14517
Dünya Parmağının Ucunda!

Adana Buenos Aires Uçak Bileti

Adana-Buenos Aires

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 12520 km

Adana-Buenos Aires

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 15s 18dk

Buenos Aires

Adana

Tango’nun başkenti Arjantin, Arjantin’in başkenti ise Buenos Aires’tir. İspanyolca “güzel havalar” anlamına gelen Buenos Aires, Sao Paulo’dan sonra Güney Amerika’nın en büyük ikinci şehridir. 1976 yılından 1983 yılına kadar askeri rejimle yönetilen Arjantin’in siyasi tarihi Türkiye gibi inişli çıkışlıdır. 18 yıllık İspanya sürgününden 29 Haziran 1973 günü dönen Juan Peron’u karşılamaya gelen yaklaşık 3.5 milyon Peronist üzerine keskin nişancılar tarafından havalimanında ateş açılmış ve bu olay tarihe Ezezia Katliamı olarak geçmiştir. İkinci Dünya Savaşından sonra pek çok Nazi’nin kaçtığı Arjantin’de ne gariptir ki, Buenos Aires aynı Güney Amerika’da zamanda en büyük Yahudi nüfusunun da yaşadığı şehirdir. Buenos Aires uçak bileti almak için erken rezervasyon yapmanız büyük avantaj sağlayacaktır çünkü Buenos Aires uçak bileti fiyatları ülkenin uzaklığı göz önüne alındığında seyahat tarihi yaklaştıkça çok büyük rakamlara ulaşmaktadır. Buenos Aires uçak bileti için en uygun fiyatları hepfly.com adresinden takip edebilirsiniz.

 

 

Buenos Aires Ministro Pistarini Uluslararası Havalimanı (EZE)
İstanbul’dan Buenos Aires uçak bileti alarak direkt uçuş gerçekleştirebileceğiniz havalimanı olan Ministro Pistarini Havalimanı’na ulaşımınız; yaklaşık olarak 18 saat sürecektir. Aktarmalı uçuşlar daha uygun fiyata bulunabilir ancak süre çok uzayacaktır. Buenos Aires’e yaklaşık olarak 22 km. uzaklığında bulunan havalimanı konumu nedeniyle uluslararası olarak Ezezia Havalimanı olarak geçmekte ve buna göre kodlanmaktadır. Arjantin uluslararası trafiğinin %85 i Buenos Aires Havalimanından gerçekleşmektedir. 1946 yılında Cumhurbaşkanı Juan Peron tarafından açılan havalimanı, dönemin Bayındırlık Bakanı olarak 1945 yılında havalimanının temelini atan Juan Pistarini’nin adını taşımaktadır. Havalimanından şehre ulaşım için direkt tren yolu bulunmaz, ancak Ezezia kasabasına trenle ulaşarak otobüs ile havalimanına aktarma yapılmaktadır. Terminal B’nin hemen önünde bulunan duraktan geçen 8 numaralı otobüs ve yine aynı terminalin önünde bulunan havalimanı servisleri ile ücret ödeyerek şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Taksi hem havalimanında hem de şehir merkezinde çok kullanılan bir ulaşım aracıdır. Havalimanından şehire taksi ile ulaşım yaklaşık 250 pezo, havalimanı otobüsü ile ulaşım ise 130 pezo, Colectivos adı verilen otobüslerin bileti ise 5.75 pezodur. İsterseniz havalimanından araç da kiralayabilirsiniz.

 

 

1913 yılında kurulan ve Güney Amerika’nın en eski metro hattı olan Buenos Aires metrosu ise şehir merkezinde 7 farklı hattan toplu ulaşımı sağlamaktadır.

 

 

Buenos Aires Türkiye’den 5 saat geride ve iklimi terstir. Subtropikal iklimin yaşandığı Buenos Aires’te yaz ayları en yüksek sıcaklık ocak ayında 25 derece civarında, kış aylarında ise en düşük sıcaklık 8 derece ile haziran ayındadır. Şehirde kışlar ılık, ancak yaz ayları yüksek nemden dolayı aşırı sıcaktır. Dolayısıyla Buenos Aires’e gitmek için ideal aylar bahar aylarının yaşandığı Eylül-Kasım arası ve Mart-Mayıs arası dönemdir.

 

 

Arjantin dünyada en çok dana ve sığır üreten ülkedir, dolayısıyla tüm dünyada Arjantin mutfağı muhteşem lezzetteki steak’leri ile tanınır.

 

 

Dünyada kişi başına miktar olarak en çok etin tüketildiği ülkeler Arjantin ve Uruguay’dır. İspanyol, Yahudi, İtalyan ve Alman göçmenlerin mutfağının bir karışımı olan Arjantin mutfağında çok lezzetli et yemekleri ve yanında ekmek yerine patates, pilav ve taze sebzeler servis edilir.. En popüler et yemekleri asado, bife de lamo, milanesa, çiğ börek benzere empadanas, tatlı olarak facturas, alfajores ve dulce de leche’dir. Arjantin usulü biftek yemek istiyorsanız parilla adı verilen restoranlara gitmeniz gerekir. Mate Çayı ise İngilizlerin beş çayı gibi, Güney Amerika’nın geleneksel çayıdır ve gece hariç günde iki kez mutlaka içilir. Don Julio, La Cabrera, Olsen, Casa Saltshaker, Del Viento, Malvon, Pizzeria Güerrin ve Farinelli Buenos Aires’de gidebileceğiniz şık restoran ve cafelerdir.

 

 

Buenos Aires’de göreceğiniz ilk yer dünyanın en geniş bulvarı olan 9 Temmuz Bulvarı’dır. Bulvar tam 110 mt. genişliğinde ve 16 şeritlidir. Bulvarın tam ortasında ise Arjantin’in kuruluşunun 400.yıldönümünde dikilen bir obelisk bulunur. Buenos Aires’in en ünlü meydanı ise Plaza del Mayo’dur. Galatasaray meydanında toplanan cumartesi annelerine ilham kaynağı olan bu meydanda anneler, hala her perşembe toplanmakta ve 1973-1976 yılları arasında askeri cunta döneminde kaybedilen çocuklarını aramaktadır. Arjantin dendiğinde akla gelen en önemli figür olan Eva ve Juan Peron’un halkı selamladığı ünlü balkon ise; Casa Rosada yani Pembe Saray’dır. Hükümet binası olarak kullanılan Casa Rosada pembe rengini eski bir Arjantin mimari geleneğinden almıştır. Buna göre saray yapılırken çimentoya öküz kanı karıştırılarak pembe renk elde edilmiştir.

 

 

Japon Bahçesi, zen bahçesi, çay evi, gingko ağaçları ve süs havuzları ile görülmesi gereken bir bahçedir. La Boca ise Buenos Aires’in en fakir semtidir. Ancak 47 bölgeden oluşan Buenos Aires’in en ünlü ve en görülmesi gereken bölgesidir. Çünkü burada evler renkleri ile çok ünlüdür. Fakirlikten batık gemilerin saçlarından yapılan ve daha sonra rengarenk tekne boyaları ile boyanan bu evlerin olduğu La Boca, aynı zamanda Boca Juniors futbol takımının da ev sahibi semttir. İstiklal caddesine benzeyen ve trafiğe kapalı olan Florida Caddesi alışveriş dükkanları ve kalabalığı ile günün 24 saati hareketli bir caddedir. Ünlü AVM Galerias Pacifico da bu cadde üzerindedir. Marcel Duchamp Müzesinin de bulunduğu San Thelmo bölgesi ise özellikle pazar günleri sokak dansçıları, ressamları, antika pazarları ile dolu bir sanat bölgesidir. Recolate’da bulunan mezarlık ise aynı Paris’deki mezarlık gibi görülmeye değerdir. Küçük evler şeklinde tasarlanmış mezarlar arasında Eva Peron’un da mezarı bulunmaktadır. Ayrıca mezarlıkta eski Mısır uygarlığından ve gotik dönemden pek çok gizemli heykel de bulunur.

Adana Şakirpaşa Havalimanı
 

Çukurova'da bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı, sadece Adana'nın değil, Mersin ve Osmaniye gibi çevre illerdeki yolcuların da Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ettikleri bir havalimanıdır.  1937 senesinde inşa edilen havalimanın iç ve dış hatlar terminali her sene pek çok yolcuya hizmet verir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?

Havaş
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından şehre ulaşım, merkezin konumu sayesinde oldukça kolaydır. Havaş otobüsleri sizi şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyiHavaş'ın Adana web sayfasından edinebilirsiniz.

Taksi
Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım hem kolaydır hem de ekonomiktir. Havalimanının taksi durağında günün her saati taksi bulmak mümkündür.

Otobüs
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından merkeze, ayrıca 135 sayılı Havalimanı-Balcalı seferini yapan belediye otobüsüyle de ulaşabilirsiniz. Adana Büyükşehir Belediye'sini web sitesi, otobüsün saatleri ve duraklarıyla ilgili bilgi vermektedir.

 

Adana'ya Ne Zaman Gitmeli?

Temmuz ayında 43 dereceyi gören Adana’ya nisan ve mayıs aylarında gitmenizi öneririz. Bu tarihlerde şehrin portakal koktuğunu ve düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’nin büyük ilgi gördüğünü hatırlatalım.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.


Adana'nın Yöresel Lezzetleri

Adana Kebabı:

Kebabın ortaya çıkışıyla ilgili efsanelerden en ilginci; Çukurova bölgesinde kurulmuş Kizzuvatna adlı Hitit egemenliğindeki bir krallıkta yapıldığı ve 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu… Adana kebabının olmazsa olmazı; erkek kuzunun kaburga ve but kısmının zırhla kıyılması... Kentin en iyi kebapçıları ise şunlar: Koço, Eyvan, Kolcuoğlu, Hasan Usta, Kebapçı Mesut, Kebapçı Adil, Eco’nun Yeri, Yüzevler, Onbaşılar.

Şalgam Suyu:

Hem iştah açıcı hem de kolay sindirimin ilacı şalgam Adana’da su gibi tüketiliyor. ‘İçenbilir Hacının Şalgamı’, ‘Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı Ali Göde’ şehrin en eski markaları.

Bici Bici:

Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılan bu sokak tatlısı, son yıllarda restoran ve kafelerde sunulmaya başlandı.

Karakuş:

Üç farlı yörenin unuyla açılan ince baklava hamurunun içine boz iç Antep fıstığı konup, yağda kızartılıp, soğuk şerbetin içine atılarak yapılan bu tatlı için Seyhan’daki Gönül Kardeşleri tavsiye ediyoruz.

Şırdan:

Tamamen Adana’ya özgü olan bu yemek sakatatseverler için bulunmaz bir nimet. Koyunun dört midesinden biri olan şırdan, içine baharatlı pirinç doldurulup dikildikten sonra pişiriliyor. Sakatat demişken; Güney Paça Salonu’nda sumaklı beyin, Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nda kelle, dil yiyip çürük denilen yöresel çorbadan içebilirsiniz.

Adana'da Görülmesi Gereken Yerler

Taşköprü:

Seyhan ile Yüreğir’i birleştiren 310 metre uzunluğundaki köprü Roma döneminden kalmış olup, Adana’nın simgesi haline gelmiştir.

Varda Köprüsü:

James Bond serisinin son filmi Skyfall’da Daniel Craig'in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen 127 yıllık köprü, çok sayıda yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Misis Mozaik Müzesi:

4. yüzyıl sonlarına ait bir tapınağın zemin mozaiklerinin sergilendiği müze Yüreğir ilçesinde bulunuyor.

Kazancılar Çarşısı:

‘Eski Adana’ diye geçen bölgede bulunan çarşıda kalaycıdan bakırcıya, bileyciden tenekeciye, yemeniciden terziye pek çok zanaatkar faaliyet gösteriyor. Akşam dükkanlar kapandıktan sonra 6. Sokak’ta masalar kuruluyor, kebapçılardan mis gibi kokular gelmeye başlıyor.

Aladağlar Milli Parkı:

Toroslar’ın en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar’daki milli parkta; yaban keçisi, yaban domuzu, kurt, çakal sansarın yanı sıra yırtıcı ve ötücü kuşlar yaşıyor.

Adana'da Alışveriş Önerileri

Şalgam suyu, portakal reçeli ve çifte kavrulmuş Gar kahvesi dışında hediyelik seçeneğinin pek olmadığı Adana’da Amerikan Pazarı’nı tavsiye ediyoruz. Kentte ‘boşboşçu’ denilen bu pazarda İncirlik'te görev yapan ABD’li askerlere ve ailelerine ait ikinci el eşya satılıyor.

Adana'ya Özel Kelimeler

Her şehirde olduğu gibi Adana’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Banadura: Domates
Naylon: Römork
Cülük: Civciv
Ganel: Su kanalı
Manık: Kedi yavrusu
Zibil: Çöp

Adana Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X