Dünya Parmağının Ucunda!

Adana Bora Bora Uçak Bileti

Adana-Bora Bora

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 17659 Km

Adana-Bora Bora

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 1g 13s Aktarmalı

Bora Bora

Adana

Güney Pasifik Okyanusu’nda bulunan Fransız Polinezyası Adaları, Fransa Cumhuriyetinin “uzak topraklar” olarak tanımladığı adalardır ve Fransız toprağıdır. Tahiti’nin de içinde bulunduğu bu adalar arasında en güzeli; hiç kuşkusuz ki Bora Bora Adası’dır. 1946’ya kadar Fransız vatandaşı olarak kabul edilmeyen yerli halk, 1946 yılında bu hakkı elde etmiştir. Tahiti dilinde “ilk doğum” anlamına gelen ve Bora Bora uçak bileti satın alarak ulaşacağınız ada, bugün lüks bir tatil geçirmek isteyenler ve balayı tatili yaşamak isteyenler için ideal bir destinasyondur. Bora Bora Adası dünya üzerinde siyah inci satın alabileceğiniz tek adadır.

 

 

M.Ö. 4.yy.da Polinezyalı yerliler tarafından ilk yerleşimin başladığı Bora Bora Adası, 1722 yılında Avrupalı gezginler tarafından keşfedilmiştir. 1777’de Polinezya Adaları’nı keşfeden ünlü gezgin James Cook’un ulaştığı Bora Bora Adası, 1822’de İngiliz Protestan misyonerler ile tanışmış, 1842’de ise Fransız egemenliğine geçmiştir. Volkanik bir ada olan Bora Bora Adası’nda, Pahia ve Otemanu adı verilen iki adet sönmüş yanardağ bulunmaktadır. Sadece 30 km2 büyüklüğündeki adada yaklaşık olarak 10.000 kişi yaşamaktadır. Ada 2.  Dünya Savaşı’nda Amerikan ordusu tarafından bir ikmal yeri olarak kullanılmış ve adaya deniz uçaklarının iniş yapabileceği bir havalimanı üssü inşa edilmiştir. O dönemde yaklaşık 5000 Amerikan Askerinin ikamet ettiği adada, 2. Dünya Savaşı sonrasında istatistiklere göre 150 civarında gayrimeşru çocuk kalmıştır. Bugün Bora Bora Adası’nda yaşayan sarışın ırk bu neslin temsilcileridir. 1960 yılına kadar açık kalan bu havalimanı, 1960 yılında bugün Fransız Polinezyası adalarının tek uluslararası havalimanı olan Tahiti Fa’a’a Havalimanı açılınca kapatılmıştır.

 

 

Tropikal iklimin yaşandığı Bora Bora Adası’nda sıcaklık yıl boyunca ortalama 30 derece civarındadır. Kasım ile nisan ayları arası yağışlı ve yüksek nemlidir. Ancak hava sıcaklıklarının 25 C’nin altına düşmemesi nedeniyle turizm, adanın en önemli gelir kaynağıdır. Mart ile kasım arası en ideal seyahat zamanıdır. Güneş çok dik açıyla geldiğinden yüksek koruyuculu güneş kremlerinin kullanılması tavsiye edilir. Bora Bora uçak bileti satın alarak ulaşacağınız Bora Bora Adası’na İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Air France ve Türk Hava Yolları, 3 veya 4 aktarma ile Bora Bora Motu Mute , Raiatea ve diğer ada havalimanlarına uçuş gerçekleştirebileceğiniz havayolu firmalarıdır. Uçuş süreniz en iyi aktarma ile ortalama 40 saat sürecektir.

 

 

Fransız Polinezyasının tek uluslararası havalimanı; Tahiti’nin başkenti Papeete’de bulunan Fa’a’a Uluslararası Havalimanıdır. Dolayısıyla Bora Bora Adasında geçmek için öncelikle bölgeye bu havalimanından giriş yapmanız gereklidir. Fransız Polinezyası’nın kuzeybatısında bulunan  Tahiti Pa’a’a Uluslararası Havalimanı, şehir merkezine 5 km. uzaklıktaki havalimanıdır. 1960 yılında açılan havalimanı, Fransa toprakları dışında bulunan tek Fransız uluslararası havalimanıdır. Tahiti Havalimanı küçük bir havalimanı olmasına rağmen havalimanına diğer adalardan gerçekleşen yerel uçuşların dışında ABD, Şili, Fransa, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelen büyük uçakların inebileceği pist özelliklerine sahiptir. Türk vatandaşlarının Tahiti vizesi dışında özellikle Amerika Birleşik Devletlerinden aktarma yapacaksa, bu ülkeden de vize almaları gerekebilir. 5 terminali bulunan ve 24 saat açık olan havalimanında restoran, cafe ve gümrüksüz satış mağazalarının bulunduğu Terminal 2 en yoğun terminaldir. Bora Bora uçak bileti satın alarak ulaşacağınız Bora Bora Motu Mute Havalimanı, Tahiti Pa’a’a Havalimanından yerel uçuşların gerçekleştiği havalimanıdır. Çok küçük bir ada olan Islet Adası üzerinde bulunan havalimanı, 2.Dünya Savaşı zamanında 1943 yılında hizmete açılmıştır. 1958 yılında revizyondan geçirilen havalimanında indikten sonra gideceğiniz resorta bot ile ulaşmanız mümkündür. Tahiti’den aktarma yapacağınız Air Tahiti havayolu firması, 48 koltuklu küçük uçaklarla bu havalimanına iniş yapmaktadır. Air Tahiti’nin yerel uçuş gerçekleştirdiği diğer ada havalimanları ise; Huahine-Fare, Maupiti, Manihi, Raiatea, Tikehau ve Rangiroa havalimanlarıdır.

 

 

Pasifik Okyanusunun kraliçesi olarak adlandırılan büyüleyici güzellikteki Bora Bora Adası, özellikle su üzerine inşa edilmiş özel bungalowlu resortları ile ünlü bir adadır. İlk kez Bora Bora Adasında 1970 yılında inşa edilen su üstü bungalowlarını kullanan resort ise; adada 1961 yılında açılan Bora Bora Resort’dur. Bugün bu bongalowlar, adada bulunan tüm resortların temel özelliğidir. Bora Bora adasında toplu taşıma yoktur, Vaitape adı verilen iki kişilik küçük kiralık arabalar veya bisiklet kullanılır. Özellikle gemi ile ulaşabileceğiniz Lagün bölgesinde şnorkel veya tüplü serbest dalış, Bora Bora adasının en popüler deniz aktiviteleri arasındadır. Siyah yüzgeçli köpekbalığı, vatoz, deniz kaplumbağalarının yanı sıra ton balığı ve ağustos-eylül aylarında göç eden kambur balinaları dalış sırasında izlemeniz mümkündür. Eğer dalış yapmak istemezseniz, altı cam kaplı teknelerle açılarak bu deniz canlılarını izleyebilir ve hatta köpekbalıklarını besleyebilirsiniz.

 

 

Bora Bora Adasında yaşam çok yavaş akmaktadır. Bora Bora uçak bileti ile ulaştığınız adada yaşanan sakinlik sizi de saracaktır. 365 gün eğlencenin olduğu adalarda yaşayan yerel Maori halkı, başlarına taktıkları yerel çiçekler eşliğinde şarkılar söyleyerek dans edecek ve sizi de içlerine alacaktır. Adada lüks otellerin yanı sıra daha ekonomik konaklama tesisleri de bulunur. Temmuz ve ağustos ayları boyunca düzenlenen Heiva Festivali, adanın önemli kültür aktiviteleri arasındadır. Bora Bora Adası’nda deniz ürünleri çok popülerdir. Kılıç ve ton balığı dışında, wahoo ve mahi mahi gibi okyanus balıklarının ve hindistan cevizi sütüyle hazırlanan özel içki Poisson cru’nun denenmesi tavsiye edilir. Ayrıca Bora Bora Adası’nda çok lezzetli Fransız ve İtalyan yemeklerini de tadabilirsiniz. 

Adana Şakirpaşa Havalimanı
 

Çukurova'da bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı, sadece Adana'nın değil, Mersin ve Osmaniye gibi çevre illerdeki yolcuların da Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ettikleri bir havalimanıdır.  1937 senesinde inşa edilen havalimanın iç ve dış hatlar terminali her sene pek çok yolcuya hizmet verir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?

Havaş
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından şehre ulaşım, merkezin konumu sayesinde oldukça kolaydır. Havaş otobüsleri sizi şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyiHavaş'ın Adana web sayfasından edinebilirsiniz.

Taksi
Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım hem kolaydır hem de ekonomiktir. Havalimanının taksi durağında günün her saati taksi bulmak mümkündür.

Otobüs
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından merkeze, ayrıca 135 sayılı Havalimanı-Balcalı seferini yapan belediye otobüsüyle de ulaşabilirsiniz. Adana Büyükşehir Belediye'sini web sitesi, otobüsün saatleri ve duraklarıyla ilgili bilgi vermektedir.

 

Adana'ya Ne Zaman Gitmeli?

Temmuz ayında 43 dereceyi gören Adana’ya nisan ve mayıs aylarında gitmenizi öneririz. Bu tarihlerde şehrin portakal koktuğunu ve düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’nin büyük ilgi gördüğünü hatırlatalım.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.


Adana'nın Yöresel Lezzetleri

Adana Kebabı:

Kebabın ortaya çıkışıyla ilgili efsanelerden en ilginci; Çukurova bölgesinde kurulmuş Kizzuvatna adlı Hitit egemenliğindeki bir krallıkta yapıldığı ve 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu… Adana kebabının olmazsa olmazı; erkek kuzunun kaburga ve but kısmının zırhla kıyılması... Kentin en iyi kebapçıları ise şunlar: Koço, Eyvan, Kolcuoğlu, Hasan Usta, Kebapçı Mesut, Kebapçı Adil, Eco’nun Yeri, Yüzevler, Onbaşılar.

Şalgam Suyu:

Hem iştah açıcı hem de kolay sindirimin ilacı şalgam Adana’da su gibi tüketiliyor. ‘İçenbilir Hacının Şalgamı’, ‘Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı Ali Göde’ şehrin en eski markaları.

Bici Bici:

Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılan bu sokak tatlısı, son yıllarda restoran ve kafelerde sunulmaya başlandı.

Karakuş:

Üç farlı yörenin unuyla açılan ince baklava hamurunun içine boz iç Antep fıstığı konup, yağda kızartılıp, soğuk şerbetin içine atılarak yapılan bu tatlı için Seyhan’daki Gönül Kardeşleri tavsiye ediyoruz.

Şırdan:

Tamamen Adana’ya özgü olan bu yemek sakatatseverler için bulunmaz bir nimet. Koyunun dört midesinden biri olan şırdan, içine baharatlı pirinç doldurulup dikildikten sonra pişiriliyor. Sakatat demişken; Güney Paça Salonu’nda sumaklı beyin, Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nda kelle, dil yiyip çürük denilen yöresel çorbadan içebilirsiniz.

Adana'da Görülmesi Gereken Yerler

Taşköprü:

Seyhan ile Yüreğir’i birleştiren 310 metre uzunluğundaki köprü Roma döneminden kalmış olup, Adana’nın simgesi haline gelmiştir.

Varda Köprüsü:

James Bond serisinin son filmi Skyfall’da Daniel Craig'in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen 127 yıllık köprü, çok sayıda yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Misis Mozaik Müzesi:

4. yüzyıl sonlarına ait bir tapınağın zemin mozaiklerinin sergilendiği müze Yüreğir ilçesinde bulunuyor.

Kazancılar Çarşısı:

‘Eski Adana’ diye geçen bölgede bulunan çarşıda kalaycıdan bakırcıya, bileyciden tenekeciye, yemeniciden terziye pek çok zanaatkar faaliyet gösteriyor. Akşam dükkanlar kapandıktan sonra 6. Sokak’ta masalar kuruluyor, kebapçılardan mis gibi kokular gelmeye başlıyor.

Aladağlar Milli Parkı:

Toroslar’ın en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar’daki milli parkta; yaban keçisi, yaban domuzu, kurt, çakal sansarın yanı sıra yırtıcı ve ötücü kuşlar yaşıyor.

Adana'da Alışveriş Önerileri

Şalgam suyu, portakal reçeli ve çifte kavrulmuş Gar kahvesi dışında hediyelik seçeneğinin pek olmadığı Adana’da Amerikan Pazarı’nı tavsiye ediyoruz. Kentte ‘boşboşçu’ denilen bu pazarda İncirlik'te görev yapan ABD’li askerlere ve ailelerine ait ikinci el eşya satılıyor.

Adana'ya Özel Kelimeler

Her şehirde olduğu gibi Adana’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Banadura: Domates
Naylon: Römork
Cülük: Civciv
Ganel: Su kanalı
Manık: Kedi yavrusu
Zibil: Çöp

Adana Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X