8023
Dünya Parmağının Ucunda!

Adana Marakeş Uçak Bileti

Adana-Marrakech

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 4001 km

Adana-Marrakech

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 5s 9dk

Marakeş

Adana

Marakeş, Kuzey Afrika’da yer alan Fas, resmi adıyla Fas Krallığı’nın orta kısmında bulunan bir şehirdir. Marakeş, Fas Krallığı’nın Rabat şehrinden önce ilk başkenti olma özelliği taşımaktadır. Kırmızı şehir olarak bilinen Marakeş, Atlas Dağları’nın dibinde bulunmaktadır ve bu nedenle de Fas ile Atlantik arasında bir geçiş noktası meydana getirmektedir. Fas’ın önemli bir şehri olan Marakeş’in resmi dili Arapça ve Berberi, resmi para birimi ise Fas Dirhemi’dir. Atlas Dağları’nın eteklerinde yer alan Marakeş-Tensift-Al-Haouz ekonomik bölgesinin güneybatı ortasında bulunan bir başşehir olan Marakeş’in, 2010 yılı verilerine göre toplam nüfusu 3 milyon 102 bin kişidir.

 

 

İngilizcede Marrakesh, Almancada Marrakesch, Türkçede Marakeş ve Fransızcada Marrakech olarak okunan Marakeş isminin, Berberi dilinde Tanrının ülkesi anlamına gelen mur(n)akush kelimesinden türediği düşünülmektedir fakat bu kesin bir teori değildir. Aynı zamanda bir takma adı olan ve bu takma adı Kech olan Marakeş, birkaç on yıl öncesine kadar Araplar, Persler, Avrupalılar ve Fas tarafından Marakeş Krallığı olarak bilinmekteydi.

 

 

Marakeş, Fas’ta geleneksel bir geniş ticaret pazarına sahiptir. Bununla birlikte dünya genelinde ve Afrika’da en faal alanlarından biridir. Akrobatlar, telaşlı alanlar, faaliyetler, dansçılar, hikaye anlatıcıları ve müzisyenlerle dolu olan ticaret alanı, yiyecek standlarıyla büyük bir açık hava restoranına dönüşmektedir. Çöl ikliminin etkisi altında olan Marakeş’te, ilkbahar mevsiminde kum fırtınaları görülebilmektedir bu nedenle Marakeş’i ziyaret etmek için en uygun dönem sonbahardır.

 

 

 

Marakeş’e havayolu ve karayolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Türkiye’den karayolu ile ulaşımda üç seçenek bulunmaktadır. Marakeş’e AP-7 karayolu üzerinden 5425 kilometre ve feribot geçişleri de dahil olarak toplam 53 saatte, A-66 karayolu üzerinden 5629 kilometre ve 55 saatte, Anadolu Otoyolu/O4 ve AP-7 karayolu üzerinden ise 5857 kilometre ve 57 saatte ulaşılabilmektedir fakat bu yolculuklar oldukça uzun süreleri kapsamakta ve konforsuz bir seyahate yol açabilmektedir bu nedenle havayolu ulaşımı tercih edilmelidir.

 

 

Marakeş’e havayolu ulaşımı ile ulaşmanın da birkaç yolu bulunmaktadır çünkü Marakeş şehrine Türkiye’den şehir uçak bileti satışı yapan ve doğrudan uçuş seferleri düzenleyen herhangi bir havayolu firması bulunmamaktadır bu nedenle uçuşlar aktarmalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu seçeneklerden ilki, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca aktarmalı olarak Marakeş’e ulaşmaktır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı aktarmalı olarak şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firması Air Royal Maroc firmasıdır. Havayolu ulaşımının ikinci seçeneği iseİstanbul Atatürk Havalimanı veya İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan doğrudan uçuş olarak Casablanca Mohammed V Havalimanı’na uçmak ve oradan da karayolu ile Marakeş’e ulaşmaktır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na şehir uçak bileti satışı yapan ve doğrudan uçuş seferleri düzenleyen firmalar Türk Hava Yolları (THY) ve Air Royal Maroc firmasıdır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firması ise Air Arabia firmasıdır.

 

 

Doğrudan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na uçmayı ve oradan karayolu aracılığıyla Marakeş’e ulaşmayı tercih edenler için Kazablanka, Marakeş’ten toplam 226 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanından özel transfer yoluyla, fiyatı ortalama 140 Euro olan araçları tercih ederek Marakeş’e ulaşabilir veya Casablanca Mohammed V Havalimanı’ndan hareket eden trenleri tercih edebilirsiniz. Kazablanka’dan Marakeş’e trenle yolculuk toplam 4 saat 15 dakika sürmektedir.

 

 

Marakeş’te tercih edebileceğiniz oteller arasında;

  • Rainbow Marrakech,
  • Riad Zarka,
  • Dar Essakya,
  • Riad Dar Latifa,
  • Riad Dia,
  • Riad Slima

 

 

Marakeş’te gezmeniz gereken yerler arasında;

  • Marrakesh Müzesi,
  • İslam Eserleri Müzesi,
  • Jemaa el Fna,
  • Marrakech Souk,
  • Les Bains de Marrakech,
  • El Badi Palace,
  • Bahia Palace,
  • Gueliz Mahallesi,
  • Dar Si Said (Fas Sanat Eserleri Müzesi),
  • Ali Ben Youssef Medersa,
  • Koutoubia Camii,
  • Dar el Makhzen,
  • Jardin Majorelle,
  • Medina of Marrakech,
  • Ziani Hamamı,
  • Rahba Kedima Meydanı,
  • Yves St. Laurent Bahçesi,
  • Ahmed El-Mansour Mozalesi,

 

 

Kızıl bir Orta Çağ şehri olan Marakeş’te Fas mutfağı hakimdir. Yemekler oldukça çeşitli ve çeşnili olarak tamamen kendine özgü ve özeldir. Fas mutfağında genellikle kuru ve taze meyveler kullanılmaktadır. Yemeklerin ana maddesi genellikle balık, sebze ve etten oluşmaktadır. Et kategorisinde kuzu, tavuk, koyun ve güvercin eti kullanılmaktadır. Fas mutfağında en önemli ve en meşhur yemek pastilladır. Baklava hamuruyla yapılan, tatlı ve tuzlu börekler olan pastilla, geleneksel günlerde ve bayramlarda hazırlanarak sadece bu günlerde ikram edilmektedir. Marakeş’te kahvaltı öğünleri oldukça hafif gıdalarla yapılmaktadır. Bu kahvaltılarda yaygın olarak reçel, bal, tereyağı ve ekmek tüketilmektedir.  Marakeş’te en önemli öğün öğle öğünüdür. Çorba, kırmızı veya beyaz et ve tatlıdan meydana gelen öğle öğünleri, Marakeş’te olduğu gibi Fas genelinde de oldukça önemlidir. Akşam öğünleri de tıpkı kahvaltılar gibi hafif şekilde geçmektedir. Nohut, mercimek veya bakladan yapılan çorbalar, akşam yemeğinin ana yemekleridir. Çorbadan sonra ise hamur işi veya krep tüketilerek öğün bitirilmektedir. Marakeş’te içecek kahve, sütlü kahve ve çaydan ibarettir.

 

 

Fas mutfağını tadabileceğiniz restoranlar;

  • Amal,
  • Gastro MK at Maison MK,
  • Roti D’or,
  • La Table du Palais,
  • L’Annexe

 

 

Marakeş’te alışveriş yapabileceğiniz yerler;

  • Menara Mall,
  • Place des Ferblantiers,
  • Marrakech Henna Art Cafe,
  • Ensemble Artisanal,
  • KiFKiF

 

 

Kızıl şehirde geçirilen kızıl akşamlardan sonra Türkiye’ye geri dönmek için geliş yönünde izlenilen rota ve adımların tam tersini gerçekleştirmeli ve Marakeş şehi merkezinden havalimanına kadar giderek, havalimanından İstanbul yönünde şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firmasından rezervasyon yaptırarak İstanbul’a uçmalısınız.

Adana Şakirpaşa Havalimanı
 

Çukurova'da bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı, sadece Adana'nın değil, Mersin ve Osmaniye gibi çevre illerdeki yolcuların da Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ettikleri bir havalimanıdır.  1937 senesinde inşa edilen havalimanın iç ve dış hatlar terminali her sene pek çok yolcuya hizmet verir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?

Havaş
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından şehre ulaşım, merkezin konumu sayesinde oldukça kolaydır. Havaş otobüsleri sizi şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyiHavaş'ın Adana web sayfasından edinebilirsiniz.

Taksi
Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım hem kolaydır hem de ekonomiktir. Havalimanının taksi durağında günün her saati taksi bulmak mümkündür.

Otobüs
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından merkeze, ayrıca 135 sayılı Havalimanı-Balcalı seferini yapan belediye otobüsüyle de ulaşabilirsiniz. Adana Büyükşehir Belediye'sini web sitesi, otobüsün saatleri ve duraklarıyla ilgili bilgi vermektedir.

 

Adana'ya Ne Zaman Gitmeli?

Temmuz ayında 43 dereceyi gören Adana’ya nisan ve mayıs aylarında gitmenizi öneririz. Bu tarihlerde şehrin portakal koktuğunu ve düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’nin büyük ilgi gördüğünü hatırlatalım.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.


Adana'nın Yöresel Lezzetleri

Adana Kebabı:

Kebabın ortaya çıkışıyla ilgili efsanelerden en ilginci; Çukurova bölgesinde kurulmuş Kizzuvatna adlı Hitit egemenliğindeki bir krallıkta yapıldığı ve 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu… Adana kebabının olmazsa olmazı; erkek kuzunun kaburga ve but kısmının zırhla kıyılması... Kentin en iyi kebapçıları ise şunlar: Koço, Eyvan, Kolcuoğlu, Hasan Usta, Kebapçı Mesut, Kebapçı Adil, Eco’nun Yeri, Yüzevler, Onbaşılar.

Şalgam Suyu:

Hem iştah açıcı hem de kolay sindirimin ilacı şalgam Adana’da su gibi tüketiliyor. ‘İçenbilir Hacının Şalgamı’, ‘Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı Ali Göde’ şehrin en eski markaları.

Bici Bici:

Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılan bu sokak tatlısı, son yıllarda restoran ve kafelerde sunulmaya başlandı.

Karakuş:

Üç farlı yörenin unuyla açılan ince baklava hamurunun içine boz iç Antep fıstığı konup, yağda kızartılıp, soğuk şerbetin içine atılarak yapılan bu tatlı için Seyhan’daki Gönül Kardeşleri tavsiye ediyoruz.

Şırdan:

Tamamen Adana’ya özgü olan bu yemek sakatatseverler için bulunmaz bir nimet. Koyunun dört midesinden biri olan şırdan, içine baharatlı pirinç doldurulup dikildikten sonra pişiriliyor. Sakatat demişken; Güney Paça Salonu’nda sumaklı beyin, Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nda kelle, dil yiyip çürük denilen yöresel çorbadan içebilirsiniz.

Adana'da Görülmesi Gereken Yerler

Taşköprü:

Seyhan ile Yüreğir’i birleştiren 310 metre uzunluğundaki köprü Roma döneminden kalmış olup, Adana’nın simgesi haline gelmiştir.

Varda Köprüsü:

James Bond serisinin son filmi Skyfall’da Daniel Craig'in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen 127 yıllık köprü, çok sayıda yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Misis Mozaik Müzesi:

4. yüzyıl sonlarına ait bir tapınağın zemin mozaiklerinin sergilendiği müze Yüreğir ilçesinde bulunuyor.

Kazancılar Çarşısı:

‘Eski Adana’ diye geçen bölgede bulunan çarşıda kalaycıdan bakırcıya, bileyciden tenekeciye, yemeniciden terziye pek çok zanaatkar faaliyet gösteriyor. Akşam dükkanlar kapandıktan sonra 6. Sokak’ta masalar kuruluyor, kebapçılardan mis gibi kokular gelmeye başlıyor.

Aladağlar Milli Parkı:

Toroslar’ın en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar’daki milli parkta; yaban keçisi, yaban domuzu, kurt, çakal sansarın yanı sıra yırtıcı ve ötücü kuşlar yaşıyor.

Adana'da Alışveriş Önerileri

Şalgam suyu, portakal reçeli ve çifte kavrulmuş Gar kahvesi dışında hediyelik seçeneğinin pek olmadığı Adana’da Amerikan Pazarı’nı tavsiye ediyoruz. Kentte ‘boşboşçu’ denilen bu pazarda İncirlik'te görev yapan ABD’li askerlere ve ailelerine ait ikinci el eşya satılıyor.

Adana'ya Özel Kelimeler

Her şehirde olduğu gibi Adana’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Banadura: Domates
Naylon: Römork
Cülük: Civciv
Ganel: Su kanalı
Manık: Kedi yavrusu
Zibil: Çöp

Adana Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X