14526
Dünya Parmağının Ucunda!

Adana Zanzibar Uçak Bileti

Adana-Zanzibar

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 4803 km

Adana-Zanzibar

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 6s 7dk

Zanzibar

Adana

Afrika’nın doğusunda bulunan Hint Okyanusunda, Tanzanya’ya bağlı iki adadan oluşan Zanzibar, Türk vatandaşlarına vize istemeyen ülkelerden birisi olduğundan Zanzibar uçak bileti ile gidilen popüler balayı ve tatil destinasyonlarından birisi haline gelmiştir. İki adadan büyük olan ada Zanzibar, daha küçük olan ada ise Pemba Adasıdır. Başkenti Stone Town olan Zanzibar, özerk olarak yönetilen bir bölgedir. Dünyanın en önemli baharat üreticisi olan Zanzibar’ın diğer ekonomik geçim kaynağı ise turizmdir. Şiraz’dan gelen İranlıların 12.yy.da geldiği ve Farsça “zencilerin sahili” anlamına gelen Zangibar adını verdikleri ada, 1503 yılında Portekizlilerin egemenliğine girmiştir.

 

 

1698 yılında ise Umman Sultanlığının hakimiyetine giren Zanzibar adalarında, sultanlığın başkenti ise Stone Town olmuştur. Ancak 1861 de Umman Sultanlığı ikiye bölünmüş ve ada Zangibar Sultanlığı adını almıştır. 1890 yılından itibaren 1963 yılına kadar Birleşik Krallık tarafından yarı sömürge sistemi ile yönetilen Zanzibar, 1963 de bağımsızlığını ilan etmiş, ancak 1964 de Tanzanya’ya özerk yönetim ile bağlandığını açıklamıştır. Tanzanya kıyılarına sadece 36 km. uzaklıkta bulunan Zanzibar’da başkent Stone Town ise bugün tarihi mimarisi ile Unesco Dünya Mirası Listesindedir.

 

 

Her ne kadar dünya baharat üretiminde 1. sırada olsa da Zanzibar uçak bileti ile ulaştığınız Zanzibar Adası, Afrika’nın en fakir ancak en mutlu bölgelerinden birisidir. Sokak lambalarının olmadığı adada hava karardıktan sonra aydınlatma sadece evlerden gelen ışıklar ve gökteki ay ile sağlanır. Daha önce 1873 yılına kadar dünya köle ticaretinin merkezi olan adada özellikle kadınlar, bağımsızlıklarını elde ettikten sonra kölelik günlerine inat, çok renkli ve çok süslü giyinirler. Zanzibarda konaklama için oteller, çok uygun fiyatla bulunur, ayrıca yemek de çok ucuzdur. Paje Bölgesi sörf sevenler için, Stone Town ise tarihi bir merkezde konaklamak isteyenler için tavsiye edilir. Bahar ve yaz ayları Zanzibar’ın ideal mevsimidir, kasım başında ise yağmurlar başlar. Nüfusun çoğunluğunun Müslüman olduğu adada İngilizce çok rahat konuşulur ve trafik akışı sol taraftandır.

 

 

Zanzibar uçak bileti ile Zanzibar’a seyahat etmek istediğinizde kullanacağınız havalimanları İstanbul Atatürk Uluslararası Havalimanı ve Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı’dır. Türk Hava Yolları, Qatar Airways ve Fly Dubai Sabiha Gökçen Havalimanından, yine Türk Hava Yolları ve Qatar Airways’in dışında Emirates, Egypt Air, KLM ve Lufthansa Airlines ise Atatürk Havalimanından tek veya iki aktarma ile Zanzibar Abeid Amani Karume Uluslararası Havalimanına uçuş gerçekleştirebileceğiniz havayolu firmalarıdır. Zanzibar uçak bileti ile ulaşacağınız Zanzibar Abeid Amani Karume Uluslararası Havalimanı, Kisauni Havalimanı olarak da bilinen Zanzibar’ın tek uluslararası havalimanıdır.

 

 

Adanın ilk başbakanı onuruna 2010 yılında adı değişen havalimanı, Zanzibar Adalarında Unguja Adası üzerinde bulunan ve Zanzibar şehir merkezinin 5 km. güneyinde kalan havalimanıdır. 2 terminali bulunan Zanzibar Havalimanında 2015 yılında hizmete açılan yeni terminal sayesinde ilk terminal sadece yerel uçuşlara ayrılmıştır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için toplu ulaşım olmadığından taksi kullanmanız gerekir. Zanzibar’da taksilerde taksimetre bulunmadığından pazarlık edilmesi gerekir. Şehir merkezine ulaşım için 6 $ üzerinde bir ücret ödememeniz tavsiye edilir. 

 

 

Zanzibar, tropikal bir adadır. Dolayısıyla adada en sık göreceğiniz şeyler; balık ve tropikal meyvelerdir. Umman Sultanlığı nedeniyle Arap etkisinin yoğun olarak hissedildiği adada ilk görmeniz gereken yerlerden birisi Stone Town merkezindeki Balık Hali ve Meyve Pazarı olacaktır. Hayatınızda hiç göremeyeceğiniz çeşitte ve büyüklükte balıkları Balık Hali’nde görebilirsiniz. Ananas, karpuz, muz, mango, papaya, avacado, jackfruit, pembe elma ve pomela gibi tropik meyveleri ise Meyve Pazarında tadabilirsiniz. Slave Market Museum ise eskiden köle olarak 10 m2.lik zindanlarda üst üste 40 kişi bir arada tutulan ve sağ kalanların Avrupa ve Amerika’ya satıldığı insanların anısına oluşturulmuş bir müzedir. Müzenin zindan bölümünde hala zincirler ve hücreler görülebilir.

 

 

Müzenin önündeki bahçede ise 1997 yılında İsveçli heykeltraş Clara Sornas’ın yaptığı köleliği simgeleyen çok etkileyici bir heykel bulunmaktadır. Eskiden köle pazarı olarak kullanılan alanda ise bugün İngilizler tarafından yaptırılan Anglikan Kilisesi bulunmaktadır. Zanzibar’da köleliğin yasaklanması için büyük çabaları bulunan ve 1855 yılında adaya gelen İskoç kaşif Dr. David Livingstone’nun cenazesi adanın ilk kilisesi olan Anglikan Kilisesi’nden kaldırılmıştır ve kilisenin içinde Dr. David Livingstone’un cenazesinin taşındığı tahta bir haç görülebilir. Bugün hasar görmüş kilise, Unesco Dünya Mirası listesinde bulunmaktadır ve tamiratı için ülke yeterince zengin olmadığından Unesco’dan fon beklenmektedir.

 

 

Stone Town sokakları hala eski mimarisini koruyan tarihi sokaklardır. Sokaklarda en dikkat çeken özellik ise; Hint ve Arap ezgilerini taşıyan muhteşem güzellikteki tahta oymalı kapılardır. Hint kapılarının üzerinde bulunan mahmuzlar, eve girmek isteyen filleri korkutmak için yapılmıştır. Arap kapıları ise çok daha gösterişlidir. Ayrıca İngiliz grup Queen’in efsanevi solisti Freddy Mercury yada doğduğu adıyla Faruk Bulsara’nın doğduğu ev de Stone Town’da görülecek popüler mekanlar arasındadır. 1598 yılında Ummanlılar tarafından Portekizlilerden korunmak amacıyla inşa edilen Arap Kalesi, ve bugün turizm merkezi olarak kullanılan Dr. David Livingstone’un evini de görmenizi öneririz.

 

 

Zanzibar’da katılmanız tavsiye edilen ve yerel rehberler eşliğinde gerçekleşen turlar ise; Spice Tour denilen baharat turu, Blue Safari denilen ve teknelerle çevredeki muhteşem güzellikte 5-6 küçük adayı gezebileceğiniz tur ve sabah 05.30 da adanın en güneyindeki Kizimkazi’ye giderek yunuslarla birlikte yüzebileceğiniz Yunus Turu’dur. Mnemba Adası ise özellike dalış meraklılarına tavsiye edilir. Zanzibar Adasında özellikle deniz ürünlerini denemeniz tavsiye edilir. Hint Okyanusundan çıkartılan mavi yengeç ve ıstakoz gibi lezzetler dünyanın hiç bir yerinde bulamayacağınız fiyatlara Zanzibar’In en iyi restoranlarında yenebilir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı
 

Çukurova'da bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı, sadece Adana'nın değil, Mersin ve Osmaniye gibi çevre illerdeki yolcuların da Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ettikleri bir havalimanıdır.  1937 senesinde inşa edilen havalimanın iç ve dış hatlar terminali her sene pek çok yolcuya hizmet verir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?

Havaş
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından şehre ulaşım, merkezin konumu sayesinde oldukça kolaydır. Havaş otobüsleri sizi şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyiHavaş'ın Adana web sayfasından edinebilirsiniz.

Taksi
Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım hem kolaydır hem de ekonomiktir. Havalimanının taksi durağında günün her saati taksi bulmak mümkündür.

Otobüs
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından merkeze, ayrıca 135 sayılı Havalimanı-Balcalı seferini yapan belediye otobüsüyle de ulaşabilirsiniz. Adana Büyükşehir Belediye'sini web sitesi, otobüsün saatleri ve duraklarıyla ilgili bilgi vermektedir.

 

Adana'ya Ne Zaman Gitmeli?

Temmuz ayında 43 dereceyi gören Adana’ya nisan ve mayıs aylarında gitmenizi öneririz. Bu tarihlerde şehrin portakal koktuğunu ve düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’nin büyük ilgi gördüğünü hatırlatalım.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.


Adana'nın Yöresel Lezzetleri

Adana Kebabı:

Kebabın ortaya çıkışıyla ilgili efsanelerden en ilginci; Çukurova bölgesinde kurulmuş Kizzuvatna adlı Hitit egemenliğindeki bir krallıkta yapıldığı ve 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu… Adana kebabının olmazsa olmazı; erkek kuzunun kaburga ve but kısmının zırhla kıyılması... Kentin en iyi kebapçıları ise şunlar: Koço, Eyvan, Kolcuoğlu, Hasan Usta, Kebapçı Mesut, Kebapçı Adil, Eco’nun Yeri, Yüzevler, Onbaşılar.

Şalgam Suyu:

Hem iştah açıcı hem de kolay sindirimin ilacı şalgam Adana’da su gibi tüketiliyor. ‘İçenbilir Hacının Şalgamı’, ‘Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı Ali Göde’ şehrin en eski markaları.

Bici Bici:

Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılan bu sokak tatlısı, son yıllarda restoran ve kafelerde sunulmaya başlandı.

Karakuş:

Üç farlı yörenin unuyla açılan ince baklava hamurunun içine boz iç Antep fıstığı konup, yağda kızartılıp, soğuk şerbetin içine atılarak yapılan bu tatlı için Seyhan’daki Gönül Kardeşleri tavsiye ediyoruz.

Şırdan:

Tamamen Adana’ya özgü olan bu yemek sakatatseverler için bulunmaz bir nimet. Koyunun dört midesinden biri olan şırdan, içine baharatlı pirinç doldurulup dikildikten sonra pişiriliyor. Sakatat demişken; Güney Paça Salonu’nda sumaklı beyin, Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nda kelle, dil yiyip çürük denilen yöresel çorbadan içebilirsiniz.

Adana'da Görülmesi Gereken Yerler

Taşköprü:

Seyhan ile Yüreğir’i birleştiren 310 metre uzunluğundaki köprü Roma döneminden kalmış olup, Adana’nın simgesi haline gelmiştir.

Varda Köprüsü:

James Bond serisinin son filmi Skyfall’da Daniel Craig'in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen 127 yıllık köprü, çok sayıda yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Misis Mozaik Müzesi:

4. yüzyıl sonlarına ait bir tapınağın zemin mozaiklerinin sergilendiği müze Yüreğir ilçesinde bulunuyor.

Kazancılar Çarşısı:

‘Eski Adana’ diye geçen bölgede bulunan çarşıda kalaycıdan bakırcıya, bileyciden tenekeciye, yemeniciden terziye pek çok zanaatkar faaliyet gösteriyor. Akşam dükkanlar kapandıktan sonra 6. Sokak’ta masalar kuruluyor, kebapçılardan mis gibi kokular gelmeye başlıyor.

Aladağlar Milli Parkı:

Toroslar’ın en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar’daki milli parkta; yaban keçisi, yaban domuzu, kurt, çakal sansarın yanı sıra yırtıcı ve ötücü kuşlar yaşıyor.

Adana'da Alışveriş Önerileri

Şalgam suyu, portakal reçeli ve çifte kavrulmuş Gar kahvesi dışında hediyelik seçeneğinin pek olmadığı Adana’da Amerikan Pazarı’nı tavsiye ediyoruz. Kentte ‘boşboşçu’ denilen bu pazarda İncirlik'te görev yapan ABD’li askerlere ve ailelerine ait ikinci el eşya satılıyor.

Adana'ya Özel Kelimeler

Her şehirde olduğu gibi Adana’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Banadura: Domates
Naylon: Römork
Cülük: Civciv
Ganel: Su kanalı
Manık: Kedi yavrusu
Zibil: Çöp

Adana Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X