5344
Dünya Parmağının Ucunda!

Adana Krasnodar Uçak Bileti

Adana-Krasnodar

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 947 km

Adana-Krasnodar

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 1s 47dk

Krasnodar

Adana

Krasnodar, Güney Rusya’nın başkenti olarak bilinmektedir. 1920 yılına kadar bölge Yekaterinodar ismiyle anılmaktaydı. Yekaterinodar kelimesinin anlamı Katherina’nın hediyesi anlamına gelmektedir. Krasnodar Kuzey Kavkasya’da yer almaktadır. Azak denizine uzaklığı 120 kilometre, Karadeniz’e 100 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kentin ortasından da Kuban Nehri geçmektedir.

 

 

Bölgede para birimi olarak Ruble kullanılmaktadır. Türkiye’yle aralarındaki saat farkı bir saat kadardır. Ülkemizden bir saat kadar ileridedir. Kransnodar’da konuşulan resmi dil Rusçadır. Kentte karasal iklim tipi görülmektedir. Krasnodar’da yılın en soğuk ayı Ocak ayıdır. En sıcak dönemde yaz aylarında görülmektedir. Sıcaklık ortalaması yaz aylarında 24 derece civarındadır. Yaz aylarında kente ziyaret etmeniz oldukça akıllı bir tercih olacaktır.

 

 

Krasnodar’ın sokaklarında gezdiğiniz zaman göreceğiniz tarihi mimarların çokluğu ve güzelliğinden anlayacağınız gibi oldukça geniş bir tarihi geçmişe aittir. Şehrin tarihi geçmişinin doluluğu sizleri de etkileyecektir. Şehir ilk olarak 1794 yılında Büyük Katherina’nın izni sayesinde kurulmuştur. Rusya İmparatorluğu’nun sınırlarını korumak için Kazak yerleşimcileri gözetim altında tutularak buraya yerleşmiştir. Bölgenin ismi Rus Devrimi’nden sonra güzel hediye anlamına gelen Krasnodar adını almıştır. Şehrin kuruluş tarihinden çok önce de bölgede yerleşim alanlarının olduğu bilinmektedir. Yapılan arkeolojik kazılar sonucunda M.Ö. altıncı yüzyıla kadar giden bir tarihi geçmişinin olduğu bilinmektedir. Krasnodar şehri daha çok askeri gelişmelere tanıklık etmiştir. Şehrin kurulduğu ilk zamanlarda koruma amaçlı kurulmasından kaynaklı askeri binalar ve askeri okullar inşa edildiği bilinmektedir. Sizde manidar isim değişlikleriyle birlikte dolu bir geçmişe sahip olan bu bölgeye ziyaret etmek için en kısa sürede bir Krasnodar uçak bileti almanızı tavsiye ederiz.  

 

 

Krasnodar şehri eğitim, bilim ve endüstri alanlarında Rusya’nın önemli merkezlerinden biridir. Bu şehirde elektronik aletler, metal üretimi, tütün, tekstil, gıda ve tarım alanlarında çalışmalar yapılmaktadır. Krasnodar’ın kardeş şehirlerinden biri de Ülkemizde Samsun şehrinin olduğunu belirtmeliyiz. Siz de Samsun’un kardeş şehirlerinden biri olan bu şehre gitmek için en kısa zamanda Krasnodar uçak bileti almalısınız.

 

 

Krasnodar uçak bileti aldığınız zaman şehir içinde ulaşım sağlayabileceğiniz yolları öğrenmek, sizlere büyük avantaj sağlayacaktır. Krasnodar, şehir içi ulaşımı bakımından birçok alternatif bulunmaktadır. Bu alternatifler otobüs, taksi, tramvay, bot, taksiminibüs seçenekleri bulunmaktadır. Ucuz ulaşım seçeneklerini arıyorsanız tramvay ve otobüsleri tercih etmelisiniz. Bölge halkıda bu ulaşım seçeneklerini oldukça sık tercih etmektedir. Bilet ücreti 20 Ruble civarındadır. Kuban Nehri, şehrin ortasında bulunduğu için botlar sayesinde de su üzerinden şehir içi ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bunun dışında bölgede oldukça popüler olan marshrutkas diye bilinen, taksiyle minibüs arasında olan bir ulaşım şekli de mevcuttur. İzmir’e ziyaret ettiyseniz veya İzmirliyseniz bizdeki taksi dolmuşlara oldukça çok benzediğini fark edeceksiniz. Şehir içi ulaşım yollarından taksiyi kullanmak istiyorsanız da yanınızda mutlaka Rusça sözlük bulundurmalısınız. Buradaki taksicilerin birçoğu İngilizce bilmemektedir. Taksiye binip paranızla rezil olmak istemiyorsanız Rusça sözlük temin etmelisiniz. Krasnodar’da şehir içi ulaşım seçeneklerinin arasında hiç ücret ödemeyeceğiniz, şehrin insanlarının oldukça sık tercih ettiği otostoptan da yararlanabilirsiniz. Ancak bu biraz macera arıyorsanız ve cesaretiniz varsa yapabileceğiniz bir ulaşım şekli gibi duruyor. Bu nedenle tedbiri elden bırakmadan en güvenli ve en ucuz olan otobüs, tramvay kullanımını sık tercih etmenizi tavsiye ederiz.

 

 

Paszkowski Krasnador Uluslararası Havaalanı: Paszkowski Krasnador Uluslararası Havaalanı, şehrin doğusunda bulunmaktadır. Şehre olan uzaklığı on iki kilometre kadardır. Havalimanından şehir merkezine ulaşım yaklaşık olarak yarım saat sürmektedir. İki terminalden oluşan bu havalimanı fazla büyük olmamasına rağmen oldukça rahattır. Türkiye İstanbul şehrinden Rusya Krasnodar şehrine uçakla ulaşım yaklaşık olarak iki saat kadar sürmektedir.

 

 

Krasnodar uçak bileti ararken tarifelerinizin aktarmalı olup olmadığına dikkat edin. İstanbul üzerinden Krasnodar şehrine aktarmasız uçuş yapan birçok havayolu şirketleri bulunmaktadır. Bunlardan biri Pegasus ve Türk Hava Yolu (THY) şirketleridir. Krasnodar’a aktarmalı uçuş yapan havayolu şirketleri arasında BELAVIA, JatAirways, Aeroflot, flydubai, Turkish Airlines, Emirates, Air Moldova, KLM, Alitalia, British Airways AİrFrance bulunmaktadır.

 

 

Havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlamak için dilerseniz taksiyle dilerseniz de tren seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Trenle şehir içine ulaşım sağlamak istiyorsanız her saat başında hareket eden 7 numaraları troleybüsü tercih edebilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine marshrutkasla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu ulaşım araçları kırk dakikada bir hareket etmektedir. 53 ve 15 numaralı marshrutkaslardan yararlanabilirsiniz.

 

 

Krasnodar şehrinde tarihi geçmişin doluluğunu, günümüze kadar gelmiş olan mimari yapılarına baktığımız zaman oldukça kolay bir biçimde anlıyoruz. Kentin kültürel yapısına baktığınız zaman birçok kültürden izler taşıdığını da fark edebilirsiniz. Çerkez, Kazak, Çarlık Rusya ve Sovyet Birliği kültüründen izlenimlere sahip olabilirsiniz. Krasnodar şehrinde görmeniz gereken, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler listesini bir göz atmakta yarar var.

  • Hiperboloid Kulesi
  • Devlet Tarih ve Arkeoloji Müzesi
  • Alexander Zafer Kemeri
  • F.A. Kovalenko Bölgesel Sanat Müzesi
  • Catherine Anıtı
  • Alexander Nevsky Katedrali
  • Krasnaya Sokağı’nı Krasnodar ziyaret edilecekler listenize ekleyebilirsiniz.

 

 

Gezilecek yerlerin yanında Krasnodar’a yapacağınız ziyaretleri festival ve etkinlik tarihlerine uygun olarak ayarlayabilirsiniz. Şehrin güzelliklerini gezerken festivaller sayesinde eğlencenize eğlence katabilirsiniz. Krasnodar’da Mayıs ayında Krasnodar Expo, Temmuz ayında Kubana Festivali, Ekim’le Kasım aylarında Photovisa Festivali düzenlenmektedir. Bu festivallerde eğlencenin be kültürün etkisiyle kendinizden geçeceksiniz.

 

 

Krasnodar’da yaygın olarak Rus mutfağı hâkimdir. Ancak şehrin mutfaklarında Ermeni, Gürcü, Kazak mutfağının etkileri görülmektedir. Krasnodar’da her bütçeye uygun ve oldukça ucuz fiyatlarda yeme ihtiyacınızı gidebilirsiniz. Şehirde tren istasyonlarının yanında yerel yiyecekleri satan restoranları bulabilirsiniz. Krasnodar’a geldiğiniz zaman Kinza, Stan, Balkan Grill restoranlarına mutlaka uğramalısınız. 

Adana Şakirpaşa Havalimanı
 

Çukurova'da bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı, sadece Adana'nın değil, Mersin ve Osmaniye gibi çevre illerdeki yolcuların da Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ettikleri bir havalimanıdır.  1937 senesinde inşa edilen havalimanın iç ve dış hatlar terminali her sene pek çok yolcuya hizmet verir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?

Havaş
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından şehre ulaşım, merkezin konumu sayesinde oldukça kolaydır. Havaş otobüsleri sizi şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyiHavaş'ın Adana web sayfasından edinebilirsiniz.

Taksi
Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım hem kolaydır hem de ekonomiktir. Havalimanının taksi durağında günün her saati taksi bulmak mümkündür.

Otobüs
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından merkeze, ayrıca 135 sayılı Havalimanı-Balcalı seferini yapan belediye otobüsüyle de ulaşabilirsiniz. Adana Büyükşehir Belediye'sini web sitesi, otobüsün saatleri ve duraklarıyla ilgili bilgi vermektedir.

 

Adana'ya Ne Zaman Gitmeli?

Temmuz ayında 43 dereceyi gören Adana’ya nisan ve mayıs aylarında gitmenizi öneririz. Bu tarihlerde şehrin portakal koktuğunu ve düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’nin büyük ilgi gördüğünü hatırlatalım.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.


Adana'nın Yöresel Lezzetleri

Adana Kebabı:

Kebabın ortaya çıkışıyla ilgili efsanelerden en ilginci; Çukurova bölgesinde kurulmuş Kizzuvatna adlı Hitit egemenliğindeki bir krallıkta yapıldığı ve 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu… Adana kebabının olmazsa olmazı; erkek kuzunun kaburga ve but kısmının zırhla kıyılması... Kentin en iyi kebapçıları ise şunlar: Koço, Eyvan, Kolcuoğlu, Hasan Usta, Kebapçı Mesut, Kebapçı Adil, Eco’nun Yeri, Yüzevler, Onbaşılar.

Şalgam Suyu:

Hem iştah açıcı hem de kolay sindirimin ilacı şalgam Adana’da su gibi tüketiliyor. ‘İçenbilir Hacının Şalgamı’, ‘Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı Ali Göde’ şehrin en eski markaları.

Bici Bici:

Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılan bu sokak tatlısı, son yıllarda restoran ve kafelerde sunulmaya başlandı.

Karakuş:

Üç farlı yörenin unuyla açılan ince baklava hamurunun içine boz iç Antep fıstığı konup, yağda kızartılıp, soğuk şerbetin içine atılarak yapılan bu tatlı için Seyhan’daki Gönül Kardeşleri tavsiye ediyoruz.

Şırdan:

Tamamen Adana’ya özgü olan bu yemek sakatatseverler için bulunmaz bir nimet. Koyunun dört midesinden biri olan şırdan, içine baharatlı pirinç doldurulup dikildikten sonra pişiriliyor. Sakatat demişken; Güney Paça Salonu’nda sumaklı beyin, Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nda kelle, dil yiyip çürük denilen yöresel çorbadan içebilirsiniz.

Adana'da Görülmesi Gereken Yerler

Taşköprü:

Seyhan ile Yüreğir’i birleştiren 310 metre uzunluğundaki köprü Roma döneminden kalmış olup, Adana’nın simgesi haline gelmiştir.

Varda Köprüsü:

James Bond serisinin son filmi Skyfall’da Daniel Craig'in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen 127 yıllık köprü, çok sayıda yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Misis Mozaik Müzesi:

4. yüzyıl sonlarına ait bir tapınağın zemin mozaiklerinin sergilendiği müze Yüreğir ilçesinde bulunuyor.

Kazancılar Çarşısı:

‘Eski Adana’ diye geçen bölgede bulunan çarşıda kalaycıdan bakırcıya, bileyciden tenekeciye, yemeniciden terziye pek çok zanaatkar faaliyet gösteriyor. Akşam dükkanlar kapandıktan sonra 6. Sokak’ta masalar kuruluyor, kebapçılardan mis gibi kokular gelmeye başlıyor.

Aladağlar Milli Parkı:

Toroslar’ın en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar’daki milli parkta; yaban keçisi, yaban domuzu, kurt, çakal sansarın yanı sıra yırtıcı ve ötücü kuşlar yaşıyor.

Adana'da Alışveriş Önerileri

Şalgam suyu, portakal reçeli ve çifte kavrulmuş Gar kahvesi dışında hediyelik seçeneğinin pek olmadığı Adana’da Amerikan Pazarı’nı tavsiye ediyoruz. Kentte ‘boşboşçu’ denilen bu pazarda İncirlik'te görev yapan ABD’li askerlere ve ailelerine ait ikinci el eşya satılıyor.

Adana'ya Özel Kelimeler

Her şehirde olduğu gibi Adana’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Banadura: Domates
Naylon: Römork
Cülük: Civciv
Ganel: Su kanalı
Manık: Kedi yavrusu
Zibil: Çöp

Adana Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X