3235
Dünya Parmağının Ucunda!

Adana Astana Uçak Bileti

Adana-Astana

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 4817 Km

Adana-Astana

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 7s 50d Aktarmalı

Astana

Adana

Kazakisatan’ın yeni başkenti Astana Almati’den sonra ülkenin en büyük ikinici şehridir. İstanbul’dan Astana’ya haftada 5 kez direk uçuş yapılmakta. UNESCO tarafından 1999 yılında Barış Şehri ünvanı verilen şehir büyük yatırımlar alarak bir dünya şehri olma yolunda ilerlemektedir. Astana resmi dili Kazakça olsa bile gündelik dilde daha çok Rusça konuşuluyor. Astana saat dilimi Türkiye saat dilimine göre 3 saat ileride bu saat farkı jet lag olmanıza sebep olmasa da etkilenebilirsiniz. En hesaplı uçak bileti için seyahat planınızı erken yapmanızı ve biletinizi en az iki ay önceden almanızı tavsiye ederiz. Astana Havalimanı, şehir merkezine 15 km mesafede bulunuyor. 1998 yılında Almatı yerine Kazakistan’ın başkenti ilan edilen Astana’nın gezilecek yerlerini, damak lezzetlerini sizlere tanıtmadan önce havalimanından şehir merkezine ulaşım için kısa bilgiler vermek istiyoruz.

 

 

Astana şehrindeki tek havalimanı olan Astana Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 15 km mesafede bulunmaktadır. Astana Havalimanı'na ulaşım için önce çıkan seçecek otobüslerdir. Sabah 06:00 gece 00:00 arası 15 dakikada bir yapılan otobüs seferleriyle havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine ulaşabileceğiniz otobüs numaraları 10 ve 12’dir. Toplu taşıma kullanmayı tercih etmiyorsanız, şehir merkezine ulaşmak için taksileri tercih edebilirsiniz. Taksi ücretleri düşük olduğu için iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Astana Havalimanı’nda bulunan taksi kiosklarından istediğiniz taksi firmasını fiyatlarına göre seçebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bazı taksilerin diğerlerine göre yüksek ücretli olabildiğidir. Ayrıca korsan taksi çok kullanılıyor bunun yüzden havalimanında size gelip taksi olduğunu söyleyenleri dikkate almayın kiosklardan çağırmanız daha doğru olacaktır.

 

 

Astana’ya gitmek için havayolu şirketlerinin istatistiklerine göre Astana uçuşları için en ucuz uçak biletini alabileceğiniz dönem Ekim’in son haftası ile Aralık’ın ilk haftası arasındaki dönem. Fakat bu dönem Astana’da oldukça soğuk geçmektedir. Karasal iklimin hakim olduğu Kazakistan’da sıcaklıklar kış aylarında genellikle sıfırın altına inmektedir. Yaz ayları çöl sıcaklarının etkili olduğu şehire seyahat için en uygun dönem Nisan – Haziran aylarıdır. Biletinizi seyahat tarihinizden ortalama 60 gün önce alarak en ucuz Astana uçak biletine sahip olabilirsiniz. En hesaplı uçacağınız gün Cuma, en pahalı uçacağınız gün ise Perşembe. Astana’nın yerel tatları temelde et, patates, pilav olan Kazak mutfağının temsilcisi restoranlarda dünyaca meşhur Kazak havyarını da tatmalısınız. Kısrak sütünden yapılan kımız da farklı çeşitleriyle mönülerde yer alıyor. Astana’da yerel mutfağın dışında Japon, Çin, İtalyan, Fransız restoranlarına kadar pek çok alternatif bulunuyor. Astana’da Orta Asya kültürünün yemeklere etkisi büyüktür. Özellikle en çok tüketilen yemekler et yemekleridir. Kendilerine kurtlardan sonra en çok et yiyen canlı biziz diyen Kazaklar için et yemeklerinin ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz. Özellikle at eti çok tercih edilmekte ve özel kabul edilmektedir. Kazakistan’da bir eve veya bir yere misafir giderseniz saygı amaçlı olarak size at eti ikram edilecektir.

 

 

Astana’da görülmesi gereken yerlerin başında, 105 metre yüksekliğinde, tepesine 22 metre çapında devasa bir altın yumurta oturtulmuş olan Bayterek Anıtı gelir. Kentin simgesi olan Bayterek Anıtı hayat ağacını temsil etmektedir. Asansör ile çıkılan kuleden kuşbakışı Astana manzarısı deneyimi yaşayabilirsiniz. 140 dönüme kurulan alışveriş ve eğlence merkezi Han Çadırı, yüzyılın mimari eserlerinden biri olarak gösteriliyor. Han Şatır olarakta adlandırılmakta olan Han Çadırı dünyanın en büyük çadırı olma ünvanına da sahiptir. Atamekan Map of Kazakhstan’da, 200’den fazla tarihi eserin minyatürünü görebilirsiniz. İstanbul’daki MİNİATÜRK’e benzeyen yapıda Kazakistan’ın 14 eyaleti yanında Astana ve Almatı şehirlerinin özel yapılarına ait minyatürler bulunmaktadır. Oldukça geniş bir alanı kaplayan Atameken’i gezmek için en az iki saat ayırmanızı tavsiye ederiz. 2 binden fazla türde deniz canlısı ve dünyanın farklı yerlerinden gelen 100 tür deniz faunası ‘Duman’ adlı okyanus akvaryumunda bulunuyor. 5 bin kişinin ibadet edebildiği Nur Astana Camii’nin, her biri 63 metre yüksekliğindeki 4 minaresinin külahları ve kubbesi altın kaplamalı.

 

 

Astana seyahatiniz için sizlere birkaç ipucu hazırladık. Bazı otomobillerin direksiyonlarını sağda, bazılarınınkini solda görürseniz şaşırmayın. Bu Kazakistan’ın ve başkentin yapılanma sürecinde olduğunun bir göstergesi. Ülkede sert karasal iklim hâkim. Yani, kış mevsimi çok soğuk olurken, yazlar çok sıcak oluyor. Bavulunuzu bu duruma uygun hazırlamakta fayda var. Genel olarak Astana pahalı bir şehir bizim para birimimize göre düşük bir para birimleri olsa da maalesef bu fiyatlara olumlu yansıdığını söyleyemiyorız. Astana’da konaklama seçenekleri oldukça fazla ister 5 yıldızlı otelde kalabilir isterseniz günlük ev kiralayabilirsiniz. Ülkeye girişte havalimanında vize alınıyor genelde 1 aylık vize verilmekte. Kazakistan’a giriş yapan yabancıların havalimanlarında bulunan polislere girişlerini kayıt ettirmeleri gerekiyor bu durumu atlarsanız ülkeden çıkışta sıkıntı yaşayabilir ve hakkınızda bir daha ülkeye girişlerde sorun yaratabilecek bir kayıt oluşmasına neden olabilirsiniz. Kazakistan’ın diğer şehirlerine nazaran pahalı olan Astana’daki alışveriş merkezlerinde Asya’ya özgü hediyelik eşya, giysi, şapkalar, halı ve kilim alabilirsiniz. En ucuz Astana uçak bileti bulmak için sitemizde tüm havayolu biletlerini karşılaştırabilir 3 adımda uçak biletinizi kolayca alabilirsiniz. Hepfly olarak güzel bir tatil ve iyi yolculuklar dileriz.

Adana Şakirpaşa Havalimanı
 

Çukurova'da bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı, sadece Adana'nın değil, Mersin ve Osmaniye gibi çevre illerdeki yolcuların da Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ettikleri bir havalimanıdır.  1937 senesinde inşa edilen havalimanın iç ve dış hatlar terminali her sene pek çok yolcuya hizmet verir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?

Havaş
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından şehre ulaşım, merkezin konumu sayesinde oldukça kolaydır. Havaş otobüsleri sizi şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyiHavaş'ın Adana web sayfasından edinebilirsiniz.

Taksi
Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım hem kolaydır hem de ekonomiktir. Havalimanının taksi durağında günün her saati taksi bulmak mümkündür.

Otobüs
Adana Şakirpaşa Havalimanı'na veya havalimanından merkeze, ayrıca 135 sayılı Havalimanı-Balcalı seferini yapan belediye otobüsüyle de ulaşabilirsiniz. Adana Büyükşehir Belediye'sini web sitesi, otobüsün saatleri ve duraklarıyla ilgili bilgi vermektedir.

 

Adana'ya Ne Zaman Gitmeli?

Temmuz ayında 43 dereceyi gören Adana’ya nisan ve mayıs aylarında gitmenizi öneririz. Bu tarihlerde şehrin portakal koktuğunu ve düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’nin büyük ilgi gördüğünü hatırlatalım.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.


Adana'nın Yöresel Lezzetleri

Adana Kebabı:

Kebabın ortaya çıkışıyla ilgili efsanelerden en ilginci; Çukurova bölgesinde kurulmuş Kizzuvatna adlı Hitit egemenliğindeki bir krallıkta yapıldığı ve 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu… Adana kebabının olmazsa olmazı; erkek kuzunun kaburga ve but kısmının zırhla kıyılması... Kentin en iyi kebapçıları ise şunlar: Koço, Eyvan, Kolcuoğlu, Hasan Usta, Kebapçı Mesut, Kebapçı Adil, Eco’nun Yeri, Yüzevler, Onbaşılar.

Şalgam Suyu:

Hem iştah açıcı hem de kolay sindirimin ilacı şalgam Adana’da su gibi tüketiliyor. ‘İçenbilir Hacının Şalgamı’, ‘Meşhur Kuruköprü Şalgamcısı Ali Göde’ şehrin en eski markaları.

Bici Bici:

Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılan bu sokak tatlısı, son yıllarda restoran ve kafelerde sunulmaya başlandı.

Karakuş:

Üç farlı yörenin unuyla açılan ince baklava hamurunun içine boz iç Antep fıstığı konup, yağda kızartılıp, soğuk şerbetin içine atılarak yapılan bu tatlı için Seyhan’daki Gönül Kardeşleri tavsiye ediyoruz.

Şırdan:

Tamamen Adana’ya özgü olan bu yemek sakatatseverler için bulunmaz bir nimet. Koyunun dört midesinden biri olan şırdan, içine baharatlı pirinç doldurulup dikildikten sonra pişiriliyor. Sakatat demişken; Güney Paça Salonu’nda sumaklı beyin, Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nda kelle, dil yiyip çürük denilen yöresel çorbadan içebilirsiniz.

Adana'da Görülmesi Gereken Yerler

Taşköprü:

Seyhan ile Yüreğir’i birleştiren 310 metre uzunluğundaki köprü Roma döneminden kalmış olup, Adana’nın simgesi haline gelmiştir.

Varda Köprüsü:

James Bond serisinin son filmi Skyfall’da Daniel Craig'in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen 127 yıllık köprü, çok sayıda yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Misis Mozaik Müzesi:

4. yüzyıl sonlarına ait bir tapınağın zemin mozaiklerinin sergilendiği müze Yüreğir ilçesinde bulunuyor.

Kazancılar Çarşısı:

‘Eski Adana’ diye geçen bölgede bulunan çarşıda kalaycıdan bakırcıya, bileyciden tenekeciye, yemeniciden terziye pek çok zanaatkar faaliyet gösteriyor. Akşam dükkanlar kapandıktan sonra 6. Sokak’ta masalar kuruluyor, kebapçılardan mis gibi kokular gelmeye başlıyor.

Aladağlar Milli Parkı:

Toroslar’ın en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar’daki milli parkta; yaban keçisi, yaban domuzu, kurt, çakal sansarın yanı sıra yırtıcı ve ötücü kuşlar yaşıyor.

Adana'da Alışveriş Önerileri

Şalgam suyu, portakal reçeli ve çifte kavrulmuş Gar kahvesi dışında hediyelik seçeneğinin pek olmadığı Adana’da Amerikan Pazarı’nı tavsiye ediyoruz. Kentte ‘boşboşçu’ denilen bu pazarda İncirlik'te görev yapan ABD’li askerlere ve ailelerine ait ikinci el eşya satılıyor.

Adana'ya Özel Kelimeler

Her şehirde olduğu gibi Adana’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Banadura: Domates
Naylon: Römork
Cülük: Civciv
Ganel: Su kanalı
Manık: Kedi yavrusu
Zibil: Çöp

Adana Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X