Adana-Elazig
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Adana-Elazig
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tüm havayolu şirketlerinin en uygun Adana Elazığ uçak bileti araştırmasını tek sayfada görüntüleyin en uygun uçak biletine sahip olun. Adana Elazığ Uçak Bileti araştırması yaparken aktarmalı seferleri gözden kaçırmayın. 1940 Yılında hizmete açılan Elazığ Hava Limanı iç ve dış hatlar olarak askeri ve sivil kullanımlara açıktır. Şehirde ki tek havalimanı olan Elazığ havalimanına kara yolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Elazığ Havalimanı’nın şehre uzaklığı 12 kilometredir. Elazığ Havalimanı’na ulaşım için ilk sırada belediye otobüsleri gelmektedir. Uçuş saatlerine göre ayarlanan seferler, Pazar, Pazartesi, Çarşamba, Perşembe günleri şehir merkezinden 04:20 05:15 06:00 07:10 09:05 15:40 19:40 23:10 saatlerinde hareket ederken, Salı, Cuma, Cumartesi günleri ise 04:20 05:15 06:00 07:10 09:05 13:25 15:40 19:40 23:10 saatlerinde hareket etmektedir.Toplu taşıma tercihleriniz arasında bulunmuyor ise şehir merkezindeki birçok noktadan taksi ile ulaşım sağlanabilmektedir. Havalimanının şehre 12 kilometre mesafede olması sebebiyle taksi ile ılaşım maliyetli olabilir.
Elazığ’a Ne Zaman Gitmeli, Elazığ ili Türkiye’nin doğusunda bulunması nedeni ile kış turizmi ile ön plana çıkmaktadır bu nedenle hem havayolu şirketlerindeki en uygun fiyat aralığının bulunduğu Aralık-Nisan arası tercih edilerek kış turizminden faydalanılmalıdır. Elazığ’ın Yerel Tatları, Türkiye’nin en zengin mutfaklarından birine sahiptir Elazığ şehir içinde tüm restaurantlar da rahatlıkla bulunabilecek gömbe yufkadan 25-30 kat olarak yapılan şahane bir lezzet olarak sunulmaktadır. Doğal yoğurttan yapılan nohut ile muhteşem bir karışım Harput çorbası, yağ oranı uygun içerisi ceviz ile doldurulmuş yumurta büyüklüğündeki Elazığ içli köftesi, İncecik yufkaların uzunlamasına kesilip rulo şeklinde katlandıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt eklenip son olarak kızgın tereyağı dökülerek lezzet cümbüşüne dönüşen sırın, Ayrıca sapan dolması, zarafat, patila ,heside, hürriyet kadayıfı da alınması gereken tatlar olarak beklemektedir.
Elazığ’da görülmesi gereken yerler şu şekildedir. Şehrin en eski yapısı olarak bilinen Harput Kalesi, Harput Ulu Cami, Meryem Ana Kilisesi, Üryan Baba Türbesi, Kesme Taşlarla yapılan eyvanlı tip de ki Üç Lüleli Çeşme, Şori Şelalesi, Mansur Baba Türbesi, Keban Baraj Gölü, Hoca Hasan Hamamı, Hazar Gölü, Golan Kaplıcaları, Buzluk Mağarası, Çirçir Şelalesi. Elazığ seyahatiniz için sizlere birkaç ipucu hazırladık. Şehir halkı çok misafirperver mutlaka iletişime geçin ayrıca tarihi eserlerin hikayelerini yerel halktan dinlemek tatlı bir anı olacaktır. Çay içerken kaşık beklemeyin şeker kıtlama adı verilen yöntemle ağızda eritilmektedir.Şehre özgü hediyelik eşyalar arasında yöresel kıyafetler bulunmaktadır. 1937 yılında hizmete açılan Şakir Paşa Hava Limanı iç ve dış hatlar olarak sivil kullanımlara açıktır. Şehirdeki tek havalimanı olarak faaliyet vermektedir. Havalimanına karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Şakir Paşa havalimanının şehre uzaklığı 3,5 kilometredir. Şakir Paşa Havalimanı’na ulaşım belediye otobüsleri ve taksiler ile sağlanabilmektedir. Otobüs seferleri, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri Ceyhan merkezli olarak 07:45 09:30 11:00 13:00 14:30 16:00 17:00 18:15 saatlerinde hareket ederken Cumartesi, Pazar günleri Ceyhan merkezli olarak 08:00 10:30 13:00 15:30 18:00 saatlerinde hareket etmektedir. Toplu taşıma tercihleriniz arasında bulunmuyor ise şehir merkezindeki birçok noktadan taksi ile ulaşım sağlanabilmektedir. Yılın her dönemi ziyarete uygun olmasına rağmen Ağustos sıcakları bunaltıcı olabilmektedir. Bu nedenle ilkbahar ve sonbahar ayları daha uygun olacaktır.
Adana’nın Lezzetleri
Adana kebap her köşe başında rahatlıkla bulabileceğiniz muhteşem lezzet
Adana Lahmacun orta büyüklükte malzemesinden esirgenmemiş
Analı Kızlı farklı güzellikte yöresel bir çorba
Mumbar Dolması içerisi doldurulmuş güzel bir karışım
Kırkkat sokak arası lezzetlerinden başka bir tanesi
Bici bici Adana’ya özgü bir tatlı
Sarı burma baklavayı geçen bir tatlı
Kaynar Adana’ya özgü bir şerbet
Aşlama meyan kökünden yapılan bir içecek
Karakuş arasında bol ceviz bulunan yağda pişirilmiş hamur tatlısı
Kamhi çorbası tahıllı ve tabiî ki bol etli bir çorba
Fellah Köftesi incecik bulgurdan hazırlanan bir yöresel köfte
Kedi batmaz mısır unu ve kaz etiyle hazırlanmakta
Kaz başı kuzu etinden hazırlanan muhteşem mangallık
Adana’da Görülmesi Gereken Yerler
Irmak Hamamı günümüzde özel şahıslar tarafından işletilen tarihi mekan
Varda Köprüsü almanlar tarafından inşa edilen demiryolu köprüsü
Horzum Yaylası turizme açık ahşap evleri ve özel bitki örtüsü bulunan bir bölge
Antik Kentler ise Anavarza Antik Kenti, Şar Antik Kenti, Misis Antik Kenti ve Ayaş Antik Kenti
Müzeler ise Adana Arkeoloji Müzesi, Adana Atatürk Evi, Adana Etnografya Müzesi, Misis Mozaik Müzesi
Tarihi Yapılar olarak Adana Kalesi, Yılanlı Kale, Adana Ulu Cami,Çarşı Hamamı, Irmak Hamamı