin de bulunduğu bu şehirde kenar mahallelerde daha hesaplı oteller e bulunmaktadır. Buralarda suç oranlarının yüksek olduğu için turistler için daha güvenli ve kaliteli olan otel ve pansiyonlar tavsiye edilmektedir
Işık Festivali: Budistler için büyük önem taşıyan bu festival, Hindistan gibi Budistlerin yaygın olduğu yerlerde düzenlenmektedir. Her yerin renkli ışıklarla süslendiği bu festival sırasında sabahları suya girilir ve arınma gerçekleştirilir. Bu festival Ay takviminin 12. ayında yani kasım ayları gibi gerçekleştirilmeye başlanır.
Uçurtma Festivali: İki yılda bir düzenlenen bu festival şubat ve nisan ayları arasında devam eder. Uluslararası katılımların da olduğu bu festivaller sırasında gökyüzü rengârenk bir şekle dönüşür.
Thai Dövüş Sanatları Festivali: Bir hafta boyunca süren bu festival her yıl Mart ayında başlar. Thai dövüş gösterilerinin yapıldığı bu festivalde, düzenlenen seremoni ile de ruhani taraf yansıtılır.
Siam Square: Bangkok’un kalbi olan bu mekân, alışveriş merkezilerinden restoranlara kadar her şeyi barındırmaktadır. Er türlü ürünü bulabileceğiniz mağazalarda aynı zamanda dünyanın birçok yöresine ait yemekler de satılmaktadır.
Floating Market: Nehir üzerine kurulmuş bir tür pazardır. Yerli halk ürettikleri ürünleri nehir üzerinde teknelerde satmaktadır.
Tekne ve Kanal Turları: Bangkok şehrinde nehir üzerinde kurulmuş mahalleleri kanal turlarıyla gezebilirsiniz. Eski ve yeni Bangkok olarak ayrılan bölgelerinde teknelerle keyifli şekilde görmeniz mümkündür.
Tom Yan Gum Çorbası: Bangkok’un geleneksel yemeği olan bu çorba et, balık veya tavuktan oluşan baharatlı ve acı bir çorbadır.
Pad Thai: Noodle benzeri bu yemekte, eriştelerin üzerine tavuklu veya karidesli özel soslar ilave edilir.
Spring Rolls: Sigara böreğine benzeyen bu yemek, içerisine koyulan tavuk veya çeşitli sebzelerle beraber yağda kızartılarak hazırlanmaktadır.