18460
Dünya Parmağının Ucunda!

Adana Kos Uçak Bileti

Adana-Kos

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 717 km

Adana-Kos

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 1s 27dk

Kos

Adana

Yunancada Kos Adası ve Türkçede İstanköy olarak bilinen ada, Yunanistan’ın 12 Adalar vilayetine bağlı bir Ege adasıdır. Bodrum Yarımadası’nın karşısında kalan ve Anadolu’dan 8 mil uzakta yer alan Kos Adası, Oniki Ada gurubuna bağlı bir şekilde Ege Denizi’nde bulunan Karya Sahili’ne yakın konumdadır. Kos Adası veya İstanköy, Nymphsea ve Meropis olarak da bilinmektedir. Güney Ege’de yer alan Kos Adası veya İstanköy Adası’nın resmi para birimi Euro ve resmi dili de Yunancadır. Yaygın olarak Yunanların ve Türklerin yaşadığı Kos Adası’nın 2005 yılı verilerine göre toplam nüfusu 49 bin 500 kişidir. 2 bin ila 3 bin arasında bir nüfusa sahip olduğu tahmin edilen Türkler, ağırlıklı olarak adanın şehir merkezinde ve Platani isimli köyünde yaşamaktadırlar.

 

 

Kos Adası sırasıyla Karyalılar, Venedikliler, Osmanlı, İtalyan, Alman ve Birleşik Krallık himayesinde kalmış ve en sonunda da 1947 yılında Yunanlılara bırakılmıştır.

 

 

Antik Çağ döneminde çökme ve deprem sonrası ayrılmış olan dağ zincirinin bir parçası olan Kos Adası, Akdeniz iklimine sahiptir. Karpat Denizi sularıyla beslenen sahil, 112 kilometre uzunluğundadır. Turist ve kültür merkezi olan Kos Adası’nda birincil iş tarımdır. Tarıma bağlı olarak Kos Adası’nda incir, zeytin, badem, domates ve üzüm yetiştirilmektedir. Tatil turizmi açısından oldukça gelişmiş olan Kos Adası’nda bulunan beyaz badanalı yapılar, adanın mimarisini oluşturmaktadır. Bar Sokakları ve 14. Yüzyıl Hisarı ile bilinen Kos Adası yaklaşık 10 küsür köye sahiptir. Çok sayıda antik kalıntıya sahip olan Kos Adası’nda, tıp tarihinin önemli bir ismi olan Hipokrat’la ilişkilendirilen ve Hipokrat Ağacı olarak bilinen meşhur bir ağaç da bulunmaktadır.

 

 

 

Kos Adası’na, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde bulunan Bodrum’dan feribot ile ulaşım sağlanabilmektedir. Bodrum’dan Kos Adası’na feribot ile ulaşım yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Kos Adası’na Bodrum dışında Didim’den de ulaşılabilmektedir fakat yolculuk süresi Bodrum’un yolculuk süresine oranla daha uzun sürmektedir.

 

 

Birçok Yunan adasına vize kolaylığı getirilmesi sebebiyle, Türkiye’den vize almadan Kos Adası’na geçilebilmektedir. Kos Adası limanında, 35 Euro karşılığında yetkililer tarafından verilen bir vizeye sahip olunarak Kos Adası’na giriş yapılabilmektedir. Vizeler, 15 gün süreyle 2 girişli olarak verilmektedir. Ayrıca Schengen vizesi ile de adaya giriş yapabilmek mümkündür.

 

 

Feribotla Kos Adası’na ulaşım, sadece Bodrum, Didim ve yakın iller için geçerli olmaktadır bu nedenle Kos Adası’na Türkiye’nin orta kısmından, Akdeniz bölgesi kısmından, Karadeniz kısmından ve Doğu kısmından gidecek kişiler havayolu ulaşımını tercih etmelidirler. Kos Adası’nda bulunan Kos Island International Airport diğer adıyla Hipokrat Uluslararası Havaalanı sayesinde Kos Adası’na havayolu ulaşımı gerçekleştirilebilmektedir. Kos Adası’na gerçekleşecek havayolu ulaşımında birçok seçenek bulunmaktadır. İlk seçenek; Türkiye’de havalimanı bulunan diğer illerden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na a uçmak ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da Atina aktarmalı şehir uçak bileti temin ederek Kos Adası’na ulaşmaktır. İkinci seçenek; Türkiye’de havalimanı bulunan diğer illerden şehir uçak bileti temin ederek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçmak ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da Bodrum Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Bodrum’dan feribotla Kos Adası’na geçiş yapmaktır. Bu seçenek temin edilen şehir uçak bileti ile İzmir Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Didim için de geçerlidir. Uluslararası bir havalimanına sahip olan Kos Adası’na Türkiye’den şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firmaları arasında Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Havayolları, OnurAir , Atlasjet ve Aegean Airlines firmasıdır.

 

 

Kos Adası Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra ada merkezine taksi veya otobüsler aracılığıyla ulaşım sağlanabilmektedir. Otobüs ve taksi dışında, havalimanı binasından araç da kiralanabilmektedir.

 

 

Kos Adası’nda tercih edebileceğiniz oteller;

  • Mare Blue Apartments,
  • Denise Apartments,
  • Americana Hotel,
  • Nitsa Rooms,
  • Catherine Hotel,
  • Santa Marina Hotel Apartments

 

 

Kos Adası’nda gezilecek yerler;

  • Hipokrat Ağacı ve Old Town,
  • Asklepion,
  • Roma Evi,
  • Hacı Hasan Camii,
  • Agora,
  • Şövalyeler Kalesi,
  • Agia İoannis Manastırı,
  • Zia Köyü,
  • Yel Değirmenleri,
  • Aspri Petra Mağarası,
  • Pyli Köyü,
  • Plaka Ormanı,
  • Linopoti Gölü,
  • Osmanlı Hamamı

 

Kos Adası’nda gezebileceğiniz birçok tarihi yapının yanı sıra plajlar da bulunmaktadır. Bu plajlar ise Mastichari, Kefalos, Agios Stefanos, Lambi, Therma, Tigaki, Kardamena, Marmari, Lagada, Agios Fokas ve Markas plajlarıdır.

 

 

Tatil cenneti olan Kos Adası’nda Yunan mutfağı hakimdir. Yunan mutfağının mezeleri, deniz ürünleri, moussaka, choriatiki ve souvleki yemekleri, Yunan salatası ve Yunanlıların milli içkisi uzo (ouzo) Kos Adası’nda özellikle liman çevresinde, Tigaki ve Mastichari bölgelerinde bulunan restoranlarda yoğun bir şekilde satışa sunulmaktadır. Deniz ürünlerinin yanı sıra dünya mutfaklarını da bulabileceğiniz Kos Adası’nda hemen her bölgede en kaliteli restoranı bulmanız mümkündür.

 

 

Kos Adası’nda Yunan mutfağını tadabileceğiniz restoranlar;

  • Cuvée Restaurant,
  • The Caravan,
  • Taverna Hellas,
  • Plaza Beach,
  • Broadway Restaurant,
  • Theory Food & Wine,
  • Lofaki Restaurant,
  • Esperos Restaurant,
  • Kalymanos Tradational Restaurant,
  • Diamond

 

Hipokrat Ağacı, Bar Sokakları, uzo, şaraptan yapılan peynir ve deniz ürünleriyle bilinen Kos Adası’nda alışveriş yapabileceğiniz yerler;

  • Elefteria Meydanı pazarı,
  • Asklepion bölgesi mağaza ve dükkanları,
  • Zia Köyü hediyelik eşya dükkanları,
  • Liman civarındaki mağaza ve dükkanlar

 

 

Sıcak kumsalları, berrak suları ve Hipokrat Ağacı’nın gölgesiyle geçirdiğiniz harika bir Kos Adası tatilinden sonra Türkiye’ye geri dönüş yapmak için feribotları kullanarak Bodrum’a veya Didim’e gidebilir; Kos Havalimanı’ndan Atina aktarmalı olarak İstanbul’a uçabilir veya feribotla ulaştığınız Didim Havalimanı ya da Bodrum Havalimanı’ndan gideceğiniz yere uçabilirsiniz.

Adana Şakirpaşa Havalimanı
 

Çukurova'da bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı, sadece Adana'nın değil, Mersin ve Osmaniye gibi çevre illerdeki yolcuların da Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ettikleri bir havalimanıdır.  1937 senesinde inşa edilen havalimanın iç ve dış hatlar terminali her sene pek çok yolcuya hizmet verir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?

Havaş
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından şehre ulaşım, merkezin konumu sayesinde oldukça kolaydır. Havaş otobüsleri sizi şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyiHavaş'ın Adana web sayfasından edinebilirsiniz.

Taksi
Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım hem kolaydır hem de ekonomiktir. Havalimanının taksi durağında günün her saati taksi bulmak mümkündür.

Otobüs
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından merkeze, ayrıca 135 sayılı Havalimanı-Balcalı seferini yapan belediye otobüsüyle de ulaşabilirsiniz. Adana Büyükşehir Belediye'sini web sitesi, otobüsün saatleri ve duraklarıyla ilgili bilgi vermektedir.

 

Adana'ya Ne Zaman Gitmeli?

Temmuz ayında 43 dereceyi gören Adana’ya nisan ve mayıs aylarında gitmenizi öneririz. Bu tarihlerde şehrin portakal koktuğunu ve düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’nin büyük ilgi gördüğünü hatırlatalım.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.


Adana'nın Yöresel Lezzetleri

Adana Kebabı:

Kebabın ortaya çıkışıyla ilgili efsanelerden en ilginci; Çukurova bölgesinde kurulmuş Kizzuvatna adlı Hitit egemenliğindeki bir krallıkta yapıldığı ve 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu… Adana kebabının olmazsa olmazı; erkek kuzunun kaburga ve but kısmının zırhla kıyılması... Kentin en iyi kebapçıları ise şunlar: Koço, Eyvan, Kolcuoğlu, Hasan Usta, Kebapçı Mesut, Kebapçı Adil, Eco’nun Yeri, Yüzevler, Onbaşılar.

Şalgam Suyu:

Hem iştah açıcı hem de kolay sindirimin ilacı şalgam Adana’da su gibi tüketiliyor. ‘İçenbilir Hacının Şalgamı’, ‘Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı Ali Göde’ şehrin en eski markaları.

Bici Bici:

Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılan bu sokak tatlısı, son yıllarda restoran ve kafelerde sunulmaya başlandı.

Karakuş:

Üç farlı yörenin unuyla açılan ince baklava hamurunun içine boz iç Antep fıstığı konup, yağda kızartılıp, soğuk şerbetin içine atılarak yapılan bu tatlı için Seyhan’daki Gönül Kardeşleri tavsiye ediyoruz.

Şırdan:

Tamamen Adana’ya özgü olan bu yemek sakatatseverler için bulunmaz bir nimet. Koyunun dört midesinden biri olan şırdan, içine baharatlı pirinç doldurulup dikildikten sonra pişiriliyor. Sakatat demişken; Güney Paça Salonu’nda sumaklı beyin, Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nda kelle, dil yiyip çürük denilen yöresel çorbadan içebilirsiniz.

Adana'da Görülmesi Gereken Yerler

Taşköprü:

Seyhan ile Yüreğir’i birleştiren 310 metre uzunluğundaki köprü Roma döneminden kalmış olup, Adana’nın simgesi haline gelmiştir.

Varda Köprüsü:

James Bond serisinin son filmi Skyfall’da Daniel Craig'in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen 127 yıllık köprü, çok sayıda yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Misis Mozaik Müzesi:

4. yüzyıl sonlarına ait bir tapınağın zemin mozaiklerinin sergilendiği müze Yüreğir ilçesinde bulunuyor.

Kazancılar Çarşısı:

‘Eski Adana’ diye geçen bölgede bulunan çarşıda kalaycıdan bakırcıya, bileyciden tenekeciye, yemeniciden terziye pek çok zanaatkar faaliyet gösteriyor. Akşam dükkanlar kapandıktan sonra 6. Sokak’ta masalar kuruluyor, kebapçılardan mis gibi kokular gelmeye başlıyor.

Aladağlar Milli Parkı:

Toroslar’ın en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar’daki milli parkta; yaban keçisi, yaban domuzu, kurt, çakal sansarın yanı sıra yırtıcı ve ötücü kuşlar yaşıyor.

Adana'da Alışveriş Önerileri

Şalgam suyu, portakal reçeli ve çifte kavrulmuş Gar kahvesi dışında hediyelik seçeneğinin pek olmadığı Adana’da Amerikan Pazarı’nı tavsiye ediyoruz. Kentte ‘boşboşçu’ denilen bu pazarda İncirlik'te görev yapan ABD’li askerlere ve ailelerine ait ikinci el eşya satılıyor.

Adana'ya Özel Kelimeler

Her şehirde olduğu gibi Adana’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Banadura: Domates
Naylon: Römork
Cülük: Civciv
Ganel: Su kanalı
Manık: Kedi yavrusu
Zibil: Çöp

Adana Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X