11389
Dünya Parmağının Ucunda!

Adana Riga Uçak Bileti

Adana-Riga

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 2376 km

Adana-Riga

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 3s 13dk

Riga

Adana

İlk olarak Riga kentinin ulaşım alternatiflerini bilmek ve bu doğrultuda işlem gerçekleştirmek gerekir. Yani kısacası Riga’ya nasıl gidilmesi gerektiğini en iyi şekilde öğrenmelisiniz. İstanbul üzerinden Riga kentine Türk Hava Yolları direkt uçuşlarının Atatürk Havalimanından 3 saat sürdüğünü bilmek gerekecektir. Bilet rakamları da 600 liradan başlamaktadır. Rus Havayolu olan Aeroflot ile Moskova şehri aktarmalı ve Ukrayna Havayolu olan Ukranie Intl Airlines ile Kiev şehri aktarmalı da ulaşabilirsiniz. Ancak hem yolculuğun süresi uzayacak hem de bilet rakamları daha pahalı olacaktır. Riga uçak bileti alırken sizler de bu havaalanlarını tercih edebilirsiniz. Starptautiska Lidosta Riga yani Riga Uluslararası Havalimanının kapısının karşısından harekete geçen 22 numaralı otobüsler, havaalanından şehir merkezine gitmek için tercih edilebilir.

 

 

Otobüs duraklarında bilet makinesi olmasının yanı sıra kent merkezi yaklaşık 40 dakika kadar sürmektedir. Aynı noktadan kalkan 22 numaralı minibüsler de kent merkezine gitmektedir. Ayrıca şoförlere 2 euro kadar bir ücret ödenmektedir. Airport Express minibüseri de 5 euro karşılığında Riga merkezine çok daha hızlı bir şekilde ulaşmaktadır. Red Cab taksiler ise merkeze 12 euro karşılığında ve Baltic Taxi 15 euro karşılığında bir ücretle ulaşım sağlamaktadır. Bunların dışında kalan taksiler çok daha fazla bir para talep edebiliyorlar. Riga kentinin iklimi ve hava durumunu da net bir şekilde bilmek gerekir. Aynı zamanda bir Kuzey Avrupa şehri olarak bilinen Riga, seyahat için en ideal mevsim niteliğinde yaz aylarını sunmaktadır. Yaz mevsiminde hava durumu son derece idealdir; ortalama sıcaklık düzeyi 18 derecede seyretmektedir. Hava sıcaklık seviyesi gündüzleri yaklaşık 22 derece seyrederken gece olduğunda 14 derece seyretmektedir. Son derece nadir bir şekilde 30 derece yükseklikler görülebiliyor. Sıcaklardan bunaldığınızda kaçabileceğiniz en ideal şehir olarak tanımlamak mümkün olacaktır.

 

 

İlkbahar mevsiminde de Riga kenti seyahat planı için kesinlikle iyi bir zamanlamadır. Hava sıcaklıklarının gündüz 12 ve 17 derece aralığında değişmektedir. Orta ya da hafif kalınlıkta ceket giymeniz yeterli olacaktır. Şehirde bir defa şiddetli yağmura yakalandığınız zaman caddelerin tabir-i caizse göl olduğunu görebilirsiniz. Riga kenti gezisi ya da turu yapabilmek için kış mevsimi pek de etkileyici olmayan bir kenttir. Yaklaşık olarak en yüksek sıcaklıklar 1 derece, en düşük derece ise -5 derece olarak seyretmektedir. Letonya milli şairi olan Ojars Vacietis ise şu şekilde ifade etmektedir; Senenin başı ve sonu beyaz olmakla beraber ortası yeşil de ortasıdır. Riga uçak bileti alırken hava durumunu ve iklim koşullarını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Ayrıca Riga kenti seyahat planınız için en ideal mevsim olabilecek dönem Mayıs ayı ile Eylül ayına kadar geçen süre ifade edilebilir.

 

 

Riga, deniz kısmına yakın olduğundan dolayı ülkenin iç bölümlerine kıyasla çok az daha ılıman bir iklime sahiptir. Riga kenti için geçerli olan seyahat notlarını da net bir şekilde ilave etmek gerekir. Riga kentinde çok uzun yapıya sahip ana caddesi bulunan Brivibas iela Bulvarında son derece güzel yapılar bulunmaktadır. Şehir içi toplu taşıma araçları ya da taksi kullanmayı sevmeyebilirsiniz. Yürümekten hoşlanan kişilere Riga seyahati için rahat ve kolay bir kenttir. Riga uçak bileti alırken aynı zamanda gezi yorumlarını da dikkate almanız gerekecektir.

 

 

Yeni evli çiftler, beraberliklerinin sonsuza kadar sürmesi için Pilsetas Kanalında yer alan Aşk Köprüsüne, üstünde isimleri ya da baş harfleri yazılı olan kilit takarak anahtarı suya atarlar. Bu kentin aynı zamanda gece hayatı da büyük önem taşımaktadır. Riga şehrinin gece yaşamı son derece eğlencelidir. Sohbet edebilmek için sakin barların arasında Antonijas Caddesinde bulunan Vİne Studija ve yakınında konumlanmış VinoMetr bulunmaktadır. Berga Bazars’da çok daha pahalı Garaza bulunmaktadır. Eski şehirde Alus Arsenal ve Lido isimli publar beğeni görmektedir. Yine eski şehirde İrlanda barı olan Paddy Whelan’s, İngiliz barı olan Victory Pub ve Belçika barı da Bon Vivant bulunmaktadır. Piens isimli hipster tarzı kulübün yanında bulunan Labietis bar ise kaliteli fıçı Letonya biraları satışa sunulmaktadır. Metisa Caddesinde bulunan Betty’s Lounge isimli bar da 1950’ler tarzı kapsamında dizayn edilmiştir. Mojo Cafe Bar, Pils Caddesi üzerinde 7 numarada konumlanmıştır. Bu barın kanepeleri, sarı kırmızı renk duvarları ve yazlık terası bulunmaktadır.

 

 

Tüm bu bilgilerin yanı sıra Letonya mutfağında çeşitli ekmekler, dondurmalar, süt ürünleri, tatlılar, et ve sebze yemekleri yer almaktadır. Temel açıdan köy kültüründen gelen tahıl ve ekinlere dayanmaktadır. Buğday, çavdar, arpa, yulaf, lahana, pancar, soğan, bezelye, patates ve domuz da Letonya yemekleri arasında ana ürünler olarak ifade edilmektedir. Tütsülü domuz eti, sucuk, sosis ve diğer domuz ürünleri, çiğ ve tütsülü balık gibi yemekler sevilen alternatiflerdendir. Riga uçak bileti alarak sizler de bu nefis yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Pek çok Letonya lezzeti özellikle de ekmek ve peynirler, karaman yani frenk kimyonu tohumu ile lezzetlendirilmektedir. Esmer yani siyah ekmek de son derece sevilen ve yaygın bir şekilde tüketilen lezzetlerdendir. Seyahatinizi sonlandırmadan önce bolca siyah ekmek alarak kendi evinize getirebilirsiniz.

 

 

Söz konusu olan bu ülkenin yemek kültürü ve yeme içme deneyimlerine bakmak gerekir. Bu sayede kesinlikle başarılı sonuçlar elde edilebilir. Letonya’nın başkenti olarak bilinen Riga’da yenilebilecek en ideal seçeneklerden biri de şu şekildedir; soslu ve çekirdekli et kızartması, kefir ve esmer ekmektir. Bu gibi seçeneklerden çok daha fazlasını Riga kenti genelinde bulup deneyimleyebilirsiniz. Sizler de turistler için sunulan alternatiflerden faydalanarak muhteşem bir tatil geçirme şansını elde edebilirsiniz.

Adana Şakirpaşa Havalimanı
 

Çukurova'da bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı, sadece Adana'nın değil, Mersin ve Osmaniye gibi çevre illerdeki yolcuların da Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ettikleri bir havalimanıdır.  1937 senesinde inşa edilen havalimanın iç ve dış hatlar terminali her sene pek çok yolcuya hizmet verir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?

Havaş
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından şehre ulaşım, merkezin konumu sayesinde oldukça kolaydır. Havaş otobüsleri sizi şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyiHavaş'ın Adana web sayfasından edinebilirsiniz.

Taksi
Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım hem kolaydır hem de ekonomiktir. Havalimanının taksi durağında günün her saati taksi bulmak mümkündür.

Otobüs
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından merkeze, ayrıca 135 sayılı Havalimanı-Balcalı seferini yapan belediye otobüsüyle de ulaşabilirsiniz. Adana Büyükşehir Belediye'sini web sitesi, otobüsün saatleri ve duraklarıyla ilgili bilgi vermektedir.

 

Adana'ya Ne Zaman Gitmeli?

Temmuz ayında 43 dereceyi gören Adana’ya nisan ve mayıs aylarında gitmenizi öneririz. Bu tarihlerde şehrin portakal koktuğunu ve düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’nin büyük ilgi gördüğünü hatırlatalım.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.


Adana'nın Yöresel Lezzetleri

Adana Kebabı:

Kebabın ortaya çıkışıyla ilgili efsanelerden en ilginci; Çukurova bölgesinde kurulmuş Kizzuvatna adlı Hitit egemenliğindeki bir krallıkta yapıldığı ve 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu… Adana kebabının olmazsa olmazı; erkek kuzunun kaburga ve but kısmının zırhla kıyılması... Kentin en iyi kebapçıları ise şunlar: Koço, Eyvan, Kolcuoğlu, Hasan Usta, Kebapçı Mesut, Kebapçı Adil, Eco’nun Yeri, Yüzevler, Onbaşılar.

Şalgam Suyu:

Hem iştah açıcı hem de kolay sindirimin ilacı şalgam Adana’da su gibi tüketiliyor. ‘İçenbilir Hacının Şalgamı’, ‘Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı Ali Göde’ şehrin en eski markaları.

Bici Bici:

Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılan bu sokak tatlısı, son yıllarda restoran ve kafelerde sunulmaya başlandı.

Karakuş:

Üç farlı yörenin unuyla açılan ince baklava hamurunun içine boz iç Antep fıstığı konup, yağda kızartılıp, soğuk şerbetin içine atılarak yapılan bu tatlı için Seyhan’daki Gönül Kardeşleri tavsiye ediyoruz.

Şırdan:

Tamamen Adana’ya özgü olan bu yemek sakatatseverler için bulunmaz bir nimet. Koyunun dört midesinden biri olan şırdan, içine baharatlı pirinç doldurulup dikildikten sonra pişiriliyor. Sakatat demişken; Güney Paça Salonu’nda sumaklı beyin, Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nda kelle, dil yiyip çürük denilen yöresel çorbadan içebilirsiniz.

Adana'da Görülmesi Gereken Yerler

Taşköprü:

Seyhan ile Yüreğir’i birleştiren 310 metre uzunluğundaki köprü Roma döneminden kalmış olup, Adana’nın simgesi haline gelmiştir.

Varda Köprüsü:

James Bond serisinin son filmi Skyfall’da Daniel Craig'in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen 127 yıllık köprü, çok sayıda yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Misis Mozaik Müzesi:

4. yüzyıl sonlarına ait bir tapınağın zemin mozaiklerinin sergilendiği müze Yüreğir ilçesinde bulunuyor.

Kazancılar Çarşısı:

‘Eski Adana’ diye geçen bölgede bulunan çarşıda kalaycıdan bakırcıya, bileyciden tenekeciye, yemeniciden terziye pek çok zanaatkar faaliyet gösteriyor. Akşam dükkanlar kapandıktan sonra 6. Sokak’ta masalar kuruluyor, kebapçılardan mis gibi kokular gelmeye başlıyor.

Aladağlar Milli Parkı:

Toroslar’ın en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar’daki milli parkta; yaban keçisi, yaban domuzu, kurt, çakal sansarın yanı sıra yırtıcı ve ötücü kuşlar yaşıyor.

Adana'da Alışveriş Önerileri

Şalgam suyu, portakal reçeli ve çifte kavrulmuş Gar kahvesi dışında hediyelik seçeneğinin pek olmadığı Adana’da Amerikan Pazarı’nı tavsiye ediyoruz. Kentte ‘boşboşçu’ denilen bu pazarda İncirlik'te görev yapan ABD’li askerlere ve ailelerine ait ikinci el eşya satılıyor.

Adana'ya Özel Kelimeler

Her şehirde olduğu gibi Adana’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Banadura: Domates
Naylon: Römork
Cülük: Civciv
Ganel: Su kanalı
Manık: Kedi yavrusu
Zibil: Çöp

Adana Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X