9690
Dünya Parmağının Ucunda!

Adana Mykonos Uçak Bileti

Adana-Mykonos

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 890 km

Adana-Mykonos

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 1s 46dk

Mykonos

Adana

Ege Denizi’nde bulunan Kiklad Adaları’na bağlı olan granitten oluşmuş bir adadır. Mavi denizi, şahane kumsalı ve renkli gece hayatıyla birlikte birçok turisti kendine çeken Mykonos’a sizler de hayran kalacaksınız. Birçok etkinliği bünyesinde barındıran Mykonos’a şöyle bir baktığınızda bile hemen gitmek isteyeceksiniz. Sakin bir havası olmasının yanında renkli gece hayatına da ev sahipliği yapan bu adaya gitmek için hemen Mykonos uçak bileti araştırmalarına başlayın.

 

Mykonos 89 kilometre sahil şeridine sahiptir. Ege Adalarının en uğrak yerlerinin biri olmakla birlikte Avrupa Jet Sosyetesinin de oldukça sık gittiği yerlerden biridir. Yunanistan’a ait olan bu adada toplu taşıma araçları sıkça tercih edilmemektedir. Toplu taşıma araçları az sayıdadır ve kısıtlıdır. Bu nedenle Mykonos uçak bileti aldıktan sonra kendinize bir de araç kiralama şirketi bulmanızı tavsiye ederiz. Otomobil, atv ve motor kiralayarak eğlenceli Mykonos tatili geçirebilirsiniz.

 

 

Mykonos’a Ulaşım Seçenekleri

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Mykonos’a direk gidiş imkânını bulabilirsiniz. Mykonos’a birçok gidiş yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan biri de feribot üzerinden gitmektir. Pek çok Yunan adası üzerinden feribotla Mykonos’a geçiş sağlayabilirsiniz. Ayrıca Yunanistan’ın başkenti olan Atina’da bulunan Pire Limanı üzerinden düzenlenen feribot seferlerinden yararlanarak Mykonos’a gidebilirsiniz. Feribot seferlerinin ücreti 24’le 30 Euro arasında değişirken, arabalı feribot ücretleri 70’le 75 Euro arasında değişmektedir. Feribot yolculuğu beş saatte gerçekleşmektedir, hızlı feribotta ise bu zaman üç saate kadar düşmektedir.

Mykonos’a gidiş yolcuğunuzda sizler için en avantajlı ve en hızlı olacak olan uçak yolculuğudur. Mykonos Island National Airport’a gitmek için Borajet ve Atlas uçak firmalarından direk uçuş seçeneklerinden yararlanarak Mykonos’a uçak bileti alabilirsiniz. Feribot fiyatlarına baktığınız zaman uçak biletlerinin sizlere daha büyük avantaj sağlayacağından emin olabilirsiniz. Feribot fiyatlarının üzerine saatlerinizin de gideceğini, bu saatler içerisinde de birçok harcama da yapacağınızı hesaba katarak Mykonos uçak bileti araştırmaları yapmaya başlamanın daha yararlı olacağına emin olabilirsiniz.

 

 

Mykonos’da Tarihi Yerler

Mykonos bir Yunan adasının olmasının yanında Antikçağ Filozoflarının ağırlıklı olduğu bölgelerin içinde yer almasıyla da günümüzde birçok tarihi mekân miras bırakmasına neden olmuştur. Antik Yunan kültürünün bütün güzelliklerini Mykonos adasında görebilir ve tarihi yapıların antik kültür kokan yapıları arasında kendinizi kaybedebilirsiniz. Bu yapıları yakından görmek için kendinize hemen bir Mykonos uçak bileti ayırın ve bu yeri daha yakından görün.

 

Mykonos’da görülmesi gereken yerlerin başında Mykonos Town gelmektedir. Mykonos Town şehrin merkezinde yer almaktadır. Yunanca’da Chora olarak bilinmektedir. Mykonos Town geniş bir alana sahip değildir; ancak dar labirent şeklinde olan sokaklarında gezerken kendinizi geçmiş zamana aitmişsiniz gibi hissedeceksiniz. Bu yerin bu şekilde konumlandırılmasının nedeniyse eski zamanlarda korsan saldırısı altında kalması nedeniyle olduğu gerekçesidir. Bu nedenle gezerken kendinizi daha farklı hissedeceğiniz Mykonos Town’a mutlaka ziyaret etmelisiniz. Mykonos Town’da gezerken birçok galeri ve tavernayla karşılaşabilirsiniz. Mykonos Town’ın şehrin merkezinde olmasının en büyük avantajı ulaşım sorunun neredeyse hiç olmasıdır. Şehirdeki az sayıda bulunan toplu ulaşım araçlarının hemen hemen hepsi buradan geçmektedir.

 

 

Mykonos’da görmeniz gereken bir diğer yer Küçük Venedik’tir. Küçük Venedik, bilinen diğer adıyla Little Venice özellikle çiftlere hitap eden başlıca yerlerden birisidir. Küçük Venedik’te güneşin batışının tadını çıkartabilir ve sevgilinizle romantik dakikalar yaşayabilirsiniz. Ayrıca bu bölgede birçok butik otel, kafeler bulunmaktadır. Güneşin batışını izlerken bu kafelerin birinde oturup içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Küçük Venedik şehrin merkezinde Mykonos Town’un içinde yer almaktadır. Bu nedenle ulaşım sorunu pek yoktur. Ancak adanın diğer tarafından geliyorsanız özel araç ya da taksi ile hareket etmenizi tavsiye ederiz.

Paradise Beach’de Mykonos’da görmeniz gereken yerler listesinde yer almaktadır. Paradise Beach’i gördüğünüz zaman cennetten ufak bir parçanın yeryüzündeki şubesi düşüncesine kapılacaksınız. Paradise Beazh Mykonos’un en ünlü plajlarından biridir. Deniz, kum ve güneşi doyasıya yaşamak isteyenler için mutlaka görülmesi gereken yerdir. Bu plaj şehir merkezinden altı kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Her saat başı Mykonos Town’da otobüs bulabilme şansınızın yanında taksi botlarla da buraya gelebilirsiniz. Bunun yanında Platys Gialos’da her saat başı, belli zaman aralıklarında Ornos’da tekne seferleri düzenlenmektedir.

Mykonos’da görülmesi gereken yerler içerisinde Paranga’yı da eklemek gerekir. Mykonos Town’un altı kilometre uzağında bulunmaktadır. Paranga’da bulunan kamp alanları, şık restoranlar ve hareketli saatler sizleri büyüleyecektir.

 

 

Yunanistan Adalarından biri olan Mykonos’un arkeolojik müzesini görmeden dönmeyin. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 08.00 ile 15.00 suları arasında açık olan bu müze, sizlere Mykonos tarihi hakkında bilgi verecektir. Mykonos Arkeolojik Müzesi kuzey istasyon bölgesinde bulunmaktadır. Mykonos’da görülmesi gereken diğer yer Panagia Paraportiani’dir. Bu kilise, Bizans tarihinin günümüzdeki en güzel örneklerinden biridir. Mikonos’daki kiliselerinin en dikkat çekici olma özelliğine sahiptir. 15. yüzyıldan 17. yüzyıla kadar inşaatı sürmüştür. Kilisenin yalnızca giriş katı ziyarete açıktır. Panagia Paraportiani Mykonos Town’da bulunmaktadır.

 

Mykonos’un belki de en güzel yerlerinden biri olan The Windmills’i unutmamak gerekir. 16. yüzyıldan kalma bu rüzgârgülleri oldukça turist çekmektedir. Küçük Venedik’in en güzel manzarasına sahip The Windmills’de gün batımını izlemek eşsiz bir deneyim olacaktır. Sevgilinizle The Windmills’e gelip rüzgârgüllerinin şahane güzellikleri eşliğinde gün batımını izleyebilirsiniz. The Windmills’ı şehrin merkezinin batısında bulabilirsiniz.

 

 

Mykonos’da Yenilecek Şeyler

Mikonos mutfağı lezzetiyle sizleri büyüleyeme garantisi vermektedir. Mykonos mutfağında ağırlıklı olarak et, balık ürünleri olduğunu görmekteyiz. Ayrıca adada meşhur olan Kopanisti peynirini mutlaka denemelisiniz. Kopanisti sipariş ettiğinizde ıslatılmış arpa gevreği veya ekmeğin üzerine sürülüp servis edildiğini göreceksiniz. Kopanisti bol baharatlı olan bir peynir çeşididir. Yunan mutfağının en güzel örneklerini Mykonos’da bulabilirsiniz.

Adana Şakirpaşa Havalimanı
 

Çukurova'da bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı, sadece Adana'nın değil, Mersin ve Osmaniye gibi çevre illerdeki yolcuların da Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ettikleri bir havalimanıdır.  1937 senesinde inşa edilen havalimanın iç ve dış hatlar terminali her sene pek çok yolcuya hizmet verir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?

Havaş
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından şehre ulaşım, merkezin konumu sayesinde oldukça kolaydır. Havaş otobüsleri sizi şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyiHavaş'ın Adana web sayfasından edinebilirsiniz.

Taksi
Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım hem kolaydır hem de ekonomiktir. Havalimanının taksi durağında günün her saati taksi bulmak mümkündür.

Otobüs
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından merkeze, ayrıca 135 sayılı Havalimanı-Balcalı seferini yapan belediye otobüsüyle de ulaşabilirsiniz. Adana Büyükşehir Belediye'sini web sitesi, otobüsün saatleri ve duraklarıyla ilgili bilgi vermektedir.

 

Adana'ya Ne Zaman Gitmeli?

Temmuz ayında 43 dereceyi gören Adana’ya nisan ve mayıs aylarında gitmenizi öneririz. Bu tarihlerde şehrin portakal koktuğunu ve düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’nin büyük ilgi gördüğünü hatırlatalım.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.


Adana'nın Yöresel Lezzetleri

Adana Kebabı:

Kebabın ortaya çıkışıyla ilgili efsanelerden en ilginci; Çukurova bölgesinde kurulmuş Kizzuvatna adlı Hitit egemenliğindeki bir krallıkta yapıldığı ve 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu… Adana kebabının olmazsa olmazı; erkek kuzunun kaburga ve but kısmının zırhla kıyılması... Kentin en iyi kebapçıları ise şunlar: Koço, Eyvan, Kolcuoğlu, Hasan Usta, Kebapçı Mesut, Kebapçı Adil, Eco’nun Yeri, Yüzevler, Onbaşılar.

Şalgam Suyu:

Hem iştah açıcı hem de kolay sindirimin ilacı şalgam Adana’da su gibi tüketiliyor. ‘İçenbilir Hacının Şalgamı’, ‘Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı Ali Göde’ şehrin en eski markaları.

Bici Bici:

Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılan bu sokak tatlısı, son yıllarda restoran ve kafelerde sunulmaya başlandı.

Karakuş:

Üç farlı yörenin unuyla açılan ince baklava hamurunun içine boz iç Antep fıstığı konup, yağda kızartılıp, soğuk şerbetin içine atılarak yapılan bu tatlı için Seyhan’daki Gönül Kardeşleri tavsiye ediyoruz.

Şırdan:

Tamamen Adana’ya özgü olan bu yemek sakatatseverler için bulunmaz bir nimet. Koyunun dört midesinden biri olan şırdan, içine baharatlı pirinç doldurulup dikildikten sonra pişiriliyor. Sakatat demişken; Güney Paça Salonu’nda sumaklı beyin, Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nda kelle, dil yiyip çürük denilen yöresel çorbadan içebilirsiniz.

Adana'da Görülmesi Gereken Yerler

Taşköprü:

Seyhan ile Yüreğir’i birleştiren 310 metre uzunluğundaki köprü Roma döneminden kalmış olup, Adana’nın simgesi haline gelmiştir.

Varda Köprüsü:

James Bond serisinin son filmi Skyfall’da Daniel Craig'in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen 127 yıllık köprü, çok sayıda yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Misis Mozaik Müzesi:

4. yüzyıl sonlarına ait bir tapınağın zemin mozaiklerinin sergilendiği müze Yüreğir ilçesinde bulunuyor.

Kazancılar Çarşısı:

‘Eski Adana’ diye geçen bölgede bulunan çarşıda kalaycıdan bakırcıya, bileyciden tenekeciye, yemeniciden terziye pek çok zanaatkar faaliyet gösteriyor. Akşam dükkanlar kapandıktan sonra 6. Sokak’ta masalar kuruluyor, kebapçılardan mis gibi kokular gelmeye başlıyor.

Aladağlar Milli Parkı:

Toroslar’ın en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar’daki milli parkta; yaban keçisi, yaban domuzu, kurt, çakal sansarın yanı sıra yırtıcı ve ötücü kuşlar yaşıyor.

Adana'da Alışveriş Önerileri

Şalgam suyu, portakal reçeli ve çifte kavrulmuş Gar kahvesi dışında hediyelik seçeneğinin pek olmadığı Adana’da Amerikan Pazarı’nı tavsiye ediyoruz. Kentte ‘boşboşçu’ denilen bu pazarda İncirlik'te görev yapan ABD’li askerlere ve ailelerine ait ikinci el eşya satılıyor.

Adana'ya Özel Kelimeler

Her şehirde olduğu gibi Adana’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Banadura: Domates
Naylon: Römork
Cülük: Civciv
Ganel: Su kanalı
Manık: Kedi yavrusu
Zibil: Çöp

Adana Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X