Adana-Bodrum
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Adana-Bodrum
Yaklaşık Seyahat Süresi

Adana-Bodrum uçak biletini birkaç tıkla satın alabilmek için yapmanız gereken tek şey yukarıdaki menüden Adana-Bodrum uçuşlarını listelemek… Tüm havayollarının Adana-Bodrum seferlerini tek ekranda görüntüledikten sonra sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşları, kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre listeleyebilirsiniz.
Tercihlerinize göre listelenen biletler arasından en ucuz Adana-Bodrum uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) 9 aya varan taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Sizin için en uygun Adana-Bodrum uçak biletini satın alın, Bodrum’a en kârlı şekilde uçmanın keyfini çıkarın.
Yaz sezonunda Türkiye’nin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesinden ziyaretçileri ağırlayan Bodrum’a en hesaplı uçuş için, biletinizi iki ay önceden satın alın. Araştırmalara göre yolcular genellikle uçuş tarihine üç gün kala bilet alıp üç haneli miktarlar ödemek zorunda kalıyor. Biletinizi dört ay önceden almaya karar verip, tüm Adana-Bodrum seferlerini listelediğinizde 29 TL gibi fiyatlara uçmanız mümkün. Daha ucuz Adana-Bodrum bileti bulmak için çok tercih edilmeyen sefer saatlerini (06.00, 02.00 vb.) de seçebilirsiniz.
Yılda 4 milyona yakın yolcunun kullandığı Bodrum-Milas Havalimanı’na ulaşım için HAVAŞ ve MUTTAŞ otobüslerini ya da Atlas Global ve Bora Jet servislerini kullanabilirsiniz. HAVAŞ ve MUTTAŞ, otobüs saatlerini, tüm havayollarına ait uçakların havalimanına inişine göre düzenliyor. Havalimanı-Bodrum merkez arası yaklaşık 39 kilometre. Havalimanında bekleyen taksiler, Bodrum merkez için fiks 110 TL ücret talep ediyor.
Türkiye’nin önemli turistik beldelerinden Bodrum’un en güzel plajlarını, ören yerlerini, damak lezzetlerini merak ediyorsanız ucakbileti.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Bodrum Havalimanları
Milas Havalimanı
Milas Havalimanı, aynı zamanda Bodrum-Milas Havalimanı olarak da bilinir. Bölgenin turizm ivmesine önemli bir artış kazandırmakta olan havalimanı yaz aylarında en yoğun iç ve dış hatlar trafiğini yaşar. Sadece Bodrum'a değil, Didim, Kuşadası ve Söke gibi çevre ilçelerin yolcularını da ağırlayan havalimanı ülke içindeki en önemli havalimanlarından biridir. Milas Havalimanı'nın Bodrum'a olan uzaklığı 32km, Milas'a olan uzaklığı 12 km ve Didim'e olan uzaklığı 82 km'dir.
Milas Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Havaş
Havaş servislerini kullanarak Milas-Bodrum Havalimanı'ndan Güvercinlik, Torba yolu ve Otogar'a ulaşabilirsiniz. Servis saatleri ve detaylar Havaş Bodrum web sayfasında bulunabilir.
Taksi
Havaalanı önünde bulabileceğiniz taksilerle Bodrum merkeze ulaşmak da mümkündür.
Adana Havalimanları
Şakirpaşa Havalimanı
Çukurova'da bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı, sadece Adana'nın değil, Mersin ve Osmaniye gibi çevre illerdeki yolcuların da Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ettikleri bir havalimanıdır. 1937 senesinde inşa edilen havalimanın iç ve dış hatlar terminali her sene pek çok yolcuya hizmet verir.
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Havaş
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından şehre ulaşım, merkezin konumu sayesinde oldukça kolaydır. Havaş otobüsleri sizi şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyi Havaş'ın Adana web sayfasından edinebilirsiniz.
Taksi
Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım hem kolaydır hem de ekonomiktir. Havalimanının taksi durağında günün her saati taksi bulmak mümkündür.
Otobüs
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından merkeze, ayrıca 135 sayılı Havalimanı-Balcalı seferini yapan belediye otobüsüyle de ulaşabilirsiniz. Adana Büyükşehir Belediye'sini web sitesi, otobüsün saatleri ve duraklarıyla ilgili bilgi vermektedir.
Bodrum’a Ne Zaman Gitmeli
Yaz sezonunda Türkiye’nin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesinden ziyaretçileri ağırlayan Bodrum’a en hesaplı uçuş için, biletinizi iki ay önceden satın alın. Havayolu şirketlerinin son üç yıllık verilerine göre uçakla seyahat etmek için en hesaplı ay mayıs ayı. Mayısı, şubat ve mart ayları takip ediyor. En ucuz uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre; yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlıyor. Son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Bodrum’un Yöresel Lezzetleri
Hardal otu salatası, sarmaşık kavurması, turp otu salatası, zeytinyağlı bamya, çıntar kavurması, Bodrum usulü patlıcan kızartması, kuru börülce ekşilemesi, kabak çiçeği dolması, buharda pişmiş kavanozda balık, ahtapotlu pilav, lagos tandırı, karavida.
Bodrum’da Görülmesi Gereken Yerler
Bodrum Kalesi, Sualtı Arkeolojik Müzesi, Halikarnas Mozolesi, Antik Tiyatro, Pedasa Antik Kenti.
Apostol Kilisesi, Tavşan Adası, Zeki Müren Müzesi.
Bardakçı, Bağla, Aspat, Oraklar, Kargı, Kadıkalesi, Akyarlar koyları.
Bodrum’da Alışveriş Önerileri
Satsuma ve mandalina lokumu, mandalina reçeli, iğne oyası, peştamal, Bodrum sandaleti, Milas kumaşıyla dikilen tekstil ürünleri.
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
Adana'ya Ne Zaman Gitmeli
Temmuz ayında 43 dereceyi gören Adana’ya nisan ve mayıs aylarında gitmenizi öneririz. Bu tarihlerde şehrin portakal koktuğunu ve düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’nin büyük ilgi gördüğünü hatırlatalım.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Adana'nın Yöresel Lezzetleri
Adana Kebabı:
Kebabın ortaya çıkışıyla ilgili efsanelerden en ilginci; Çukurova bölgesinde kurulmuş Kizzuvatna adlı Hitit egemenliğindeki bir krallıkta yapıldığı ve 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu… Adana kebabının olmazsa olmazı; erkek kuzunun kaburga ve but kısmının zırhla kıyılması... Kentin en iyi kebapçıları ise şunlar: Koço, Eyvan, Kolcuoğlu, Hasan Usta, Kebapçı Mesut, Kebapçı Adil, Eco’nun Yeri, Yüzevler, Onbaşılar.
Şalgam Suyu:
Hem iştah açıcı hem de kolay sindirimin ilacı şalgam Adana’da su gibi tüketiliyor. ‘İçenbilir Hacının Şalgamı’, ‘Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı Ali Göde’ şehrin en eski markaları.
Bici Bici:
Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılan bu sokak tatlısı, son yıllarda restoran ve kafelerde sunulmaya başlandı.
Karakuş:
Üç farlı yörenin unuyla açılan ince baklava hamurunun içine boz iç Antep fıstığı konup, yağda kızartılıp, soğuk şerbetin içine atılarak yapılan bu tatlı için Seyhan’daki Gönül Kardeşleri tavsiye ediyoruz.
Şırdan:
Tamamen Adana’ya özgü olan bu yemek sakatatseverler için bulunmaz bir nimet. Koyunun dört midesinden biri olan şırdan, içine baharatlı pirinç doldurulup dikildikten sonra pişiriliyor. Sakatat demişken; Güney Paça Salonu’nda sumaklı beyin, Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nda kelle, dil yiyip çürük denilen yöresel çorbadan içebilirsiniz.
Adana'da Görülmesi Gereken Yerler
Taşköprü:
Seyhan ile Yüreğir’i birleştiren 310 metre uzunluğundaki köprü Roma döneminden kalmış olup, Adana’nın simgesi haline gelmiştir.
Varda Köprüsü:
James Bond serisinin son filmi Skyfall’da Daniel Craig'in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen 127 yıllık köprü, çok sayıda yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.
Misis Mozaik Müzesi:
4. yüzyıl sonlarına ait bir tapınağın zemin mozaiklerinin sergilendiği müze Yüreğir ilçesinde bulunuyor.
Kazancılar Çarşısı:
‘Eski Adana’ diye geçen bölgede bulunan çarşıda kalaycıdan bakırcıya, bileyciden tenekeciye, yemeniciden terziye pek çok zanaatkar faaliyet gösteriyor. Akşam dükkanlar kapandıktan sonra 6. Sokak’ta masalar kuruluyor, kebapçılardan mis gibi kokular gelmeye başlıyor.
Aladağlar Milli Parkı:
Toroslar’ın en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar’daki milli parkta; yaban keçisi, yaban domuzu, kurt, çakal sansarın yanı sıra yırtıcı ve ötücü kuşlar yaşıyor.
Adana'da Alışveriş Önerileri
Şalgam suyu, portakal reçeli ve çifte kavrulmuş Gar kahvesi dışında hediyelik seçeneğinin pek olmadığı Adana’da Amerikan Pazarı’nı tavsiye ediyoruz. Kentte ‘boşboşçu’ denilen bu pazarda İncirlik'te görev yapan ABD’li askerlere ve ailelerine ait ikinci el eşya satılıyor.
Adana'ya Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Adana’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Banadura: Domates
Naylon: Römork
Cülük: Civciv
Ganel: Su kanalı
Manık: Kedi yavrusu
Zibil: Çöp
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!